Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ami csak eszünkbe jut - halkan gondolkodunk
Találtam egy helyes kis progit.
Szeretném ha "Valaki" kipróbálná komolyabb rendszerben is.
http://www.alenofx.netsons.org/
Köszi előre is!
r:)
Kipróbáltam, kicsit puritán, mármint media management tekintetében. Először úgy hallottam, mintha halkabb lenne, az iTunes-nál, de a potmétert megigazítva helyreállt a rend. Mi a kérdés?
Hangilag mennyi marad el az iTunes-től/tól?
Nekem nagyon bejön a puritánsága és képes közvetlenül FLAC lejátszására is!!!
Na azt milyen minőségben teszi?
FLAC-ot nem próbáltam csak AIFF és ALE file-okat, az AIFF-et 44,1, 48 és 96k-ban. Nem hallottam érdemleges különbséget a kettő között, mármint az iTunes és e között. Mindenesetre olyan majd 6000 cd esetében a media management teljes hiánya szinte kizárja a használatát. Amugy egyszerűbb feladatokra jópofa.
Hmm..pedig a FLAC-ra külön kiváncsi lettem volna.
Nálam a számítógép+zenélés max. magnóként a BBC-ről műkődik jelenleg.
Az Itunes-t úgy kivágtam mint a csuda!
Egy agyament szoftver az is, mint a testvérkéje: az a Media Player nevű.
INkább a műsorújságban tartom a tudományomat
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
A Smashing Pumpkins sztori úgy volt hogy tucatnyi LP-t készítettek, majd barátoknak odaadták, hogy terjesszék, tegyék fel mp3 formátumban a netre. Egyvalaki nem jó minőségben meg is tette, az terjedt éveking. Később valaki megengedte, hogy készítsenek digitális másolatot egy stúdióban a saját példányáról, ez hozzáférhető a jobb oldalakon FLAC-ban. (Akit érdekel: PM me!) Szóval semmi bevételük nem volt. Nem is meglepő húzás attól a zenekartól, akik csináltak olyan koncertkörutat, ahol a bevételt az adott város egy-egy alapítványának adták.
Nekem tetszik a Radiohead kiadás exkluzivitása. Amikor mindenki letöltöget, sőt saját cd-it hdd-n tárolja, megfosztva a művészeti alkotást külsődleges, de egyediséget adó kellékeitől, valamit nem árt visszacsempészni ezekből a hangulati elemekből.
Egyik kedvencem a Legendary Pink Dots egyik tagjának, Edward Ka-Spelnek volt olyan szólólemeze, amelynek példányaihoz egy festmény 1-1 darabját mellékelték.
system
Az alábbi cikk szerint zenetörténeti pillanat tanúi leszünk október 10-én.
Megjelenik a Radiohead új lemeze, Rainbows címmel. A honlapjukon.
No kiadó.
No kereskedő.
No ár.
Gyakorlatilag nem lesz ára sem, "amennyit gondolsz" felirat jön fel az árnál látható kérdőjel klikkelésekor, igaz most még csak előrendelni lehet.
Letöltés a titok. Habár amilyen lassú már most az oldal, éhen fognak halni a zenészek...
Ha valaki ragaszkodik a dobozos verzióhoz, 40 GBP-t kell fizetnie, ebben lesz 2 LP, egy CD, egy másik CD fotókkal, szövegekkel és egyéb művészkedéssel.
Persze akadnak, akik szerint ez csak jó kis pr fogás. A Magnatunes nevű letöltő oldal hasonlóképpen műxik, a felajánlás alapján fizetett díjon 50-50%-ban osztozik a honlap üzemeltetője és a zenész(ek). Valahol azt is írták, hogy a Smashing Pumpkins ezt két lemezével már vagy hét éve megcsinálta ezt.
A legjobb poén az volt, amikor valaki azt javasolta a Radioheadnek, hogy a nevüket változtassák Internethead-re.
Köszi előre is!
Kipróbáltam, kicsit puritán, mármint media management tekintetében. Először úgy hallottam, mintha halkabb lenne, az iTunes-nál, de a potmétert megigazítva helyreállt a rend. Mi a kérdés?
