Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangfalak

Minden amit tudni akarsz a KáVéX-ről, de soha nem merted megkérdezni, vagy elmondani.
Vendég

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem tudjuk oszatni tízzel?
Shalakám te csak adogasd el a widijeid annyiért, mi maradunk ennél az árnál.

Vendég

Hangfalak

Nem tudjuk oszatni tízzel?

Vendég

Hangfalak

Eladnánk az utolso bemutató Pepperhorn dobozunkat.
Sajna a B3S hangxoroink elfogytak.
Ugy tudom, h az ATCtrade-nél sincs több.
Ugy láccik, nem csináltunk roxx dobozt.
Az eladó doboz kicsit leharcolt és néhol apro sérülések tarkitják, wixont kifogástalanul müxik. Ehhez adunk tartalékba 2db uj, dobozban léwö hangxorot is.
Az ára 49.000.- Ft.

Vendég

Hangfalak

egy kényelmes ülő pozícióban lesz a "hang tengelye"?
Igen.

zotyootis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: zotyootis »

Nagyon szép lett a furnérozás. Miből van?

Köszönöm, de ez csak fólia. Itt az olcsóság volt a fő szempont (persze a szép kivitel és a jó hang mellett), de így is jól néz ki "élőben". Sokan idegenkednek tőle, de én nagyon szeretem a fóliát, egy szike és csiszolópapír segítségével nagyon szépen be lehet vonni a dobozokat. Nem zavar, hogy műanyag, végül is a furnér alatt is tudnám, hogy "műfa" (mdf) van. Természetesen a furnérozott dobozt én is esztétikusabbnak tartom.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: frankie- »

Pár hete én is hallgatom. Tetszik, jópofa kis hangsugárzó.
Nagyon szép lett a furnérozás. Miből van?

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hangfalak

Az elejére egy db tüske elég, igy kicsit felfelé xor a magas. Jot tex a hangnak.Hátra nem kell tüske.

Tehát középre egy darab???
Az mit jelent, hogy felfelé szór? Így egy kényelmes ülő pozícióban lesz a "hang tengelye"? Vagy azért kell, mert a vízszintestől felfele nő az irányítottsága?

zotyootis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangfalak

Az elejére egy db tüske elég, igy kicsit felfelé xor a magas. Jot tex a hangnak.Hátra nem kell tüske.

Köszönöm válaszod!

Vendég

Hangfalak

A pepperhorn alá érdemes tüskét vagy valami "tappancsot" tenni?
Az elejére egy db tüske elég, igy kicsit felfelé xor a magas. Jot tex a hangnak.
Hátra nem kell tüske.

zotyootis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangfalak

A pepperhorn alá érdemes tüskét vagy valami "tappancsot" tenni?

zotyootis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangfalak

Pár hete én is hallgatom. Tetszik, jópofa kis hangsugárzó. Az összköltsége (13e ft) nem engedi, hogy egy rossz szót is szóljak róla. Mondjuk nem is igazán tudok.
Azt hiszem korábban az indexen olvastam, a pepper előállítási költsége, valamint a hangja ismeretében elgondolkodtató, mennyi pénzt érdemes hangszórókra, dobozokra költeni...

schetl
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: schetl »

Egybéként azon tanakodtam, hogy miképpen érdemes a hangszórókhoz vezetni a kábelt, felragasztani az mdf falára vagy hagyni lógni enyhe ráhagyással, gondoltam ennek is van "beleszólása" a hangba.
Természetesen nem kell rögzíteni mert az lehetetlenné teszi az összeszerelést. Annyit kell ráhagyni hogy a hangszórókat ki lehessen venni a dobozból. Gyapjú elrendezi a helyét.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: lamalas »

Mindenki valaszat koszonom!

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

KÉTBÉ
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 53

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Csütörtökön hallottam őket tetszett a hangjuk. Méretét meghazuttolja és tetszett a hangképe is kellemes hangon, arányosan szólaltatta meg a tartományokat .

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

forgi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: forgi »

Én is megépítettem a Pepperhorn DIY változatát, s nem bántam meg a döntést.

Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek

Négy láb jó, két láb rossz

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hangfalak

Olyanrol is tudok, aki zu mellett hallgatja. Ha dörgedelemre wan xükség, akkor zu, ha halk zenélgetésre, akkor pepper.
Elismerésem a Pepperhornnak! Nagyon szépen szólt pl. egy Lenco L75-el és egy kis Advance erősítővel is. Nemsokára elkészül a saját kicsit módosított példányom is!

