A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.
TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.
Persze mindenki annyiért árulja amennyiért akarja, csak azt nem értem hogy miért 1 nap után? Még meg sem melegedett a rendszerében, fogalma sincs hogy mit tud, akkor hogy tudja eldönteni hogy nem kell, inkább eladja? Esetleg nem hobby már, anyagi haszonszerzés a célzat?
A napokban történt: a jófogáson hirdettek egy NAD 326BEE erősítőt távirányító nélkül + Castle Knight 4 hangfalat 120.000.-Ft-ért. Elkelt és másnap megjelent itt az AVX-n is a hirdetés de már külön, az erősítő 80.000.-Ft, a hangfal 90.000.-Ft, az erősítő aznap el is kelt, a hangfal még vihető
Szóval amíg arról szólt ez az oldal, hogy a "beteg" hifirajongók adják-veszik egymás között a cuccokat hasonló áron, illetve tisztességes árképzés mellett, hogy a "betegek" minél több dologhoz hozzájussanak, minél több dolgot ki tudjanak próbálni otthoni körülmények között -mert ugye ez az egyetlen hiteles és irányadó- addig csak a köszönetemet tudom kifejezni az AVX-nek, mert én is sok dologhoz hozzájutottam a segítségükkel
Viszont ez a példa, és az általam említett "üzlet" is egyre inkább elveszi a kedvemet az egésztől, és már szeretnék kimaradni ebből a közösségből, pedig az életemben elég előkelő helyet foglal el a "hifi"!
Hangsúlyozom, vedd meg és ha nem tetszik akkor add tovább, de legalább adj neki esélyt és ne az üzletet lásd benne!
1. Ebay Kleinanzeige-s hirdeteseket tettel be, aminek koztudottan MINIMUM a fele atveres. Engem is szivattak meg egy Nakamichi 1000ZXL-lel, szerencsere idoben lealltam az uzlettel.
Inkabb 1200-1500€ a piaci ar. Es abban mar messze nincsen benne a tankolas ara, foleg 1.9-2.1€/liter eseten, oda vissza 2000-3000km-rel szamolva, mert nem feltetlenul van Munchenben, lehet Berlin vagy Hamburg is, mindjart mas a leanyzo fekvese.
2. Idokozben volt 2020-hoz kepest egy global shutdown a covid miatt, leegett egy fontos felvezetogyar, lefagyott (szo szerint) a texasi TI/AD uzeme, veluk a chipgyartas es csak veluk a global chipgyartas 25%-a esett ki masfel evre! Ez irdatlan nagy szam.
Raadasul a covid teremtett egy nehezen ellenorizheto home office allapotot, ahol mindenkinek van 1-1 oraja PS5-tel jatszani munka kozben/helyett, vagy zenet hallgatni, Netflixet nezni, igy amikor a felvezetogyartas megfekudt, hirtelen hatalmas kereslet alakult ki a felvezetoket tartalmazo szorakoztato elektronikai termekekre, amik a maradekot nem tudtak kielegiteni. Nem egy bonyolult kozgazdasagi dolog, ha keresleti piac van, akkor az arak felfele mozdulnak, mig a kinalati/tulkinalati eseten lefele mennek. Meg most sem labaltunk ki a chip problemabol, mert az ipar gorgeti maga elott a lemaradast, 1-3 eves szallitasi hataridoket le tudtak faragni 1 evre.
Azon tul az 500.000 HUF aron meghirdetett keszuleket 10% alkuval jo esellyel el lehet hozni, mig ott kint Nemetorszagban vagy az Ebay feluleten erre nem sok esely van.
Mindenki eldontheti mit valaszt, de sirdogalni a magas arak miatt teljesen felesleges, mert ezt jelenleg az elet 100000 terulete miatt megtehetnenk, minden dragabb nem csak szeretett hobbink termekei.
3. Regi highend nagy vasakkal pedig szerezz tobb tapasztalatot, mert nem veletlenul kerultek regen annyiba, es ez az extra tudas ma ujra nagy ertekkel bir. Nem utolso sorban ez kaphato, egy uj, hasonlo kepessegu uj termeket meg legalabb 5-6-8-12 honap varakozas utan vehetne meg a vevo, 10x aron. Ha kap.
1. Érdeklődtél náluk, hogy valóban kamu az a 2 db hirdetés?
Szerintem nem.
2. Jó ez a chip gyár leégett ...stb maszlag. A hangfal árak is akkor talán emiatt emelkedtek?
Ott részben a chip gyártók szépen bespájzoltak maguknak, lásd nVidia 3080/3090 anno irgalmatlanul elszállt árai aka 4-5x áron mentek, ha lehetett egyáltalán kapni, főleg itthon.
