Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

MacBook

Minden amit tudni akarsz a KáVéX-ről, de soha nem merted megkérdezni, vagy elmondani.
AiRLAC
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

MacBook

Hozzászólás Szerző: AiRLAC »

Zárhato bevásároltam
Gondolom 100.000 körül

TV: Thomson 32VK25EG DVD: Yamaha S-557 DVD író: Pioneer 440H-K AV erősítő: Denon AVR-1803
Front: Revolver Colt Center: Jamo E4 center Rear: Revolver Beretta

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

MacBook

Hozzászólás Szerző: Mester »

Zárhato bevásároltam
fotót.

westie1
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

MacBook

Hozzászólás Szerző: westie1 »

Zárhato bevásároltam

Tv Samsung PS58B850 ,Apple IPad 64GB 3G+Wifi, MacBook Air
"Nincsen semmi, ami igazságosabban van elosztva mint a józan ész; mert mindenki azt hiszi, jutott neki belőle."

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 34

MacBook

Hozzászólás Szerző: blakey »

Jelenleg mennyit szánsz rá? 205 +afáért van gyári javított, amúgy meg nagyon kevés a használt macbook.
Áfára nincs szükségem Mit jelent,hogy javitott? Mi volt a sérve? Garancia?

Ezek gyárilag javítottak ami azt jelenti, hogy a 3 napon belül visszavítt cuccokat a gyár kijavítja és alacsonyabb áron tovább adja, természetesen gari is jár, 1 év.

westie1
Nincs visszaút
Nincs visszaút

MacBook

Jelenleg mennyit szánsz rá? 205 +afáért van gyári javított, amúgy meg nagyon kevés a használt macbook.
Áfára nincs szükségem Mit jelent,hogy javitott? Mi volt a sérve? Garancia?

"Nincsen semmi, ami igazságosabban van elosztva mint a józan ész; mert mindenki azt hiszi, jutott neki belőle."

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég

MacBook

westie1
Nincs visszaút
Nincs visszaút

MacBook

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

MacBook

Hozzászólás Szerző: DigitalSTD »

OFFTOPIC:

van apple topikez itt off

Macbook topicban off mac-rol beszelni? Barcsak ez lenne a legnagyobb off a forumon...

ez egy adas-vetel topik

hagyjuk...

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

MacBook

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

OFFTOPIC:

Macbook topicban off mac-rol beszelni? Barcsak ez lenne a legnagyobb off a forumon...

ez egy adas-vetel topik
o v e r p o w e r e d

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó

MacBook

OFFTOPIC:

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

MacBook

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

OFFTOPIC:

o v e r p o w e r e d

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég

MacBook

Egy OSX telepítése, ahhoz, hogy full működjön, kb 20 perc és minden telepítve van, az XP ezzel szemben kb 2 óra, minden kiegészítő biz-bazst telepíteni kell.
Ne haragudj meg, de látszik, hogy nem volt még márkás PC-d.

De, ami volt, az volt (ibm, compaq), de az csak az alapokat teszi fel. Nekem nem jön be a windows. Amúgy nem a gépekkel van gondom, hanem a szoftverrel, tehát nekem tetszennek a dell számítógépek, de attől még nem változik a windows iránti "szeretetem".

Amúgy, így 7 év után örülök, hogy váltottam, sokkal megbízhatóbban tudom végezni a munkám, nincsenek rendszerfagyások, szoftverfagyás előfordul, de az nem a gép hibája, egy sima force quit-tel kilépek és újra indítom a progit.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

MacBook

Hozzászólás Szerző: tsc »

Egy OSX telepítése, ahhoz, hogy full működjön, kb 20 perc és minden telepítve van, az XP ezzel szemben kb 2 óra, minden kiegészítő biz-bazst telepíteni kell.
Ne haragudj meg, de látszik, hogy nem volt még márkás PC-d.

Azokhoz pl. úgy adják az XP-t általában, hogy ha véletlen újra kell telepíteni, akkor csak a telepítő felnyom és kicsomagol egy image-t amiben már minden az adott géphez szükséges driver és biszbasz is telepítve van. Neked semmi dolgod, kb. 3 kattintás és max 5 perc (dvd és hdd sebességétől függően) az egész.

Ha te tákolsz össze egy PC-t a saját elképzeléseid szerint, akkor egyúttal beleegyezel abba, hogy az X évvel ezelőtt írt windows bizony nem fogja felismerni az összes eszközt, hiszen pl. a videokártyád mondjuk két hónapja jelent meg, stb., így ehhez neked kell drivert feltenned. És ez persze idő, de valamit valamiért.. Mekken erre még csak lehetőséged sem nagyon lenne, nem tehetsz bele akármikor akármilyen videokártyát, cserélheted az egész gépet. Ugyanez a többi bővítésére is nagyjából igaz.. Lehet próbálkozni persze, és szintén lehet gyári Apple bővítéseket venni jó drágán. Mindig ez van: valamit valamiért.

