Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Győr és környéke
- goodman
- V.I.P.
- Értékelés: 504
Győr és környéke
Némi infóra lenne szükségem:
Hol tudok Győrben szilikon tömlőt venni többféle átmérőben (15mm-ig), kis tételben?
Szia!
Sajnos Győrben nem tudom, hogy tudsz-e venni de az alábbi boltokban biztosan van.
Szilikon csövek - OLCSÓ HŐÁLLÓ SZILIKON CSŐ RAKTÁRRÓL!
Szilikon cső, tömlő - Sári Szilikonfeldogozó Kft. Webshop - Szilikon termékek, szilikon kiegészítők széles választékban közvetlenül a gyártótól. - webáruház, webshop
Győr és környéke
Némi infóra lenne szükségem:
Hol tudok Győrben szilikon tömlőt venni többféle átmérőben (15mm-ig), kis tételben?
Győr és környéke
02.20.-án este a Mandala Teaházban Bálint Feri !
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Győr és környéke
Szia!
Köszönöm a segítséget, egyelőre úgy marad.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Győr és környéke
Szerbusztok!
Elnézést az egyéni szoc.prob., de megint segítséget szeretnék kérni.
Ismerkedem a számítógépes zene-lejátszással és a mások által átélt problémába én is beleszaladtam: laptop-dac(nem földelt cd lejátszóban)-erősítő összekötéskor a hangszórók "zajosak". Egész pontosan a magas: morze jeleket sípol, a mély: recsegve súg.
Egy megoldás vált be, a laptop-táp dugó földelés "leragasztása" szigetelő szalaggal. Itt a fórumon olvastam, de többen rögtön életveszélyesnek kiáltották ki. Aztán megszakadt az adás....
Szia Zsolti!
Nyugodtan hagyd rajta a ragasztószalagot! A mostani laptopomnak sima, földelés nélküli a csatlakozója, előtte nekem is ilyen problémáim voltak! Szóval ragaszd le és hallgasd a zenét!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Győr és környéke
Szerbusztok!
Elnézést az egyéni szoc.prob., de megint segítséget szeretnék kérni.
Ismerkedem a számítógépes zene-lejátszással és a mások által átélt problémába én is beleszaladtam: laptop-dac(nem földelt cd lejátszóban)-erősítő összekötéskor a hangszórók "zajosak". Egész pontosan a magas: morze jeleket sípol, a mély: recsegve súg.
Brumm, nem brumm, mindezt csak akkor, ha a laptop tápról üzemel. Nincs antenna, nincs tv, csak zene......lenne.
Tudom, hogy van google, találtam is rengeteg leírást - bár igazán átfogóan és ecc'erűen érthetőt nem (vagy ami részletes, az nem rólam szól) -, amiknek a többségét ki is próbáltam (egy elosztó, több elosztó, alces, viba, dugóforgatás).
Egy megoldás vált be, a laptop-táp dugó földelés "leragasztása" szigetelő szalaggal. Itt a fórumon olvastam, de többen rögtön életveszélyesnek kiáltották ki. Aztán megszakadt az adás.... Mit tehetek? Másutt olyat is találtam, hogy a laptop nem is földelt csak valamiért rákötik a bejövő földet a negatív érre... (????)
Körülbelül annyit értek a dologhoz, hogy ha felkapcsolom világít. Járt így valaki, sikerült megoldani? Lehet így bajom, vagy a készülékeknek? Persze ha maradhat, megpróbálnék valami "igényesebbnek" tűnő megoldást, pl. a hosszabbító-elosztó egyik aljzatából kivágni a földelést (?) - remélem ezt villanyszerelő nem olvassa.
Segítsetek, nem akarok szikrázva zenét hallgatni, de a búgás is zavar!
- Indy
- V.I.P.
Győr és környéke
http://sportgeza.hu/kezilabda/2014/01/1 ... t_mogotti/
Ez igen !
Ma 01.16.-án Mandala Teaház !
Ott leszek!
Győr és környéke
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- Indy
- V.I.P.
Győr és környéke
Boldog Új Esztendőt kívánok, sok-sok jó zenével!
- goodman
- V.I.P.
Győr és környéke
Sikerekben És Eredményekben Gazdag Békés, Boldog Új Évet Kívánok Minden Kedves Fórumtársamnak!
- Indy
- V.I.P.
Győr és környéke
Boldog Karácsonyt és Új Esztendőt kívánok minden kedves győri zenebarátnak!
