Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Zu információk

Moderátor: Penna-Poor

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Zu információk

Hozzászólás Szerző: contaxg »

... beszéljünk majd össze.
Nem sürgős és köszönöm!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3790

Zu információk

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Szerintem erre térjünk vissza valamikor tavaszal.A kábeleket természetesen nagyon szívesen elhoznám már most.

Lehet róla szó, habár a héten részt veszünk egy divatbemutató több napos a hangosításán és nagyon kevés időnk lesz bármire, de lehet, hogy valamikor szerda-csütörtök táján valahogy oda tudom adni, ha találkozunk a városban, beszéljünk majd össze.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Zu információk

Szerintem erre térjünk vissza valamikor tavaszal.
A kábeleket természetesen nagyon szívesen elhoznám már most.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Zu információk

Ebből nekem a Danley jön be a legjobban, de éppen most kaptam finom kritikát a szomszédtól a zenei izlésemre!!!

Az SH-100B-t oda tudom adni valamikor a közeljövőben, de akkor lesz a szomszéd igazán csak tisztában a zenei izléssel. Nehéz az embernek visszafognia magát, amikor rájön, hogy nem lehet olyan rossz felvételt találni, amit ne lenne élmény hangosan meghallgatni rajta

Az elmúlt pár napban a 80 CD-s Glenn Gould gyűjteményes kiadásból csemegéztem halkan mindenféléket napközben, este meg Yello-t =The Eye például), vagy mondjuk ma a Soproni Volt Fesztiválról kiadott cd-t sok modern hazai zenével. Hangosan. Egyre fiatalabbnak érzem magam.

A Danley fiatalít!

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Zu információk

Ma vagy holnap jön ki a vámból a Zu szállítmány, lesz benne új Nextel festésű fekete és szürke Druid, esetleg azt vagy egy Tone-t lehet, hogy meg tudnánk szervezni, meg a Mini Methodokhoz is jön a szállítmányban a Hypex szub erősítő, lehet azokat is kell majd járatni a csere után. De egy Danley SH50/TH-112 szub kombót is tudok ajánlani a jövő héten, ha van valahol a család birtokában egy kisebbfajta stadion, jól jöhet még A hétvégén meg fogjuk szólaltatni olyan 1000m2 -es kb 10m belmagasságú térben
Ebből nekem a Danley jön be a legjobban, de éppen most kaptam finom kritikát a szomszédtól a zenei izlésemre!!!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Zu információk

Nagyon dicsérik a Zu kábeleket az amerikai fórumokon.Használ valaki ilyet?

Én

Van olyan erősítőm, amit bejáratásokra tartok...
Esetleg egy hangdoboz nincs hozzá járatni??

Ma vagy holnap jön ki a vámból a Zu szállítmány, lesz benne új Nextel festésű fekete és szürke Druid, esetleg azt vagy egy Tone-t lehet, hogy meg tudnánk szervezni, meg a Mini Methodokhoz is jön a szállítmányban a Hypex szub erősítő, lehet azokat is kell majd járatni a csere után. De egy Danley SH50/TH-112 szub kombót is tudok ajánlani a jövő héten, ha van valahol a család birtokában egy kisebbfajta stadion, jól jöhet még A hétvégén meg fogjuk szólaltatni olyan 1000m2 -es kb 10m belmagasságú térben

Vendég

Zu információk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mellesleg Sympatico mester is ilyeneket használ, a Libtec-re legalábbis emlékszem, a Gede-ben nem vagyok biztos, de majd helyesbít, ha tévednék.
Valóban Libtecet használok hangfalkábelnek, a Gede IC-ről sajnos lemaradtam. Önmagában a Libtec hangjáról nem tudok érdemben nyilatkozni, mivel a Tone-nal együtt került a rendszerbe, más kábelt meg azóta nem próbáltam ( őszintén szólva nincs is túl sok kedvem hozzá ).

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Zu információk

Én

Van olyan erősítőm, amit bejáratásokra tartok...
Esetleg egy hangdoboz nincs hozzá járatni??

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Zu információk

Én

Egy Libtecet és egy Gede-t biztosan oda tudok adni, mivel most az Evidence-ket járatom. Az árához képest nagyon jó kábelek, csak kb 400 óra a bejáratás, az első 80-100 órában igen szarul szól, de aztán elkezd kinyilni a hangja. Nagyon jó ritmusú, kicsit előlről szóló, de jó terű kábel, kb olyan mint a Naim NAC282/NAP250.2 hangja volt Úgy erőteljes, hogy nem tolakodó. Mellesleg Sympatico mester is ilyeneket használ, a Libtec-re legalábbis emlékszem, a Gede-ben nem vagyok biztos, de majd helyesbít, ha tévednék.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Zu információk

Nagyon dicsérik a Zu kábeleket az amerikai fórumokon.
Használ valaki ilyet?

