Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Naim termékek

Moderátor: Penna-Poor

Lezárt
kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3940

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Köszi. 
Akkor ha jól értem, a Nait 5i-2 lenne az italic verzió. A kábel árát nevezhetjük nyugodtan barátinak 

Igen, a dőlt betűs a "2" verzió.

ujviking
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: ujviking »

Köszi. 
Akkor ha jól értem, a Nait 5i-2 lenne az italic verzió. A kábel árát nevezhetjük nyugodtan barátinak 

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Láttam azt is azon a fórumon, átszámítva kb. 35000 Ft-ért gyári csatlakozókkal, de már le van foglalva. Az eladó még nem jelzett vissza, nem tudom hogy áll az erősítő 
Azt meg tudod még mondani, hogy mettől meddig gyártották a nait 5i-t, és mi a különbség az 5i valamint az 5i-2 között? Mert 5i-2 is van, kb. 30000-rel drágábban.
Mellesleg nálatok mennyi lenne a kábel csatlakozókkal?
Köszi

Ha valaki nem erősítővel veszi a hangfalkábelt nálunk, hanem csak önmagában, akkor 50e Ft a Naim banánokkal szerelt 3,5m sztereó hangfalkábelpár.

A Naim eszközök története a Naim honlapján megtalálható:

http://www.naimaudio.com/product-history

Itt ezt írják:
  NAIT 5i 2003 Upgraded to 'italic' spec 2007"      

Különbségek: nagyobb hűtőbordák, javított földelés, egy plusz 3,5mm-es kis jack bemenet az előlapon és a TAPE csatlakozás át lett nevezve HDD-re, valamint a teljesítménytranzisztorok is egy minimális mértékben mások.

ujviking
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Naim termékek

Ha még nincs, akkor javasolt az erősítő és a hangfal közé a Naim NACA5 hangfalkábeléből legalább 3,5m hosszúságút is beszerezni. Nem igazán javasolnék semmilyen más kábelt a Nait 5i-vel. Szerencsére a NACA5 nem drága kábel és érdemes a Naim gyári banán csatlakozóival szerelni, ami szintén nem túl drágák.
Láttam azt is azon a fórumon, átszámítva kb. 35000 Ft-ért gyári csatlakozókkal, de már le van foglalva. Az eladó még nem jelzett vissza, nem tudom hogy áll az erősítő 
Azt meg tudod még mondani, hogy mettől meddig gyártották a nait 5i-t, és mi a különbség az 5i valamint az 5i-2 között? Mert 5i-2 is van, kb. 30000-rel drágábban.
Mellesleg nálatok mennyi lenne a kábel csatlakozókkal?
Köszi

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Köszi a választ.
Megvárom mit válaszol az eladó. Nem mellékesen ad hozzá egy Rega Fono Mini RIAA-t is 
Itt a link: http://www.hifisentralen.no/forumet/tor ... -nr-24862/

Ha még nincs, akkor javasolt az erősítő és a hangfal közé a Naim NACA5 hangfalkábeléből legalább 3,5m hosszúságút is beszerezni. Nem igazán javasolnék semmilyen más kábelt a Nait 5i-vel. Szerencsére a NACA5 nem drága kábel és érdemes a Naim gyári banán csatlakozóival szerelni, ami szintén nem túl drágák.

ujviking
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Naim termékek

Köszi a választ.
Megvárom mit válaszol az eladó. Nem mellékesen ad hozzá egy Rega Fono Mini RIAA-t is 
Itt a link: http://www.hifisentralen.no/forumet/tor ... -nr-24862/

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Hello.
Maradtak a Focal Chorus 726V hangfalaim, most gondolkodom egy Nait 5i, esetleg egy Caspian beszerzésén (Roksan Kandy-ról tegnap lemaradtam). Az lenne a kérdésem, hogy kb. hány évesen lehet számítani felújítás esedékességére (kondik, esetleg más alkatrészek)? Volt esetleg valami összehasonlító teszt?
Gondolom a Naim jobban passzol a hangfalaimhoz.
Köszi