FLAC-ot nem próbáltam csak AIFF és ALE file-okat, az AIFF-et 44,1, 48 és 96k-ban. Nem hallottam érdemleges különbséget a kettő között, mármint az iTunes és e között. Mindenesetre olyan majd 6000 cd esetében a media management teljes hiánya szinte kizárja a használatát. Amugy egyszerűbb feladatokra jópofa.
Köszi előre is!
Érdemes átállítani a mixer módot hardveresre, a potit kapásból feltekerni, és így nálam jó. Nem értem a track-ek közötti zavaró zörejeket. Amúgy jó, de inkább itunes.
Minden megjelenést követő héten felteszik a netre.Vagyis 1 hetes csúszással elérhető az újság online változata.
Különben üdv mindenkinek!
Koma, az Armidával mi legyen?
Üdv! Érdekes itt találkozni
Armidára várok, vágyok azóta is. Remélem a héten el tudok arra jutni. Az utóbbi időben többet voltam külhonban mint itthon.
Az ÉSt meg olvasni fogom!
Szuper! )
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
Köszi előre is!
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
Minden megjelenést követő héten felteszik a netre.Vagyis 1 hetes csúszással elérhető az újság online változata.
Üdv! Érdekes itt találkozni
Armidára várok, vágyok azóta is. Remélem a héten el tudok arra jutni. Az utóbbi időben többet voltam külhonban mint itthon.
Az ÉSt meg olvasni fogom!
Ha lesz eladó, engem is érdekel.... persze majd gép is kell hozzá...Ha nem, akkor is szívesen megnézném majd a gyűjteményt...
Addigis egy prágai gép a nyárról:
Ma hiánytalanul megérkezett minden, most keressük neki a helyet, mert a raktárban lévő kevés üres helyet maradéktalanul betölti. Szép a gépezet a képen.
Köszi előre is!
majd penna vegye ki, ha hirdetés, szóval:
akit érdekel Takáts Eszti lemeze az írjon egy mailt a bagolyfeszek@gmail.com mailcímre, vállalnak utánvételes postázást, esetleg dedikálás is elérhető
Szerintem érdemes az információ és a hirdetés között különbséget tenni és ez SZVSZ információ. Jöhet hasonlóból még több is.
Tudom, csak nagyon megteccet, mert ritka a jó minöségbe maradt lemez.
Marantz SR6003, Marantz PM-15S1, NEC Cd-600, Philips BD-9600
, Swans D-stand, AE Linear1(Palko tunig), Phonar ethos c 140g, Phonar ethos 100, Jungson Super Tweeter , Hangfal kabel Wireman fele ezust(Palko Cable), Wireman ezust XLR, Jungson XLR ,Sheng Ya CD10
Letölhető Zenék(Falc,Ape)
, Swans D-stand, AE Linear1(Palko tunig), Phonar ethos c 140g, Phonar ethos 100, Jungson Super Tweeter , Hangfal kabel Wireman fele ezust(Palko Cable), Wireman ezust XLR, Jungson XLR ,Sheng Ya CD10
Üdv szintén Hogy megy a BBC ma?
Jól köszönöm!
De aszem az éccaka töltenem kell már aksit.
Köszi előre is!
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
Ha lesz eladó, engem is érdekel.... persze majd gép is kell hozzá...
Ha nem, akkor is szívesen megnézném majd a gyűjteményt...
Addigis egy prágai gép a nyárról:
system
Ezek a lemezből nem lesz eladó?
Én idáig orosz, meg magyar gramafon lemezt hallotam.
Remélem nem lesz arra szükség soha,hogy eladjunk belőle akár egyet is
akit érdekel Takáts Eszti lemeze az írjon egy mailt a bagolyfeszek@gmail.com mailcímre, vállalnak utánvételes postázást, esetleg dedikálás is elérhető
Szerintem érdemes az információ és a hirdetés között különbséget tenni és ez SZVSZ információ. Jöhet hasonlóból még több is.
