Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szerintem valami túlságosan drága

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
Vappali
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 137

Re: Szerintem valami túlságosan drága

Hozzászólás Szerző: Vappali »

tonya írta:
2020.04.08., szer. 18:20
Vappali írta:
2020.04.08., szer. 11:20
És tud ez a hangfal úgy szólni, hogy félretéve a kinézetét, megérje a magas árat?
Még nem volt szerencsém ilyen kategóriájú hangfalhoz... De ránézésre én arra számítok az ilyen hangfalakkal, hogy szakad a membrán széle...stb.
Csak ebből a beírásodból gondoltam.
Akkor félreérthető voltam. Bocs!

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hozzászólás Szerző: tonya »

Vappali írta:
2020.04.08., szer. 11:20
És tud ez a hangfal úgy szólni, hogy félretéve a kinézetét, megérje a magas árat?
Még nem volt szerencsém ilyen kategóriájú hangfalhoz... De ránézésre én arra számítok az ilyen hangfalakkal, hogy szakad a membrán széle...stb.
Csak ebből a beírásodból gondoltam.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Vappali
Fórumlakó
Fórumlakó

tonya írta:
2020.04.08., szer. 14:24
Vappali írta:
2020.04.08., szer. 11:39
Nem ismerem ezeket a hangfalakat ... Pontosítok: ezeket a vintage hangfalakat.
Azért amíg nem hallgattál meg egy akár ilyen JBL 4311b-t, addig ne alkoss róla rossz képet Magadban, nekem is van egy ilyen párom is, szerintem feladják sok mai doboznak is a leckét, nem beszélve a Yamaha NS1000M-ről. ;)
Miből vontad le azt a következtetést hogy rossz képet alkotok magamban róla? Hisz leírtam, hogy nem hallgattam még ilyen hangfalakat. Én a kinézet/állapotra írtam amit írtam. Ezt most is tartom.
A hangzása meg gondolom az árának megfelelő....

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hozzászólás Szerző: tonya »

Vappali írta:
2020.04.08., szer. 11:39
Azért amíg nem hallgattál meg egy akár ilyen JBL 4311b-t, addig ne alkoss róla rossz képet Magadban, nekem is van egy ilyen párom is, szerintem feladják sok mai doboznak is a leckét, nem beszélve a Yamaha NS1000M-ről. ;)
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Vappali
Fórumlakó
Fórumlakó

Vappali
Fórumlakó
Fórumlakó

becsiv
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: becsiv »

Na ez már nekem is sok érte,
http://yahoo.aleado.com/lot?auctionID=c811582888

Ez egy jelenleg még folyamatban lévő licitálás egy pár JBL 4311B-re.

Bocsánat, de ezt muszáj volt.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

PM8005:
pár hete volt webshopban, viszont a képet nem néztem alaposabban = 1 gomb a difi, szóval lehet, hogy 8005-nek álcázott 7005 volt. A szöveg viszont 8005 volt.

Most csak 7005 van ennyiért.

Viszont hétvégén megint "rejtett" akcióban PM8006 volt 330-ért, ami ugye 420e. Denon PMA-2500NE, amit majd akarnék volt ugyan itt 680e-ért, aminek 850e az ára + vagy 200 termék akciózva, volt, ahol 300-400e ft kedvezménnyel és nem a kifutó darabok. Szóval vannak még csodák... :D

mandi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: mandi »

kargidje írta:
2020.04.04., szomb. 15:36
Újabb példa: Marantz PM8005 ezüst 195e-ért hirdetve, el is kelt.
Boltban meg 199e-ért kapni 3 év garival + van ahol még választható ajándék is jár hozzá 10-20e ft értékben.

Szóval nagy az a bizonyos állatkert... bravo.gif
Igen ! Moszkvában Moszkvicsokat osztogatnak !

Vappali
Fórumlakó
Fórumlakó

tonee73 írta:
2020.04.06., hétf. 10:36
Vappali írta:
2020.04.06., hétf. 10:11
Nem értem, hogy ki és hogyan akarja "meghatározni" egy eladónak, hogy mennyiért adja el a termékét.
Meg mi határozza meg egy termék használt piaci értékét? Majd a piac beárazza ha nem sikerül eladni a kiírt áron. Az meg igenis üzletrontás, ha jön az okos fórumozó, és majd ő megmondja hogy ez a termék mennyit ér, ér-e annyit mint amennyire kiírta az eladó. De minimum etikátlan. Ha megakarja venni, tegyen ajánlatot privátban, ha nem akkor ......... el, ne rondítson bele!
Jó példa erre a pár hsz-el visszábbi bejegyzés. Kolléga beírta hogy milyen hülye áron hirdet valaki, hisz olyat lehet kapni annyiért hivatalosan boltban. Azóta sem írta be hogy hol. Mg csak annyit sem, hogy benéztem, bocs. Pedig volt bejelentkezve.
Na most az ilyen megmondások mennyire korrektek?