A Nait 5i jó a Focallal. Hogy jobb-e, mint más, az már sok mindennek a függvénye. A felújításra 15 éves kor alatt valószínűleg nem lesz szükség, hacsak nem valami überbutál módon használta az előző tulaj, de ez általában nem jellemző a Nait 5i tulajdonosokra.

ujviking
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Naim termékek

Hello.
Maradtak a Focal Chorus 726V hangfalaim, most gondolkodom egy Nait 5i, esetleg egy Caspian beszerzésén (Roksan Kandy-ról tegnap lemaradtam). Az lenne a kérdésem, hogy kb. hány évesen lehet számítani felújítás esedékességére (kondik, esetleg más alkatrészek)? Volt esetleg valami összehasonlító teszt?
Gondolom a Naim jobban passzol a hangfalaimhoz.
Köszi

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 871

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

De kár, hogy nem én vagyok a nyertes.
Pedig egyszer kipróbálok egy ilyen kis csoda streamert, miben tud többet vagy mást mint egy jó CDP.

Még nem hivatalos, de úgy tűnik a Naim Label legutolsó játékának a győztese egy Budapesten élő Naim felvétel vásárló, akinek a nyereménye egy UnitiQute.

http://www.naimaudio.com/hifi-products/unitiqute

Amint hivatalos lesz a végeredmény, közzétesszük. 

Úgy tűnik, érdemes Naim felvételeket venni, nemcsak a minőség, de az ilyen lehetőségek miatt is.

http://www.naimlabel.com/

DCS Debussy / Pro-Ject RS2T / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Power-R kábelezés

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Még nem hivatalos, de úgy tűnik a Naim Label legutolsó játékának a győztese egy Budapesten élő Naim felvétel vásárló, akinek a nyereménye egy UnitiQute.

http://www.naimaudio.com/hifi-products/unitiqute

Amint hivatalos lesz a végeredmény, közzétesszük. 

Úgy tűnik, érdemes Naim felvételeket venni, nemcsak a minőség, de az ilyen lehetőségek miatt is.

http://www.naimlabel.com/

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Egy érdekes cikk,PRaT-al kapcsolatos,sokszor félreértelemzik,félretolmácsolják hogy mit is jelent,érdemes elolvasni,nem csak Naimistáknak

http://www.stereophi...e/23/index.html

http://www.pinkfishm...ad.php?t=132868

Kösz, láttam őket csak elfelejtettem betenni.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Egy érdekes cikk,PRaT-al kapcsolatos,sokszor félreértelemzik,félretolmácsolják hogy mit is jelent,érdemes elolvasni,nem csak Naimistáknak

http://www.stereophile.com/reference/23/index.html

http://www.pinkfishmedia.net/forum/show ... p?t=132868
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Richard Dane válaszolt: http://forums.naimaudio.com/displayForu ... 5875200846
"Naim are constantly investigating ways to reduce instances of transformer hum caused by noisy mains. Thing is, the only acceptable solution is one that does not impair sound performance. Every solution has so far fallen at this hurdle, but rest assured work continues... "
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

1. Valamit magára adó cég foglalkozik a hálózati DC okozta problémákkal. Léteznek kapcsolások, amik pár Volt DC-t tökéletesen hatástalanítanak, az nem kerül a trafóra. Gondolom, a JC 1 is már megüti azt a szintet, ahol ezzel foglalkoztak. A kapcsoló üzemű táposak természetesen erre teljességgel érzéketlenek, így a Devialet sem.
Az Isotek EVO 3 Syncro-t pont azokhoz a készülékekhez fejlesztették, amik kritikusan reagálnak a hálózati DC-re. Működik. Valóban jelentősen csökken a trafó mechanikai zaja.
http://www.isoteksys...roducts.pl?id=9
2. A "hiss", vagy fehérzaj szintén orvosolható lenne megfelelő eszközválasztással, a diszkrét félvezetők zajra optimalizált munkapontban történő használatával. A mai modern erősítők gyakorlatilag tökéletesen zajtalanok. A problémát igazából nem is értem, hogyan léphet fel 2013-ban. Úgy 35-40 éve még küzdeni kellett a fehérzajjal. De ma?
3. A 35W-os standby fogyasztás, ha abból ered, hogy az analóg áramkörök csökkentett munkaponti árammal dolgoznak, csak dicséretes. Nem kell várni a bemelegedés kínos félóráira. Pár perc alatt 100%-os az erősítő. Akinek ez a fogyasztás gond, az ne hifizzen.

