Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Penna-hírek
Moderátor: Penna-Poor
Penna-hírek
LP-ken kiválóan működik, de szerintem a cd-ken is egy picit jobb mint a kisebb testvér. Sajnos a jelenlegi Ft árfolyamok mellett az ár nem lehet túl kedvező, de talán érdmes felvenni a listára.
Lehet, hogy üzletet kellene csinálni belőle és valami igen apró pénzért demagnetizálni?
Ha már van belőle úgyis raktáron.
Penna bá' !
Hát köszi az infot! Végül is akkor a régi RD1 és RD2 egyformán jó? (Az RD3 meg médincsájnaszisztem :lol!: )
Nem-e lehetne-e tőletek kőccsön kérni ezt az RA demagnetizáló cuccost próbára?
(Meg adhatnál rá egy körülbelüli árat tájékoztatásul...)
Arm
Furutech RD2-t az eredetit tudok adni és van bent a cégnél új, japán Acoustic Revive RD-3 is. Megkaphatod mindkettőt természetesen.
Ja, az árak lemaradtak:
RD-3 (230V) Disc demagnetizer with minus-ion generator 124 800
RL-30 MK-III Multi Large Demagnetizer(230V) 644 400
RIO-5 (230V) Tourmaline Minus-Ion Generator 240 000
RR-77 (230V) Schumann Generator 133 200
Mai jen árfolyam és bruttó forint.
Köszi előre is! Jövő héten visszatérek rá, mert most vasárnapig Páris, feltéve, hogy javul az idő!
LP-ken kiválóan működik, de szerintem a cd-ken is egy picit jobb mint a kisebb testvér. Sajnos a jelenlegi Ft árfolyamok mellett az ár nem lehet túl kedvező, de talán érdmes felvenni a listára.
Lehet, hogy üzletet kellene csinálni belőle és valami igen apró pénzért demagnetizálni?
Penna bá' !
Hát köszi az infot! Végül is akkor a régi RD1 és RD2 egyformán jó? (Az RD3 meg médincsájnaszisztem :lol!: )
Arm
Furutech RD2-t az eredetit tudok adni és van bent a cégnél új, japán Acoustic Revive RD-3 is. Megkaphatod mindkettőt természetesen.
Ja, az árak lemaradtak:
Penna-hírek
Penna bá' !
Arm
Ja, az árak lemaradtak:
Penna bá' !
Arm
Penna-hírek
Penna bá' !
Arm
Penna-hírek
Penna bá' !
Arm
Én ezt a hangot könnyeztem meg:
Néha, néha megnézem, 4:13 másodperc csupán (levegővétel és vérkeringés nélkül, mintha egy másik dimenzióba transzponálna, magam sem értem miért):
Penna-hírek
Néha, néha megnézem, 4:13 másodperc csupán (levegővétel és vérkeringés nélkül, mintha egy másik dimenzióba transzponálna, magam sem értem miért):
Penna-hírek
Próbáltam ellenállni a kisértésnek, de nem voltam elég erős. Legyen meg aminek lennie kell...
De most komolyan! Ez most jól szól?? :lol!:
( + :lol!: )
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
Penna-hírek
Ez is csak egy szutyok omni...
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
Penna-hírek
Penna-hírek
Nekem a fölrakott videók közül ez a hang tetszik leginkább.:
Bár,elég mókás így megítélni a rendszereket.
Ám ha ugyanazon személy készítette a CES2009 felvételeket,akkor valami alapja lehet az összehasonlításnak.(Még,ha nem is sok.)
Sziasztok!
Ami itt szól /az előadóra gondolok/azt nem tudjátok véletlenül
ki?
Sziasztok!
Ami itt szól /az előadóra gondolok/azt nem tudjátok véletlenül
ki?
Ám ha ugyanazon személy készítette a CES2009 felvételeket,akkor valami alapja lehet az összehasonlításnak.(Még,ha nem is sok.)
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 7198
Penna-hírek
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Próbáltam ellenállni a kisértésnek, de nem voltam elég erős. Legyen meg aminek lennie kell...
Az Audiogon videók között van egy a "világ legjobb" hangfaláról is a 2009 CES-ről ( a teljes rendszer ára kb ... rohadt sok, olyan 50-70 millió forint lehet).
Érdemes összehasonlítani a rendszer videora vett hangját egy hozzám sokkal közelebb álló, pro és hangosító elemekből összerakott rendszerével:
Very High-End Ultimate Audio against hangosító system.
