Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kaposvár és környéke
Kaposvár és környéke
A II. Triódás Találkozón résztvett népes Kaposváriak néhány fotót felrakhatnának.
Este lesznek képek igérem...
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Értékelés: 69
- Kapcsolat:
Kaposvár és környéke
A II. Triódás Találkozón résztvett népes Kaposváriak néhány fotót felrakhatnának.
-
Vendég
Kaposvár és környéke
nagyon kihalt ez a vidék.
Az egyik helyi zenekar, a Fekete Sereg is megírta már: Halott vidék, mit jártam.
-
Vendég
Kaposvár és környéke
Ja neeem, csak nincs minden esemény dokumentálva ugye?
Többek között Skyforger is volt nálam és hozott olyan zenéket hogy csak pislogtam (pl. opera metál, izraeli progresszív metál ..... )
Látom még most is hatása alatt vagy! Folytatása következik.......
- vlaca
- Fórumlakó

- Értékelés: 324
- Kapcsolat:
Kaposvár és környéke
Ja neeem, csak nincs minden esemény dokumentálva ugye?
Többek között Skyforger is volt nálam és hozott olyan zenéket hogy csak pislogtam (pl. opera metál, izraeli progresszív metál ..... )
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
Kaposvár és környéke
Eltűntek a Kaposvár környékiek?
Talán a nagy hóban csúszkálnak?
Kép: Pioneer PDP-428XD; Sony DVP-NS930V QS
Hang: Lyngdorf Audio CD-1 -> Lyngdorf Audio TDAI 2200+ -> Wilson Benesch A.C.T. One
Kábelek: Harmonic Technology Fantasy AC 10; Eupen Digital AC; Harmonic Technology Magic Tweeter; Harmonic Technology Optical Digit; Soner XLR és RCA digit
Kaposvár és környéke
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Kaposvár és környéke
Csövi olyan képeket csinálsz, hogy már majdnem tetszik rajta a Kaláka élőben fertelmes megjelenése.Azt minden estere megmutatja, hogy jó az az elképzelésem, hogy látványban meg kell növelni az egyébként apróka 5l-es kis dobozt.
Jut eszembe, ha valaki igény tart rá elküldöm elektrinikusan a helyszínen kiosztott kis leírást és ismertetőt ami alapján megépíthető a Kaláka.
Ha összeáll a Kaláka hangilag, akkor ki lehet írni egy netes nyílt formatervezési versenyt…szigorúan adott Liter méretekkel. Lehet döntött előlapú, koporsószerű,… stb.
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
Kaposvár és környéke
Csövi olyan képeket csinálsz, hogy már majdnem tetszik rajta a Kaláka élőben fertelmes megjelenése.
Azt minden estere megmutatja, hogy jó az az elképzelésem, hogy látványban meg kell növelni az egyébként apróka 5l-es kis dobozt.
Jut eszembe, ha valaki igény tart rá elküldöm elektrinikusan a helyszínen kiosztott kis leírást és ismertetőt ami alapján megépíthető a Kaláka.
-
Vendég
Kaposvár és környéke
Köszönet a szervezöknek, és a vendéglátónak. Örülök, hogy ott lehettem.
Nekem is a HEED-el tetszettlegjobban a Kaláka.
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
Kaposvár és környéke
Jó volt a felhozatal
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
Kaposvár és környéke
OK, úgy legyen.
Kaposvár és környéke
Kaposvár és környéke
Jut eszembe, akinek a Blood Sweet and Tears biztonsági mentést ígértem dobjon egy mailt hova küldhetem.
Huu tényleg ...nem pakolta valaki össze a Cardas cd lemezemet...Amivel próbálgattuk a köszörült, ill. nem köszörült cd különbségeket.
Ha nem kérdezed lehet, hogy Félegyházáig ki sem pakolom a CD-ket, de így megtettem és találtam egy számomra idegen lemezt "King on tha Road" címmel.
Mi legyen a sorsa? Postázzam?
Dehogy ez egy jó indok a személyes talira...
Kaposvár és környéke
Úgy tűnik mintha csak ketten lettünk volna Csövivel.
Először is nagy köszönet nvoice fórumtársnak hogy helyet biztosított az egészen nagy létszámú tesztelgetésre.
Egyet kell hogy értsek vlaca, és persze krizsi_l kollégával abban, hogy a kaláka egyértelműen a HEED-el tudta magát rendesen kifutni. A csövesek nem tudták teljesen megmutatni mire is képes a doboz, egy kissé erőtlenül muzsikált mindkettővel. Nyilván a kettő 300B hangja között is óriási volt a különbség.
A kaláka árához képest nagyon szépen muzsikált bármely rendszer után volt is kötve. Minden szempontból korrekt megszólalás barátságos karakter jellemzi, ami ilyen fejlesztési költségek mellett igenis bravúros teljesítmény.
Összehasonlítva a hasonló árfekvésű gyári dobozokkal sokkal kevesebb hiányosság sokkal könnyebben megbocsájtható problémák jellemzik. Összességében nem maradt el a AN klóntól, sőt némely jellemzőben meg is előzte azt, ami megint csak bravúros dolog.
Azt gondolom, hogy a fejlesztőket nagyon nagy dicséret illeti, hogy ilyen költségek mellett szabadidejükben, hobbijuknak hódolva ilyen minőségű dolgot sikerült összehozniuk. GRATULÁLOK!!!
Kép: Pioneer PDP-428XD; Sony DVP-NS930V QS
Hang: Lyngdorf Audio CD-1 -> Lyngdorf Audio TDAI 2200+ -> Wilson Benesch A.C.T. One
Kábelek: Harmonic Technology Fantasy AC 10; Eupen Digital AC; Harmonic Technology Magic Tweeter; Harmonic Technology Optical Digit; Soner XLR és RCA digit
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
Kaposvár és környéke
Jut eszembe, akinek a Blood Sweet and Tears biztonsági mentést ígértem dobjon egy mailt hova küldhetem.
Huu tényleg ...nem pakolta valaki össze a Cardas cd lemezemet...Amivel próbálgattuk a köszörült, ill. nem köszörült cd különbségeket.
Ha nem kérdezed lehet, hogy Félegyházáig ki sem pakolom a CD-ket, de így megtettem és találtam egy számomra idegen lemezt "King on tha Road" címmel.
Mi legyen a sorsa? Postázzam?
Kaposvár és környéke
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
Kaposvár és környéke
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
Kaposvár és környéke
A ládával kapcsolatban csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy ne feledjük mely kategóriába tartozhat az ára és a befektetett munka alapján.
Az AN E-hez való hasonlítástól pedig csak a májam hízik, hisz egy a csövesek álatal igen nagyra tartott, magas érzékenységű (és árú) láda az alap
Kaposvár és környéke
Te akartad
Ismeretlen láncon és helyen, két és fél óra alatt (délután érkeztem..) még a hangsugárzó tonalitását is csak nagy vonalakban lehet megítélni. Pláne, mikor valamelyik komponens menetrendszerűen cserélődik és legalább felerészben a DIY AN-E utánzat szól;)
Néhány megjegyzésem azért lenne. A hallottak alapján és mivel jól megmutatta a DAC-ok illetve a két 300B végű erősítő hangvétele közti, nem éppen apró különbséget, középtartományban tulajdonképpen kiegyenlítettnek, tisztának mondható. A felhangok azonban (angolosan fogalmazva:) nem voltak megnyerőek. Attól tartok, nem olyan egyszerű a helyzet, mint amilyennek elsőre hallatszik... erről egyelőre nem szeretnék többet mondani. Kicsit a felső basszus is problematikus. A Kaláka ebben a szobában nagyon nem kedvelte a falak közelségét és kétlem, hogy máshol teljesen másként viselkedne.
És a gyári AN E hangfalak kedvelik a sarkokat ill. a fal közelségét? Csak mert párszor már hallottam így demózni és hát nekem...
-
Vendég
Kaposvár és környéke
Te akartad
Ismeretlen láncon és helyen, két és fél óra alatt (délután érkeztem..) még a hangsugárzó tonalitását is csak nagy vonalakban lehet megítélni. Pláne, mikor valamelyik komponens menetrendszerűen cserélődik és legalább felerészben a DIY AN-E utánzat szól;)
Néhány megjegyzésem azért lenne. A hallottak alapján és mivel jól megmutatta a DAC-ok illetve a két 300B végű erősítő hangvétele közti, nem éppen apró különbséget, középtartományban tulajdonképpen kiegyenlítettnek, tisztának mondható. A felhangok azonban (angolosan fogalmazva:) nem voltak megnyerőek. Attól tartok, nem olyan egyszerű a helyzet, mint amilyennek elsőre hallatszik... erről egyelőre nem szeretnék többet mondani. Kicsit a felső basszus is problematikus. A Kaláka ebben a szobában nagyon nem kedvelte a falak közelségét és kétlem, hogy máshol teljesen másként viselkedne.
- vlaca
- Fórumlakó

