Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ami csak eszünkbe jut - halkan gondolkodunk

Minden amit tudni akarsz a KáVéX-ről, de soha nem merted megkérdezni, vagy elmondani.
Koma
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Koma »

Volt nálam egy kis társaság, és feltettem egy-egy sztereó, mono és normál lemezt is. Mindenkit meglepett, hogy a gramofonlemez milyen élőn, dinamikusan szólt.
Rémlik egy HFM cikk, amiben a dinamikát vizsgálták több felvételen (talán Beethoven ötödik szimfóniája volt a zenei anyag), és egy gramofonlemezen találták a legtágabb dinamikai skálát.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Feri már írt a gramofonlemezekről, amiket Angliából hoztunk. Igazi öröm egy több mint hatvan éve készült lemezt új állapotában kézbe venni.Kicsit bosszankodtunk, mert az eladó kétezer lemezről beszélt, valójában 4200 db-ot számláltunk össze

Ahogy egymás után kerültek elő a kincsek, azon gondolkodtam, vajon hány százaléka hozzáférhető korszerűbb médián ezeknek az előadásoknak? Szerintem ma is helye van a láncban a gramofonlemezek lejátszására alkalmas gépnek. Az is igaz, hogy egy kicsit átt kell állítani magunkat erre az élményre. A minőségért kárpótolni tud az előadás, a zenei élmény.

Csomagolás után:

Aki még nem hallott gramofont szólni, egyszer érdemes megpróbálnia. Különleges élmény.

Vendég

Feri már írt a gramofonlemezekről, amiket Angliából hoztunk. Igazi öröm egy több mint hatvan éve készült lemezt új állapotában kézbe venni.Kicsit bosszankodtunk, mert az eladó kétezer lemezről beszélt, valójában 4200 db-ot számláltunk össze

Ahogy egymás után kerültek elő a kincsek, azon gondolkodtam, vajon hány százaléka hozzáférhető korszerűbb médián ezeknek az előadásoknak? Szerintem ma is helye van a láncban a gramofonlemezek lejátszására alkalmas gépnek. Az is igaz, hogy egy kicsit átt kell állítani magunkat erre az élményre. A minőségért kárpótolni tud az előadás, a zenei élmény.

Csomagolás után:

Vendég

Csomagolás előtti állapot:

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: DigitalSTD »

Mondjuk azert az Apple most rendesen odasozott az iPhone feltoroknek

Angol iPhone prezentacion Steve azt mondta hogy " This is a cat and mouse play with those unlocking their iPhones...i'm just not sure if we're the cat or the mouse " Vagy vmi ilyesmit, nem tom mar nem emlekszem pontosan! De azert eleg kemeny lepes volt ez a letiltas az update-el!

Koma

Hozzászólás Szerző: Koma »

Feri már írt a gramofonlemezekről, amiket Angliából hoztunk. Igazi öröm egy több mint hatvan éve készült lemezt új állapotában kézbe venni.
Kicsit bosszankodtunk, mert az eladó kétezer lemezről beszélt, valójában 4200 db-ot számláltunk össze

Vendég

...és akkor mindenki perelhet, aki Intel vagy AMD procit vesz, merthogy ezek meg havonta-kéthavonta csökkentenek árakat... És perelni kellene a Panasonicot is, mert egy csomóan itt nálunk 350ért vettek 42PV70-et, pár hónap múlva már 329 volt, most pedig, fél év múlva már 300 alatt van...

Amerikában a jogi helyzet az okozott károk tekintetében jóval megértőbb, mint idehaza, akár még igazuk is lehet a perelőknek. Azért persze szerintem az ügy nem jut el a perig, az meg gyakorlatilag kizárt, hogy az Apple pereljen. Jó propaganda lesz a perlőket képviselő jogászoknak.

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Most olvastam: 
Perelik az Apple-t, mivel valakinek nem tetszik, hogy szeptember 5-én 200 dollárral olcsóbb lett az iPhone. Állítólag így kár érte a pert elindító (állítólag kb 1000) embert, mivel így majd csak veszteséggel tudja eladni használtan. Az így a pert elindító hölgyet ért kárt, több lépcsőben, minimum 1.000.000.- amerikai dollárban + plusz amit a per még felszínre hoz, jelölték meg.
Érdekes cikk.

...és akkor mindenki perelhet, aki Intel vagy AMD procit vesz, merthogy ezek meg havonta-kéthavonta csökkentenek árakat... És perelni kellene a Panasonicot is, mert egy csomóan itt nálunk 350ért vettek 42PV70-et, pár hónap múlva már 329 volt, most pedig, fél év múlva már 300 alatt van...

Vendég

Most olvastam:

Perelik az Apple-t, mivel valakinek nem tetszik, hogy szeptember 5-én 200 dollárral olcsóbb lett az iPhone. Állítólag így kár érte a pert elindító (állítólag kb 1000) embert, mivel így majd csak veszteséggel tudja eladni használtan. Az így a pert elindító hölgyet ért kárt, több lépcsőben, minimum 1.000.000.- amerikai dollárban + plusz amit a per még felszínre hoz, jelölték meg.
Érdekes cikk.

