https://aymara.hu/ca1801-1m00
Jah! Már a múlt sem a régi!
Régebben, kb. 10 évvel ezelőtt is így működött a piac.zoli73 írta: ↑2023.02.14., kedd 10:12Pontosan, majd a piac eldönti, hogy az adott áron eladható-e, avagy sem.pali923 írta: ↑2023.02.14., kedd 09:44Most megnéztem: ez a topic 2020 februárban jött létre. Az első évben 4 oldalt írtunk tele, azóta meg 26-ot. Valami oka ennek nyilván van.
Lehet küzdeni ezek ellen, Don Quijote is megpróbálta.Én úgy vagyok ezzel, hogy megteszem, ami tőlem telik, mindenkinek ezt javaslom. A piac majd mond valamit ezekre az árakra: ha nem vesszük meg, olcsóbb lesz.
![]()
Van itt az apróban néhány ilyen jellegű hírdetés amit figyelek, ilyen-olyan okkal, de úgy látom eléggé beragadtak. Pedig kedvelt, keresett készülékekről van szó, amik józan árazás mellet hamar el szoktak menni.
Mindig is igy volt, de ma már hatványozottan igaz amit ajánlasz, hogy szét kell nézni, tájékozódni kell, mielőtt az ember a zsebébe nyúl.
Persze, igaz az a frázis, amit itt sokszor megjegyeznek a bölcsek, hogy "mindenki annyiért hírdeti a portékáját amennyiért akarja, az ár meghatározása egyedül az eladó joga", de a legtőbb ilyen hírdetésről lerí, hogy egy ravasz próbálkozás a "palimadár" fogásra.
Látok például cd játszókat elrugaszkodott áron hírdetni, köztük olyanokat, amik időzített bombák, köztudottan alkatrész hiány miatt javíthatatlanok, ha netán elromlanak, ezért teljességgel zsákutcák.
Látok némi problémát a hírdetési morálban is.
William írta: ↑2023.02.16., csüt. 06:42Pioneer VSX-LX505
viewtopic.php?f=177&t=186508
Lényegében új áron árulja. Biztos neki is van jobb klikk, Google keresés de azért küzd vele.
Ráadásul ahogyan azt jelezték is, nem ELITE verzió.
680.000-ért árulja, az ALZA-nál utolsó áron 677.000 volt amíg lehetett kapni.
Ennek így nem sok értelme van.
https://www.alza.hu/pioneer-vsx-lx505-b ... _pio003d99
Hát én személy szerint örülnék, ha valaki privátban írna: az ár ezért meg ezért szerintem nem okés... (Nem vagyok harapós, és bepalizós szándékaim sincsenek.)zoli73 írta: ↑2023.02.14., kedd 10:12Pontosan, majd a piac eldönti, hogy az adott áron eladható-e, avagy sem.pali923 írta: ↑2023.02.14., kedd 09:44Most megnéztem: ez a topic 2020 februárban jött létre. Az első évben 4 oldalt írtunk tele, azóta meg 26-ot. Valami oka ennek nyilván van.
Lehet küzdeni ezek ellen, Don Quijote is megpróbálta.Én úgy vagyok ezzel, hogy megteszem, ami tőlem telik, mindenkinek ezt javaslom. A piac majd mond valamit ezekre az árakra: ha nem vesszük meg, olcsóbb lesz.
![]()
Van itt az apróban néhány ilyen jellegű hírdetés amit figyelek, ilyen-olyan okkal, de úgy látom eléggé beragadtak. Pedig kedvelt, keresett készülékekről van szó, amik józan árazás mellet hamar el szoktak menni.
Mindig is igy volt, de ma már hatványozottan igaz amit ajánlasz, hogy szét kell nézni, tájékozódni kell, mielőtt az ember a zsebébe nyúl.
Persze, igaz az a frázis, amit itt sokszor megjegyeznek a bölcsek, hogy "mindenki annyiért hírdeti a portékáját amennyiért akarja, az ár meghatározása egyedül az eladó joga", de a legtőbb ilyen hírdetésről lerí, hogy egy ravasz próbálkozás a "palimadár" fogásra.
Látok például cd játszókat elrugaszkodott áron hírdetni, köztük olyanokat, amik időzített bombák, köztudottan alkatrész hiány miatt javíthatatlanok, ha netán elromlanak, ezért teljességgel zsákutcák.
Látok némi problémát a hírdetési morálban is.
