Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Naim termékek

Moderátor: Penna-Poor

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Rájöttem, hogy vagyok olyan lusta hogy egy jó erősítővel + hangfallal meg egy (L SB Duet) hálózati lejátszóval is ellennék. :lol!:
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3589

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Holnap tudok nyilatkozni Naimileg, biztos ami tuti, elkezdtem hirdetni a motyómat :lol!:
Mire jó ez a kapkodás? :lol!:

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Holnap tudok nyilatkozni Naimileg, biztos ami tuti, elkezdtem hirdetni a motyómat :lol!:
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Majd mi is írunk "tesztet".Aztán jönnek a farkatlan farkasok egy másik fó rumon. :lol!:

Gondolod, hogy nem a farkuk... na jó nem folytatom. :lol!:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Érdekes megfigyelés: tökéletesen botfülü, kvázi zene ellen beoltott kedvesem, mióta megvan a Naim, sokkal többször kéri, hogy menjen valami... Ráadásul egy csomó csomó olyan zene is tetszik neki, amit azelőtt meg se hallgatott... hja, nők :lol!: :kiraly: :lol!:
Üdv a "gyülekezetben" :lol!:

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Érdekes megfigyelés: tökéletesen botfülü, kvázi zene ellen beoltott kedvesem, mióta megvan a Naim, sokkal többször kéri, hogy menjen valami... Ráadásul egy csomó csomó olyan zene is tetszik neki, amit azelőtt meg se hallgatott... hja, nők :kiraly: :lol!: :lol!: :lol!:

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1356

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Majd mi is írunk "tesztet".
Aztán jönnek a farkatlan farkasok egy másik fó rumon. :lol!:
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Egy másik Nait XS meghallgatás, szintén a Naim fórumról idézve.

RiNo

Hi all
I visited Lefflers in Linköping (Sweden) today and they'd just received a Nait XS, hurrily I watched Johan at Lefflers unveil the apparatus(?) and swiftely connected it with a NS 01 musicserver and then to a pair of JBL Array 1000.

Remember, the Nait XS was literally stonecold, but that really didn't matter. It seems to be a real gem, the XS, but what really shone through was the quality of musicmaking from the NS01! That seems to be some piece of equipment, I've had a CDX2 at home and can't really remember such texture and seemingly flowing musicmaking, very nice!

I've own a Nait5i and though a great little amp, the XS seems to offer even more, especially considering the upgrade options.

Anyone else with experience from the XS?

regards
Rickard

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Az első Nait XS nyilvános demóról a vélemény, a Naim fórumról:

ajs

Posted Dec 5, 10:50 PM

Hey all...

Pretty new to this forum- so first a little background... I've been reading here for several months now, but as of yet haven't really had any input, so have refrained from posting... I'm currently in the middle of upgrading my system- got the lp12 (lingo, ekos, cirkus, dynavector 10x5) and phono stage (graham slee era gold reflex) sorted, and I've been listening to a number of different speaker and amp combinations over the past month or so- so far (untill today), i was most impressed with the 122/150 combo driving proac response ref sig 8's...anyway...

Went into my dealer today to hear probably the last amp on my list- a moon i-3rs, which was actually quite good but still lacked that naim drive which had me dancing in my seat the previous week while hearing the 122/150 combo...

Just thought id ask when my dealer was expecting the new Xs in- to which he replied- we got it yesterday Cool...

Now the Xs was clearly not broken in, and had only been warmed up for about 24 hours (I was actually the first person to use it), but I have to say - I was mighty impressed (as was my dealer)... I'd originally planned to go for a Nait 5i, but after hearing my lp12 (I got it serviced, then left it at the dealers for a month while I tried pretty much every combination they had in my price range) with a 122/150 I decided it was worth the extra money - but I really didn't want the extra boxes... Answer - the Nait XS...

My thoughts (bearing in mind that i heard the 122/150 last week)- similar - same Naim drive, which sticks out among all the amps I've heard, drives the proac ref 8's brilliantly, nice exciting sound...(can you tell I'm pretty new to describing hi-fi equipment in written form)... When I put on Millencolin (punky rock) I nearly wore a hole in the carpet beneath my feet, I found myself singing along (badly) to The Specials, and Segovia's guitar sounded just amazing...Listened for nearly three hours- so got through quite a wide variety of vinyl and nothing failed to impress- I constantly had a stupid grin slapped across my face ... Apparently it will sound even better when it runs in!