De akárhogy csűrjük-csavarjuk, mindig odalyukadunk ki, hogy minden annyit ér, amennyiért el lehet adni.
Ha azt a pesti garzont el lehet adni 150 milláért, akkor annyit ér. Nem annyit amennyit a siránkozó adna érte, hanem amennyiért a piacon el lehet adni. Lehet fél év múlva már csak 50 milláért lehet eladni....akkor annyit fog érni.
Senki sem írta itt elő senkinek, hogy mennyiért adja a cuccát.Annyit jegyeztem meg, hogy a fórumra ne tegye vissza ilyen árréssel.Ha valaki a fórumon elkelt és visszakövethető cuccot árul pld. 2x 3x szorzóval azt itt nem fogja megvenni senki-tehát nincs is értelme.Plusz mint ahogyan jó párszor leíródott ilyen esetekben:az adás-vétel rész azért jött létre anno, hogy a tagok az eladni kívánt cuccaikat egymás között normális áron tudják eladni.Bár már elég sokan vannak akik csak azért regisztrálnak, hogy hirdessenek ezt a szellemiséget szeretnénk megtartani-tehát ha valaki visszakövethetően extra árréssel fog itt árulni azt a jövőben is szankcionálni fogjuk.Nyilván ha valaki rátesz egy 50-200e ft-os készülékre 5-10e ft-ot az nem mérvadó-hiszen az alku is belekalkulálható az árba, illetve az is, hogy mondjuk elautózott az ország másik felébe és a benyaköltséget illetve annak egy részét nem szeretné elbukni.
Tény, hogy vannnak olyanok, akik benézik vagy különböző módszerekkel szeretnék letörni az árakat-amíg ez privátban folyik addig ez legyen az eladó / vevő dolga, ha ez nyilvánosan egy topikban folyik akkor a szabályzatban foglaltknak megfelően kerül moderálásra / szankcionálásra.
Én erről többet nem szándékozom beszélni, részemről lezártam a dolgot.
Nyugodt karantént, egészséget és jó zenehallgatást mindenkinek. ;peace;

Én általánosságban írtam, nem rád vagy a bejegyzésedre célozva.
Mert megint eljutok oda, hogy mi határozza meg egy termék értékét? Ha pl. van egy régi hangfal ( hogy maradjunk a példánál ) amit egy eladó hirdet, de nem valami ótvar termék, akkor mihez igazítsa az árat? Kigondol valamit, és megpróbálja azon az áron eladni. Ha sikerül, akkor örül neki és vélhetően a vevő is.
A másik a kinti árakkal dobálózás. Ha valaki kint olcsóbban meg tudja venni, vegye meg. Ha nem tudja, vagy nem akar kockáztatni, akkor meg vegye meg itthon, esetleges felárral, de ne példálózzon a kinti árakkal.
Azzal sem értek egyet, hogy betudom az értékcsökkenést, pontosabban az eladási ár csökkenést, a bukót, egyfajta használati díjnak.
Ha veszek valamit próbálom úgy venni, hogy ha eladom ne bukjak rajta. Nem vagyok a saját zsebem ellensége. Kipróbálom, ha nem jön be, vagy van jobb, akkor jól szálljak ki belőle.
Van olyan amikor valami megtetszik. Meghirdetem a saját cuccomat, mondván ha elmegy xx összegért akkor kis pótlással, vagy az eladási árból megtudom venni. Tehát a cél nem az eladás, vagyis nem ez a végső cél, hanem a jó eladásból a kinézett termék megvásárlása.

becsiv
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

apacuka írta:
2020.04.05., vas. 23:45
Nem semmi ez a stílus hallod...ezek után ha a nálad lévő JBL lenne az utolsó a földön, akkor sem venném meg tőled.

becsiv írta:
2020.04.05., vas. 20:25
tonee73 írta:
2020.04.05., vas. 10:29

Pont mint ez a Jbl keresős topik.Az ember még dicsekszik is vele, hogy túlárazva árulja a 4311B-jét.
viewtopic.php?f=116&t=136405#p2486360

Igen, túlaraztam:
- én vagyok az eladó, én diktálok,
- nem azért árulom mert kenyérre kell, azért árulom, mert lehetőséget kínálok annak a vevőnek, aki ilyen hangfalat szeretne, hogy megvegye,
- azt tudjátok ti is, ebből nincs tucatjával, nem gyártják már ( mondjuk az L100 -az elkezdték ismét gyártani: 4000$ lett az ára),
- ilyet csak akkor tudsz venni, ha valaki felkínálja eladásra,

