Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Penna-hírek

Moderátor: Penna-Poor

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3751

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Kíváncsi lennék mit dolgozna ekkora térben a Lyngdorf teremakusztikai rendszere
Jó kérdés, ilyen nagy légtérben azt hiszem a hifiben használt teremkorrektorok nem feltétlenül jól használhatóak.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Az erősítők elég mostoha körülmények között voltak elhelyezve, de állták a sarat derekasan. A képen kb 5000W teljesítmény látható @ 4 ohm

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Számomra a legnagyobb meglepetést az egy darab 8 inches szélessávúval ellátott Danley SH 100 okozta, egy alkalommal a próbák, meg a hangfalak pakolása során egy ideig egyedül bírkózott a nagy térrel, és közepesnél egy kicsit nagyobb hangerőn egy 750W-os végfok végén igen jól szólt az óriási térben.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Kíváncsi lennék mit dolgozna ekkora térben a Lyngdorf teremakusztikai rendszere
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

elég jelentős volt a felhajtás

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

A honlapunkon hamarosan lesz egy csomó további fotó.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Egy másik helységben a Yamamoto/Zu Druid rendszer biztosította a hangulatot.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

A hangfalak elhelyezését a design nagy mértékben befolyásolta sajnos, de azért kihoztuk, amit lehetett azt hiszem. A kép jobb alsó sarkában az autó mögött látszik a Danley SH 50 és a TH 112 szub, középen pedig a hátsó részeket egy kicsit késlelteve ellátó SH 100.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Csütörtökön és pénteken ennek az eseménynek a hangosításában vettünk részt: 

http://velvet.hu/trend/lucia0126/

Majd teszek fel képeket. Részben Danley/MC2 Audio/ Evidence Audio rendszerben, részben Yamamoto/Zu/Audience/Nirvana/iPod rendszerben.

Jellemző, csupa szexista foto félig kibukkano cicikkel, de semmi a hangfalakról!

Kb 700-800m2 területet kellett hangosítani egy három emelet magas átriumban.

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Hali »

Majd teszek fel képeket. Részben Danley/MC2 Audio/ Evidence Audio rendszerben, részben Yamamoto/Zu/Audience/Nirvana/iPod rendszerben.

Jellemző, csupa szexista foto félig kibukkano cicikkel, de semmi a hangfalakról!
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Vásárhelyi Gábort kell hívni a 30 206 1700 számon

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Mathias »

De a lényeg hogy tudok méterre kábelt venni ha jól értem:)
Valami esély van rá, de én sem vagyok benne biztos ...

aha. ha nyitás után felhívom ezt(325-9741) a számot ott meg tudják mondani?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Valami esély van rá, de én sem vagyok benne biztos ...

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Ja bocs méterre kapható kábel érdekelt ezt elfelejtettem mondani. Egyébként ha már itt tartunk hifizésre azért használható? (Elő-végfok közé kéne)

Csak az XLR-t próbáltam most a hétvégén, még nincs vele sok tapasztalatom egyenlőre, mert ért egy kis baleset és nem volt időm nagyon foglalkozni a zenehallgatással.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Nem fogytak el az Evidence audio kábelek? Ha holnap bemegyek lesz Lyric HG?
Szerelt kábel csak profiknak való jack és xlr dugós van, mivel ugye ez nem egy hifis kábel, tehát ha ki akarnád próbálni, akkor előtte feltétlenül beszéljük meg, hogy milyen is kellene. 10m-es gitárkábelt nem okoz gondot adni

Ja bocs méterre kapható kábel érdekelt ezt elfelejtettem mondani. Egyébként ha már itt tartunk hifizésre azért használható? (Elő-végfok közé kéne)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Szerelt kábel csak profiknak való jack és xlr dugós van, mivel ugye ez nem egy hifis kábel, tehát ha ki akarnád próbálni, akkor előtte feltétlenül beszéljük meg, hogy milyen is kellene. 10m-es gitárkábelt nem okoz gondot adni

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

ha már szóbakerült ez a csatlakozósdi, ha adott egy rca-s forrás, és egy xlr-es erősítő, érdemes egy rca-xlr összekötővel próbálkozni, vagy nem hozhat jobb eredményt egy sima rca-rca összekötőnél? Teljesen láma vagyok a témában....
Nagy általánosságban erről nehéz mit mondani. Függ attól, hogy hogy van kialakítva az a szimmetrikus bemenet, hogy az asszimetrikus, milyen hosszú a két készülék között a drót, mennyire szabványos a kimenet, milyen kábelt használsz.