Bottom line - I'm ordering one Big Grin (along with a new set of proac sig ref 8's)in three weeks when my Christmas bonus is confirmed...

Back to the Raconteurs and my new lp12...

Cheers...

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Nait XS user manual már letölthető a Naim user manual oldaláról.

http://www.naim-audio.com/download/Man_ ... %20Eng.pdf

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

http://www.quart.hu/cikk.php?id=3133
Ez tipikus, semmi jót nem lehet kapni. Még Crystal Castles cd sincs egyik boltban sem. Pedig az jó kis zene. :lol!:

Hmm, mar reg voltam CD-boltban...
Egy helyet ismerek, ahol szemem-szam elallt, es amig kozel volt, gyakorlatilag minden hetvegen orakat toltottunk el... Parizsban a Boulevard St. Michel-en a Gibert Joseph. Eletemben meg annyi lemezt nem vettem, mint ott. Ha jol emlekszem, harom emeletes, iszonyatos valasztek es rengeteg olcso, "hasznalt" lemez (ezeket sokszor nem is raktak ki, csak ugy ahogy voltak, a ladakban lehetett keresgelni... eszmeletlen feelingje volt). A vegere mindig 10-20-30 lemezzel a kezunkben maszkaltunk, aztan alkudoztunk hogy melyiket is hagyjuk ott...

en is jartam ott :lol!: ez vmi kozmikus egybeeses? vmi cd emleket akartam django reinhardttol parizsbol. arra nem szamitottam, hogy vagy 50 cd lesz tole. nalunk jo ha van.

Egyszer jártam eddig Párizsban egy AES kiállításon és megfordultam ott én is :lol!:
Akkor már évek óta kerestem Rick Wright Wet Dreams című cd-jét, és ott kétféle kiadásban is volt.

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: arn »

Ez tipikus, semmi jót nem lehet kapni. Még Crystal Castles cd sincs egyik boltban sem. Pedig az jó kis zene. :lol!:

Egy helyet ismerek, ahol szemem-szam elallt, es amig kozel volt, gyakorlatilag minden hetvegen orakat toltottunk el... Parizsban a Boulevard St. Michel-en a Gibert Joseph. Eletemben meg annyi lemezt nem vettem, mint ott. Ha jol emlekszem, harom emeletes, iszonyatos valasztek es rengeteg olcso, "hasznalt" lemez (ezeket sokszor nem is raktak ki, csak ugy ahogy voltak, a ladakban lehetett keresgelni... eszmeletlen feelingje volt). A vegere mindig 10-20-30 lemezzel a kezunkben maszkaltunk, aztan alkudoztunk hogy melyiket is hagyjuk ott...

en is jartam ott :lol!: ez vmi kozmikus egybeeses? vmi cd emleket akartam django reinhardttol parizsbol. arra nem szamitottam, hogy vagy 50 cd lesz tole. nalunk jo ha van.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Egy helyet ismerek, ahol szemem-szam elallt, es amig kozel volt, gyakorlatilag minden hetvegen orakat toltottunk el... Parizsban a Boulevard St. Michel-en a Gibert Joseph.
OFF:

Dettó, én is mindig benézek oda, ha arra járok, s szokásom szerint ott is ragadok órákon keresztül :kiraly:
Ja, és azt kell mondjam, hogy ennél 10x durvább a helyzet Londonban, kb. csak enni-inni mentem ki párszor, de többnyire képes vagyok egész napokat tölteni ilyen boltokban :lol!:
Legközelebb ujjvédőt viszek magammal, mert a több ezer bakelit "lapozása" közben a külső tasak éles széle miatt csúnyán véresek lettek ujjbegyeim :lol!:

...bezzeg cédénél nincs ilyen gond, :lol!:
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

opelgeza
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: opelgeza »

Vendég

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Maga a hifi se fejlődik? Ami jó hang volt 10éve az mai is jó hang?

Jó kérdés. Az igazi kérdés persze nem ez, hiszen önmagában a hang nem sokat ér. A kérdés szerintem az, hogy változtak -e a zenehallgatási szokások? Mellesleg 10 év nem nagy idő, azt hiszem 10 éves távlatban nem nagyon lehet drámai változásról beszélni. 30 - 50 év távlatában igen. Kérdés az is, hogy akik 10 -30 - 50 éve hallgattak zenereprodukciót otthon, azok kaptak-e több vagy más élményt, mint a mai zenehallgatók?