Ha már hasonlítgatunk, akkor megfelelően kell csinálni... Mac-t pl. Brand PC-vel.. MacBook-ot márkás, igényes Notebookkal... Így az árak terén és a szolgáltatások terén is korrektek maradunk.

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég

MacBook

Azért azokata szopásokat, amiket a Homáron a Mac laposok tulajai leírtak, PC-vel ritkán éli meg a nagynép...
A Homáron mindig cumi van. Ugyanabból tevödik össze egy mac, mint egy pc, csak valahogy használhatóbb. Én nem vagyok pc ellenes, mert egy Dell, HP még jó gép is lehet, de az oprendszer nem a csúcs. A Windows azért elterjedt, mert mikor ez elindult, sokan csak az olcsóbbat tudták megvenn9 és ezt a szoftverfejlesztők felismerték és arra gyúrtak, ez kb olyan, hogy miért van majdnem mindenkinek VHS-e, ha már az svhs és a beta is jobb. Elég sokat telepítgetek ismerősőknek mac-et és néha pc-t is. Egy OSX telepítése, ahhoz, hogy full működjön, kb 20 perc és minden telepítve van, az XP ezzel szemben kb 2 óra, minden kiegészítő biz-bazst telepíteni kell. Szerintem az XP nem egy felhasználóbarát szoftver ésmég logikátlan is, de ettől függetlenül, ha dolgoznom kéne rajta nem halnék bele.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

MacBook

Alkatresztol fuggetlenul a Macintosh mindig is hatalmas elonyben lesz a Win alapu rendszerekkel szemben a software miatt, oprendszer mindent beleveve...Erdemes megnezni hogy a Tiger mikor jott ki es hogy a viszonylag ujan bevezetett Vista ( ami azt akarta masolni ) mennyivel le van maradva meg amogott is, es akkor meg a Leopard ki se jott

Nem tudom mennyire működik, de PC-re is fel lehet rakni a MacOSX-et, többen is így használják. Gondolkoztam, hogy letöltöm és kipróbálom, de még nem szántam el magam.

Úgy tudom érdemes hozzá megfelelően összeválogatni előtte a hardvert, ha biztosra akarsz menni (pl. videokártya, alaplapi chipset).

Vendég

MacBook

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Alkatresztol fuggetlenul a Macintosh mindig is hatalmas elonyben lesz a Win alapu rendszerekkel szemben a software miatt, oprendszer mindent beleveve...Erdemes megnezni hogy a Tiger mikor jott ki es hogy a viszonylag ujan bevezetett Vista ( ami azt akarta masolni ) mennyivel le van maradva meg amogott is, es akkor meg a Leopard ki se jott

Nem tudom mennyire működik, de PC-re is fel lehet rakni a MacOSX-et, többen is így használják. Gondolkoztam, hogy letöltöm és kipróbálom, de még nem szántam el magam.

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó

MacBook

Alkatresztol fuggetlenul a Macintosh mindig is hatalmas elonyben lesz a Win alapu rendszerekkel szemben a software miatt, oprendszer mindent beleveve...
Erdemes megnezni hogy a Tiger mikor jott ki es hogy a viszonylag ujan bevezetett Vista ( ami azt akarta masolni ) mennyivel le van maradva meg amogott is, es akkor meg a Leopard ki se jott

Vendég

MacBook

Azért azokata szopásokat, amiket a Homáron a Mac laposok tulajai leírtak, PC-vel ritkán éli meg a nagynép...
Ráadásul sokkal olcsóbban kijön egy javítás is egy "sima" Pc esetén...
És ezt a legtöbb felhasználó is meg tudja csinálni, akinek van műszaki ismerete.
Bár nekem volt olyan ács szakmájú ismerősöm, hogy úgy rakta össze meg installálta a gépeket, hogy azt a Mistral szervizében sem tudják úgy sőt még programokat is tudott írni, mindezt önerősen tanulta meg

tsc
Beköltözött
Beköltözött

MacBook

Azzal tudnek vitatkozni hogy melyik kezelheto jobban, es hogy melyik stabil viszont melyik nem A Mac meg egyszer SEM fagyott meg, semmi lassulas nincs vele..mig a Win gepen jopar software feltetele utan erezheto lassulas tapasztalhato, instabilitassal parositva, pedig azert nem a legalja alkatreszekbol all a win gepem! Core 2 Duo proci, 2 GB RAM, ASUS P5B-E...

Egy MacBook és egy iMac, vagy akár bármilyen Mac azért stabil, mert gyárilag összeválogatott, összehangolt rendszer, semmiképpen nem fordulhat elő velük az mint egy összerakott PC-nél, hogy tudtodon kívül olyan - egyébként önmagában remek - alkatrészeket pakolsz össze, amik együtt - neadjisten - instabilkodnak.

Saját tapasztalataim szerint a PC-s világban is a laptopok és a márkás (gyárilag összerakott) gépek mindig sokkal esélyesebbek a hosszú távú stabil működésre, mint az a gép, amit akár a legmárkásabb, legtutibb alkatrészekből találomra összeválogatok.

