Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szerintetek eladjam, vagy megtartsam?

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Re: Szerintetek eladjam, vagy megtartsam?

Hozzászólás Szerző: avl2 »

jó a gyorsulás lassulása ! (régebben -30 éve - "vérmes" voltam a biciklin, utóbbi idöben sokkal kevésbé)

nnna, akkor én milyen szepen, diplomatikusan fogalmaztam

majdnem betettem egy karikaturat, hogy az evek valtozasaval mi jár föképp a fejben: s..x, money, toilet

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6498

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

bitrograde írta:
2020.02.28., pén. 09:28
avl2 írta:
2020.02.28., pén. 08:40
...minden változik az idővel, azaz lehet, hogy egy darabig egyik, aztán másik tetszik inkább. Ott van/lehet gond, ha ez a változas túl sűrű, akkor lehet, még nem volt "kiérlelve" az ízlés...
Az öregedés a lassulás gyorsulása... :rolleyes:
Az öregedést kikérem magamnak :D :D (egyidősek vagyunk, ja igen Te öregszel :D :D :D )
Én még csak a gyorsulás lassulását tapasztalom (biciklin, persze :D)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

avl2 írta:
2020.02.28., pén. 08:40
...minden változik az idővel, azaz lehet, hogy egy darabig egyik, aztán másik tetszik inkább. Ott van/lehet gond, ha ez a változas túl sűrű, akkor lehet, még nem volt "kiérlelve" az ízlés...
Az öregedés a lassulás gyorsulása... :rolleyes:
Általában megoldja a túláltalánosított problémákat.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

bitrograde írta:
2020.02.28., pén. 00:17
szigony írta:
2020.02.27., csüt. 23:46
....azt gondolom, hogy ez mar nem is fog változni. Ehhez azonban fejben is sok mindent kellett tisztázni. Első körben minden kétséget kizáróan megfogalmazni, hogy mi a legfontosabb szempont. ...
..nem meghallgatni kell, hanem együtt élni vele. Még az is lehet, hogy néha el kell válni, és aztán újra összeköltözni. ;)
na ez az !
minden valtozik az idövel, azaz lehet hogy egy darabig egyik aztan masik tetszik inkabb. ott van/lehet gond, ha ez a valtozas tul sürü, akkor lehet, még nem volt "kiérlelve" az ízlés

(senki nem allithatja, hogy 70 evesen ugyanazok a prioritasai, mint 20 evesen voltak; hifire: müfaj, hallás, ...)

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

szigony írta:
2020.02.27., csüt. 23:46
Nekem a Harbeth modelljeinel volt hasonló fejvakarasom. Az M30.1-el kezdtem. Nagyon tetszett, de hajtott a kivancsisag, meg az elmúlt köze 25év beidegződésé, hogy lehet ez még jobb, nagyobb etc. Többször meghallgattam saját es más rendszerben is az SHL5+. Tetszett ezért meg is rendeltem. Kb 1éve volt meg amikor kezdtem felismerni, hogy nekem az M30.1 jobban tetszett. Nagyon hasonló volt a két doboz. Annyi különbséggel, hogy az SHL5+ nagyobbat szólt, dinamikusabb volt, de nem tudott úgy bevonni a zenébe, mint a kissebb M30.1. A vegső megoldás az M30.2 40th Anniversary Edition lett. Ez minden egyes alkalommal elvarazsol és jön a libabőr tetőtől talpig. Hallgattam más nagyobb jóval drágább rendszereket, de eszembe sem jutott lecserelni és azt gondolom, hogy ez mar nem is fog változni. Ehhez azonban fejben is sok mindent kellett tisztázni. Első körben minden kétséget kizáróan megfogalmazni, hogy mi a legfontosabb szempont. Nalam a termeszetes megszolalas és a lehető legélethűbb emberi beszedhang/ének. Amikor azt éreztem, hogy ez tenyleg olyan mintha valaki ülne a dobozban. Akkor tudtam, hogy nem kell tovabb keresnem. Szerintem adj időt a vegső döntés előtt, de ha mar megszületett akkor irany vissza az ATC- hez.
Ez nagyjából a különbség a "hallgattam" és az "együtt éltem vele" között. Mint a jó házasság titkát, ezt is kevesen ismerik.
És hogy nem csupán képzettársítás révén kapcsolódik ide: a közelmúltban felmerült, eladom a Vandersteenjeimet, mert sokkal ritkábban jut idő és alkalom zenét hallgatni. Már vevő is lett volna rá. Aztán a család rám szólt: meg vagy te bolondulva? És tényleg. Egészen addig fontolgatom az eladást, amíg be nem kapcsolom, mert akkor jön az a bölcsességhez fogható hatalmas hang, ami a zene függvényében tudja, mikor legyen fürge, érzelmes, telt, szeleburdi, megkapó, sodró, könnyed, akármi. Ami hiányzott. És ehhez nem meghallgatni kell, hanem együtt élni vele. Még az is lehet, hogy néha el kell válni, és aztán újra összeköltözni. ;)
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: szigony »