Venni kell egy XLR - RCA aljzat átalakítót, mondjuk Cardast és azzal használni az RCA dugót a szimmetrikus erősítőbe. Az a technikai értelemben korrekt megoldás vagy egy Jensen trafóval egybeépített kis szimmetrizálót.

RCTiv
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: RCTiv »

ha már szóbakerült ez a csatlakozósdi, ha adott egy rca-s forrás, és egy xlr-es erősítő, érdemes egy rca-xlr összekötővel próbálkozni, vagy nem hozhat jobb eredményt egy sima rca-rca összekötőnél? Teljesen láma vagyok a témában....
JBL - HK - HT - Siltech - Az erő legyen veled

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Én szívesen kipróbálnék egy pár Jack-XLR kábelt és hálózati kábelt is, jelenleg úgyis sima PC tápkábellel megy az erőlködő.

Jó, a jövő héten beszéljünk össze.

A Jack - XLR kábel különösen a számítógépes audio interfészek esetében hasznos, hiszen a többségüknek van szimmetrikus 6.3 jack kimenete és nincs RCA vagy XLR. Konnekt8 tulajdonosok szimmetrikus bemenetű végfokkal a rendszerükben igen sokra fogják értékelni például. Ők biztosan elmondhatják, hogy még nem hallották a Konnektjeiket igazán megszólalni, amig ki nem próbálták ezzel a kábellel.

Ha valakinek van egy igazán nehezen hajtható hangfala, akkor érdemes például a
Számítógép - Konnekt8, mint DAC - Evidence Lyric HG jack - XLR összekötő kábel és az MC2 Audio T500 (2x250W @ 4 ohm) profi erősítő - Evidence Siren II hangfal kábel 3m összeállítást kipróbálni.

Ez kb 370.000.- Ft bruttó kompletten (számítógép nélkül) és bármilyen nehezen hajtható hangfallal komolyan figyelembe vehető és hosszan hallgatható eredményt fog adni. SZVSZ az AB osztályú transzisztoros MC2 erősítőknek nincs tipikusan tranzisztorosnak nevezhető hangja, inkább olyan naturális, semerre sem húzó. MC2 T500 erősítő most nincs raktáron, de lesz nemsokára, addig oda tudom adni a nagyon hasonló hangú, csak még nagyobb teljesítményű E-25 erősítőt (1250W @ 4 ohm), ennek persze hangosabb a ventillátora, de ezen is lehet segíteni.

Bocs, ha hosszú voltam.

Hétvégén divatbemutatót hangosítunk, majd küldök képeket, persze nem a modellek öltözője tájékáról

opelgeza
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: opelgeza »

Mi a helyzet az evidence összekötőkkel? Bájáratódtak? Lyric és Lyric HG-t összehasonlítottátok?
Lyric HG XLR-XLR, Jack-XLR van már bejáratott, RCA--RCA most készül, lesz Lyric XLR-XLR is a hétvégére, ami járatott. Siren II hangfalkábel is van bejáratott, de még csak SpeakOn csatikkal és a hétvégén már jó lesz a Source hálózati is, full Oyaide dugó és normál csatis is. Mivel ez alapvetően profik számára érkező kábel ezért először az ő általuk sűrűn használt kábelek járatjuk be, a hifis részleg most egy kicsit hátrébb szorult

Én szívesen kipróbálnék egy pár Jack-XLR kábelt és hálózati kábelt is, jelenleg úgyis sima PC tápkábellel megy az erőlködő.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

http://www.artisjus.hu/felhasznaloknak/ ... _dija.html

Itt látható,hogy még csak a 2007. december 31-ig érvényes díjak és rendelkezések vannak fent.

Ilyen Artisjus-szeru rettenet mashol is letezik vagy ez hunagrikum???

Van másutt is, de ott a hordozó árának pár százalékban megállapítva általában, nem fix áron, a hordozó árától függetlenül, mint nálunk.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Mi a helyzet az evidence összekötőkkel? Bájáratódtak? Lyric és Lyric HG-t összehasonlítottátok?
Lyric HG XLR-XLR, Jack-XLR van már bejáratott, RCA--RCA most készül, lesz Lyric XLR-XLR is a hétvégére, ami járatott. Siren II hangfalkábel is van bejáratott, de még csak SpeakOn csatikkal és a hétvégén már jó lesz a Source hálózati is, full Oyaide dugó és normál csatis is. Mivel ez alapvetően profik számára érkező kábel ezért először az ő általuk sűrűn használt kábelek járatjuk be, a hifis részleg most egy kicsit hátrébb szorult

Lezárt

Vissza: “Penna Poor Kft”