Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vigyázat, átverés! (macrovision)
Nem tudom kinek mi a véleménye én épitettem egyet és tökéletesen működik nem egyszerű dolog mikrokontrolleres stb.
Teszteltem Samsung DVD-611 és Sony video magnok között és tökéletesen átviszi a képet.
Ha érdelel valakit irjon e-mail:infra1999@freemail.hu
12-15e körül vannak biztonsággal ajánlható külső, de akár be is építhető jelfrissítők. Több fajtát is ismerek, amik az esetek 99%-ában jók. Némelyik fehér képre, erősebb villanásra töri a képet, de ez típusfüggő. S pont alattad emlegettek egy ilyesmit (mármint lefele mutat...)
Érdemes külsőt venni, mert az több helyen is használható, elemről (szakaszosan) akár hetekig is elmegy. Szerencsére az S-videót is ismerő cuccosok nem mások, ott a csatiról világosságjelet kapja a dekóder, a színt egyenesben átengedi.
Sziasztok!
Tud valaki valamilyen megoldást DVD ről VHS re való másolásra? /Macrovision off/ Hól,kítől,mennyiért?
Előre is kösz!
Sajnos, a keresett file nem található a serveren:((((
Én épp tegnap raktam össze magamnak egy mikrokontrolleres verziót, de még csak egy rövid próbára volt időm. Ma fogom tesztelni behatóbban.
RCA composit és S-Video ki&bemenet, jelzi a másolásvédelmet,PAL/NTSC
Ha valakit érdekel Macrovision eltávolító akkor látogassa meg a http://www.extra.hu/molnarla oldalt.
Dwayne!
Segíthetnél nekem találni valami olcsó megoldást ilyenfajta régiómentesítésre.( csak régiómentesítés, macrovisiont kikapcsolni nem kell)
A DVD-ém típusa SONY DVP-NS400D.
Elore is köszi
Jamo
Bár Jamo már leírta előttem, csak a feljegyzés kedvéért: Fekete István (és társai) nem azonosak a barbárokkal.
Akikről viszont egy érdekes fejlemény: megszereztem a számot, és persze fel is hívtam. Egy lány vette fel, és azt mondta, nem tud semmiféle dvd-átalakítástól. Hmm. Nem nagyon hittem neki, de azért tanácstalanná tett. Így - amíg ki nem derül valami konkrétabb - csak az első számjegyeket írom be. Szóval, ha valakinek 0630-as, 91945XX-es telefonon kellene kapcsolatba lépnie az "elektroműszerészekkel", esélyes, hogy a már emlegetett csapatba fut bele.
Dwayne!
Senki nem mondta, hogy Feketeék a barbárok!
Emptyhead csak a barbárok telefonszámát nem tudja még.
Ciao
Jamo
P.S.:esetleg nem volt Feketeékkel dolgod, segíthetnél nekem.
Lehetetlen, hogy a kettő egy és ugyanaz a csapat legyen, mert Feketéék korrektek és nem gányolnak. Személyes tapasztalat.
Köszi!
Ügyintézés folyamatban.Telefonon ugyan nem tudtam elérni oket, de azért küldtem egy e-mailt arra biztos felelnek.
oszinte hived
Jamo
Szia Jamo!
Fekete Istvánt személyesen nem ismerem, de ő volt az, aki először törte fel a Pioneer 114-es dvd-romok firmware-jét, anno a "hősidőkben". Még maga a Pioneer is vette a fáradtságot, hogy írjon neki egy személyes fenyegetőző levelet :-) .
Ez alapján úgy tűnik a szaktudása megvan; és hogy emberileg milyen kvalitás, azt meg biztos meg lehet ítélni, ha kapcsolatba lépsz vele.
Ennyit tudtam mondani.
(A barbárok telefonszámát még nem kaptam meg.)
Emptyhead!
Nem tudod véletlenül, hogy akik a feketi@westel900.net alatt hirdetik magukról, hogy garanciával régiómentesítenek,
megbizhatóak-e.Éppen kapcsolatba szeretnék lépni velük.
elore is thanks
Jamo
P.S.: a telefonszámuk 351-3982 munkaidoben. :smile11:
Sziasztok!
(Elnézést, ha valakit untatni fogok a történetel, de szerintem van tanulsága.)
Egy távoli ismerősöm egy Philips 701-est akart régiókód mentesíteni. Az interneten összeszedett valami freemail-es jellegű kontaktcímet, majd onnan egy mobilszámot. 30.000-ért vállalták a készülék régiókód- és macrovision(!)-mentesítését, amibe ő belement. Kitaláltak valami biztosítékot, odaadta a lejátszót, és másnap vissza is kapta, macrovision- és régió-mentesen.
Miután hallotam a történetről, rábeszéltem, hogy had nézzek bele a lejátszóba, mert le szeretem volna szedni a mikrokontroller programját, némi nonprofit terjesztés végett.
A megdöbbenés akkor ért, amikor leszedtem a lejátszóról fedlapot. Rövidre fogva: a régiókódot az un. RC6-metódusal hidalták át (amit e fórumon is tárgyaltunk már), a macrovisiont pedig a következőképpen:
1.) a kompozit kimenet RCA-ját leforrasztották a nyáktól
2.) a NYÁK eredeti videokivezetésből a jelet bevitték egy minősíthetetlen megmunkálású, házi NYÁK-ba, amin egy főként passzív alkatrészekre alapuló jelstabilizátor volt (mikrokontroller nélkül, 2 logikai ic-vel, meg vagy 20-25 RC-taggal(!!!)
3.) a kapcsolásban lévő 2 CMOS-s meghajtásához a feszültséget a lejátszó eredeti panelján lévő műveleti erősítőkről vették le úgy, hogy ráforrasztottak a lábukra
4.) végül az így "megszűrt" videojelet visszavitték a házon lévő RCA-aljzatba
Nehéz képet festeni a munka "minőségéről", de próbáljátok elképzelni. A NYÁK maratása egyszerűen csapnivaló volt. Fotoeljárással készülhetett, de utólag még rengeteget kapirgáltak rajta. A széle minden volt, csak egyenes nem. Az alkatrészlábak végén akkora cinbunkók voltak, hogy nyílván komoly súlygyarapodást okoztak. Végezetül az egészet valamiféle ragasztószalaggal (én ilyennek képzelem a román leukoplaszt-ot) rögzítették hozzá a lejátszó tetejéhez.
Az ismerősömet annyira nem rázta meg a felfedezés, továbbra is örül a macrovision-mentességnek. Azért megkértem rá, hogy keresse elő a "kapcsolata" mobilszámát. Ha meglesz, felteszem ide.
Szerintem kerülje mindenki!