Nekem a Harbeth modelljeinel volt hasonló fejvakarasom. Az M30.1-el kezdtem. Nagyon tetszett, de hajtott a kivancsisag, meg az elmúlt köze 25év beidegződésé, hogy lehet ez még jobb, nagyobb etc. Többször meghallgattam saját es más rendszerben is az SHL5+. Tetszett ezért meg is rendeltem. Kb 1éve volt meg amikor kezdtem felismerni, hogy nekem az M30.1 jobban tetszett. Nagyon hasonló volt a két doboz. Annyi különbséggel, hogy az SHL5+ nagyobbat szólt, dinamikusabb volt, de nem tudott úgy bevonni a zenébe, mint a kissebb M30.1. A vegső megoldás az M30.2 40th Anniversary Edition lett. Ez minden egyes alkalommal elvarazsol és jön a libabőr tetőtől talpig. Hallgattam más nagyobb jóval drágább rendszereket, de eszembe sem jutott lecserelni és azt gondolom, hogy ez mar nem is fog változni. Ehhez azonban fejben is sok mindent kellett tisztazni. Első körben minden kétséget kizaróan megfogalmazni, hogy mi a legfontosabb szempont. Nalam a termeszetes megszolalas és a lehető legélethűbb emberi beszedhang/ének. Amikor azt éreztem, hogy ez tenyleg olyan mintha valaki ülne a dobozban. Akkor tudtam, hogy nem kell tovabb keresnem. Szerintem adj időt a vegső döntés előtt, de ha mar megszületett akkor irany vissza az ATC- hez.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Roon Nucleus One - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson EH-TW 9400

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 894

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

mgus írta:
2020.02.27., csüt. 17:59
bodnart írta:
2020.02.27., csüt. 15:18
Hallgattad, vagy éltél velük?
Nagyon nem mindegy ;)
mgus írta:
2020.02.27., csüt. 14:53
Nemrég hallgattam nagyobb dobozokat is :D ,..., szóval nem a kezdő kategóriában muzsikálok. :D
Miért ha együtt élünk akkor jobb lesz a hangja, vagy akkor nem lesz doboz hangja? A tetszett meg a hazavittem az nem ugyan az. Vagy pl. minek vegyem meg a dobozt ha nem tetszik a hangja, általában ha bemegyünk a hangfalszaküzletbe nem azt mondjuk hogy azt a dobozt kérem ami a legrosszabban szól ugyis mire hazaviszem már jobban fog szólni. :hahaha:
:smile52:
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

bodnart írta:
2020.02.27., csüt. 15:18
Nagyon nem mindegy ;)
mgus írta:
Nemrég hallgattam nagyobb dobozokat is :D ,..., szóval nem a kezdő kategóriában muzsikálok. :D
Miért ha együtt élünk akkor jobb lesz a hangja, vagy akkor nem lesz doboz hangja? A tetszett meg a hazavittem az nem ugyan az. Vagy pl. minek vegyem meg a dobozt ha nem tetszik a hangja, általában ha bemegyünk a hangfalszaküzletbe nem azt mondjuk hogy azt a dobozt kérem ami a legrosszabban szól ugyis mire hazaviszem már jobban fog szólni. :hahaha:
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

bodnart
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 204

Hozzászólás Szerző: bodnart »

