Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangfalak

Minden amit tudni akarsz a KáVéX-ről, de soha nem merted megkérdezni, vagy elmondani.
kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Szerintem baromi király lenne ez a doboz, ha a HIVI mérnökök tettek volna a motor közepébe egy kis kónuszt, ami elősegíti a magashangok tekercsről való lejutását!

Vendég

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Biztos megint az én rendszeremmel van baj!   
Dehogyis.
Csak hozzáxoktál a tul sok és kiemelt magastartományhoz a zenéidböl kifolyolag.
Maj idöwel rájöxx, meg perxe egy-két élö akusztikus, hangositás nélküli koncert után, h kb milyen a jo hangzás.

Ki mondta, h néhai a wilág legjobbját hallgatja?
A Pepper sem a legjobb. Mexxe nem az.
De nem hinném, h xámitana a magastartomány 15-16kHz felett.
Azt ugyanis alig hallani.
Hallgass csak meg egy élö adást a Bartok rádion.
Ott max 15kHz az átwitel...
Amit ti magasnak gondoltok, az a prezensz és az csak 3kHz és környéke...
Azaz a wáltás környéke a többutas dobozokon.
Ott pedig lehetnek gondok dögiwel.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Hangfalak

Biztos megint az én rendszeremmel van baj!

Ezek szerin Néhai TL doboza is költ még hozzá az eredeti felvételhez. Merthogy jóval több magasa volt ugyanazon zenén mint a pepperhornnak.

Vendég

Hangfalak

Teljesen egyetértek, egy ilyen olcsó hsz-től ez szép teljesítmény, nem is beszélve a mélyhangokról , csupán annyi kritika érheti ami a hsz fizikai méretéből és tömegéből adódik a legmagasabb tartomány lesugárzásakor. Mindazonáltal nem egy rosszabb dómot hallottam már ebből a szempontból. Én részemről csak ajánlani tudom meghallgatásra.

Vendég

Hangfalak

A helyzet az, h 2db 2.500.- Ft-os 8cm-es hangxorokbol épitett hangfal waloban nem alkalmas instrumentális zenék tolmácsolásához.
Pixokul csodálkoznék, ha igen.
Az öxxes többi zenefajtáwal nem wolt gondunk.
Még annyit, h a mérömiki xerint elmén 20kHz-ig a hsz.
Ha walaki mégis kewésnek érzi a magasak mennyiségét, az inkább a saját rendxerében keresse a hibát, és ne egy olyanban, ami csak azt sugározza le, ami a felwételen rajta wan. Nem költ hozzá, és nem wex el belöle.

Vendég

Hangfalak

Na igen tényleg meghallgattuk, azért szeretném ha Bigiéknél, vagy otthon is meghallgatnád, mert nem szeretném magam kitenni annak a vádnak, hogy azért nem tetszett neked mert nálam nincs magashang OK?

Egyébként nekem tetszett a hangja, gyors, tiszta megszólalás és a mélyei is rendben vannak, ekkora hsz-ektől ez meglepetés volt. Semmi bántót nem éreztem, valóban kissé sávhatárolt felül de nem vészes akusztikus hangszereken és énekhangon nem éreztem túlzott hiányát.

Kipróbáltam úgyis, hogy rábiggyesztettem a ribbonomat egy 1uF-os kondin keresztül, de kellemetlenül sok lett a magas és elvékonyodott a közép, ekkor még nem néztem meg a gyári adatlapot, amelyből kiderült, hogy 20KHz ig átvisz a kicsike, ezért váltó nélkül nem lehet kiegészíteni egy supertweeterrel. Úgy jó ahogyan meg van tervezve, ennyi pénzért pedig szerintem, mindenképpen egy kellemes zenehallgatásra alkalmas dobozka, inkább akusztikus zenére és ének hangra. A Gergő által kifogásolt magashiányt én nem tapasztaltam, bár tény az ő általa kedvelt instrumentális könnyűzene, nekem sem fekszik és az itthoni lánc sem erre van kihegyezve, ezért javaslom neki, hogy otthon is próbálja ki mert nem szeretném ha később az derülne ki, hogy nálam volt a bibi.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Hangfalak

Nos!

Néhainál meghallgattam a pepperhornt, mert egyrészt nagyon tetszetős kis doboz, másrészt szeretnék egy egyszerű, gyorsan megépíthető tölcsért. Azt kell mondjam, hogy bár a mérés szerint 20 kHz-ig egész szépen átvisz, a magastartományban számomra hiány van. A mélye tetszik, és a középtartomány is korrekt. A magas az egyetlen ami idegesítő. A dómsugárzókhoz szokott fülemnek ez kevés. Viszont zenefüggő. Aki nem instrumentális könnyűzenét hallgat, hanem sok akusztikus elemet és emberi hangot tartalmazó felvételeket, annak jó megoldás lehet ez a kis doboz, engem sajnos nem győzött meg.

Kár, pedig tényleg tetsztik a kivitel!!

