Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DIY fa előlapos erősitő dobozok

Elektronikai alkatrészek, szerszámok, műszerek, készülékházak, hangsugárzó kabinetek, hibás / működésképtelen készülékek, működőképes de nem dobozolt panelek / készülékek, csövek
Lezárt
Happy89
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Happy89 »

Eladva! Köszönöm a lehetőséget!

Happy89
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jegelem egy fórumtársnak!

Happy89
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Esténként és hétvégén a IX. kerületben, a körút melletti utcában lehet átvenni. Napközben a XII. kerületben a Jégvirág utcában tartózkodom, a dobozokat is be tudom oda vinni. Sajnos utóbbi kiszámíthatatlan, hogy mikor vagyok ott, mert sokat járok vidékre. De egy hétre előre azért szoktam tudni ezeket az eseteket.

JankoJozsi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: JankoJozsi »

Szia! Pü ment. Józsi.

bdgtl
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: bdgtl »

Üdv! Budapesten merre található? Üdv: P

Mostone
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 47

Hozzászólás Szerző: Mostone »

Kérnék egy moderátort, hogy ha lehetséges a téma címét bővítse ki erre:

DIY fa előlapos erősítő dobozok

Ezt írtam be, de valamiért levágta a honlap, pedig vannak ennél hosszabb nevű témák is....

Köszönöm szépen!

Nem a hirdetés hossza a gond.
A probléma az hogy hirdetés címében nem használhatsz "í" (hosszú i) betűt.
Sok bosszúságtól meg lehetni menteni a felhasználókat, ha legalább hirdetés feladáskor megjelenne ez az infó.

Sok sikert az eladáshoz.

Happy89
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kérnék egy moderátort, hogy ha lehetséges a téma címét bővítse ki erre:

DIY fa előlapos erősítő dobozok

Ezt írtam be, de valamiért levágta a honlap, pedig vannak ennél hosszabb nevű témák is....

Köszönöm szépen!

Happy89
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!

Eladó a lenti képeken látható állapotban kettő, egy kisebb és egy nagyobb erősítő doboz tömör fa előlapokkal. Az idő sajnos már megrágta, ez élőben talán jobban látszik rajta, és a különböző erősítő megvalósítások nyomai is mind ott vannak lyukak, nehezen leszedhető sziloplasztok, elkenődött hővezető paszták formájában.

Rövid történet:
Egy kedves fórumtárstól (ezúton is köszönöm neki) vettem korábban ezeket a dobozokat. Erősítő volt akkor is, tápegység hibás volt. Nem sikerült megjavítanom, így egy másik erősítő került bele. A dobozok előlapján látható réz színű lap ragasztva van a dobozokra. Az eredeti erősítő végfok tranzisztorai a hűtőbordákra volt fúrva kívülről. Ezek helyei, illetve még egy kettőn maguk a tranzisztorok is látszanak. A hűtőbordűák valami fura, festékszerű dologgal lettek bevonva, sajnos nem eloxáltak. Ezzel a funkcióját erősen csökkentik, nem is értem a megoldást, talán ez olcsóbb volt, mint eloxáltatni. Az én megvalósításomban a nagyobb dobozban volt a táp és a végfokok, a kisebbik dobozban a hangerőszabályzó és a bemenetválasztó potméterek, valamint a lemezjátszó előerősítő. A hűtőbordák belülről le lettek csiszolva, illetve kettőre alumínium „konzol” is készült, hogy a hűtőbordára lehessen erősíteni az új erősítő végfokjait. Most új végfoknyák került bele, ami sajnos nem nagyon fér el, emiatt a kábelek túl nagy katyvaszt alkottak, emiatt elegánsabb megoldást szeretnék egy új doboz formájában. Így ezeket kiürítettem.

Műszaki tartalom:
A kisebb dobozban elhelyezett lemezjátszó előerősítőhöz szükséges tápellátást vittem át a nagy dobozból a kicsibe az XLR csatlakozókkal. A hangerő és bemenetválasztó potikhoz az előlaptól egy-egy hosszú, rézből vagy bronzból (nem tudom melyik lehet, viszonylag súlyos darabok) esztergált tekerőgomb vezet. A gombok tengelye a potméterek tengelyével zsugorcsővel volt összekötve, hogy ne csússzanak szét. A tekerés lehetővé tételére a potik tengelyébe egy hornyot fűrészelt a doboz építője, emiatt a potméterek szerintem csak ebben a dobozban használhatóak. A képen látható összes csatlakozó (RCA, banán, XLR, IEC) a feltüntetett árba beleértendő, jár a dobozokhoz. A bemenetválasztó potméter nonamenek tűnik, a hangerőszabályzó poti pedig 100k-s Alps. A két dobozt összekötő XLR csatlakozót is adom hozzá kábellel, valamint egy egyszerű kivitelű tápkábelt is.

Ár: 15.000 Ft. Átvenni Budapesten lehet személyesen, posta is lehetséges, ez esetben a postaköltség még ehhez hozzájön. A súlya szerintem 5-10kg között van a kettőnek együtt.
Azt hiszem ennyi. Ha kérdés van, szívesen válaszolok! Képek alább:

Lezárt

Vissza: “Híradástechnikai alkatrészek, hangszórók, csatlakozók, aljzatok”