Feri már írt a gramofonlemezekről, amiket Angliából hoztunk. Igazi öröm egy több mint hatvan éve készült lemezt új állapotában kézbe venni.Kicsit bosszankodtunk, mert az eladó kétezer lemezről beszélt, valójában 4200 db-ot számláltunk össze
Ahogy egymás után kerültek elő a kincsek, azon gondolkodtam, vajon hány százaléka hozzáférhető korszerűbb médián ezeknek az előadásoknak? Szerintem ma is helye van a láncban a gramofonlemezek lejátszására alkalmas gépnek. Az is igaz, hogy egy kicsit átt kell állítani magunkat erre az élményre. A minőségért kárpótolni tud az előadás, a zenei élmény.
Csomagolás után:
Aki még nem hallott gramofont szólni, egyszer érdemes megpróbálnia. Különleges élmény.
Ezek a lemezből nem lesz eladó?
Én idáig orosz, meg magyar gramafon lemezt hallotam.
Marantz SR6003, Marantz PM-15S1, NEC Cd-600, Philips BD-9600
system
Megérkezett ma Takáts Eszti lemeze!! Köszönöm, hogy felfedezhettem!
Én is szeretnék egyet.Hol vetted?
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
A midi.blog.hu-n találtam az ajánlót Mandel Róbert Elektrofon hangszerek című könyvéről.
A Bookline ismertetője:
" A hangjukat elektromos forrásból nyerő hangszereket nevezzük általában elektrofonoknak. A határait máig feszegető új kategóriába egyes vélemények szerint kizárólag az elektronikus instrumentumok tartoznak, míg mások családtagnak tekintik az elektromechanikus zeneszerszámokat, sőt akár a mágneses hangszedők segítségével megszólaló elektromos gitárokat is. Könyvünkben – függetlenül a hangkeltés módjától – a legkorábbi találmányoktól az 1970-es években használt analóg szintetizátorokig, időrendben mutatjuk be a legfontosabbnak tartott hangszereket."
Hátha érdekel valakit. Itt lehet megrendelni.
Megérkezett ma Takáts Eszti lemeze!! Köszönöm, hogy felfedezhettem!
Üdv szintén Hogy megy a BBC ma?
Minden megjelenést követő héten felteszik a netre.
Vagyis 1 hetes csúszással elérhető az újság online változata.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
Majdnem nekrológ - Ki nyer ma? - a Magyar Rádió műsora
Czigány György
Kié a Ki nyer ma?
Kié a Ki nyer ma? déli játék? Jogi értelemben a Magyar Rádióé. Mindenkori vezetői döntenek létéről, sorsáról. Morális értelemben persze a rádióhallgatóké, azoké, akik kíváncsiak voltak rá csaknem negyven éven át, akik szerették, szeretik. És azoké - érzelmi indíttatással -, akik szerkesztették, vezették. Leginkább pedig a kezdeményező kérdezőé, aki 1969 tavaszán címet adott neki, három egytagú szóval és kérdőjellel, aki szabályait, szerkezetét, napi létét kitalálva egyéni légkörét is megteremthette ennek az "állva fogyasztható" tízperces adássorozatnak.
Kérésemre Tamássy Zdenkó komponált víg, kihívó szignált a műsor elé. Jövőre már tízezredszerre sugározná a Magyar Rádió.
Akkori vezetőink örültek az ötletnek, bár tudták, hogy a külső helyszíneken (kávéházban, vidéki presszóban, falusi iskola udvarán), a bárki számára hozzáférhető mikrofonnal némi kockázatot is vállalnak. Demokratikus játék a mai napig: orvos, tanár, postai kézbesítő, mozdonyvezető, fodrász, plébános, diák és nyugdíjas vett és vesz benne részt, bárki, akit a zene élménye odavonzani képes. Nem a didaktikus oktatói szándék, az élmény, a szépség felvillanása éltette ezeket a perceket, melyeknek élvezői közt egyaránt voltak parasztemberek és akadémikusok. Ferencsik János (és Svéd Sándor Bécsből) képeslapon tudósított hallgatói kedvteléséről, Ottlik Géza pedig gyakran felhívott a játék utáni órákban, hogy véleményét megossza velünk. Mondatai illenek a mi játékukhoz is. Azt írja a Próza-kötetben: "Nincs is más humánus tevékenység, mint a játék, ez az ember dolga, ez az élet méltósága... Szabályaival, jogszokásaival, szigorával, előírásaival minden játék fenntartás nélkül tisztaságra törekszik - sportszerűségre, korrektségre, sőt erkölcsi kényességre. Mondjuk hát, rögtönözve, a játék méltósága az, hogy értelem van benne, világosság, tiszták a szabályai és igazságosak - a kockázat arányban áll a várható nyereséggel, a szemben álló felek esélyei mindig kiegyensúlyozottak -, ami nem mondható el a világ, a történelem, az élet egyéb területeiről."