Hardcore összehasonlítás rulez! :lol!: :lol!:
ez így elég nehéz... .talán ha együtt élnék pár hónapot mindkét rendszerrel.
Nem kifogásokat keresni, hanem hasonlítani :kiraly:
Penna-hírek
Az Audiogon videók között van egy a "világ legjobb" hangfaláról is a 2009 CES-ről ( a teljes rendszer ára kb ... rohadt sok, olyan 50-70 millió forint lehet).
Érdemes összehasonlítani a rendszer videora vett hangját egy hozzám sokkal közelebb álló, pro és hangosító elemekből összerakott rendszerével:
ez így elég nehéz... .talán ha együtt élnék pár hónapot mindkét rendszerrel.
Nem kifogásokat keresni, hanem hasonlítani :kiraly:
Penna-hírek
ez így elég nehéz... .talán ha együtt élnék pár hónapot mindkét rendszerrel. :kiraly:
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Penna-hírek
Kösz, valami deja vu érzés azt mondja nekem, hogy már betettem korábban, de aztán mégsem. Úgy látszik manapság már a deja vu érzésben sem lehet bízni :lol!: :kiraly:
Akkor legyen ez a de ja vu nevű review!!! :lol!:
Penna-hírek
Kösz, valami deja vu érzés azt mondja nekem, hogy már betettem korábban, de aztán mégsem. Úgy látszik manapság már a deja vu érzésben sem lehet bízni :lol!: :kiraly:
Penna-hírek
Kösz, valami deja vu érzés azt mondja nekem, hogy már betettem korábban, de aztán mégsem. Úgy látszik manapság már a deja vu érzésben sem lehet bízni :lol!:
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
Penna-hírek
Kösz, valami deja vu érzés azt mondja nekem, hogy már betettem korábban, de aztán mégsem. Úgy látszik manapság már a deja vu érzésben sem lehet bízni :lol!:
Penna-hírek
Penna-hírek
Penna bácsi!Tavaly meséltél valamit Furutech ügyben, a demnagnetizálóval kapcsolatban, mikor oyayde dugókat adtatok nekem. (szerintem jobb is mint a furutech) Vmi olyamit, hogy kínaiaknak eladták az écát ás már azok gyártják, vagy ilyesmi, nem emlékszem pontosan.
Most melyik az eredeti és a jobb az RD1 vagy az RD2, mindkettő, vagy tök rosszul emlékszem?
Amúgy kipróbáltam a Furutech DeMag LP demagnetizálót (made in japan volt ráírva), és döbbenet mennyire jó. Csak heroin árban van sajnos.
Arm
Az Acoustic Revive fejlesztette ki a demagnetizálót és gyártotta az RD-1 és 2-t Japánban a Furutech-nek évekkel ezelőtt állítólag. Aztán a pletyka szerint egyszer csak megjelent egy RD-3 a Furutech kínálatában, már nem az Acoustic Revive által és nem Japánban gyártva. Ezen aztán a két gyártó között volt is némi vita, ha minden igaz. Az Acoustic Revive és a Furutech választékában van némi hasonlóság, ha valaki figyelmesen megnézni, és az AR emberei azt szokták mondani, hogy ők Japánban gyártanak mindent, bármit is jelentsen ez.
Van Acoustic Revive LP demagnetizálónk is, az AR szerint ez az eredeti :-). Állítólag hatékony, én még nem próbáltam lemezjátszó híján, de ami késik nem múlik. Kábelekkel viszont elég jól működik, levegősebb, eszköztelenebb vele a rendszer hangja.
Az egység nem egyformák halmaza, hanem a különbözők harmonikus és tudatos egyesülése.
Penna-hírek
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
Penna bácsi!Tavaly meséltél valamit Furutech ügyben, a demnagnetizálóval kapcsolatban, mikor oyayde dugókat adtatok nekem. (szerintem jobb is mint a furutech) Vmi olyamit, hogy kínaiaknak eladták az écát ás már azok gyártják, vagy ilyesmi, nem emlékszem pontosan.
Most melyik az eredeti és a jobb az RD1 vagy az RD2, mindkettő, vagy tök rosszul emlékszem?
Amúgy kipróbáltam a Furutech DeMag LP demagnetizálót (made in japan volt ráírva), és döbbenet mennyire jó. Csak heroin árban van sajnos.