3. Persze, kapható. Ha esetleg olyan alkatrész kellene bele, akkor meg ...
199.9 € a külföldi szállítás, 2390 € a hangfalpár, összesen tehát 2589,9 €-ért idejön, ami most - még 400-al számolva is - 1.035.960 HUF. Ez még mindig kevesebb, mint a Te 1.050.000-es utolsó árad.
Emotiva XPA-DR2 Differential Reference kétcsatornás végerősítő - Gustard X26PRO DAC előerősítő - Pro-Ject CD Box DS cd - Wharfedale EVO 4.2 hangfal - Hydrasound Next II NANO Graphene hangfalkábel - Ezüst OCC XLR - Hydra Titan Jumper - PS Audio Power Plant P10 tápgenerátor
Hát igen, erősen árazni azt tud a szaktárs.
Egyébként az első AA kábel hirdetés több mint hat éves, és azok rövidebbek is.Na nem mintha ez magyarázná az egekben lévő mostani árat, de nem onnan származik a kábel.
Az a vicc hogy ez nem olcsó most újonnan,120€-ért is van néhol.Ilyen volt nálam is,4 vagy 5000ft-ért vettem itt,de az olyan régi volt már hogy szanaszét volt oxidálva a villa oldalon,az iecnél azt hiszem forrasztott volt.A szigetelése is inkább tört már mint hajlott,szóval ahogy elnézem ezt a hirdetettet,ez sem lehet jó bőrben már,de ha ennyi,akkor legyen ennyi,na meg hát az öreg drót a jó drót,ezt is hallottuk már
Egyébként az első AA kábel hirdetés több mint hat éves, és azok rövidebbek is.Na nem mintha ez magyarázná az egekben lévő mostani árat, de nem onnan származik a kábel.
1. Ebay Kleinanzeige-s hirdeteseket tettel be, aminek koztudottan MINIMUM a fele atveres. Engem is szivattak meg egy Nakamichi 1000ZXL-lel, szerencsere idoben lealltam az uzlettel.
Inkabb 1200-1500€ a piaci ar. Es abban mar messze nincsen benne a tankolas ara, foleg 1.9-2.1€/liter eseten, oda vissza 2000-3000km-rel szamolva, mert nem feltetlenul van Munchenben, lehet Berlin vagy Hamburg is, mindjart mas a leanyzo fekvese.
2. Idokozben volt 2020-hoz kepest egy global shutdown a covid miatt, leegett egy fontos felvezetogyar, lefagyott (szo szerint) a texasi TI/AD uzeme, veluk a chipgyartas es csak veluk a global chipgyartas 25%-a esett ki masfel evre! Ez irdatlan nagy szam.
Raadasul a covid teremtett egy nehezen ellenorizheto home office allapotot, ahol mindenkinek van 1-1 oraja PS5-tel jatszani munka kozben/helyett, vagy zenet hallgatni, Netflixet nezni, igy amikor a felvezetogyartas megfekudt, hirtelen hatalmas kereslet alakult ki a felvezetoket tartalmazo szorakoztato elektronikai termekekre, amik a maradekot nem tudtak kielegiteni. Nem egy bonyolult kozgazdasagi dolog, ha keresleti piac van, akkor az arak felfele mozdulnak, mig a kinalati/tulkinalati eseten lefele mennek. Meg most sem labaltunk ki a chip problemabol, mert az ipar gorgeti maga elott a lemaradast, 1-3 eves szallitasi hataridoket le tudtak faragni 1 evre.
Erre tett ra egy lapattal az orosz-ukran haboru, ami rengeteg felvezeto, hasznalati cikk arat felfele mozditotta. Nem tudom tudod-e, de minden termek ami fekete szinu, az pigmentek miatt olyan, es az orosz szankcios csomagok miatt az orosz korom kiesett az EU es USA piacokrol jo ideje, itt millio tonnakrol beszelunk, es egy koromgyar felepitese meg a kinaiaknak sem 1het. Nincs utanpotlas… es ez mas alapanyagoknal is igy van. Ukrajna es Oroszorszag nagyon fontos nyersanyagbeszallito. Kiestek 1 eve a vilagpiacrol.
Halkan jegyzem meg, hogy Taiwan miatt sem veletlen az USA-Kina kakaskodas, mert mindketten tudjak a vilag!!! chipgyartasi kapacitasanak 65%-at adja jelenleg Taiwan. Mekkora problemat okozott ugye 25% kiesese, gondolj bele 65% kinai blokkolasa mekkora globalis zurzavart okozna!