Vendég

Egy könyv idézet:

"Fallom gondolkozott egy kicsit, majd belekezdett egy lassú, nagyon egyszerű dallamba, amelyben volt valami álomszerű lebegés...
...Aztán a kombinációk valamivel hangosabban, majd valamivel összetettebben megismétlődtek, majd variációk következtek, de közben egy pillanatra sem lehetett szem elől téveszteni az alapkombinációt, mely egyre nyugtalanítóbbá, egyre izgatóbbá vált és már-már szinte az elviselhetőség határát súrolta. A legvégén gyors zuhanás következett, sokkal gyorsabb, mint a felívelés volt és ezzel a szinte hajmeresztő bukással már akkor a földhöz szegezte a hallgatóságot, amikor az még lélekben odafönt a magasban szárnyalt."

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

Ahogy igértem, jöjjenek a meglepetések. A hétvégére olvasnivalót ajánlok. 
Darvas László (ex HFM, ha valaki nem tudná) Állatszabásúak című könyvét.

Ez nagyon aranyos!!!
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Feri, THX . Nagyon jó .
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Vendég

Ahogy igértem, jöjjenek a meglepetések. A hétvégére olvasnivalót ajánlok.

Darvas László (ex HFM, ha valaki nem tudná) Állatszabásúak című könyvét. Igen szép kiadvány, érdemes karácsonyi szezon előtt vetni rá egy pillantást, nagyobbacska gyereknek, felnőttnek, barátnak, barátnőnek szép ajándék lehet.

Hogy ne kelljen zsákbamacskát venni és kedvcsinálásképpen az egész letölthető.

Darvas László: Állatszabásúak

Egy oldal belőle, némi zenei összefüggésekkel.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Csatlakozom az előttem írókhoz.
Jólesett a topicot végigolvasni.
Jó az Esztyi is.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

kaltenpeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: kaltenpeti »

(Vagy mi is írhatunk? Tegnap voltam Takáts Eszter házibulis hangulatú koncertjén.

Meg kell mondjam, én eddig nem ismertem ezt a hölgyet, de azóta ezt a 4 dalt hallgatom folyamatosan...

Szintúgy .

Vendég

Én is nagyon kiváncsi vagyok a zu-ra, hozzávaló rendszerben hogy muzsikál
Nyitottam egy Zu információk topikot, ott lesz a válasz.

Zu információk

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Én is nagyon kiváncsi vagyok a zu-ra, hozzávaló rendszerben hogy muzsikál

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Kicsit megtörve a művészi, magasztasobb irányultságú hozzászólások sorát, nekem technikai jellegű kérdésem lenne.
A HM és Hifi Shown lehet-e ZU-t hallgatni majd, vagy ismét ProAc hangfalra esik a választásotok a hanglánc végén?
Naim-ZU

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

(Vagy mi is írhatunk? Tegnap voltam Takáts Eszter házibulis hangulatú koncertjén.

Meg kell mondjam, én eddig nem ismertem ezt a hölgyet, de azóta ezt a 4 dalt hallgatom folyamatosan...

Vendég

teljesen kielégületlen leszek, mert ahogy nézem ebben a topicban képtelen vagyok offolni  
a kereskedő kérdésre egy keresetlen gondolat:

kétféleképpen lehet valaki "jó" kereskedő
úgy, hogy a főnökei tartják annak és úgy, hogy az ügyfelei

egy dologban szeretnék hinni, mégpedig abban, hogy hosszú távon csak az a "jó" kereskedő marad sikeres, akit mind a főnökei, mind az ügyfelei "jónak" tartanak

És ez talán még akkor a legigazabb, ha a kereskedő a saját főnöke!

Amúgy van egy jellemző vásárlóréteg, aki jövedelmének jelentős hányadát képes kiadni arra, hogy egy melódia egy picivel jobban szorítsa meg a szívét. Nem biztos, hogy ugyanúgy kell nekik eladni, mint amikor krumplit kell eladni!

Ó, még jó, hogy bizonyos értelemben a magam főnöke vagyok, persze ez a bizonyos értelem, pont nem a hifire vonatkozik.

Vendég

Szivesen venném, ha lenne valakinek elképzelése arról, mit is kellene most itt csinálnunk.
Semmi különöset. Irogatni zenéről, meg ami közben eszedbe jut. Bor, könyvek...
Meg persze azokról a készülékekről, amiket Ti ismertek, forgalmaztok.

http://myspace.com/takacseszter)

Jó ötlet, ne kíméljetek, mi sem fogunk benneteket.

Ha valakinek esélye van az eladók engedélyével képben, hangban ilyesmit rögzíteni, ne kíméljen, lehet, hogy szivesen segítünk eszközzel, és a közzétételhez is tudunk segítséget adni. Néha a Duna TV-n szoktak éjszaka hasonló, zenei események felvételei menni, kevéssé ismert, de nem kevéssé tehetséges hazai előadóktól. Olyan Tesco gazdaságos módon felvéve, kevés kamera, egyszerű technika, de ez semmit nem von le az értékéből.