Nagyon nem mindegy ;)
mgus írta:

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

dragonweed írta:
2020.02.27., csüt. 14:26
40 év alatt készítettem "magamnak" kb 10-15 erősítőt (OTL PP csövestől, SE FET-esig elég sokfélét). Ne csodálkozz... :D
Meg néhány olyan dobozt is, ami megfelel a saját elvárásaimnak (is) Lásd: Kolibri, Kougar, Satori, Panther, Nimrod, Nomad, stb. Nem emmlítve a Totem-es éveket.....
Aki ezzel a vírussal fertőzött ( :smile29: ), annak ez elég egyértelmű, a többieknek meg hiába magyaráznám. :smile53:
A lényeg az, hogy találj egy olyan rendszert amit szeretni tudsz, feltételek nélkül - nem könnyű, megsúgom.
Hogy neked mi jön be, az egy dolog, de vagyunk páran akinek meg teljesen más. Lehet Te gondolkodás nélkül eladnád a "batár monstrumot", más meg szánakozóan legyint a Te minimonitoraidra.
A C4-ekhez meg kell egy erősítő... :smile32: Ott, azt a membrántömeget mozgatni megfelelő kontrollal, sebességgel nem fog menni (bármilyen) 20 Wattal...
Nemrég hallgattam nagyobb dobozokat is :D , az avalonra mondanám hogy tetszett a hangja nem tudom a c4 hol helyezkedik el árban meg minőségben, szóval nem a kezdő kategóriában muzsikálok. :D
Csatolmányok
77B3544A-098B-4963-9506-810A920716B6.jpeg
77B3544A-098B-4963-9506-810A920716B6.jpeg (703.12 KiB) Megtekintve 9321 alkalommal

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

dragonweed írta:
2020.02.27., csüt. 13:17
Tudom, kicsit távoli és sántítós az összevetés (főleg az árakat tekintve :rolleyes: ) de anno én is őrlődtem ilyenen a (moddolt) Kenwood KA 80-as erősítővel. Mint munkaeszköz, kíméletlenül precíz és gyors (a "leggyorsabb" erősítő amit valaha hallottam: 150V/us slew rate, DC-400 kHz sávszélesség, + zseniális kapcsolástechnika), de nem az a hangzás amit egy fárasztó nap után a kanapén elterülve szeretnék hallgatni. Arra inkább a -szintén alaposan tuningolt- jó kis gagyi kínai csöves NIVS3-as volt a nyerő. Csak azon meg nem jön minden át olyan részletességgel mint a másikon, de olyan szinten tud bevonni a zenébe ahogy a másik soha nem tudott. Valószínű, hogy munkaeszköznek más való mint élvezeti cikknek.... gondolkodik.gif
Nem tudom van-e olyan készülék akár erősítő, akár hangsugárzó kategóriában ami sikeresen ötvözi ezt a két tulajdonságot, de tartok tőle hogy nincsen. Legalábbis a 40+ évem alatt én még ilyennel nem találkoztam. Ha ti igen, ne kíméljetek... :D
40 év alatt nem fordult meg a fejedben hogy készíts egy saját erősítőt magadnak, vagy dobozt ami megfelel az elvárásaidnak csodálkozom :D . Mekkora erősítő szükségeltetik a c4 megfelelő meghajtásához, vagy esetleg milyen minősítés kell neki a jobb hanghoz, gyanítom hogy a legjobb hangú is kevés lenne. Nekem egy kis monitor dobozom van maximálisan kielégít a hangja, az erősítő az olyan amilyenre hangolom ott nincs kompromisszum. Én eladnám a nagy batár monstrumot jó pénzt adnak érte, keresnék egy kisebb dobozt aminek tetszik a hangja.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8173