Az XP esetleg akkor kezd el haldoklani a sok feltelepített szoftvertől, ha ész nélkül felraksz egy csomó olyan programot amik rezidens részeket is tartalmaznak, akár service akár csak simán háttérben futó alkalmazás formájában és hagyod, hogy ezek megegyék az összes resource-t (memória, cpu idő), esetleg összeakadjanak valami hardverrel. PC-n igenis ésszel kell élni, érteni kell hozzá, és sokat kell googlézni, akkor aránylag kevés meglepetés fog érni. A windows-al kapcsolatban évek óta elhitették az emberekkel, hogy akár egy laikus is teljes biztonsággal menedzselheti a saját számítógépét, pedig valójában nem ez a helyzet.
Hozzáértés nélkül ez is hamar a használhatatlanság szintjére tud süllyedni, főleg ha a hozzáértés odáig terjed, hogy mindenféle programot felrakunk ami megtetszik, válogatás nélkül. (a rokonság körében megfigyeltem..)
Aztán lehet menni Mac-et venni drágán, hátha megoldja a gondokat...

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

MacBook

Hozzászólás Szerző: gemini »

Azzal tudnek vitatkozni hogy melyik kezelheto jobban, es hogy melyik stabil viszont melyik nem
sztem felesleges. mindenki másra használja, és más oka van amiért kezelhetőbbnek érzi az egyiket ill. a másikat. Én csak a sajt vélemnyemet és tapasztalatomat irtam le a Macről, illetve hogy unom már a folyamatos win szapulást, miközben szinte mindenki mégis azt használja, ráadásul az XP-vel szerintem tényleg nincs semmi gond. A vistáról meg inkább ne beszéljünk Az OS X-ről sem azt írtam hogy egy sz@r, csak nekem nem jött be és lényegében nálam ugyanannyira volt megbizható mint az XP.

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

MacBook

Hozzászólás Szerző: Mester »

Winnél én is éreztem a lassulást, úgyhogy vettem még 512 ramot, letiltottam az utolsó bájtig a virtuális memóriát, és most a telepakolt 2005-ben telepített XP-m atomstabil, és SZÁGULD. Semmi baja.

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó

MacBook

Azzal tudnek vitatkozni hogy melyik kezelheto jobban, es hogy melyik stabil viszont melyik nem
A Mac meg egyszer SEM fagyott meg, semmi lassulas nincs vele..mig a Win gepen jopar software feltetele utan erezheto lassulas tapasztalhato, instabilitassal parositva, pedig azert nem a legalja alkatreszekbol all a win gepem! Core 2 Duo proci, 2 GB RAM, ASUS P5B-E...

en 400ert vettem a fullextrazott Macbookom mikor kijottek a C2D procik bele...erdekel meg mindig 150ert?

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

MacBook

Hozzászólás Szerző: gemini »

Az Index Homárja amúgy tele van azzal, hogy mennyi baj van ezekkel de főleg a szervizelésével... ha elolvasod biztos elmegy a kedved tőle, és megmarad egy csomó pénzed   
Annak még van hírértéke, ha egy Mac-kel valami baj van, egy Windows problémára már elég kevesen kapják fel a fejüket

nem tudom miért szidják ennyire a windowst. Én nagyon sokat dolgoztam XP és OS X alatt is, és komolyabb problémám egyikkel sem volt. Két év alatt a macet 3x, az XP-t 2x sikerült lefagyasztanom, és csupán ez alapján nem mondanám, hogy jobb a win. Az más kérdés, hogy én nem szeretem a Macet, mert sokkal jobban kezelhető a Win, viszont mindkettő stabil. Az a gond, hogy sokan már divatból szidják Billt.

Vendég

MacBook

Az Index Homárja amúgy tele van azzal, hogy mennyi baj van ezekkel de főleg a szervizelésével... ha elolvasod biztos elmegy a kedved tőle, és megmarad egy csomó pénzed   
Annak még van hírértéke, ha egy Mac-kel valami baj van, egy Windows problémára már elég kevesen kapják fel a fejüket

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég

MacBook

Mindennel van probléma, én több mint 7 éve dolgozom mac-kel, megfordult a kezembe 1-2, itthon is azt használok, de semmi olyan probléma nem fordult elő amit ne lehetett volna orvosolni. Mellettünk van egy apple forgalmazó és az eladásokhoz mérten kevés a javítandó darab, kb. 3%, szerintem ez nem rossz arány.
Egyébként a szervizelés jó, hiszen ha bármire szükséged van, csak "odaszólsz kaliforniába" és küldik a cuccot (ha nincs az európai központban), igaz várni kell, de jó cuccot kapsz és szerintem ezen van a hangsúly, hiszen követhető, hogy mi honnan származik, nem úgy mint egyes pc-knél.
Elég sok macbook-ot installáltam, állítgattam és nem rossz darabok, ráadásul látványra sem útolsók, szóval ha valakinek bejöb a mac, akkor hajrá, nem fog csalódni.

Vissza: “KV Fórum”