Arm
Az Acoustic Revive fejlesztette ki a demagnetizálót és gyártotta az RD-1 és 2-t Japánban a Furutech-nek évekkel ezelőtt állítólag. Aztán a pletyka szerint egyszer csak megjelent egy RD-3 a Furutech kínálatában, már nem az Acoustic Revive által és nem Japánban gyártva. Ezen aztán a két gyártó között volt is némi vita, ha minden igaz. Az Acoustic Revive és a Furutech választékában van némi hasonlóság, ha valaki figyelmesen megnézni, és az AR emberei azt szokták mondani, hogy ők Japánban gyártanak mindent, bármit is jelentsen ez.
Van Acoustic Revive LP demagnetizálónk is, az AR szerint ez az eredeti :-). Állítólag hatékony, én még nem próbáltam lemezjátszó híján, de ami késik nem múlik. Kábelekkel viszont elég jól működik, levegősebb, eszköztelenebb vele a rendszer hangja.
Penna-hírek
Arm
Penna-hírek
Penna bácsi!
Tavaly meséltél valamit Furutech ügyben, a demnagnetizálóval kapcsolatban, mikor oyayde dugókat adtatok nekem. (szerintem jobb is mint a furutech) Vmi olyamit, hogy kínaiaknak eladták az écát ás már azok gyártják, vagy ilyesmi, nem emlékszem pontosan.
Arm
Penna-hírek
Shakti Stone and On Line Electromagnetic Stabilizers - A Voodoo that apparently works
Egy amerikai pro fórumon éppen nosztalgiával gondolnak az egykori Caribou Ranch hangstudióra, ahol sok mérnök szerint korának legjobb rock/country/soul felvételeit csinálták. Az volt az egyik különlegessége, hogy 3000m magasan volt :lol!: A másik különlegesség az alábbi képen látható Neve hangkeverő, ami diszkrét elemeket használó többségében A-osztályú erősítő modulokat használt. Nemrég igen jelentős összegért adták el egy használt pro cuccokat értékesítő kereskedőnél Amerikában.
Egy kis ízelítő az ott készült felvételekből:
America "Hideaway" George Martin
Aviary "Aviary" Gary Lyons
Beach Boys "L.A. Light" James William Guercio/Bruce Johnston
Jeff Beck "Wired" George Martin
David Cassidy "Home is Where The Heart Is" David Cassidy/Bruce Johnston
Chick Corea "Music Magic" Chick Corea/Stanley Clarke
Rick Derringer "All American Boy" Bill Szymczyk/Rick Derringer
Earth, Wind & Fire "Thats The Way of the World" Maurice White
"Open Our Eyes"
Fonda Feingold "Fonda Feingold" Hank Medress/Dave Appell
Dan Fogelberg "Souvenirs" Dan Fogelberg
"Captured Angel" Dan Fogelberg
"Netherlands" Dan Fogelberg/Norbert Putnam
Waylon Jennings "Ive Alway Been Crazy" Righie Albright/Waylon Jennings
Billy Joel "Turnstiles" Billy Joel
Elton John "Philadelphia Freedom" Gus Dudgeon
"Caribou" Gus Dudgeon
"Rock of the Westies" Gus Dedgeon
Elton John "Pinball Wizard" Gus Dudgeon
Jerry Goodman/Jan Hammer "Like Children" Jerry Goodman/Jan Hammer
LA Express "Shadow Play" LA Express
Robert Lamm "Skinny Boy" Robert Lamm
Madura "Madura II" James William Guercio
Lake "Lake II" Detlef Petersen
"Lake III" Detlef Petersen
Jac Murphy "A Childs Gift" Jac Murphy/Michael Leary
Michael Murphey "Blue Sky, Night Thunder" Bob Johnston
"Swans Against the Sun" Bob Johnston
"Flowing Free Forever" Michael Murphey
"Lone Wolf" John Boylan
Navarro "Listen" Norman Kinney
Ozark Mountain Daredevils "Men From Earth" David Anderle
"Don't Look Down" David Kerschenbaum
David Sancious "Transformation" Bruce Botnick/David Sancious
Sons Of Champlin "Loving is Why" Chris Bond
Souther, Hillman, Furay "Souther, Hillman, Furay Band" Richie Podolor
Starwood "Starwood" Bruce Botnick/Terry Powell
Rod Stewart "Night on the Town" Tom Dowd
Stephen Stills "Stills" Stephen Stills
"Stills Live" Stephen Stills
"Down the Road" Stephen Stills
"Illegal Stills" Stephen Stills
Superstramp "Even in the Quietest Moments" Supertramp