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Zu információk

Mivel azonos a szobánk mérete én is azon voltam egy időben, hogy a dobozaimat lecserélem egy 2+1 rendszerre. Sajnos még mindig nem tökéletes a mélyátvitel nálam, de amikor kiviszem az étkezőbe a cuccot!!!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Vendég

Zu információk

És egy mini method volt nálad? És a Tone amúgy milyen? Mekkora szobád van?
Egy pár!

A Tone amúgy remek, ha az ember elfogadja, hogy nem megy igazán mélyre. A ma divatos, felfújt basszusú reflex dobozokhoz szokott fülnek ez első hallásra igen furcsa lehet, de az erényei bőségesen kárpótolnak az alsó frekvenciák hiányáért.

A szobám 30 m2, de sajnos négyzet alakú, emiatt elég szemét álló hullámok alakulnak ki benne. Eddig messze a Zu Tone + MiniMethod bizonyult a legtoleránssabbnak a helyiség akusztikai fogyatékosságaival szemben.

Ezt alá tudom támasztani. Az én szobám is négyzetalakú, ráadásul a magassága is pontosan fele az oldalhossznak. Semmi döngés nem tapasztalható a miniMethoddal. Hihetetlen egy doboz. Csak kiegészíti a Tone-t, de észre se venni, hogy sub is van a szobában.
Megjegyzem, én is 180˚-os állásban használon a fázisváltót.

Vendég

Zu információk

Egy pár!

A Tone amúgy remek, ha az ember elfogadja, hogy nem megy igazán mélyre. A ma divatos, felfújt basszusú reflex dobozokhoz szokott fülnek ez első hallásra igen furcsa lehet, de az erényei bőségesen kárpótolnak az alsó frekvenciák hiányáért.

A szobám 30 m2, de sajnos négyzet alakú, emiatt elég szemét álló hullámok alakulnak ki benne. Eddig messze a Zu Tone + MiniMethod bizonyult a legtoleránssabbnak a helyiség akusztikai fogyatékosságaival szemben.

Vendég

Zu információk

Jo,hihetetlen trehány vagyok, aláirom Mindig mikor megyek Pestre megigérem magamnak hogy magammal viszem a fényképezöt, na de maj most Bár szerinteme löbb látjátok élöben

Na majd bosszúból adunk kipróbálni egy Mini Method szubot, vagy ha nagyon ki akarunk tolni, akkor kettőt

Nekem már volt szerencsém részesülni Feri bosszújából, december elején egy hétig nálam vendégeskedett egy pár MiniMethod. Hát mit mondjak, félelmetesen jó párost alkottak a Tone-nal. Az én szobám erősen hajlamos a búgásra-döngésre az alsó frekvenciákon, ezért egy kicsit aggódtam, de mint később kiderült, a félelmem alaptalan volt. Ilyen elképesztően feszes, kontrollált, precíz és gyors basszus még nem �járt nálam�. Ha valaki esetleg még csak most szeretné kipróbálni ezeket a �drágaságokat�, annak ajánlom figyelmébe a fázis kapcsolót a készülék hátulján, számomra megdöbbentő volt a hatása. Nálam az alap beállítás mellett egy kicsit vattás volt a megszólalás (egy kicsit olyan �bassreflexes�), és az integráció sem volt tökéletes, de a fázis átváltásával 0-ról 180-ra egy pillanat alatt helyére kerültek a dolgok: eltűnt az a kis maradék zsír a basszusról, ami attól fogva észrevétlenül simult bele a zenei produkcióba. Ha addig vaciláltam is, attól a pillanattól eldőlt a sorsom: nekem ez kell. Sajnos.

Én figyelmeztettelek!

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Zu információk

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Jo,hihetetlen trehány vagyok, aláirom Mindig mikor megyek Pestre megigérem magamnak hogy magammal viszem a fényképezöt, na de maj most Bár szerinteme löbb látjátok élöben

Na majd bosszúból adunk kipróbálni egy Mini Method szubot, vagy ha nagyon ki akarunk tolni, akkor kettőt

Nekem már volt szerencsém részesülni Feri bosszújából, december elején egy hétig nálam vendégeskedett egy pár MiniMethod. Hát mit mondjak, félelmetesen jó párost alkottak a Tone-nal. Az én szobám erősen hajlamos a búgásra-döngésre az alsó frekvenciákon, ezért egy kicsit aggódtam, de mint később kiderült, a félelmem alaptalan volt. Ilyen elképesztően feszes, kontrollált, precíz és gyors basszus még nem �járt nálam�. Ha valaki esetleg még csak most szeretné kipróbálni ezeket a �drágaságokat�, annak ajánlom figyelmébe a fázis kapcsolót a készülék hátulján, számomra megdöbbentő volt a hatása. Nálam az alap beállítás mellett egy kicsit vattás volt a megszólalás (egy kicsit olyan �bassreflexes�), és az integráció sem volt tökéletes, de a fázis átváltásával 0-ról 180-ra egy pillanat alatt helyére kerültek a dolgok: eltűnt az a kis maradék zsír a basszusról, ami attól fogva észrevétlenül simult bele a zenei produkcióba. Ha addig vaciláltam is, attól a pillanattól eldőlt a sorsom: nekem ez kell. Sajnos.

