Seas Excel W17E-JAM hangszóró páros
A Jamo Concert 8 széria számára készített Seas Excel melykozep hangszórók.
Az ismert jelenseggel (korrodalt magnézium réteg a membran belső felületen).
Sajnos ez minden ilyen hangszóróra érvényes. Nagy valószínűseggel már nincs olyan Concert8 (vagy Concert11),amiben még ép lenne a membran belső felulete.
Ettől függetlenül használható (az előző tulajdonos is igy hallgatta éveken keresztül - teljesen megdöbbent, amikor megmutattam neki a hangszórók állapotát), igy hallgatom nap, mint nap és még így is hozzá azt a minőséget, ami ezt a dobozt olyan népszerűve és különlegessé tette. Még ma is élvezet hallgatni és igen csak kapaszkodni kell a mai polcsugarzoknak, hogy elerjek ezt a színvonalat.
Egyébként a dobozok eredete:
viewtopic.php?f=33&t=222911&p=2985218&h ... 8#p2985218
(en a vásárláskor tisztában voltam az általános jelenseggel)
A korrodalt felületet nagyjából eltavolitottam, a membrant megtisztitottam. Van mód szakember altali kezelesere, de én nem akarok ezzel foglalkozni. Inkább egy szélessávú hangszórós (valószínűleg) projektbe vágok a Concert8-as dobozával.
Szóval, ha valaki lát fantáziát bennük és van kedve foglalkozni velük, akkor itt a ritka alkalom. Kereskedelmi forgalomban nem kaphatók (információim szerint csak a Jamo-nak gyártotta a Seas - 4 Ohmos kivitelben)
Amikor még külön beszerezheto volt, kb. 120.000 HUF környékén volt 1db ára. (illetve nagyjából itt van egy mai hasonló kvalitasu Seas Excel ára)
Mukodokepesek, napi használatban voltak, de ma - átmenetileg és kivancsisagbol - kicseréltem őket egy masik Seas hangszorora. (mivel a cserék 8 Ohmosak, még a váltót is kell egy kicsit alakitani)
Az árukat ugy lőném be, hogy az nagyjából fedezze a váltó atalakitasanak költségét, ez nagyjából 40.000 HUF... - tehát ennyiért elvihető a két darab hangszóró.
Személyesen átvehető, meghallgathato, tesztelhető a XIV.keruletben.
Adatok:
The SEAS Excel W17E-JAM is a 6.5-inch woofer designed for Jamo, featuring a magnesium cone, natural rubber surround, and advanced motor for low distortion, with specs pointing to a robust driver often used in high-fidelity systems, offering good bass extension (around 34Hz Fs) and handling, though finding direct specs for the "JAM" variant can be tricky; it's part of SEAS's high-end Excel line known for magnesium cones and copper shorting rings for linearity.
Key Characteristics & Features:
Cone Material: Magnesium alloy (known for stiffness & damping).
Surround: Natural Rubber.
Motor System: Large magnet with heavy copper rings for reduced distortion and increased excursion.
Basket: Stiff, cast metal with large windows to minimize reflections.
Application: Used in high-end Jamo speakers as a woofer or woofer/midrange.
Typical (Related) SEAS Excel W17/W18 Specs (as a guide, direct W17E-JAM specs are scarce):
Nominal Impedance: Often 8 Ohms (though Jamo specific might vary 4 Ohms).
Resonance Frequency (Fs): Around 34 Hz.
Sensitivity: Around 88 dB.
Max Linear Excursion (Xmax): Around 5 mm (for similar W18EX).
Cone Technology: Nextel or Magnesium.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!