James Vincent "Space Traveler" Bruce Botnick
"Waitin' for the" James Vincent
War "Deliver the Work" Jerry Goldstein
Tony Williams "Million Dollar Legs" Bruce Botnick
Frank Zappa "One Size Fits All" Frank Zappa
Nitty Gritty Dirt Band "Stars & Stripes Forever" William E. McEuen
The Dirt Band "An American Dream" Jeffrey Hanna/Bob Edwards
Joe Walsh "Barnstorm" Bill Szymczyk
"The Smoker You Drink, the Player You Get" Joe Walsh/Bill Szymczyk
Tony Orlando "I've Got Rhythm" Hank Medress/Dave Appell
Sam the Band "Play It Again" Hank Medress/Dave Appell
Chicago "Chicago VI" James William Guercio
"Chicago VII" James William Guercio
"Chicago VIII" James WIlliam Guercio
"Chicago Greatest Hits" James William Guercio
"Chicago X" James William Guercio
"Chicago XI" James William Guercio
Matthew Moore "The Sport of Guessing" Robert Appere
Bruce Roberts "Cool Fool" David Malloy
Sumner "Sumner" Jack Nitschze
Lake "Ouch" James William Guercio
Eddie Rabbitt "Horizon" David Malloy
Sailor "Dressing for Drowning" James William Guercio
Kris Kristofferson "To The Bone" Norbert PUtnam
Ali Thomson "Deception is an Art" Ali Thompson
Carl Wilson "Carl Wilson" James William Guercio
Eddie Ragbitt "Step By Step" David Malloy
Sheena Easton " Chris Neil
Jerry Lee Lewis "" Eddie Kilroy
Dan Fogelberg "Innocent Age" Dan Fogelberg
Amy Grant "" Brown Bannister
The Boys Band "" Peter Granet
Michael Brewer "" Dan Fogelberg
Shooting Star "" Kevin Elson
Carl Wilson "" Jeffrey Baxter
Chuck Rainey "" Dave Ackerman
Penna-hírek
Egy amerikai pro fórumon éppen nosztalgiával gondolnak az egykori Caribou Ranch hangstudióra, ahol sok mérnök szerint korának legjobb rock/country/soul felvételeit csinálták. Az volt az egyik különlegessége, hogy 3000m magasan volt :lol!: A másik különlegesség az alábbi képen látható Neve hangkeverő, ami diszkrét elemeket használó többségében A-osztályú erősítő modulokat használt. Nemrég igen jelentős összegért adták el egy használt pro cuccokat értékesítő kereskedőnél Amerikában.
Egy kis ízelítő az ott készült felvételekből:
America "Hideaway" George Martin
Aviary "Aviary" Gary Lyons
Beach Boys "L.A. Light" James William Guercio/Bruce Johnston
Jeff Beck "Wired" George Martin
David Cassidy "Home is Where The Heart Is" David Cassidy/Bruce Johnston
Chick Corea "Music Magic" Chick Corea/Stanley Clarke
Rick Derringer "All American Boy" Bill Szymczyk/Rick Derringer
Earth, Wind & Fire "Thats The Way of the World" Maurice White
"Open Our Eyes"
Fonda Feingold "Fonda Feingold" Hank Medress/Dave Appell
Dan Fogelberg "Souvenirs" Dan Fogelberg
"Captured Angel" Dan Fogelberg
"Netherlands" Dan Fogelberg/Norbert Putnam
Waylon Jennings "Ive Alway Been Crazy" Righie Albright/Waylon Jennings
Billy Joel "Turnstiles" Billy Joel
Elton John "Philadelphia Freedom" Gus Dudgeon
"Caribou" Gus Dudgeon
"Rock of the Westies" Gus Dedgeon
Elton John "Pinball Wizard" Gus Dudgeon
Jerry Goodman/Jan Hammer "Like Children" Jerry Goodman/Jan Hammer
LA Express "Shadow Play" LA Express
Robert Lamm "Skinny Boy" Robert Lamm
Madura "Madura II" James William Guercio
Lake "Lake II" Detlef Petersen
"Lake III" Detlef Petersen
Jac Murphy "A Childs Gift" Jac Murphy/Michael Leary
Michael Murphey "Blue Sky, Night Thunder" Bob Johnston
"Swans Against the Sun" Bob Johnston
"Flowing Free Forever" Michael Murphey
"Lone Wolf" John Boylan
Navarro "Listen" Norman Kinney
Ozark Mountain Daredevils "Men From Earth" David Anderle
"Don't Look Down" David Kerschenbaum
David Sancious "Transformation" Bruce Botnick/David Sancious