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

gianni321 írta:
2020.02.26., szer. 22:39
Óóóóó, hát ezt a topikot pont nekem találták ki...! :smile53: :D Hálás köszönet érte. :smile32:
Szóval Dynaudio Confidence C4.
Eladjam, vagy ne adjam....?
Van egy kínai vevőm, aki hajlandó megadni azt az árat amit kértem. Ennek a hétnek a végéig ígértem meg, hogy választ adok neki. Hogy miért akarom eladni? Mert tudom, hogy az érzékenységénél (van ahol 89dB, van ahol 90dB) fogva abból a költségvetésből amiből én gazdálkodom, soha nem fog kijönni belőle az a friss, eleven, gyors felfutású hang, amit szeretek és ami kijött az ATC SCM40A-ból, meg kijött anno a Triangle Celius 202-ből. Félre értés ne essék, sokkal könnyebb hajtani a C4-et, mint ahogy azt gondoltam volna. A kb. 50W-os Heed PAS végfok derekasan hajtja, 2 napja pedig egy Octave V70+Blackbox csöves erősítővel hajtom, és hát röfögteti rendesen. Épp tegnap este poénkodtam egy barátomnak, hogy olyan jó az a "kis" Octave hogy szinte teljesen feledtetni tudja, mit hajtok vele. :D Mostmár kifejezetten tetszik, de az az igazi zsigeri szerelem, ami az ATC-vel meg a Triangle-lel meg volt, az továbbra sincs. Persze az ATC-nek is meg voltak a maga árnyoldalai, nevezetesen kicsi volt a szobámba ennél fogva bizonyos zenék ahogy megszoktam, egyáltalán nem szólaltak meg rajta, mások viszont úgy, ahogy mindig is vártam volna. Pont olyan tonúsban, pont olyan mindenben ahogy mindig is hallani szerettem volna a kedvenc zenéimet. Ott néha volt olyan élményem is, ami előtte mással soha, nevetesen értelmet nyer vele a zene. Viszont amilyen magasságokat megjártam vele, olyan mélységeket is. A gyenge minőségű felvételeket borzasztóan odatolta az orrom elé, "ha ezt akarod hülyegyerek, akkor szenvedj"...
A C4-gyel nincs ilyen. Nincsenek efféle mélységei de olyan, szinte extázisos zenehallgatás sincs vele mint az ATC-vel volt.
A Heed meg az Octave óta van a legtöbb esetben rácsodálkozás az eleganciájára, a lendületére, a nagyvonalúságára hogy hű, hát ez egyre jobb és ebbe nem igazán tudok belekötni, de az a zsigeri szerelem az továbbra sincs... sad.gif gondolkodik.gif Talán megint türelmetlen vagyok és csak finomhangolás híja van...
De tegyük fel odaadom a kínainak. Mit veszek helyette? Olyan mértékű drágaság van a high-end audióban, hogy az elképesztő. Még egy 40-est? Ha a Mezzo Utopia után és egyébként abszolút értékben is kicsi ide, akkor a C4 után pláne az lesz. SCM50A....? 14.800Font.... Gyanítom egyébként, hogy a cd játszóm miatt volt néha bántó a hang és pont amiatt is volt sokszor annyira frenetikus az egész. Megejegyzem a C4-gyel puszipajtások....
Újkori Triangle, mondjuk Magellan Cello? A Génese Quartet-ről így utólag, összességében nem voltak túl jó benyomásaim, azóta sokkal óvatosabb vagyok a franciákkal, különösen ha 2 talicska pénzt kell adni értük.
Tehát adott a kérdés: eladjam, vagy ne adjam?
A konkrét típusok tekintetében csöndben maradok, sosem voltak ilyen drága eszközeim. De szerintem inkább azt kéne eldöntened, mit szeretnél, és itt most nem konkrét eszközökre gondolok. Egy ATC stúdió monitor, ami munkára lett kitalálva és a hibák feltárására, maszteringre, a végső hangzási egyensúly beállítására és ennek a dolognak abszolút az egyik csúcs képviselői, szerintem összehasonlíthatatlan egy hifi/high-end hangsugárzóval, mivel más a célközönségük, más a feladatuk. Ha az ATC érintett meg úgy az őszinteségével, akkor simán vigye a C4-et kínai, semmilyen erősítővel nem lesz olyan soha, mint az ATC. Nem minőségben, hanem megszólalásában/jellegében.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 621