Szoval minden ipari, kereskedelmi nemzetkozi allapot abba az iranyba mutat, hogy DRAGULAS VAN. A masszivabb gazdasagi hatterrel rendelkezo orszagok jobban ellenallnak ennek, most nem szeretnem politikai iranyba terelni (tilos is) a temat, de jol lathato a tenyek alapjan, hogy hazank nem rendelkezik ilyen hatterrel, tehat brutalis idehaza az inflacio, aremelkedesek, devizaarfolyamok, kamatlabak stb., igy az 1HUF amit megkeresel nagyon nem annyit er, mint korabban.
Tehat osszegezve a vilagban dragulas van az eros gazdasagokban is + ehhez hozzajon a gyenge fizetoeszkozunk altalanos erteke = ami mashol 10%-ot mozdul el, nalunk lehet 30% is. Vagy tobb.
Baromi nagy valtozasnak kell tortennie, hogy ez a hazai allapot stabilizalodjon, es a “masok” hibaztatasa ezen biztos nem segit.
Azon tul az 500.000 HUF aron meghirdetett keszuleket 10% alkuval jo esellyel el lehet hozni, mig ott kint Nemetorszagban vagy az Ebay feluleten erre nem sok esely van.
Mindenki eldontheti mit valaszt, de sirdogalni a magas arak miatt teljesen felesleges, mert ezt jelenleg az elet 100000 terulete miatt megtehetnenk, minden dragabb nem csak szeretett hobbink termekei.
3. Regi highend nagy vasakkal pedig szerezz tobb tapasztalatot, mert nem veletlenul kerultek regen annyiba, es ez az extra tudas ma ujra nagy ertekkel bir. Nem utolso sorban ez kaphato, egy uj, hasonlo kepessegu uj termeket meg legalabb 5-6-8-12 honap varakozas utan vehetne meg a vevo, 10x aron. Ha kap.
A külföldi árnál nem árt beleszámolni:
- ideküldik, és a doboz kaviccsal van megtömve
- ideküldik, és karcos, nem teljesen úgy működik
- ideküldik, és 2 hétig jó, utána be sem kapcsol... hogy gariztatod?
Külföldről egy csomagot is ide kell küldetni, aminek ára van (manapság már nem is kevés egy 10-20-30kg tömegű készülék esetén). Ha 3.országból érkezik, importÁFA + vám is megy rá.
Ami itthon van, kézhez veheted, megszagolhatod, beszélgethetsz a tulajdonossal stb.
Rengeteg dolgot vettem és veszek külföldről és folyamatos a lutri. És valahogy ezt a kockázatot is be kell árazni. Ha az én külföldről megvett 3000 EUR termékemet el akarnám adni, biztos nem 3000 EUR áron adnám, mivel ez itthon van már, át van nézve, és nem egy marék kavicsot adok át az illetőnek...
A régi készülékekről: manapság olyan szintű a tervezett avulás mértéke, hogy az elképesztő aljasságokra képes új készülékeknél. Ez az oka, hogy a komolyan, tartósnak tervezett új készülékek árai újonnan is az egekben vannak. A régebbi nagy vasak pedig tartják az árukat, hiszen átvizsgálást követően simán 10-20 év még van bennük.
Az a két 850-870€ hirdetés Németo-ban van, még oda-vissza benzinnel is sokkal beljebb lennél, mint az itt hirdetettel. Nem hinném, hogy kavicsot adnának helyettük.
Ennyiből senki, te sem tudnál eladni semmit külföldre, mert kint ugyan ezt feltételezik rólad = kavicsot kapnak.
"- ideküldik, és 2 hétig jó, utána be sem kapcsol... hogy gariztatod?"
Ez egy személyesen, órákon keresztül letesztelt, gyűjtői állapotú, itthon vásárolt használt terméknél ugyan úgy megtörténhet.
Emiatt is nem értem ezt az itteni már-már ujjongva tapsikolást a 30-40éves készülékek naponta emelkedő, nem ritkán irreális áraihoz.
"Ez az oka, hogy a komolyan, tartósnak tervezett új készülékek árai újonnan is az egekben vannak."
Az elmúlt 2-3 évben nem emiatt emelkedtek az árak! Amit 2020-ban megkaptál 3-misiért, az most 4-5misi, és így tovább. Ezek az árak is már irreálisak, mert a hang-, kép- ...stb. minőségük nem lett jobb, ugyan azt a minőséget kapod, csak 40-50-70%-al drágábban.
Előre megyünk, nem hátra, így itthon a majd' dupla ár is reális: viewtopic.php?f=31&t=188629
Persze tudjuk, az infláció miatt emelkednek a használt piaci árak is.
Van ott 1000 és 1590 Eurós ár is.