A bor az érdekes, sajnos nem értek hozzá, de 44 éves koromra eljutottam odáig, hogy a tokaji aszút a bikavértől becsukott szemmel is meg tudom különböztetni és ez nagy fejlődésnek számít az esetemben, mert korábban nem tudtam különbséget tenni.

Vendég

Szivesen venném, ha lenne valakinek elképzelése arról, mit is kellene most itt csinálnunk.
Kiadni magadat. Vagy felvállaod, hogy személyes fórum lesz, amit te moderálsz, és csak egy irányelv van - mert penna (így, kisbetűvel) így gondolja. Nyugodtan törölj, helyezz át, szerkessz.

Ha durvának goldolod, a hozzád leközelebb álló szellemiségű embereknek adj át a feladatokból. Jobb ettől nem lesz, de több szem többet lát, és te sem fogsz álmatlanul forgolódni egy törlés után....

Persze meg is hirdetheted az irányelveket. Mondjuk lasszikusnak mondott készülékteszteknek itt helye nincs. A zene legyen az apropó, a készülék az ihlet adó, de nem a konkrét cél. Durva, de érdekes lehet.

A moderálás nem nekem való feladat, ezzel majd egy tőlem ebben sokkal nagyobb gyakorlattal rendelkező személy fog foglalkozni: Dávid fiam, akinek már egy hozzászólása van az AVX fórumon (lesz nem sokára másik is, holnap ugyanis nagy öröm fogja érni) és tapasztalt fórum üzemeltető. Még DigitalSTD-nél is fiatalabb pár évvel, 4 éves kora óta hithű Apple felhasználó. Elég szigorú az apjával! Például a fórumozás kapcsán is.

Irányelv az nincs, de ezt legalább most meghirdetem. A következő pár tucat hsz meg kell, hogy adja a hangját a Penna fórumnak, reményeim szerint nemcsak ennek a topiknak és ha minden igaz, olyanok is írni fognak ide, akik híresen tehetséges emberei annak, amit csinálnak. Sok ötletet kaptam azoktól, akik emailjeikkel és telefonhívásaikkal ma megtiszteltek. Olyan várakozással teljesek voltak a hívások, hogy az már szinte megható. Nem azért, hogy a Penna ( a cég) sikeres lesz-e üzleti értelemben ezzel a hozzáállassal, hanem azért, hogy a hangnem megmarad-e.

Az már biztos, hogy kicsit talán túl megyünk majd a zenén, a szélesebben vett kultúra és általában az élvezetek irányába, kis ezoterika sem kizárható, hiszen a lélek is ápolásra szorul. Sokszor tán éppen a zenével ápoljuk Ha jól sejtem nem kevés meglepetést fogunk okozni. Kisérleti jelleggel, aztán hátha szokássá válik. Fórum leszünk a fórumban. Egyenlőre a kisebbség igényeit fogjuk kiszolgálni, olyan értelemben, hogy nem törekszünk nagy látogatottságra, szemben a nagy fórum egészével, ahol ez elvárása a tulajdonosnak. Aztán, hogy a többség igénye változik-e, akár a mi (ebben, aki írt és aki olvasott itt a topikban mindenki benne van) hatásunkra is, az már egy más kérdés.

Ebben a topikban biztosan nem fogunk üzleti értelemben eszközökről beszélni. Arra majd nyitunk a Penna fórumon belül más topikokat, ha egyáltalán szükség lesz rá - az érdekesség felől közelítünk majd. Akik vásárolni akarnak, úgyis megtalálnak, persze az sem baj, ha azokkal is találkozunk, akik csak kikapcsolódni akarnak.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: close652 »

Hát minden ott van Esztiről eme lapon. A ) bezavart a linkbe.
van nekije cd-je is, de éppen a tegnapi felvételt hallgatom csak nem adhatom oda
system

kaltenpeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: kaltenpeti »

Semmi különöset. Irogatni zenéről, meg ami közben eszedbe jut. Bor, könyvek...
Meg persze azokról a készülékekről, amiket Ti ismertek, forgalmaztok.

http://myspace.com/takacseszter)

Helyes link: http://myspace.com/takacseszter

Nagyon jó a Hölgy! Valaki valami bővebb infót tud Róla mondani?

Vagy ez OFF?

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

teljesen kielégületlen leszek, mert ahogy nézem ebben a topicban képtelen vagyok offolni

a kereskedő kérdésre egy keresetlen gondolat:

kétféleképpen lehet valaki "jó" kereskedő
úgy, hogy a főnökei tartják annak és úgy, hogy az ügyfelei

egy dologban szeretnék hinni, mégpedig abban, hogy hosszú távon csak az a "jó" kereskedő marad sikeres, akit mind a főnökei, mind az ügyfelei "jónak" tartanak

És ez talán még akkor a legigazabb, ha a kereskedő a saját főnöke!

Amúgy van egy jellemző vásárlóréteg, aki jövedelmének jelentős hányadát képes kiadni arra, hogy egy melódia egy picivel jobban szorítsa meg a szívét. Nem biztos, hogy ugyanúgy kell nekik eladni, mint amikor krumplit kell eladni!
gordon314.fw.hu

Vissza: “KV Fórum”