Az MC2 Audio MC1250 studió referencia erősítő, egyike a valaha gyártott legjobb hangú, nagy teljesítményű, félvezetős AB osztályú erősítőknek, nemcsak árkategóriájában, hanem úgy általában is - közel két évtizedes gyártása során több tízezer darabos mennyiségben készült. Mégis van a DC-nek olyan szintje a mai modern lakásokban, ami ellen még ők sem tudnak vagy látják szükségesnek védekezni. Pedig biztosan ismerik ők is a lehetséges módszereket a kiszűrésre és hát magukra valamit is adó cégnek lehet gondolni őket. Olyan külső szűrővel pedig sajnos még nem sikerült találkoznom, ami a DC-t kiszűrné teljesen és ne lenne döglesztő hatással a zenében lévő életre. A DC-re sajnos a toroid trafós eletronikák az átlagosnál érzékenyebbek.

Vendég

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az 1 észrevétel oka főképpen a betápra rákerülő DC, ezt kiszűrni nem egyszerű és általában a nagy toroid trafós eszközök szenvednek tőle, nálam a szomszéd hajszárítója például mindíg felerősíti az amúgy nem igazán szignifikáns jelenséget, még az amúgy igen példamutatóan és szigorú szűréssel kialakított studió erősítővel az MC1250-nel és S1400-zal is. Az egyetlen, lineáris tápos, AB osztályos, nagy toroid trafós erősítő, ami nálam járt és a DC-re semmilyen érzékenységet nem mutatott, a Parasound JC1 volt. Az ajánlatom a rendszered Devialet-be történő beszámításra továbbra is áll. Azt sem zavarja a DC.
A 2 pontban foglalt észrevétel mindíg is így volt, konstrukciós sajátosság, a legegyszerűbb módja megnyomni a mute gombot és akkor megszűnik
A 3. pontban foglalt észrevétel, hogy sokallja az úriember a folyamatos 24 órán keresztüli bekapcsolásból és a 35W-os standby fogyasztásából általa kiszámolt évi 40 angol font extra betáp költséget, elég vicces. Ezt inkább nem is kommentálnám

1. Valamit magára adó cég foglalkozik a hálózati DC okozta problémákkal. Léteznek kapcsolások, amik pár Volt DC-t tökéletesen hatástalanítanak, az nem kerül a trafóra. Gondolom, a JC 1 is már megüti azt a szintet, ahol ezzel foglalkoztak. A kapcsoló üzemű táposak természetesen erre teljességgel érzéketlenek, így a Devialet sem.
Az Isotek EVO 3 Syncro-t pont azokhoz a készülékekhez fejlesztették, amik kritikusan reagálnak a hálózati DC-re. Működik. Valóban jelentősen csökken a trafó mechanikai zaja.
http://www.isoteksystems.com/cgi-bin/products.pl?id=9
2. A "hiss", vagy fehérzaj szintén orvosolható lenne megfelelő eszközválasztással, a diszkrét félvezetők zajra optimalizált munkapontban történő használatával. A mai modern erősítők gyakorlatilag tökéletesen zajtalanok. A problémát igazából nem is értem, hogyan léphet fel 2013-ban. Úgy 35-40 éve még küzdeni kellett a fehérzajjal. De ma?
3. A 35W-os standby fogyasztás, ha abból ered, hogy az analóg áramkörök csökkentett munkaponti árammal dolgoznak, csak dicséretes. Nem kell várni a bemelegedés kínos félóráira. Pár perc alatt 100%-os az erősítő. Akinek ez a fogyasztás gond, az ne hifizzen.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Én csak este mikor elcsitul minden hallom, de akkor tényleg zavaró, pl. zene nélküli olvasáskor. A 2. nálam nem probléma, én nem tapasztaltam. A 3. probléma egy ilyen ármagasságban mozgó készüléknél igen következetlen felvetés, szabadkozik is emberünk egy későbbi hsz.-ben...

