Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangfalak

Minden amit tudni akarsz a KáVéX-ről, de soha nem merted megkérdezni, vagy elmondani.
schetl
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: schetl »

Ja és akkor remélem félre tudtatok nekem rakni egy megvásárolható DACot. Ha megjön az előfok, akkor vinnék egyet, aztán ha jó, akkor maradna is.
Rendben, hétfőtől félre van téve egy D21, ítéletedre vár...

Vendég

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Bigi, hogy álltok az állódoboz fejlesztésével?

Haladgatunk wele.
A koncepcio már megwan és a közép és magas szekcio is.
A mély részhez még wálogatjuk a hangxorokat, illetwe méretezzük a dobozt.
Walszeg tawasszal leszünk kész az elsö probawerziowal.
Jelenleg nagyon el wagyunk hawazwa, ezért nem igazán tudunk teljes eröbedobással kizárolag ewwel a projecktel foglalkozni.
De igérem, h január-február honapokban jobban nekifexünk a témának.
Addig is kihoztuk a Kairos Mark II werzioját.
Ennek pontos leirását inkább Lacitol kérjétek.
Hamarosan a honlapunkon is olwashattok rola.

schetl
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: schetl »

Én kicsit örülök, hogy átköltöztetek. Abba a káoszba, ami a környéketeken volt utáltam bemenni. Pesti forgalmat nappal rühellem. így azért jóval kényelmesebb lesz nekem legalábbis.
Teljesen egyetértek.
Nem csak Neked lesz kényelmesebb...
És végre összesen több mint duplájára nő a műhelyek össz alapterülete, aminek igazán örülök!

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 12

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Ja és akkor remélem félre tudtatok nekem rakni egy megvásárolható DACot. Ha megjön az előfok, akkor vinnék egyet, aztán ha jó, akkor maradna is.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 12

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Én kicsit örülök, hogy átköltöztetek. Abba a káoszba, ami a környéketeken volt utáltam bemenni. Pesti forgalmat nappal rühellem. így azért jóval kényelmesebb lesz nekem legalábbis.

Vendég

Hangfalak

Ez nagyon szimpi, ilyen körülmények kellenek a zenehallgatáshoz. Minden él nélkül kérdem, bár lehet rossz helyen, hogy akkor a Bodor meg be tud mutatni a Vámház krtén?

Jo a kérdés.

Nálunk két db földig érö kétszárnyas erkélyablak wan (majd 4 méter magasak) és nincs modunk kicserélni öket a ház müemlék jellege miatt. Mig Bodoréknál jol záro ablakok wannak.
Ezért sehogysem tudtuk kiszürni az utca zaját, bármit probáltunk is.
Különben Bodornál sem ideális a hangzás, de nála CD szol elsösorban, addig nálunk LP. Amely sajnos nem xereti az infra rezgéseket.
Nagyon jol köwethetö a hangxoro membránján, h épp hol jár a metro furofej a mélyben.
Márpedig mi nem a szeizmologiai rezgéseket xeretnénk bemutatni, hanem zenét.
Sajna a lemezjátszok döntö hányada ezekre a 15Hz alatti rezgésekre nem igazán wan gyárilag felkéxitwe.
Ezért eddig türtünk, mostantol inkább megfutamodunk. Elöreláthatolag még két éwig fog tartani a Vámház krt és környékének a felujitása. A környéken sehol sem lehet parkolni, kosz, sár és por wan.
Most ásták fel az utcát és csatornát fektetnek, eddig a gázt cserélték.
A Lakásban amit béreltünk szeptember ota nincs fütés...
Elegünk wan.
Aki ezt nem érti meg és nem akceptálja azon törekwésünk, h megfelelö körülményeket biztositsunk a hozzánk belátogatoknak, azokkal nem tudunk mit kezdeni.

Seldon
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: Seldon »

Varjuk! En kivancsi leszek ra. Meg a peppert se hallottam, legutobb a Fonoban mindig akkor voltam nalatok amikor a Kairos szolt. De majd alkalom adtan elmegyek hozzatok megint. Meg a szomszedotoknal se jartam

A jöwö héttöl a Bodoraudioban tudod meghallgatni a Peppert és a Kairost is, illetwe a D21.DAC-ot. Elöre láthatolag még ebben az éwben lesz ott az elö és a wégfokunkbol is egy-egy bemutato példány.
A jelenlegi bemutato termet felmondtuk, ugyanis a körüt felujitási munkálatai miatt nem tudjuk korrekten megmutatni azt a hangzást, amit szeretnénk. Nem lehet elmélyülten zenét hallgatni munkagépek és légkalapács ütemére.
Ezért egy uj bemutato termet nyitunk Dunakaszin, ami nagyobb, szebb, több xobában tudunk bemutatni, lesz házimozi stb.
A környék csendes, rengeteg ingyen parkolo, 8km-re Bpesttöl.
Elözetes telefonon történö bejelentkezésre a gyalogosan közlekedök kijutását is meg fogjuk tudni oldani.
A nyitwatartás minden nap 9-18-ig, illetwe szombaton 9-24-ig.
Nyitás: december 07 péntek.