Vendég

Hangfalak

AQ1 velemenyere is kivancsi vagyok!) hogy az egyutas hangszorok vilagaban hol lehetne elhelyezni a B3S hivi sugarzokat? Engem leginkabb a kozep-magas tartomanya erdekelne
Az FRS8-nál jobb a megxolalása. A DIY NEA-k xintjét eléri, de azokban méretüknél fogwa több a mély.
No nem mennek mélyebbre, csak ami wan, az több.
A magasátwitelben is xerényebb a Pepper.
18kHz a wége.
Wixont a középtartomány nagyon xép sima és eröteljes megxolalásu. Olyan jo dögös, ropogos a hangja. Nagyon sokan xeretik, és nagyon sokan meg is épitették már.
Olyanrol is tudok, aki zu mellett hallgatja. Ha dörgedelemre wan xükség, akkor zu, ha halk zenélgetésre, akkor pepper.

Vendég

Hangfalak

Ha gondoljátok, eztán a Dynako 50 éwes tranyosommal fogom a Peppert bekötni.
Szwsz azzal is jol xol.
Mondanám, h kéne sietni, mert elfogytak a B3S hangxorok. Még egy párra walo wan, oxt kifujt.
"Eccer wolt budán kutyawásár"-nak wége...

Vendég

Hangfalak

Értettem amit írtál, én arra utaltam, hogy nem minden Focal egyforma. Például amit ATC-nél hallgattál abban sem kevlár van! De ne OFF-oljunk tovább.

Vendég

Hangfalak

Azért ne általánosítsunk, mondjuk úgy hogy nem hallottál még olyat ami tetszett volna, bár csövessel nem csoda
Kis pontosítás: a Peppert hallgattam ezen biginél.
Focalt hallgattam már csövesen is meg tranyóson is... nem is vackokon, de akkor sem az én esetem.
Bár ami ATC bemutatójában volt, na annak a mélyei azok teljesen rendben voltak csak a fránya berillium magas

Vendég

Hangfalak

Azért ne általánosítsunk, mondjuk úgy hogy nem hallottál még olyat ami tetszett volna, bár csövessel nem csoda

Vendég

Hangfalak

Lacy, 
Egyetértünk, nekem is hasonlóak a tapasztalataim, a közepe valóban lehet kissé harsány, olyan rendszerekben ahol eddig kissé fedett megszólalású hangszórók voltak(vannak) és a lánc többi eleme ehhez lett hangolva. Nálam például nem volt harsány, inkább csak nyílt volt talán még a Focal kevlárnál is jobb volt ebből a szempontból.

Hát a Focal kevlárnál... mondanám nem nehéz,
persze ez kicsit túlzás, de nekem a Focalok hangja nem jön be annyira...
A rendszer amúgy, amin hallgattam AA csöves CD, AA elő és végfok..
szóval nem egy vacak rencer

Vendég

Hangfalak

Lacy,

Egyetértünk, nekem is hasonlóak a tapasztalataim, a közepe valóban lehet kissé harsány, olyan rendszerekben ahol eddig kissé fedett megszólalású hangszórók voltak(vannak) és a lánc többi eleme ehhez lett hangolva. Nálam például nem volt harsány, inkább csak nyílt volt talán még a Focal kevlárnál is jobb volt ebből a szempontból.

Vendég

Hangfalak

Udv mindenkinek! 
Erdeklodni szeretnek aki hallotta a Pepperhorn hangsugarzokat

Én a peppert hallottam
Tetszett, bár pont az egyutas jellegéből adódóan a legalja és a legteteje kevesebb, mint egy több pl 3 utas hangfalnak.
Szép középtartomány, nekem néhol kissé harsogó, de egyenletes hang.
Sokkal nagyobb dobozt lehetne elképzelni hozzá, ha valaki pl először egy függöny mögött hallgtaná meg...

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: lamalas »

Udv mindenkinek!

Erdeklodni szeretnek aki hallotta a Pepperhorn hangsugarzokat (termeszetesen a gyarto/forgalmazo AQ1 velemenyere is kivancsi vagyok!) hogy az egyutas hangszorok vilagaban hol lehetne elhelyezni a B3S hivi sugarzokat? Engem leginkabb a kozep-magas tartomanya erdekelne mindenfele muszaki es egyeb nyalanksagokat mellozve, csakis a hangzasra/hangminosegre koncentralva. Elore is koszi!

u.i. amint lesz idom ellatogatok az AQ1-hez mert a meghallgatast egyetlen velemeny sem potolhatja, de azert kivancsi vagyok kinek mi a velemenye.

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

Vissza: “KV Fórum”