A ZENE-i élmény bennünk keletkezik, summazódik.
Ha mi fejlődünk, akkor az élményszerzésünk is.
Ha az emberiség fejlődik, akkor az élményszerzésünk "magasabb fokú" mint 30-50 éve.
Ezen utóbbiban nem hiszek. :lol!:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Jó kérdés. Az igazi kérdés persze nem ez, hiszen önmagában a hang nem sokat ér. A kérdés szerintem az, hogy változtak -e a zenehallgatási szokások? Mellesleg 10 év nem nagy idő, azt hiszem 10 éves távlatban nem nagyon lehet drámai változásról beszélni. 30 - 50 év távlatában igen. Kérdés az is, hogy akik 10 -30 - 50 éve hallgattak zenereprodukciót otthon, azok kaptak-e több vagy más élményt, mint a mai zenehallgatók?

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Én értettem HG iróniáját a jó cd játszóval kapcsolatba...akkor szerinted mi a jó cd játszó 300ezer ftért? Csak a Naim lehet? :lol!: Az is csak egy út a zenéhez.
Ember!
Ne csalódjak benned.
Én CSAK arra írhatom, hogy JÓ, amit hallgatok kb. 3 éve.
De nem írhatom, hogy LEGJOBB.
Értjük?
És ezeket írtam, ill. nem írtam. :lol!:

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

10 év talán kevés idő, de legyen mondjuk 20.

Se akkor, se most nem tudjuk általánosan definiálni, hogy mi a jó hang. De gondolom hogy változott. S ez nem az ízlés miatt, hanem a gyártók műszaki megoldásai miatt alakulhatott ki, amit persze a piac is befolyásolt valamelyest, bár ez számomra is homályos.

Szóval fejlődik, méghozzá leginkább a consumer hifi hatására. Ennek van pozitív és negatív aspektusai is, melyeket mindenki máshogy mérlegel. :lol!:
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: csövi »

:lol!:    A Cd piac folyamatosan fejlődött az utóbbi évekbe. És még mindig az analóghoz mérjük.
Érdekes, én nem így látom.

Olvasván a nemzetközi szaksajtót, amikor kijön egy új CD játékos, elég sokszor úgy kezdődik a cikk, hogy lám-lám, még továbbra is van olyan, aki ilyen készüléket fejleszt. Ebből gondolom, hogy ma már csökken az ilyen fejlesztés.

Idéznék egy, a Quart-on megjelent cikkből:

"Felnőtt már egy generáció, mely számára az audio cd ugyanolyan anakronizmus, mint a mai harmincasoknak volt az orsós magnószalag."

Ez nyílván nem hifis cikk, de a hifis körökben is egyre jobban elterjed a hálózati audiós lejátszás különféle formája.

A jó és megfizethető lemezjátszók elterjedésével inkább úgy érzem, hogy a 2 forrás egyre kevésbé luxus, és enyhül az analóghoz való mérés "kényszere" :lol!:

Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

:lol!: A Cd piac folyamatosan fejlődött az utóbbi évekbe. És még mindig az analóghoz mérjük.
Érdekes, én nem így látom.

Olvasván a nemzetközi szaksajtót, amikor kijön egy új CD játékos, elég sokszor úgy kezdődik a cikk, hogy lám-lám, még továbbra is van olyan, aki ilyen készüléket fejleszt. Ebből gondolom, hogy ma már csökken az ilyen fejlesztés.

Idéznék egy, a Quart-on megjelent cikkből:

"Felnőtt már egy generáció, mely számára az audio cd ugyanolyan anakronizmus, mint a mai harmincasoknak volt az orsós magnószalag."

Ez nyílván nem hifis cikk, de a hifis körökben is egyre jobban elterjed a hálózati audiós lejátszás különféle formája.

A jó és megfizethető lemezjátszók elterjedésével inkább úgy érzem, hogy a 2 forrás egyre kevésbé luxus, és enyhül az analóghoz való mérés "kényszere" :lol!:

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

:lol!: A Cd piac folyamatosan fejlődött az utóbbi évekbe. És még mindig az analóghoz mérjük.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Én értettem HG iróniáját a jó cd játszóval kapcsolatba...akkor szerinted mi a jó cd játszó 300ezer ftért? Csak a Naim lehet? :lol!: Az is csak egy út a zenéhez.
Nagyon egyszerű a válaszom, arra vonatkozóan, hogy mi a jó cd játszó a 300.000.- ft-os kategóriában:

Azok biztosan jók, amikből ÉVEKEN KERESZTÜL, FOLYAMATOSAN évi ezres vagy tízezres darabszámot adnak el EBBEN AZ ÁRKATEGÓRIÁBAN.

