Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ami csak eszünkbe jut - halkan gondolkodunk

Minden amit tudni akarsz a KáVéX-ről, de soha nem merted megkérdezni, vagy elmondani.
close652
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: close652 »

Szivesen venném, ha lenne valakinek elképzelése arról, mit is kellene most itt csinálnunk.
Semmi különöset. Irogatni zenéről, meg ami közben eszedbe jut. Bor, könyvek...
Meg persze azokról a készülékekről, amiket Ti ismertek, forgalmaztok.

(Vagy mi is írhatunk? Tegnap voltam Takáts Eszter házibulis hangulatú koncertjén.
http://myspace.com/takacseszter)

system

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Na szóval. 

Nem hiszem, hogy valaha életemben olvastam ennél szebb topic- és gondolatindító hozzászólást.

És tényleg...

Milyen izgalmas is lenne egy olyan fórum, ahol az emberek gondolkodásra vannak késztetve és a késztetésből gondolataik képződnének. Még csak az sem szükséges, hogy ezt le is írják, elég ha elraktározzák. Valahol a zsigeri vásárlási ösztöntől balra (jobbra - kinek, hogy szimpatikus).

Sokat gondolkodtam, hogy jó-e nekünk, ha úgy teszünk, mint mások és ilyen pénzes topikunk lesz. Még mindig nem tudom jól döntöttünk-e és könnyen lehet, hogy még hetekig nem is fogom tudni. Nem a pénz költése miatt, mert az kicsike kis pénz, és ha másért nem már csak a (független) fórum fennmaradásáért is érdemes elkölteni, hanem mert ilyen esetben az ember reflexszerűen és ösztönösen olyasmiket csinálna itt amit mások már láthatóan csinálnak. Az ösztön pedig nem biztos, hogy jó tanácsadó. Valahogyan nem érzem, hogy be kellene állnunk a sorba. Persze soha nem voltam jó kereskedő. Aztán persze lehet, hogy mégis begyűr a helyzet a sorba - volt már olyan, hogy tévedtünk. Nagy ügy. Valahol mi is a bevételből élünk persze, nem akarnék képmutató lenni, még ha ezt a bevételt eddig nem errefelé kerestük is meg.

Barátkoznom kell a kereskedő által bejegyzett cég által tulajdonolt független fórum gondolatával. Valaki megkeresett (nem az akire esetleg bárki is gondolna), azzal a napokban, hogy indítana egy másik nagyon független fórumot, ha megfinanszíroznánk...Ja. Független. Ha finanszírozzuk. Lehet-e ellenállni a beleszólási ösztönnek? Nem hiszem. Illetve hiszem, ha látom. Szóval kétségeim vannak.

Kell-e egyáltalán ilyesmiken gondolkodni, mikor van az életnek számos fontos kérdése például: melyik a jobb a Denon vagy a Yamaha? Csak pörögjön a megtekintés számláló.

Szivesen venném, ha lenne valakinek elképzelése arról, mit is kellene most itt csinálnunk.

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: ajsa »

Na szóval. 

Nem hiszem, hogy valaha életemben olvastam ennél szebb topic- és gondolatindító hozzászólást.

És tényleg...
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Na szóval. 

ráfért a fórumra....
system

Vendég

Nagyon köszönöm,hogy elfogadtad a meghívásunkat a ker topicba.Ahogy ígértem, szavamat adom,hogy mindenben számíthattok a segítségünkre.
Ezt a vezetőség nevében is írtam.
Üdv és sok sikert a továbbiakban.

Idegyűlt az összes szabadnapos admin

Azt hiszem nem csak azért érdemes pénzt költeni, hogy az ember a zsigeri vásárlási ösztönt szítsa.

Egy volt MTV-s ismerősömmel beszélgetve eszembe jutott ma az egyik kis párperces mozi, amit még vágóként a Magyar Televízió Reggel című műsorának vágtam 16 éve. Egy akkor kezdő, első riportos szerkesztővel. A koldusokról szóló kis etűdöt kellett csinálni. Kimentek egy fiatal, kreatív operatőrrel és olyan képeket hoztak, amiről az első pár kocka után valahogy olyan érzésünk lett, mintha valami szállt volna a helységbe. Ettől az egész anyag különleges lett, teljesen más zenével, más ritmussal és más képi hatással lett összerakva, mint ahogy azt bármelyikünk is gondolta előtte. Másnap 5-ször ment le a reggeli műsorban a nézők kérése alapján, az amúgy inkább csak időkitöltő, un gumi anyagnak szánt kis mozi, amit akkor terveztek lejátszani, ha valaki elkésne vagy be se jönne.

