Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Samsung dvd M105 régiómentesítése

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Samsung DVD M105 lejátszóm van, a Házimozi magazin 2002.jan/febr. számában megjelent teszt szerint átírható a régiókódja. Nekem a leírt módszerrel nem sikerült. 1- es régiókódú lemezt szerettem volna lejátszani. Ha valaki tud segíteni, nagy köszönet!

Vendég

Ajánlom neked és mindenki másnak is vásárlás előtt : www.vcdhelp.com/dvdplayers.php -itt mindent megtudhatsz a támogatott formátumokról. Amúgy miért régiómentesítés a topic címe ? Nem is erról kérdeztél ! Természetesen erre is van megoldás...

Vendég

És persze a válasz a kérdésre: nem. Ha egy DVD lejátszó gyárilag nem tud írott lemezeket lejátszani akkor azt semmilyen "chipes" vagy egyéb megoldással nem lehet rábírni erre. Esetleg egy komplett DVD drive csere megoldaná de ez meg halott ötlet.

Vendég

Sziasztok!

Az M105-ös nem tudja hivatalosan az írt és újraírható lemezeket lejátszani. A 205, 305 és 405 igen, de a 105 nem.

http://members.boardhost.com/samsungdvd/

Itt nézelődj egy kicsit. Szinte mindegyik 105 tulajdonos panaszkodik erre, de sajnos mindegyiknek ezt a választ adják. Elvétve előfordulhat olyan lemeztípus, amit megeszik, de ezt én csak pletykának tartom - jobb esetben ritka szerencsének (a PRINCO lemezekről rebesgetik).

Szóval, ha fontos a CD-R, CD-RW, akkor inkább másik modellt javasolnék (persze, ha vissza tudod cserélni a jelenlegit).

Üdv!

Suicid

Vendég

Persze az én magyar leírásomban sincs R-RW-re utaló de a Samsung honlapján szerepel a listán. Meg a Házimozi magazin januári száma (ha jól emlékszem) tesztelte és ott is R-RW működött. Na mindegy. Akkor valószínű, hogy szoftveriális gond ha egyébként DVD és rendes CD-t játszik.
Akkor így nem tudok segíteni

Vendég

Sajna nincs gari rajta, mert kézalól vettem egy ismerősömtől, és az igazság az, hogy a leírás szerint sem ismeri fel a R-t és az RW-t. Igazából valaki profi tudorban bízom, de azért köszi a segítséget.

Vendég

Szia

Figyi ha garanciával vetted vidd vissza mert a hivatalos specifikáció szerint R/RW lemezeket ha zene van rajtuk le kell hogy játszon (VCD is) Nekem M205-ös van az csak annyi, hogy még MP3-at is lejátszik de a többi paramétereik megegyeznek. Ha garis nem nyúlj bele mert akkor valami egyéb problem van :smile23:

Vendég

Segítsen nekem valaki. Nemrég vettem a fenti masinát ,de nem tud megbírkózni az írt CD-kel. Meg lehet oldani ezt a problémát kódolással, vagy chippet kell beleépíteni?

Válasz küldése

Vissza: “Régiómentesítés”