Ez nagyon szimpi, ilyen körülmények kellenek a zenehallgatáshoz. Minden él nélkül kérdem, bár lehet rossz helyen, hogy akkor a Bodor meg be tud mutatni a Vámház krtén?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11456
Kapcsolat:

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ezért egy uj bemutato termet nyitunk Dunakaszin, ami nagyobb, szebb, több xobában tudunk bemutatni, lesz házimozi stb.A környék csendes, rengeteg ingyen parkolo, 8km-re Bpesttöl.
Elözetes telefonon történö bejelentkezésre a gyalogosan közlekedök kijutását is meg fogjuk tudni oldani.

Bigi, hogy álltok az állódoboz fejlesztésével?

Vendég

Hangfalak

Varjuk! En kivancsi leszek ra. Meg a peppert se hallottam, legutobb a Fonoban mindig akkor voltam nalatok amikor a Kairos szolt. De majd alkalom adtan elmegyek hozzatok megint. Meg a szomszedotoknal se jartam

A jöwö héttöl a Bodoraudioban tudod meghallgatni a Peppert és a Kairost is, illetwe a D21.DAC-ot. Elöre láthatolag még ebben az éwben lesz ott az elö és a wégfokunkbol is egy-egy bemutato példány.
A jelenlegi bemutato termet felmondtuk, ugyanis a körüt felujitási munkálatai miatt nem tudjuk korrekten megmutatni azt a hangzást, amit szeretnénk. Nem lehet elmélyülten zenét hallgatni munkagépek és légkalapács ütemére.
Ezért egy uj bemutato termet nyitunk Dunakaszin, ami nagyobb, szebb, több xobában tudunk bemutatni, lesz házimozi stb.
A környék csendes, rengeteg ingyen parkolo, 8km-re Bpesttöl.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: lamalas »

Hamarosan kihozunk egy ilyen 4 liter körüli zárt dobozkát és ezzel böwitjük a kinálatunkat.

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

Vendég

Hangfalak

Egyetertek veled, de Te tizenvalahany L-es dobozokrol beszelsz en pedig tovabbra is azt mondom, hogy 5-6L-es (vagy kisebb) dobozok hangjat lehet egyertelmuen eszrevenni (barmilyen hangszoro is van bennuk ... altalaban kicsik). Bocs, nem kotozokodni akarok, csak szerintem elbeszelunk egymas mellett

Hamarosan kihozunk egy ilyen 4 liter körüli zárt dobozkát és ezzel böwitjük a kinálatunkat. Számitogéphez fogjuk ajánlani.
Dátum még nincs, de walamikor tawasszal.
Már elkéxült a probawáltozat.
A hangja igy elsöre eléggé testes és meglapö.
Olyan Blikfang-os.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.

Hangfalak

Nincs feltétlen igazad, hixen a Pepper tizenwalahány literrel ugy szol, mint egy 40l-es nagydoboz, és a Kairos a maga 15literes dobozkájáwal is meghazudtolja a méreteit, és nagydoboz tulajdonságokkal bir.Wéleményem xerint jo hangsugárzokkal, jo konstrukciowal, stb el lehet érni, illetwe meg lehet haladni a nagyobb dobozok kwalitásait is.

Egyetertek veled, de Te tizenvalahany L-es dobozokrol beszelsz en pedig tovabbra is azt mondom, hogy 5-6L-es (vagy kisebb) dobozok hangjat lehet egyertelmuen eszrevenni (barmilyen hangszoro is van bennuk ... altalaban kicsik). Bocs, nem kotozokodni akarok, csak szerintem elbeszelunk egymas mellett

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- akusztikai mérések

Vendég

Hangfalak

Igaz, hogy a Ti pepperhorn hangsugarzotok kicsi hangszorokkal vannak megepitve, de en a doboz meretere utaltam nem a hangszorok meretere. Ha kicsi, nehany L-es dobozba lennenek beepitve azok a Hivi hangszorok akkor azon is latatlanba lehetne hallani, hogy kis dobozrol van szo. En ezert mondtam, hogy egy 5-6L-es kisdoboz hangjat latatlanba meg lehet kulonboztetni egy nagyobb terfogatu konstrukciotol.