Mellesleg tessék Fáy Miklóst dicsérni, az idézetek adják a hsz javát.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Nagyon köszönöm,hogy elfogadtad a meghívásunkat a ker topicba.
Ahogy ígértem, szavamat adom,hogy mindenben számíthattok a segítségünkre.
Ezt a vezetőség nevében is írtam.
Üdv és sok sikert a továbbiakban.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Én is annyira meghatódtam,hogy elfelejtettem,hogy véletlenül GB névvel írtam.
Penna megígérte,hogy kapunk tőle cikkeket az uj első oldalra,ha elkészül.
Már látom,hogy jó kis cikkek lesznek.

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

koltoi magassagokba emelted a forumot
jo lenne sok ilyet olvasni

(neha elmegyek az oldalatokra, ujra es ujra elolvasom amit danko irt a bemutatkozasba... annyira jo)
o v e r p o w e r e d

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Na szóval.

Vendég

Kathleen Ferrier - nagyapám kedvenc énekesnője volt, a rádióújságban mindig nagy piros felkiáltójel jelezte, ha a Bartókon akár csak öt percet szerepelt.  
Egyszer szeretnék gramofonlemezeket hallgatni.

Kathleen Ferrier portré

Vendég

Ugyanis Londonban jártunk, hifi kiállítás volt. Smúzolás, arcok megmutatása a gyártóknak, újdonságok keresése csak visszafogottan. 
Szóval a hétvégén megremegett a kezünk. Nem ám a kiállításon, hanem amikor utána másnap begyűjtöttünk úgy másfél tonna gramofon lemezt. Ketten kb 12 órán keresztül dobozolták a kollégáim, többezer darab.

Nagyon tetszik a bemutatkozód.
Ha vannak érdekes képek a kiállításról azt szívesen megnézném.
Azt a rengeteg gramofon lemezt árulni fogjátok?
Ha van lista és ár róla,akkor én is vásárolnék egy jónéhányat

Vendég

Kathleen Ferrier - nagyapám kedvenc énekesnője volt, a rádióújságban mindig nagy piros felkiáltójel jelezte, ha a Bartókon akár csak öt percet szerepelt.  

Lesz gramofon lemez hallgatás!

close652
Beköltözött
Beköltözött

system

Vendég

Na szóval.

Kéne valamit kezdeni ezzel a nagy lehetőséggel.
Topikunk lett, kereskedői vagy mi a szösz. Kicsit aggaszt, mert nem szeretem a kéket, most pedig be fog kékülni, amit írunk.

Akár moderálhatunk is. Wow. Nem tudom, nem túl nagy ez a felelősség? Meg-megremeg a kezemben a billentyűzet. Már majdnem annyira, mint a hétvégén. Ugyanis Londonban jártunk, hifi kiállítás volt. Smúzolás, arcok megmutatása a gyártóknak, újdonságok keresése csak visszafogottan.

Szóval a hétvégén megremegett a kezünk. Nem ám a kiállításon, hanem amikor utána másnap begyűjtöttünk úgy másfél tonna gramofon lemezt. Ketten kb 12 órán keresztül dobozolták a kollégáim, többezer darab. Például Bruno Walter, amint éppen Mahlereket vezényel. Felbontatlan, soha nem használt gramofon lemezen. Értéke: nem meghatározható, talán nem is pénzben mérik. Bruno Walter a legfontosabb Mahler tanítvány, ki tudna a mesterről többet. Még nem hallottuk, nem bontottuk ki. Csak barátkozunk a gondolattal. Mint amikor a régen vágyott különleges bort beraktározza a büszke tulaj, valami különleges alkalomra tartogatva. Szeretek kritikákat olvasni és Fáy Miklóst különösen, persze ha zenész lennék, tán nem szeretném annyira. Tabukat döntöget, formákat bontogat, meglepőeket írogat:

"Ewig...ewig - énekli a női hang, vagyis hogy örökké, örökké, és közben mint valami távoli harang, szól zenekar és emberi hang, és a hallgató nem tudja pontosan, hogy az örökké az jót vagy rosszat jelent. Mahlernél talán inkább rosszat, a természet nagy közönyét, azt, amit egy másik ember így mondott: "Ne csinálj olyan nagy ügyet az életből, mert az élet sem csinál nagy ügyet belőled.""