Folytatás a fenti linken.
Érdekes cikk. Nagyon szeretem ezt a műsort. Amikor hallgatom, mindíg megnyugszom egy kicsit, hogy milyen sok, és sokféle embernek fontos a komolyzene. És jó próbálkozni a megfejtéssel is.
Köszi, a link is jó, nem is tudtam, hogy van ÉS a neten.
Majdnem nekrológ - Ki nyer ma? - a Magyar Rádió műsora
Czigány György
Kié a Ki nyer ma?
Kié a Ki nyer ma? déli játék? Jogi értelemben a Magyar Rádióé. Mindenkori vezetői döntenek létéről, sorsáról. Morális értelemben persze a rádióhallgatóké, azoké, akik kíváncsiak voltak rá csaknem negyven éven át, akik szerették, szeretik. És azoké - érzelmi indíttatással -, akik szerkesztették, vezették. Leginkább pedig a kezdeményező kérdezőé, aki 1969 tavaszán címet adott neki, három egytagú szóval és kérdőjellel, aki szabályait, szerkezetét, napi létét kitalálva egyéni légkörét is megteremthette ennek az "állva fogyasztható" tízperces adássorozatnak.
Kérésemre Tamássy Zdenkó komponált víg, kihívó szignált a műsor elé. Jövőre már tízezredszerre sugározná a Magyar Rádió.
Akkori vezetőink örültek az ötletnek, bár tudták, hogy a külső helyszíneken (kávéházban, vidéki presszóban, falusi iskola udvarán), a bárki számára hozzáférhető mikrofonnal némi kockázatot is vállalnak. Demokratikus játék a mai napig: orvos, tanár, postai kézbesítő, mozdonyvezető, fodrász, plébános, diák és nyugdíjas vett és vesz benne részt, bárki, akit a zene élménye odavonzani képes. Nem a didaktikus oktatói szándék, az élmény, a szépség felvillanása éltette ezeket a perceket, melyeknek élvezői közt egyaránt voltak parasztemberek és akadémikusok. Ferencsik János (és Svéd Sándor Bécsből) képeslapon tudósított hallgatói kedvteléséről, Ottlik Géza pedig gyakran felhívott a játék utáni órákban, hogy véleményét megossza velünk. Mondatai illenek a mi játékukhoz is. Azt írja a Próza-kötetben: "Nincs is más humánus tevékenység, mint a játék, ez az ember dolga, ez az élet méltósága... Szabályaival, jogszokásaival, szigorával, előírásaival minden játék fenntartás nélkül tisztaságra törekszik - sportszerűségre, korrektségre, sőt erkölcsi kényességre. Mondjuk hát, rögtönözve, a játék méltósága az, hogy értelem van benne, világosság, tiszták a szabályai és igazságosak - a kockázat arányban áll a várható nyereséggel, a szemben álló felek esélyei mindig kiegyensúlyozottak -, ami nem mondható el a világ, a történelem, az élet egyéb területeiről."
Folytatás a fenti linken.
Volt nálam egy kis társaság, és feltettem egy-egy sztereó, mono és normál lemezt is. Mindenkit meglepett, hogy a gramofonlemez milyen élőn, dinamikusan szólt.Rémlik egy HFM cikk, amiben a dinamikát vizsgálták több felvételen (talán Beethoven ötödik szimfóniája volt a zenei anyag), és egy gramofonlemezen találták a legtágabb dinamikai skálát.
Valami ilyesmit hallgattatok?