Arról az emberről, aki itt az interneten próbál vásárolni, talán joggal lehetne feltételezni, hogy utánajár a piaci helyzetnek. Az online vásárlás legfőbb előnye, hogy nagyon könnyű információkat szerezni. Nem hiszem, hogy itt lehetne többet tenni azért, ami most is megvan: lehet jelezni, hogy valaminek az ára nem kóser. A döntés meg a vevőé.
Pontosan, majd a piac eldönti, hogy az adott áron eladható-e, avagy sem.pali923 írta: ↑2023.02.14., kedd 09:44Most megnéztem: ez a topic 2020 februárban jött létre. Az első évben 4 oldalt írtunk tele, azóta meg 26-ot. Valami oka ennek nyilván van.
![]()
Most megnéztem: ez a topic 2020 februárban jött létre. Az első évben 4 oldalt írtunk tele, azóta meg 26-ot. Valami oka ennek nyilván van.
Ettől függetlenül ki lehet jelenteni, nem ritkán pofátlanság megy itt az aprón árak tekintetében!pali923 írta: ↑2023.02.13., hétf. 22:03Mindenre vannak ellenpéldák is, vagy csak én vagyok szerencsés. Idén 2 hifisharkos vásárlásom volt, egyik Romániából, a másik frissen a múlt hétről Hollandiából.
Most éppen egy norvég streamert vettem, amit 500€ alatt nem nagyon lehet a hifisharkon sem találni. Tavaly év végén egy norvéggal meg is egyeztem, hogy 300€-ért elküld egyet, de eltűnt nyom nélkül az oldalról (szerencsére). Amit most meg is vettem, szállítással együtt volt 180€, EU-n belül mindenféle vám+áfa nélkül. Ugyanilyen gépely 2020-ban itt kelt el 90.000 Ft-ért.
Akkor most mi a hificápás ár valójában?
Vettem az ebay-ről 1€-ért (senki nem licitált) pontosan hozzáillő távot egy H/K cd-játszóhoz, féláron asztali körfűrészt innen a szomszédból Ausztriából a willhabenen, de vettem itthon is nagyon jó cuccokat jó áron is.
Az internetes vásárlás az ilyen. Nagy bizniszeket lehet csinálni, de lehet nagyokat is bukni, főleg, ha esetleg átvernek. Sok-sok türelem, talán kicsit kevesebb szerencse kell ahhoz, hogy jó minőségű és jó árú gépelyeket vegyen az ember. Hirtelen felbuzdulásból nem szabad vásárolni a használt piacon, csak nagyon alapos körültekintéssel.
A legutolsot szerintem en adtam el par eve idehaza, egy fekete verziot. Fele ennyiert.Alex_Aston írta: ↑2023.02.13., hétf. 20:04Hogy mennyiiii? Ha MKII KIS modell lenne, akkor talán érne ennyit.
Pedig én ugye elfogult vagyok, de ez azért szerintem túlzás.
viewtopic.php?f=32&t=187095
Mindenre vannak ellenpéldák is, vagy csak én vagyok szerencsés. Idén 2 hifisharkos vásárlásom volt, egyik Romániából, a másik frissen a múlt hétről Hollandiából.
Korábban(2-3éve) sokan figyelmeztettek itt arra, hogy pl. a Hifishark-ot ne tekintsük feltétlen mérvadónak, mert idehaza mások a viszonyok, másabb a fizetőképes kereslet, mint nyugaton. Azok az árak idehaza nem lehetnek mérvadóak.Alex_Aston írta: ↑2023.02.13., hétf. 20:04Hogy mennyiiii? Ha MKII KIS modell lenne, akkor talán érne ennyit.
Pedig én ugye elfogult vagyok, de ez azért szerintem túlzás.
viewtopic.php?f=32&t=187095
Ez esetben viszont ez nepperkedés, nemde? Újonnan 205e Ft körül érkezik az oldal szerint ez most Magyarországra, itt meg jóval többért hirdeti az eladó.mishow írta: ↑2023.02.10., pén. 07:27A fotó láthatóan ugyanaz, még a csempén tükröződő szomszéd ház is stimmelnightyka írta: ↑2023.02.09., csüt. 22:21Ez lenne pontosan? Luxury edition?
https://m.aliexpress.com/item/326720437 ... 76b30aef49
A hátuljáról is netes a kép, azért oár saját fotó jobban meghozná a vételi kedvet![]()