Fáy, hogy nem tudok így írni.

"Amikor Ferrier énekli, és Walter vezényli, akkor mindez egy kicsit más. Nem a mulandóság a lényeg, hanem a szépség, az örök szépség, és ha ilyen létezik, akkor talán a mulandóság nem létezik, legalábbis végső fokon. Van az egészben valami rémisztő komolyság, és rögtön ellensúlynak megnyugtatás és csönd, szinte susogás. Nincsen semmi baj. Legalábbis végső fokon. Most hallottam, mi történt, amikor fölvették a Búcsút. Bementek a stúdióba visszahallgatni az anyagot. Aki ott volt, azt mondja, szó szerint megállt az idő. Olyan gyönyörű volt, amit hallottak, hogy senki nem tudott megszólalni. Csak ültek, ültek, még csak nem is sírtak, mert az sem volt adekvát reakció. Ültek. Még mindig ültek. Aztán Ferrier megkérdezte Waltertől: elég jó voltam, kedves?
Mit lehet erre mondani? A rögzített hang történetének, a zenei előadó-művészet történetének egyik nagy pillanatát élték ők át. Elsőként. És ugyanezt éltem át harminc évvel később én is, és ugyanezt éli át ma valaki, aki ezt a lemezt megvásárolja, és ezt fogja átélni harminc év múlva egy másik szemüveges kölyök, és ő majd fog tudni bőgni, mert ezt másképp mégsem lehet kibírni. Ewig, ewig. "

Kathleen Ferrier az énekesnő, 40 évesen elvitte a mellrák, szinte a szinpadról. Őt is "tesztelték", valahogyan mindenütt vannak "tesztelők".

Fáy írja ismét:
"Elment Londonba a BBC-hez próbát énekelni, hátha hasznát tudják venni a képességeinek. Megmaradt a BBC írásos bírálata: nincs dinamikája, nem jó a technikája, bár a hangszín kétségkívül érdekes. Ezt a néhány sort úgy szokás idézni, mint a meg nem értés, föl nem ismerés, kritikai mellélövés iskolapéldáját....Az a nő volt, aki mindenféle alkoholokat tartott a kórházban az éjjeliszekrénykében, hogy legyen mivel megkínálnia a látogatóit. Aki szenvedélyesen cigarettázott, aki bundában és mezítláb gázolt a márciusi tengerben, aki a házilag készített filmfelvételeken zongorázik, énekel, és közben kancsalít, aztán nagyot nevet, aki egy fejjel magasabb a karmesternél, Sir John Barbirollinál, ő az, akivel megtelt a szoba, ha belépett, és aki sugárzott. Élet, ez a lényege Kathleen Ferriernek....De ez csak az egyik Ferrier. A másik az, aki a Messiás karácsonyi áriáját énekli, és aki nem a halál közelségétől olyan megindult, hanem a születéstől. És itt még igazán nem lehet azt mondani, hogy tökéletes a pillanat. Hosszú, tartott hangokat kell énekelni, és Ferrier néha kicsit elmászik, aztán visszatalál, mert nem a zeneiségével van probléma, hanem az énektechnikájával, de valahogy hullámzanak ezek a tartott hangok. Csakhogy nála a fogyatékosságból is erény válik. A hangok hullámzása ad egy kis feszültséget a zenének, nem szándékosan, de mégis csodálatosan, és mivel a szöveg azt mondja: behold your God, nyugodt szívvel ráfoghatunk mindent a megindultságra."

Fáy Miklós: Máshogy

arn-nak, aki monót hallgat.

Na szóval.

Kellene valamit kezdeni itt ezzel a lehetőséggel. A korlátlan szabadság topikjával. Amiben (csak picike kis pénz kell hozzá) reklámozni, moderálni, disznólkódni, képek százait berakni, tesztelgetni, kedvezményeket osztogatni, bulikat szervezni, szmájlikat kiszórni, csupasz női testeket mutogatni, anyósos és rendőrvicceket mesélni is lehetne- gyűljön a nép, kattintgasson aki bírja -
dübörögjön a biznic.

A nagy dübörgésben tán érdemes megállni egy hosszabb-rövidebb pillanatra.

Vissza: “KV Fórum”