Győr és környéke
Boldog Karácsonyt kívánok én is mindenkinek!
- goodman
- V.I.P.
Győr és környéke
Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok minden kedves Győri fórumtársamnak és ismerősömnek! karácsony 2
Győr és környéke
Minden kedves győri fórumtársnak / ismerősömnek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és előre is Boldog Új Évet kívánok! karácsony 2
- goodman
- V.I.P.
Győr és környéke
Csak emlékeztetőül...
Megpróbálok én is időt szakítani rá.
- Indy
- V.I.P.
Győr és környéke
Csak emlékeztetőül...
Szombat délután megyek.
Győr és környéke
Remélem "penna" nem haragszik érte - az ő híreik között találtam. Ti tudtok erről valamit?
Csak emlékeztetőül...
- goodman
- V.I.P.
Győr és környéke
https://www.facebook.com/legjobbidezete ... 6000613295
Szörnyű ami abban a topikban folyik pár napja. Rágják a gumicsontot rendesen!
A dobozoknak járna egy esély a korrekt meghallgatásra azonban a körülötte zajló hisztéria sajnos teljesen elborzaszt.
Győr és környéke
Hát ami a Tüű-s topikban zajlik mostanában, az alapján már nekem is elment a kedvem...
- Indy
- V.I.P.
Győr és környéke
Sajnos úgy néz ki, én nem tudom megszervezni a győri hallgatózást, de ha valaki hajlandó befogadni a Tüű dobozokat a rendszerébe, szívesen elmegyek egy fülelésre
https://www.facebook.com/legjobbidezete ... 6000613295
Győr és környéke
Mázlisták!
Én hetek óta egyeztetek "tanczi"-val, hogy meghallgatnám a dobozát (a feketét), nektek meg ide is hozza. Ha létrejön a "győrisó", akkor szóljatok, ha én is beférek. Kiskunmajsára ha indultok, lehet, hogy szintén csatlakoznék......
Holnap valaki esetleg Bodor-tetemrehívásra? "bege" eddigi munkáit ismerve, na jó, ez legyen idézőjeles, szóval "ismerve" - és azok ráadásul csak átalakítások voltak, nem saját elképzelés -, nem hiszem, hogy ennyire kedvezőtlen vélemény alakulna ki, mint a múlt heti produkció alapján.
Sajnos úgy néz ki, én nem tudom megszervezni a győri hallgatózást, de ha valaki hajlandó befogadni a Tüű dobozokat a rendszerébe, szívesen elmegyek egy fülelésre
Győr és környéke
Mázlisták!
Én hetek óta egyeztetek "tanczi"-val, hogy meghallgatnám a dobozát (a feketét), nektek meg ide is hozza. Ha létrejön a "győrisó", akkor szóljatok, ha én is beférek. Kiskunmajsára ha indultok, lehet, hogy szintén csatlakoznék......
Holnap valaki esetleg Bodor-tetemrehívásra? "bege" eddigi munkáit ismerve, na jó, ez legyen idézőjeles, szóval "ismerve" - és azok ráadásul csak átalakítások voltak, nem saját elképzelés -, nem hiszem, hogy ennyire kedvezőtlen vélemény alakulna ki, mint a múlt heti produkció alapján.
Győr és környéke
Míg "másutt" a szokásos ellenérzések feszülnek, itt, magunk között, én is megosztanám kicsit csapongó hétvégi gondolataimat - elismerem van némi elfogultságom.... (továbbá benyomásaim nélkülözik a "szakmaiságot", csak pillanatnyi érzések).
Érdekes volt, hogyan találja meg a zene a hasonló környezetet:
Analog Voice (Audio Note) - meleg, "sűrű", zsúfolt, sötét szobák / kevésbé a részletekre kiélezett, kellemesen lágy, "sűrű" zene.
Ultimate Audio (Gauder) - levegős, ritka, hűvös szoba / részletes, kemény, mondhatni hűvős hangzás.
A hiba valószínűleg bennem van, de mindkettő tetszett. Nem tudom van-e olyan, ami mindkettőt egyszerre tudja, az kellhet nekem.
l'Auditeur (Sens(e)+) - gyönyörű kilátás, igényes előadás / nagyon szép "technika", változatos zenék - itt hallottam Michael Jacksont és tömegoszlatónak A.E.Bizottság is volt -, élvezhető megszólalás.