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Szerintem ne add el. Várj türelmesen (a legnehezebb tudom) még felbukkan olyan erősítő ami igazán passzolhat hozzá. Ahogy telón is beszéltük, nem jön szembe minden nap C4 elérhető áron :napsut:
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 894

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Óóóóó, hát ezt a topikot pont nekem találták ki...! :smile53: :D Hálás köszönet érte. :smile32:
Szóval Dynaudio Confidence C4.
Eladjam, vagy ne adjam....?
Van egy kínai vevőm, aki hajlandó megadni azt az árat amit kértem. Ennek a hétnek a végéig ígértem meg, hogy választ adok neki. Hogy miért akarom eladni? Mert tudom, hogy az érzékenységénél (van ahol 89dB, van ahol 90dB) fogva abból a költségvetésből amiből én gazdálkodom, soha nem fog kijönni belőle az a friss, eleven, gyors felfutású hang, amit szeretek és ami kijött az ATC SCM40A-ból, meg kijött anno a Triangle Celius 202-ből. Félre értés ne essék, sokkal könnyebb hajtani a C4-et, mint ahogy azt gondoltam volna. A kb. 50W-os Heed PAS végfok derekasan hajtja, 2 napja pedig egy Octave V70+Blackbox csöves erősítővel hajtom, és hát röfögteti rendesen. Épp tegnap este poénkodtam egy barátomnak, hogy olyan jó az a "kis" Octave hogy szinte teljesen feledtetni tudja, mit hajtok vele. :D Mostmár kifejezetten tetszik, de az az igazi zsigeri szerelem, ami az ATC-vel meg a Triangle-lel meg volt, az továbbra sincs. Persze az ATC-nek is meg voltak a maga árnyoldalai, nevezetesen kicsi volt a szobámba ennél fogva bizonyos zenék ahogy megszoktam, egyáltalán nem szólaltak meg rajta, mások viszont úgy, ahogy mindig is vártam volna. Pont olyan tonúsban, pont olyan mindenben ahogy mindig is hallani szerettem volna a kedvenc zenéimet. Ott néha volt olyan élményem is, ami előtte mással soha, nevetesen értelmet nyer vele a zene. Viszont amilyen magasságokat megjártam vele, olyan mélységeket is. A gyenge minőségű felvételeket borzasztóan odatolta az orrom elé, "ha ezt akarod hülyegyerek, akkor szenvedj"...
A C4-gyel nincs ilyen. Nincsenek efféle mélységei de olyan, szinte extázisos zenehallgatás sincs vele mint az ATC-vel volt.
A Heed meg az Octave óta van a legtöbb esetben rácsodálkozás az eleganciájára, a lendületére, a nagyvonalúságára hogy hű, hát ez egyre jobb és ebbe nem igazán tudok belekötni, de az a zsigeri szerelem az továbbra sincs... sad.gif gondolkodik.gif Talán megint türelmetlen vagyok és csak finomhangolás híja van...
De tegyük fel odaadom a kínainak. Mit veszek helyette? Olyan mértékű drágaság van a high-end audióban, hogy az elképesztő. Még egy 40-est? Ha a Mezzo Utopia után és egyébként abszolút értékben is kicsi ide, akkor a C4 után pláne az lesz. SCM50A....? 14.800Font.... Gyanítom egyébként, hogy a cd játszóm miatt volt néha bántó a hang és pont amiatt is volt sokszor annyira frenetikus az egész. Megejegyzem a C4-gyel puszipajtások....
Újkori Triangle, mondjuk Magellan Cello? A Génese Quartet-ről így utólag, összességében nem voltak túl jó benyomásaim, azóta sokkal óvatosabb vagyok a franciákkal, különösen ha 2 talicska pénzt kell adni értük.
Tehát adott a kérdés: eladjam, vagy ne adjam?
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”