Irtam PÜ-t!

Válaszoltam.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Én csak este mikor elcsitul minden hallom, de akkor tényleg zavaró, pl. zene nélküli olvasáskor. A 2. nálam nem probléma, én nem tapasztaltam. A 3. probléma egy ilyen ármagasságban mozgó készüléknél igen következetlen felvetés, szabadkozik is emberünk egy későbbi hsz.-ben...

Irtam PÜ-t!

Az 1 észrevétel oka főképpen a betápra rákerülő DC, ezt kiszűrni nem egyszerű és általában a nagy toroid trafós eszközök szenvednek tőle, nálam a szomszéd hajszárítója például mindíg felerősíti az amúgy nem igazán szignifikáns jelenséget, még az amúgy igen példamutatóan és szigorú szűréssel kialakított studió erősítővel az MC1250-nel és S1400-zal is. Az egyetlen, lineáris tápos, AB osztályos, nagy toroid trafós erősítő, ami nálam járt és a DC-re semmilyen érzékenységet nem mutatott, a Parasound JC1 volt. Az ajánlatom a rendszered Devialet-be történő beszámításra továbbra is áll. Azt sem zavarja a DC.
A 2 pontban foglalt észrevétel mindíg is így volt, konstrukciós sajátosság, a legegyszerűbb módja megnyomni a mute gombot és akkor megszűnik
A 3. pontban foglalt észrevétel, hogy sokallja az úriember a folyamatos 24 órán keresztüli bekapcsolásból és a 35W-os standby fogyasztásából általa kiszámolt évi 40 angol font extra betáp költséget, elég vicces. Ezt inkább nem is kommentálnám

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Azért léphetne rá valamit a cég http://forums.naimau...Reply#lastReply
Látom nem csak nekem fáj.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Azért léphetne rá valamit a cég http://forums.naimaudio.com/displayForu ... #lastReply
Látom nem csak nekem fáj.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

"Our Naim for Bentley premium in-car audio system emerged as the clear winner of a Fifth Gear blind listening test, easily beating competition from Bowers & Wilkins in Jaguar and Audi’s Bang & Olufsen system. The review describes the sound of the Naim system installed in a Bentley Continental GT as "involving, enjoyable and rhythmical" explaining that it provided "a much warmer, richer sound" than its rivals."

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 871

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

Le a kalappal.
Elnézést ,de nem tudtam kihagyni ezt a tavalyi képet, mert itt jól láthatóak az új Ovator 800 magnificent méretei..

DCS Debussy / Pro-Ject RS2T / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Power-R kábelezés

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Belső fotók a Naim DAC-V1 D/A konverterről és NAP100 végfokról:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Kisebb, 3 utas aktív Naim rendszer a CES 2013 kiállításon.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Naim UnitiServe teszt. A UnitiServe egy érdekes termék: ripper, háttértár, cd játszó, UPnP szerver. Az új DAV-V1-gyel és a hasonló házba tervezett NAP100 végfokkal igen érdekes kombináció lehet.

http://www.theaudiobeat.com/equipment/n ... iserve.htm

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Vajon az analóg outon kikapcsolható lesz a hangeró szabályozás?
Vagyis más előfok elé kötve használható lesz "csak" dac-ként.

Ezt írja a műszaki leírás:

"Selectable fixed or variable analogue outputs (DIN or RCA)"

Vagyis van kikapcsolható hangerő szabályzás.

Lezárt

Vissza: “Penna Poor Kft”