Vendég

Hangfalak

Az én konyhám meg kifehéritett Zebráno furnéros szappanmart ajtokkal vizszintes szálirány sok alu kiegészitökel!A furnéros közelebb áll hozzám olyan természetesebb!
Miwel minden sötét xinü a házban, ezért hülyén nézett wolna ki egy wilágos furnérozásu butor. A sötét metálkék pont jol harmonizál a franciaalma polcokkal és tálalowal, az öreg többxáz éwes wörösfenyö gerendákkal és a wilágos lenolajjal beeresztett menyezeti deszkákkal. Még a padlo is mélybarnáswörös lapokbol wan.
Elég jo xineket sikerült öxxeraknom.

Vendég

Hangfalak

Az én konyhám meg kifehéritett Zebráno furnéros szappanmart ajtokkal vizszintes szálirány sok alu kiegészitökel!A furnéros közelebb áll hozzám olyan természetesebb!

Vendég

Hangfalak

Ott nem a metál van! Én is használok festékeket,de én Milesitöl!Mondjuk metált még senki nem kért tölem butorba!
Pedig wan sok metál festék butorra is.
pl a Siemens konyhabutorai hasonlo bordo xinüek és gyönyörüek.
Nekem otthon mélykékmetál a konyhabutorom. Az sem csunya.
A kisdoboz rendelhetö furnérozwa is, söt még zongoralakk kiwitelben is.
Az ár egyformán 189e

Vendég

Hangfalak

Ott nem a metál van! Én is használok festékeket,de én Milesitöl!Mondjuk metált még senki nem kért tölem butorba!

Vendég

Hangfalak

Szerkesztés alatt van!
Micsoda?
Az állwány igen, de a doboz nem.

Vendég

Hangfalak

Szerkesztés alatt van!

Vendég

Hangfalak

autozománc?
Nem.
Direkt butorra walo metálfesték. Alatta xorogittel fujwa és csixolwa.
Más xinben is rendelhetö.
Kétutas basszreflex doboz. Seas hangszorok. 38Hz-22kHz
Itt megnézhetö, illetwe meghallgatható:

http://www.aq1.hu/aq1t.htm

Vendég

Hangfalak

autozománc?

Vendég

Hangfalak

Festett MDF?Milyen festék?
Metál...

Vendég

Hangfalak

Festett MDF?Milyen festék?

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1051

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: csövi »

szép
Xép hát. De mé akarod megnyalni? vazeg.

vazeg=
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

Hangfalak

szép
Xép hát. De mé akarod megnyalni? vazeg.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1051

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: csövi »

szép

Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

Hangfalak

Zárt dobozoknál valóban jóbb a rétegelt,de tölcsérnél nekem jóbban tetszik a tömör lucc!Drágább a rétegelt? Ebben sem lennék annyira biztos!Most ne az olyan luccra gondolj amit megveszel valamelyik fatelepen mert az vetemedni,zsugorodni,repedezni fog!Amiböl én csinálom az 11éves és apám rakta még el a speciális szellöztetésü anyagtároló helységbe és rendszeresen lett mérve a nedvességtartalma meg minden!Én nem vagyok konkurencia ne aggodj mert csak magamnak csinálok!Ezt nem tudnák megfizetni nekem meg nem ebböl élek!

Vendég

Hangfalak

Például a nyírfából készült rétegelt. (nem orosz) Az meg, ha egy hangszerműködését akarod a dobozzal utánozni, vicc, mert a hangszereknél lényeges a doboz rezonancia , mert ez is kell a hangjukhoz, a hsz doboznál meg pont nem szabadna a doboznak rezonálnia, erre a lucfenyőnél rosszabb anyagot nem találhattál volna szerintem, megha tetszik is a hangja, ami véleményem szerint azért lehet, mert ad egy fajta zengést a hangnak, amit a rendszernek kellene produkálnia a dobozfal helyett, de ez csak egy feltevés.

Vendég

Hangfalak

Miért milyen az a csodarétegelt? Én csináltam MDF-böl,forgácslapból,3rétegű táblásitott falapból,de a tömör lucc ami legjóbban tetszik hangra!

Vendég

Hangfalak

Akkor ti miért MDF-böl csináljátok?Van olyan gyártó is aki meg a forgácslapra esküszik!Kevesen csinálnak tömörfából mert oda azért faipari tudás is kell meg nem olyan egyszerü és több munka van vele.De a hangja nekem jóbban tetszik!

A jo rétegelt nagyon drága. Sokkal drágább, mint a te általad wálaxtott tömör fa.
A forgácslap sem roxx, hidd el. Az is jobb, mint a tömör fa.

Ha már asztalos wolnék, inkább ilyenböl dolgoznék, oszt ha wolna rá érkezésem, akkor mondjuk francia diowal, wagy ha wilágosat xeretnék, akkor xemes égerrel boritanám, hix értek az ilyen utomunkálatokhoz, a hangfal felépitését wixont ráhagynám arra, aki meg ahhoz ért.

Vendég

Hangfalak

Akkor ti miért MDF-böl csináljátok?Van olyan gyártó is aki meg a forgácslapra esküszik!Kevesen csinálnak tömörfából mert oda azért faipari tudás is kell meg nem olyan egyszerü és több munka van vele.De a hangja nekem jóbban tetszik!

Vissza: “KV Fórum”