Stream Audio (Dali) - megosztott szoba / Dali a "szívem csücske", de valahogy túl vagyok már ezen; gyönyörű dobozok, nagyvonalú, könnyed hang és mégis.....bennem is a megosztottság, valami mást keresek (a kiállítók hozzáállása igazán segítőkész, ha csak ígéret is, de nem az a néhol tapasztalható "ilyenkisszarokkalnemfoglalkozunk" - szimpatikus csapat).
Music Tools (TAD) - nagy szoba / nagy hang(erő), de azért ha tudtam volna, hogy ennyibe kerül......
Soundmania (Genelec) - "felépített", technikás szoba / műszaki támogatás, dögös hangzás, de a természetesség nekem hiányzik.
Audio Mekka (?) - a mozizás zeneiségéről szólt, nem feltétlen a megszólalás kötött le, de a hangulat miatt kétszer is megnéztem az AC/DC koncertrészletet.
Audiopartner (Sennheiser) - nem használok fejhallgatót, fura is volt, de készülőben a Klastrom bemutatóra kipróbáltam két "átlagos" példányt: HD 600/HD 800 vagy 850, ha olyan is van - összehasonlítás eredménye, mint fent az AN és Gauder. Érdekes lehetőség volt, de megszoktam, hogy a zenekar előtt ülök, nem közöttük.
USA Audio (avantgarde Acoustic) - nagyvonalú megjelenés / mit írhatnék? Miattuk mentem. Lehet, hogy nem egy audiofül érzés, lehet, hogy néha voltak furcsa felhangok, de izgalmas, brutális, sokkoló és kínzó......., hogy ilyenem so'sem lesz (ha a közelben tudtok egyet, szóljatok és bejelentkezem cselédnek, a fizetést pedig zenehallgatási órákban kérem).
"hazai pálya" (Bodor/Ethosz/ Tűű) - világos, nagy szoba / nagy tömeg. Véleményem szerint ez a szoba inkább volt közösségi tér, kiállító terem, mintsem hagyományos értelemben vett bemutató. Szokatlan volt a nagy tér az itthoni, majdhogynem közeltéri zenehallgatáshoz beállt füleimnek, a zsongás, a jövés-menés. De ezzel a pillanatnyi csalódáson kívül semmi baj. Én azért rossznak nem mondanám az ott hallottakat, de szerintem mindhárom kiállító tud jobb formát mutatni, amit a rendszeres Bodor' hifi-club látogatásokon hallottak - na ezért írtam az elején az elfogultságot(!) - megerősítenek bennem. Az Ethosz-nak pedig megelőlegezem, mert az első benyomások (máskor, másutt) ugyan számomra nem az elképzelt "hangideált" mutatták, de mindenképp' volt benne természetesség, amit viszont most is éreztem akusztikus zene lejátszásakor. Bodorék'hoz mindenképp megyek még, várhatóan Tűű Karcsi dobozaival is találkozom, és Veszprémbe is szeretnék eljutni egy meghallgatásra, nem mintha meg tudnám venni, de érdekel.
A meghívott művésznő zeneterápiája pedig jó ötlet volt. "Gépi" zongorakíséret mellett játszott hegedűn és akkor nem éreztem a hangsugárzók hátrányát. Na jó, egy kicsit. A vonós-négyes esetében már inkább, de itt nem a hasonlítgatás volt a program.
A teljesség kedvéért - persze így is lesz, aki kimarad, elnézést - a többi kiállító: Clarus, Tempomusic, "néhai"-Hydra Sound, Audio Centrum, Toshiba, Audio Technika, Toshiba, Penna-Poor (sajnos nem zenével), Extreme Audio, Corg, Asus Audio, Neon Multimedia.
Szóval, a show idén új helyen, kevesebb kiállítóval, vélhetően nem mindenben tökéletesen zajlott, de ahogy a hvg címlapon láttam egy hétvégi plakáton: "legalább a miénk". Örüljünk ennek is.
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 795
Győr és környéke
Itt Szalon egész jól leírta, kukkenzi bitte. Én nagyrészt egyetértek vele.
Köszi!
- Indy
- V.I.P.
Győr és környéke
Fiúk!
Írhatnátok pár szót a személyes tapasztalataitokról! Kinek mi tetszett, s mi nem. Nekem idén nem sikerült eljutnom, s elég vegyesek a vélemények... főleg a magyarokról. Kíváncsi lennék (meg még szerintem sokan mások is), hogy mit hallottatok.
Kösz!
Itt Szalon egész jól leírta, kukkenzi bitte. Én nagyrészt egyetértek vele.