Sons Of Champlin "Loving is Why" Chris Bond
Souther, Hillman, Furay "Souther, Hillman, Furay Band" Richie Podolor
Starwood "Starwood" Bruce Botnick/Terry Powell
Rod Stewart "Night on the Town" Tom Dowd
Stephen Stills "Stills" Stephen Stills
"Stills Live" Stephen Stills
"Down the Road" Stephen Stills
"Illegal Stills" Stephen Stills
Superstramp "Even in the Quietest Moments" Supertramp
James Vincent "Space Traveler" Bruce Botnick
"Waitin' for the" James Vincent
War "Deliver the Work" Jerry Goldstein
Tony Williams "Million Dollar Legs" Bruce Botnick
Frank Zappa "One Size Fits All" Frank Zappa
Nitty Gritty Dirt Band "Stars & Stripes Forever" William E. McEuen
The Dirt Band "An American Dream" Jeffrey Hanna/Bob Edwards
Joe Walsh "Barnstorm" Bill Szymczyk
"The Smoker You Drink, the Player You Get" Joe Walsh/Bill Szymczyk
Tony Orlando "I've Got Rhythm" Hank Medress/Dave Appell
Sam the Band "Play It Again" Hank Medress/Dave Appell
Chicago "Chicago VI" James William Guercio
"Chicago VII" James William Guercio
"Chicago VIII" James WIlliam Guercio
"Chicago Greatest Hits" James William Guercio
"Chicago X" James William Guercio
"Chicago XI" James William Guercio
Matthew Moore "The Sport of Guessing" Robert Appere
Bruce Roberts "Cool Fool" David Malloy
Sumner "Sumner" Jack Nitschze
Lake "Ouch" James William Guercio
Eddie Rabbitt "Horizon" David Malloy
Sailor "Dressing for Drowning" James William Guercio
Kris Kristofferson "To The Bone" Norbert PUtnam
Ali Thomson "Deception is an Art" Ali Thompson
Carl Wilson "Carl Wilson" James William Guercio
Eddie Ragbitt "Step By Step" David Malloy
Sheena Easton " Chris Neil
Jerry Lee Lewis "" Eddie Kilroy
Dan Fogelberg "Innocent Age" Dan Fogelberg
Amy Grant "" Brown Bannister
The Boys Band "" Peter Granet
Michael Brewer "" Dan Fogelberg
Shooting Star "" Kevin Elson
Carl Wilson "" Jeffrey Baxter
Chuck Rainey "" Dave Ackerman
Tegnaptól Danley hangfalakkal, Evidence hangfalkábelekkel és MC2 erősítővel megy egy belvárosi új étterem hangrendszere.
Elég jól szól pedig még a filléres DVD meg még filléresebb hangkeverő meg interkonnekt kábelek cseréje meg sem történt.
Majd egyszer elárulom melyik étteremről van szó és teszünk fel fotókat is. Két SH-LPM és 4 SH-MINI valamint egy 4x250 wattos MC2 T4-250 erősítő adja az alapokat. Esténként zongora is hangosításra kerül és lesz zongora - ének duó is nemsokára. Mivel fontos elvárás volt, hogy az étterem felett lakók a lehető legkevesebbet vegyenek észre a hangosításból, ezért egyedi tervezésű, különleges rezgéscsillapítást használó fali tartókat használtunk.
:lol!:
Penna-hírek
Tegnaptól Danley hangfalakkal, Evidence hangfalkábelekkel és MC2 erősítővel megy egy belvárosi új étterem hangrendszere.
Elég jól szól pedig még a filléres DVD meg még filléresebb hangkeverő meg interkonnekt kábelek cseréje meg sem történt.
Majd egyszer elárulom melyik étteremről van szó és teszünk fel fotókat is. Két SH-LPM és 4 SH-MINI valamint egy 4x250 wattos MC2 T4-250 erősítő adja az alapokat. Esténként zongora is hangosításra kerül és lesz zongora - ének duó is nemsokára. Mivel fontos elvárás volt, hogy az étterem felett lakók a lehető legkevesebbet vegyenek észre a hangosításból, ezért egyedi tervezésű, különleges rezgéscsillapítást használó fali tartókat használtunk.
:lol!:
Penna-hírek
Input oldalon 200khz-ig? Nem ugy volt hogy ugy altalaban nem tamogatjak a 96khz feletti mintavetelezest? Vagy a marketing miatt kellett...
Ez nem új, így volt a DA10 esetében is, fogadni tudja 200 kHz-ig, de max 96k-val dolgozza fel belül egy downsampling után.
Aaa, ertem, koszi!