Most, akkor melyik a realitás? Illetve milyen állapotúak? Ezt így pontosan meg tudod állapítani?
Honnan tudod, hogy a 850-870-es áron kínált eszközök nem e ár alatt vannak felrakva, és ugyanúgy pöpec állapotúak?
Én ezt ennyiből nem tudom.
És azt sem, mennyire alku képes ez az itteni ár.
Igen van ott, 2 évvel ezelőttiek.
Képek alapján a 2 db friss nem éppen agyoncsapott, szétbarmolt...
Gondolom nem véletlenül vannak róluk képek felrakva.
Szép, meg jó ez a 20-30-40 ... stb éves készülékek körüli itthoni csodálat/térdre borulás/imádat, de azért az elévülést nem ártana figyelembe venni. Alkatrészcsere lehet ha olyan, hiába csilli-villi gyűjtői állapot = kuka lesz belőle vagy porfogó.
Japersze, ezek a régi készülékek az örökkévalóságnak készültek + 1év.
A külföldi árnál nem árt beleszámolni:
- ideküldik, és a doboz kaviccsal van megtömve
- ideküldik, és karcos, nem teljesen úgy működik
- ideküldik, és 2 hétig jó, utána be sem kapcsol... hogy gariztatod?
Külföldről egy csomagot is ide kell küldetni, aminek ára van (manapság már nem is kevés egy 10-20-30kg tömegű készülék esetén). Ha 3.országból érkezik, importÁFA + vám is megy rá.
Ami itthon van, kézhez veheted, megszagolhatod, beszélgethetsz a tulajdonossal stb.
Rengeteg dolgot vettem és veszek külföldről és folyamatos a lutri. És valahogy ezt a kockázatot is be kell árazni. Ha az én külföldről megvett 3000 EUR termékemet el akarnám adni, biztos nem 3000 EUR áron adnám, mivel ez itthon van már, át van nézve, és nem egy marék kavicsot adok át az illetőnek...
A régi készülékekről: manapság olyan szintű a tervezett avulás mértéke, hogy az elképesztő aljasságokra képes új készülékeknél. Ez az oka, hogy a komolyan, tartósnak tervezett új készülékek árai újonnan is az egekben vannak. A régebbi nagy vasak pedig tartják az árukat, hiszen átvizsgálást követően simán 10-20 év még van bennük.
Pont ma vettem egy új állapotú Studer A80R orsóst, több mint 50 éves. Átnézve, szervizelve, ehhez jóideig nem kell nyúlni. Új gyártásból nagyon meg kellene néznem mit választanék...
Előre megyünk, nem hátra, így itthon a majd' dupla ár is reális: viewtopic.php?f=31&t=188629
Most, akkor melyik a realitás? Illetve milyen állapotúak? Ezt így pontosan meg tudod állapítani?
Honnan tudod, hogy a 850-870-es áron kínált eszközök nem e ár alatt vannak felrakva, és ugyanúgy pöpec állapotúak?
Igen van ott, 2 évvel ezelőttiek.
Képek alapján a 2 db friss nem éppen agyoncsapott, szétbarmolt...
Gondolom nem véletlenül vannak róluk képek felrakva.
Szép, meg jó ez a 20-30-40 ... stb éves készülékek körüli itthoni csodálat/térdre borulás/imádat, de azért az elévülést nem ártana figyelembe venni. Alkatrészcsere lehet ha olyan, hiába csilli-villi gyűjtői állapot = kuka lesz belőle vagy porfogó.
Japersze, ezek a régi készülékek az örökkévalóságnak készültek + 1év.
Engem érdekelne 1db, de reális áron. Ez az ár nem reális.
Főleg annak tudatában,hogy az összes e típusnak gyári konstrukciós hiba végett erősítő panel hiba lèp fel.Kivétel nèlkül,csupán idő és hasznàlat függvénye.
Új panel bele,az újabb típus SPL150-es kerül bele,szakszervízben 120ezerért.Ez az ára.Tapasztalat...
ha most ujonnan vesz vki ilyen subot, vajon mar az ujabb panellel szerelik?
Az újabb model paneljét szerelik a szervizben bele javításkor.Az újabb modell neve volt az spl150.
A még esetleg kapható 115sw,régi panelosak.
Főleg annak tudatában,hogy az összes e típusnak gyári konstrukciós hiba végett erősítő panel hiba lèp fel.Kivétel nèlkül,csupán idő és hasznàlat függvénye.
Új panel bele,az újabb típus SPL150-es kerül bele,szakszervízben 120ezerért.Ez az ára.Tapasztalat...
ha most ujonnan vesz vki ilyen subot, vajon mar az ujabb panellel szerelik?