- Értékelés: 324
- Kapcsolat:
Kaposvár és környéke
Ja neem.
Nem tisztem megvédeni semkit, de egyrészt voltak akik nem fórumoznak, meg voltak akik fórumoznak de nincs írás kényszerük.
Pl. nekem sincs feltétlen íráskényszerem.
Jó volt "bandázni". Több különálló csapat is találkozott itt egymással.(Ez jó kiindulási alap késöbbi talikhoz.)
A konfigok közül nekem a kovti dac - heed - kaláka tetszett legjobban.(Nem tom milyen kábelezéssel mert elvesztettem a fonalat, de a Csöviék érkezése előtti utolsó verzió asszem.)
Köszönet a szervezőknek és a házigazdának a lehetőségért!
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
Kaposvár és környéke
- krizsi_l
- Nincs visszaút

- Kapcsolat:
Kaposvár és környéke
Kaláka: Zárt mivolta miatt akár kisebb szobákba is beilleszthető… formavilágát mindenki szabadon kitalálhatja a literek megtartása mellet. A kersztváltó is kb 2000ft lehet ebben a felállásban szóval hajrá diynes kollégák. El kell menni és meghallgatni akár tavaszi kaláka tour keretében Pécsen… ill. február 06-i kiskunfélegyházi Kaláka Tour Hi-Fi találkozón…
A design nem igazán tekinthető véglegesnek, "kicsi" ronda. A kisdobozt mindenképpen meg szeretnénk változtatni. Olyan megoldásokat keresünk melyek egyszerű eszközökkel otthon is megvalósíthatóak.