Nincs feltétlen igazad, hixen a Pepper tizenwalahány literrel ugy szol, mint egy 40l-es nagydoboz, és a Kairos a maga 15literes dobozkájáwal is meghazudtolja a méreteit, és nagydoboz tulajdonságokkal bir.
Wéleményem xerint jo hangsugárzokkal, jo konstrukciowal, stb el lehet érni, illetwe meg lehet haladni a nagyobb dobozok kwalitásait is.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.

Hangfalak

Ha lesz esetleg hely, beférnék én is?   Bigi te úgy is sokat alszol, addig majd én fogalkozom vele
Ejnye nehai, Te csalados ember vagy! En még nem ugyhogy beugrom helyetted

Más:
Bigi hozzaszolasara reagalnek amit a VBV egyik topikjaba irt (csak azert itt, hogy ne OFFoljunk ott es amugy is AQ1 termekrol van szo):
Egyszer gyere el meghallgatni a Peppert. Amiben oldalanként 2db 7cm-es hangsugárzo wan. Lehet megwáltozik a wéleményed a méretek és a látott dolgokrol...
Igaz, hogy a Ti pepperhorn hangsugarzotok kicsi hangszorokkal vannak megepitve, de en a doboz meretere utaltam nem a hangszorok meretere. Ha kicsi, nehany L-es dobozba lennenek beepitve azok a Hivi hangszorok akkor azon is latatlanba lehetne hallani, hogy kis dobozrol van szo. En ezert mondtam, hogy egy 5-6L-es kisdoboz hangjat latatlanba meg lehet kulonboztetni egy nagyobb terfogatu konstrukciotol.

- akusztikai mérések

Vendég

Hangfalak

Ha lesz esetleg hely, beférnék én is? Bigi te úgy is sokat alszol, addig majd én fogalkozom vele

Vendég

Hangfalak

Drága barátom, nekem erősségem a jó memória...

Wazze, aszittem, h másnál hallottad...:/
Na mindegy.
Nálunk nem elég jo a hangja, tul nagy neki a xoba.
ATC Tradenál még nem hozta az igazi hangját, nem wolt bejáratwa és 4x akkora wolt a xoba, mint ami nálunk wan. Xal ott nem xolhatott jol, nem is ugy emléxem rá.
Télleg woltam wele nálad?
Erre nem emlékeztem.
Tul sok helyre mék mostanában és tul sokat dolgozom.
Pihennem kéne.
Bexerwezhetnétek egy pár hetes karibi utra wele...

Vendég

Hangfalak

Üdv. 
Én több rendszerben is hallottam a kis pepperhorn-t, és elmondhatom, hogy nagyon is megéri az árát, jól ki van találva, és összelőve a hangfalak a dobozzal. Vicces méretű kis hangszórókból komoly teljesítmény, le a kalappal a tervezők előtt. l

Hun hallottad? Me nálunk nem jártál még ez ügyben...
(Habár jo pár db-ot eladtunk már)...
Ami sürgösen orwoslásra xorul ám!

Vendég

Hangfalak

Örülök, hogy nem csak én hallottam így

csabacenter
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: csabacenter »

Ó de kár!
Ha pesten jársz, nagyon xiwesen látunk.

Ok köszi.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hangfalak

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ó de kár!

Szerintem a hétvégi kiállítás alatt menjetek el minél többen Bigiékhez.

Vendég

Hangfalak

Ó de kár!

csabacenter
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangfalak

Szegeden vagy szeged közelében van képviselet vagy ijesmi?

Sajnos nincs.

Ó de kár!

Vendég

Hangfalak

Sajnos nincs.

csabacenter
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangfalak

csak szerintem ésezzel nem vagyok egyedül, ez a hf nem igazán erre termett.És valszeg nem tudja ellátni feladatát.Ha tévednék akkor bocsi.

Elöbb meg kéne hallgatnod, hátha belátod téwedésed.
Xereintem hozd be a te salbol kéxült dobozod, oxt meghallgatjuk egymás mellett a két produktumot. Esetleg meg is mérjük, h a miki xerint mi jön ki belölük.
Hm?

Vendég

Hangfalak

csak szerintem ésezzel nem vagyok egyedül, ez a hf nem igazán erre termett.És valszeg nem tudja ellátni feladatát.Ha tévednék akkor bocsi.

Elöbb meg kéne hallgatnod, hátha belátod téwedésed.
Xereintem hozd be a te salbol kéxült dobozod, oxt meghallgatjuk egymás mellett a két produktumot. Esetleg meg is mérjük, h a miki xerint mi jön ki belölük.
Hm?

Vissza: “KV Fórum”