Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DIY fa előlapos erősitő dobozok
Eladva! Köszönöm a lehetőséget!
Jegelem egy fórumtársnak!
Esténként és hétvégén a IX. kerületben, a körút melletti utcában lehet átvenni. Napközben a XII. kerületben a Jégvirág utcában tartózkodom, a dobozokat is be tudom oda vinni. Sajnos utóbbi kiszámíthatatlan, hogy mikor vagyok ott, mert sokat járok vidékre. De egy hétre előre azért szoktam tudni ezeket az eseteket.
- JankoJozsi
- Újonc fórumos

- Értékelés: 4
Szia! Pü ment. Józsi.
Üdv! Budapesten merre található? Üdv: P
Kérnék egy moderátort, hogy ha lehetséges a téma címét bővítse ki erre:
DIY fa előlapos erősítő dobozok
Ezt írtam be, de valamiért levágta a honlap, pedig vannak ennél hosszabb nevű témák is....
Köszönöm szépen!
Nem a hirdetés hossza a gond.
A probléma az hogy hirdetés címében nem használhatsz "í" (hosszú i) betűt.
Sok bosszúságtól meg lehetni menteni a felhasználókat, ha legalább hirdetés feladáskor megjelenne ez az infó.
Sok sikert az eladáshoz.
Kérnék egy moderátort, hogy ha lehetséges a téma címét bővítse ki erre:
DIY fa előlapos erősítő dobozok
Ezt írtam be, de valamiért levágta a honlap, pedig vannak ennél hosszabb nevű témák is....
Köszönöm szépen!
Sziasztok!
Eladó a lenti képeken látható állapotban kettő, egy kisebb és egy nagyobb erősítő doboz tömör fa előlapokkal. Az idő sajnos már megrágta, ez élőben talán jobban látszik rajta, és a különböző erősítő megvalósítások nyomai is mind ott vannak lyukak, nehezen leszedhető sziloplasztok, elkenődött hővezető paszták formájában.
Rövid történet:
Egy kedves fórumtárstól (ezúton is köszönöm neki) vettem korábban ezeket a dobozokat. Erősítő volt akkor is, tápegység hibás volt. Nem sikerült megjavítanom, így egy másik erősítő került bele. A dobozok előlapján látható réz színű lap ragasztva van a dobozokra. Az eredeti erősítő végfok tranzisztorai a hűtőbordákra volt fúrva kívülről. Ezek helyei, illetve még egy kettőn maguk a tranzisztorok is látszanak. A hűtőbordűák valami fura, festékszerű dologgal lettek bevonva, sajnos nem eloxáltak. Ezzel a funkcióját erősen csökkentik, nem is értem a megoldást, talán ez olcsóbb volt, mint eloxáltatni. Az én megvalósításomban a nagyobb dobozban volt a táp és a végfokok, a kisebbik dobozban a hangerőszabályzó és a bemenetválasztó potméterek, valamint a lemezjátszó előerősítő. A hűtőbordák belülről le lettek csiszolva, illetve kettőre alumínium „konzol” is készült, hogy a hűtőbordára lehessen erősíteni az új erősítő végfokjait. Most új végfoknyák került bele, ami sajnos nem nagyon fér el, emiatt a kábelek túl nagy katyvaszt alkottak, emiatt elegánsabb megoldást szeretnék egy új doboz formájában. Így ezeket kiürítettem.
Műszaki tartalom:
A kisebb dobozban elhelyezett lemezjátszó előerősítőhöz szükséges tápellátást vittem át a nagy dobozból a kicsibe az XLR csatlakozókkal. A hangerő és bemenetválasztó potikhoz az előlaptól egy-egy hosszú, rézből vagy bronzból (nem tudom melyik lehet, viszonylag súlyos darabok) esztergált tekerőgomb vezet. A gombok tengelye a potméterek tengelyével zsugorcsővel volt összekötve, hogy ne csússzanak szét. A tekerés lehetővé tételére a potik tengelyébe egy hornyot fűrészelt a doboz építője, emiatt a potméterek szerintem csak ebben a dobozban használhatóak. A képen látható összes csatlakozó (RCA, banán, XLR, IEC) a feltüntetett árba beleértendő, jár a dobozokhoz. A bemenetválasztó potméter nonamenek tűnik, a hangerőszabályzó poti pedig 100k-s Alps. A két dobozt összekötő XLR csatlakozót is adom hozzá kábellel, valamint egy egyszerű kivitelű tápkábelt is.
Ár: 15.000 Ft. Átvenni Budapesten lehet személyesen, posta is lehetséges, ez esetben a postaköltség még ehhez hozzájön. A súlya szerintem 5-10kg között van a kettőnek együtt.
Azt hiszem ennyi. Ha kérdés van, szívesen válaszolok! Képek alább: