Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Straight Wire Crescendo LS kábel

Rca, XLR, HDMI, koaxiális és optikai digitális, táp, hangsugárzó, szerelő és antenna drótok.
Lezárt
murasake
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 258

Re: Straight Wire Crescendo LS kábel

Hozzászólás Szerző: murasake »

Elkelt, zárom.
cd: Vincent TAC C60, előfok: Electrocompaniet EC4.8mkII, végfokok: Electrocompaniet AW180, hangfal: Avalon Indra, tápkábelek: Nordost Odin clone, XLR: Valhalla AgPt RXF, LS: Straight Wire Crescendo

murasake
Fórumlakó
Fórumlakó

Jégen.
cd: Vincent TAC C60, előfok: Electrocompaniet EC4.8mkII, végfokok: Electrocompaniet AW180, hangfal: Avalon Indra, tápkábelek: Nordost Odin clone, XLR: Valhalla AgPt RXF, LS: Straight Wire Crescendo

murasake
Fórumlakó
Fórumlakó

Mivel szeretném, ha egy családon belül lenne az összes kábelem, így Straight Wire Crescendo XLR kábel cserét beszámítok.
Más csere nem érdekel.
konf 5_n.jpg

murasake
Fórumlakó
Fórumlakó

Egy fórumtárs kérdésre válaszolok, amiben az volt, hogy ha olyan szuper mint ahogy értékelik a tesztekben, akkor miért adom el.
Én magam is ezt a kábelt használom, csak rövidebb hosszban (2m) a monoblokkok miatt. És meg nem válnék tőle.
Csatolmányok
dyzD4Ixl.jpg

murasake
Fórumlakó
Fórumlakó

Fel.

murasake
Fórumlakó
Fórumlakó

Itt egy teszt ami az Audiogon-on jelent meg a Crescendo-ról.

https://forum.audiogon.com/discussions/ ... terconnect

Aki esetleg nincs regisztrálva az Audiogon-on annak bemásolom a tesztet Google gépi fordításban:

"Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy két hétig kipróbálhattam a Straight Wire Crescendo termékeit. Ezért nevezem ezt előzetes tesztnek, mivel nem volt elég időm még a drót a teljes értékeléshez. Egy teljes teszt következik, mivel annyira lenyűgözött, hogy éppen a rendszeremet szerelem fel Crescendo dróttal.

Annyi drót van a piacon, és gyakran már hallgatni is unalmassá válik. Kábító, vékony, görnyedt, fényes, puffadt, előretolt, távoli, fojtott, szűk, vagy egyszerűen csak unalmas.

Szóval, hogyan is jellemezném ezt a zászlóshajó terméket egy mondatban? A MERÉSZ ÉS A GYÖNYÖRŰ.

Úgy hangzik, mint egy szappanopera címe, nem igaz? Nos, mi audiofilek hajlamosak vagyunk a drámai hangokra, szóval vágjunk bele.

Egy kis háttér a Crescendóról. Néhány évvel ezelőtt a Straight Wire egy zászlóshajó drót megalkotására indult. A 90-es évek elején meglehetősen sikeresek voltak az eredeti Rhapsody és Maestro terveikkel, amelyek a mai napig népszerűek. Ezeket a terveket követte a tömörített vezető technológiájuk, amely állítólag a sodrott és a tömör magú vezeték legjobb tulajdonságait ötvözi egyetlen kialakításban. A Serenade-ot ennek a CCT technológiának a zászlóshajójaként mutatták be, és a tesztelők és a felhasználók egyaránt jól fogadták.

A további erőfeszítések érdekében a Straight Wire a tervezőasztalhoz nyúlt, és tervezőket, gyártókat, kereskedőket és több száz hallgató fület vont be a Crescendo néven ismert termékek fejlesztésébe és finomhangolásába. Nem fogok belemenni a techno-fecsegésbe, csak annyit mondok, hogy ez egy nagyon vastag vezeték, amely több vezetővel, habosított teflonnal és más dielektrikumokkal, több csővel stb. rendelkezik. Az összekötő olyan vastag, mint a hangszórókábel. A hangszórókábel? Még vastagabb.

Visszatérve a hangzásra. Először az összekötőket hallgattam meg, hogy közvetlenül összehasonlíthassam őket a rendelkezésre álló más összekötőkkel. Miután megértettem az integrált áramkörök közötti hangzásbeli különbségeket, bedugtam a Crescendo hangszórókábelt. Minden csak még jobban javult hasonló módon.

Még az is, hogy egy Crescendo integrált áramkört a lánc elejére helyeztem (DAC az előerősítőhöz), drámaian javított a hangzáson. Egy másik Crescendo hozzáadása az előerősítő és az erősítő közé felerősítette ezt a javulást. Hangsúlyoznom kell, hogy egyetlen más összekötő kábel sem javította annyira a rendszerem hangzását, mint a Crescendo.

Amikor csatlakoztattam az első Crescendót, olyan volt, mint a WOW! Egy nagy, merész hangzás hatalmas hangtérrel. Volt benne egy olyan nyitottság, ami a többi kábelben nem volt. Ez a nyitottság miatt a többi kábel zártnak, eldugultnak, korlátozottnak, elfojtottnak tűnt. A Transparent Ref XL már nem volt a birtokomban, de a hangmemóriám szerint rendelkezett ezzel a nyitottsággal, de nem volt olyan jó, mint a Crescendo.

A dinamika robbanásszerű volt. Mégis, voltak olyan részletek, amelyeket soha nem hallottam egyetlen vezetékkel sem a tapasztalatom szerint. Ez a részlet annyira jól rendeződött és különült el, hogy le voltam nyűgözve. Ez úgy hangzik, ahogy a zenének szólnia kell – Nincs szűkülés, nincs ellenállás, nincs lecsengés, nincs képösszetűzés. Ez a kábel arra késztet, hogy figyelj, lebilincselően a székedhez szegez.

A hangok koherensebben és valóságosabban szólnak, mint bármelyik kábel, amit valaha hallottam. Ismétlem, nyitottak a hangjukra. És koherensek az emberi hangot alkotó összes elemmel. A zongorák jobban hasonlítanak a zongorákra. Nagyobb a hangzásuk, valóságosabb a képméretük és a megjelenítésük. A cintányérok és az ütőhangszerek sokkal jobban elkülönülnek és eloszlanak. Könnyebben és természetesebben hallhatod a hangjuk különböző elemeit. Nincs lecsengés, de nincs acélos fényesség, és biztosan nincs vékonyság sem. Olyan gyakori, hogy egy meghatározott kábel kissé vékonynak vagy csikorgónak hangzik. Nem a Crescendo-val. Először éreztem némi fényességet, de egyszerre járattam be a hangszórókat és a kábelt is. Ahogy telt a két hét, már nem találtam semmilyen fényességet.

Inkább a kedvenc kábeleimet találtam fényesnek, szűknek, zártnak, vékonynak és dinamikátlannak. Van egy összekötőm, amit összehasonlítás céljából tartok magamnál, mert milyen természetes és légies a közép- és mély magas hangtartományban, és milyen nyitott. Nem minden területen jeleskedik, de ezeken igen. Referenciaként használni ezeken a kritikus területeken felbecsülhetetlen értékűnek bizonyult a legtöbb integrált áramkör hiányosságainak feltárásában. A Crescendo az első összekötő, amely versenyez ezzel a vezetékkel, sőt, erősségeiben felülmúlja, gyengeségeiben pedig legyőzi.
Mint a basszus. A basszus erőteljes és telt. Ha megvannak a mélynyomók és a mögöttük lévő erő, akkor képes leszel egy olyan hangfalat létrehozni, amely mögötte rejlő erővel megrenget téged és a szobát. Azonban nem a lomha, felfújt basszusról beszélek; inkább egy erőteljes, kontrollált basszusról, talán egy csipetnyi gazdagsággal - olyan finom kombináció, amilyenre csak vágyhatsz. A Crescendo basszusának dinamikája és puszta tekintélye kiterjed a hangspektrum többi részére is, és megnehezíti, hogy más vezetékes zenét hallgassunk, ami gyenge és erőtlen hangzású."

DSC_1672.JPG
DSC_1673.JPG

murasake
Fórumlakó
Fórumlakó

Straight Wire Crescendo LS kábel

Eladó a címben szereplő hangfalkábel, 2.7m (9ft).
A cég csúcskábele (level4), új ára 3500€ ebben a hosszban.
Itthon még nem találkoztam eladó darabbal, ezt is Németországban vettem.
Jelenleg az mkIII változatot gyártják, ami annyiban különbözik az original szériától, hogy más kígyóbőrrel szerelik és szorgalmasan tolják feljebb az árát...
Állapota teljesen újszerű, a saruk lecserélve 'Valhalla' Ákos keze nyomán, nagyon igényes munka.
Hangja nagyon szép részletező,már elsőre is feltűnően nyugodt, kiegyensúlyozott, könnyen beilleszkedik a láncba.
A teszteken szuperlativuszokban írnak róla, nem túloznak.
Ára 440eFt, vagy 1100€.
Helyszín Baja.
DSC_1644.JPG
DSC_1646.JPG
DSC_1649.JPG

Lezárt

Vissza: “Kábelek”