Vendég

Zu információk

Nekem már volt szerencsém részesülni Feri bosszújából, december elején egy hétig nálam vendégeskedett egy pár MiniMethod. Hát mit mondjak, félelmetesen jó párost alkottak a Tone-nal. Az én szobám erősen hajlamos a búgásra-döngésre az alsó frekvenciákon, ezért egy kicsit aggódtam, de mint később kiderült, a félelmem alaptalan volt. Ilyen elképesztően feszes, kontrollált, precíz és gyors basszus még nem járt nálam. Ha valaki esetleg még csak most szeretné kipróbálni ezeket a drágaságokat, annak ajánlom figyelmébe a fázis kapcsolót a készülék hátulján, számomra megdöbbentő volt a hatása. Nálam az alap beállítás mellett egy kicsit vattás volt a megszólalás (egy kicsit olyan bassreflexes), és az integráció sem volt tökéletes, de a fázis átváltásával 0-ról 180-ra egy pillanat alatt helyére kerültek a dolgok: eltűnt az a kis maradék zsír a basszusról, ami attól fogva észrevétlenül simult bele a zenei produkcióba. Ha addig vaciláltam is, attól a pillanattól eldőlt a sorsom: nekem ez kell. Sajnos.

Gézapala
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Zu információk

Hozzászólás Szerző: Gézapala »

Hifi Plus ban olvastam hogy a definition kifejezetten olcsó azért a hangért amit nyújt
Hajrá hajrá

Hypexet 2 éve építettem de az én (akkori) rendszeremben egy sima Exposure X lemosta ...

Pioneer PD9700 CD játszó
Roksan Xerxes Rega RB300 Ortofon MC30
2x ION Systems Obelisk 3X+XPAK erősítő plusz tápegység
Heybrook HB3
Söund Organisation Z028 asztal
Infocus In72 proji

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Zu információk

A  miniMethod nem kínoz, hanem kényeztet.

Tegnap adták fel a Hypex modulokat!

Szuper!
Bár ahogy a vámolás tempóját volt szerencsém már megtapasztalni, örülök, ha nyárra lesz belőle valami.

Mióta egyre kevesebb a vámosok dolga, azóta mintha tovább tartana, mint korábban sok esetben.

Vendég

Zu információk

Szuper!
Bár ahogy a vámolás tempóját volt szerencsém már megtapasztalni, örülök, ha nyárra lesz belőle valami.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Zu információk

A Hypex-nek külföldön elég jó a sajtója, itthon viszont még semmit nem hallottam róla.
Kár, pedig kíváncsi lennék. No nem offolok tovább.

Habár a gyártó nem árulja el, de a pletykák szerint az aktiv Danley hangfalakban is Hypex modul van (egy kis DSP-vel kiegészítve), hangfalanként 3 db. Gyanús nekem a Zu is a Hypex kapcsán, ki tudja nem látunk-e egyszer tőlük Hypex modulos, DSP-vel megbolondított aktiv hangfalakat, ha már a szubokba beleteszik. Nem tudok semmi titokról ezügyben, félre ne értse bárki is, csak hangosan gondolkodom

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Zu információk

Hozzászólás Szerző: andix »

A Zu szerint sokkal jobban illeszkednek majd a Method és Mini Method szubokhoz, mint a korábbi lienáris tápos verzió, pedig hangilag azokkal sem volt sok probléma, remélem nemsokára meglátjuk.
A Hypex-nek külföldön elég jó a sajtója, itthon viszont még semmit nem hallottam róla.
Kár, pedig kíváncsi lennék. No nem offolok tovább.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Zu információk

A MiniMethod-ban van beépített erőlködő, nem?

Van, de a régiek most upgradelésre kerülnek a Hypex erősítő moduljaival.

Aha. Nekem a ProAc-ot hajtják, én szeretem a hangjukat

A Zu szerint sokkal jobban illeszkednek majd a Method és Mini Method szubokhoz, mint a korábbi lienáris tápos verzió, pedig hangilag azokkal sem volt sok probléma, remélem nemsokára meglátjuk.

opelgeza
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Zu információk

Hozzászólás Szerző: opelgeza »

Aha. Nekem a ProAc-ot hajtják, én szeretem a hangjukat

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Zu információk

opelgeza
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Zu információk

Hozzászólás Szerző: opelgeza »

Lezárt

Vissza: “Penna Poor Kft”