Ugyanis ez már nem a tömeg hifi árkategóriája. Itt sokat eladni nem lehet anélkül, hogy a vásárlók túlnyomó többsége ne legyen elégedett azzal amit kap. Hangsúly van az "ÉVEKEN KERESZTÜL" időintervallumon is, hiszen egy jól megtervezett, pénzzel támogatott marketingkampánnyal elég gyorsan lehet eladni sokat egy termékből még ebben az árkategóriában is, de éveken keresztül már nem működnek a felturbózott marketing kampányok, ott azért már minőséget kell adni a vásárlók folyamatos elégedettségéhez.

Ez persze nem zárja ki, hogy a kicsi, nem ezres példányszámban eladott készülékek között ne legyenek kiválóak, sőt, nagyon sok van közöttük is.

Vagyis úgy látom, hogy nem lehetséges tisztán műszaki paraméterek alapján eldönteni, hogy mi a "jó". Jó az aminek a hangja tetszik, amit meg tudok fizetni, ami tartós és megbízható, nem kell sűrűn szervizelni, jól néz ki a szobában a többi cucc között, a feleség beengedi a lakásba, egyszerű használni és kevés veszteséggel eladható, ha mégis arra kerül a sor. Azt, hogy milyenek a mérési eredményei már nem feltétlenül sorolnám ide, persze biztosan sokan vannak olyanok, akik számára ez is fontos.

A tegnap éjszaka többször is idézett Stereophile cd tesztek mérései szerint az egyik legjobb mérési eredménnyel rendelkező cd játszó egy Onkyo. A legrosszabb meg a Zanden (transport / DAC kombó), amit kétszeri, megismételt méréssel sem tudnak elfogadható mérési eredményűnek találni, pedig több, mint 40.000.- dollár az ára. Mégis a tesztelő egy 100.000.- dolláros analóg lemezjátszóhoz hasonlítja az élményt, amit a használata ad. Mi eddig 3 kiállításon hallottuk és órákat ültünk a Zanden szobájában minden alkalommal lenyűgözve, mert igen jó volt hallgatni. Közben eszünkbe sem jutott azon gondolkodni, hogy mekkora lehet az órajelének a jittere vagy a zaja -100 dBfs szintjén.

Az régi dilemma persze, hogy a mérési eredmények a maguk általában izolált és kevéssé gyakorlatias mivoltukban, egy készüléket majdan egy rendszer részeként meghallgatva, elárulnak -e arról valamit, hogy tetszik-e majd nekem a hangja, ha hazaviszem?

Hajlamos vagyok azt hinni, hogy nem.

Mi van, ha valaki pont a torz vagy műszakilag nem korrekt konstrukción alapuló hangot szereti? Ő akkor most egy sajnálnivaló szerencsétlen izé?
Boldog lesz-e egy jó mérési eredményeket mutató, ámde az izlésének nem megfelelő hangot produkáló készülékkel? Végül is a hifi eszözöket csak azért gyártják, hogy zenét hallgassunk rajtuk. Azt hiszem, hogy a mérések inkább a konstruktőröknek szolgálnak mankóul, nem pedig nekünk egyszerű zenehallgatóknak. Annak behatárolására, hogy mi a "jó" és mi nem, a vásárlók érték ítélete legalább ugyanolyan fontos, mint a mérőműszereké. Márpedig ha valamit kitartóan vesznek és a gyártó ebből megél és folyamatosan fejlődik, az jó jel, azt jelzi, hogy a vásárlók szeretik a termékeit. Vagyis akár "jó" is lehet, amiket gyárt.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

OFF
De nem én hoztam ide a hificity :lol!: Meg van a saját véleményem, de nem merem már leírni.. :lol!:

On

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Neem, ez egy hificity-s dolog, ott kérdezte valaki hogy 300-ért mit vegyen, erre akvapark óvatlanul beírta, hogy a Naim cd-k általában jók, de mivel nem tette hozzá, hogy a Linn is :lol!: , ezért rögtön nyílt a bicska.

Azt hiszem azért alapvetően az az alapvetés tartja életben a hificity fórumát, hogy semmi sem lehet "jó". :lol!: :lol!:

Lezárt

Vissza: “Penna Poor Kft”