Írtátok, hogy a hifishark-on és az e-bay-en szereplő árakat ne vegyék alapul... miért is?
Nézzétek már meg hogy itt AVX-en milyen hangfalak vannak zömében, milyen erősítők vannak. Én csak pisolgtam amikor erősítőt
vagy hangfalat néztem, átlag ár 150-200 ezer forint simán van. Itt nem filléres cuccokat lehet kapni, vagy legalábbis ritka. Hozzáteszem, amikor én megvettem a JBL 4311B-t többen többen írtak neki hogy miért adta ilyen olcsón? Na mindegy. Én így gondolom. Én árulom a hangfalamat tovább és nem itt AVX-en, mert nyerészkedő neppernek tűnök egy-két ember számára. Eladni meg vagy sikerül majd vagy nem. Addig is hallgatom. Toner köszi hogy elolvastad. 😉👍🏻
Nem gond ha te nem veszed meg, én azért mert neked más a véleményed nem haragszom.
De azt tudni kell hogy ezek a régi hangfalak befektetésnek is jók, nem véletlenül. Nem kaphatóak minden sarkon. De mindegy is. További szép napot.
leborulok.gif

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6192

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Vappali írta:
2020.04.06., hétf. 10:11
Nem értem, hogy ki és hogyan akarja "meghatározni" egy eladónak, hogy mennyiért adja el a termékét.
Meg mi határozza meg egy termék használt piaci értékét? Majd a piac beárazza ha nem sikerül eladni a kiírt áron. Az meg igenis üzletrontás, ha jön az okos fórumozó, és majd ő megmondja hogy ez a termék mennyit ér, ér-e annyit mint amennyire kiírta az eladó. De minimum etikátlan. Ha megakarja venni, tegyen ajánlatot privátban, ha nem akkor ......... el, ne rondítson bele!
Jó példa erre a pár hsz-el visszábbi bejegyzés. Kolléga beírta hogy milyen hülye áron hirdet valaki, hisz olyat lehet kapni annyiért hivatalosan boltban. Azóta sem írta be hogy hol. Mg csak annyit sem, hogy benéztem, bocs. Pedig volt bejelentkezve.

De akárhogy csűrjük-csavarjuk, mindig odalyukadunk ki, hogy minden annyit ér, amennyiért el lehet adni.
Ha azt a pesti garzont el lehet adni 150 milláért, akkor annyit ér. Nem annyit amennyit a siránkozó adna érte, hanem amennyiért a piacon el lehet adni. Lehet fél év múlva már csak 50 milláért lehet eladni....akkor annyit fog érni.
Senki sem írta itt elő senkinek, hogy mennyiért adja a cuccát.Annyit jegyeztem meg, hogy a fórumra ne tegye vissza ilyen árréssel.Ha valaki a fórumon elkelt és visszakövethető cuccot árul pld. 2x 3x szorzóval azt itt nem fogja megvenni senki-tehát nincs is értelme.Plusz mint ahogyan jó párszor leíródott ilyen esetekben:az adás-vétel rész azért jött létre anno, hogy a tagok az eladni kívánt cuccaikat egymás között normális áron tudják eladni.Bár már elég sokan vannak akik csak azért regisztrálnak, hogy hirdessenek ezt a szellemiséget szeretnénk megtartani-tehát ha valaki visszakövethetően extra árréssel fog itt árulni azt a jövőben is szankcionálni fogjuk.Nyilván ha valaki rátesz egy 50-200e ft-os készülékre 5-10e ft-ot az nem mérvadó-hiszen az alku is belekalkulálható az árba, illetve az is, hogy mondjuk elautózott az ország másik felébe és a benyaköltséget illetve annak egy részét nem szeretné elbukni.
Tény, hogy vannnak olyanok, akik benézik vagy különböző módszerekkel szeretnék letörni az árakat-amíg ez privátban folyik addig ez legyen az eladó / vevő dolga, ha ez nyilvánosan egy topikban folyik akkor a szabályzatban foglaltknak megfelően kerül moderálásra / szankcionálásra.
Én erről többet nem szándékozom beszélni, részemről lezártam a dolgot.
Nyugodt karantént, egészséget és jó zenehallgatást mindenkinek. ;peace;
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vappali
Fórumlakó
Fórumlakó

apacuka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 506

Hozzászólás Szerző: apacuka »

Nem semmi ez a stílus hallod...ezek után ha a nálad lévő JBL lenne az utolsó a földön, akkor sem venném meg tőled.

becsiv írta:
2020.04.05., vas. 20:25
tonee73 írta:
apacuka írta:
2020.04.05., vas. 10:17
Van aki direkt a drágát keresi. Komolyan. Ha normál használt, vagy picivel az alatti az ár, az gyanús neki, nem veszi meg. Bezzeg ha felkerül egy túlárazott darab, na akkor azonnal kikerül az eladva tábla.
Most is van itt füles 600e-ért, ami boltban 650. Nem tudom mit remél az ilyen eladó, de lehet hogy neki van igaza. gondolkodik.gif
Pont mint ez a Jbl keresős topik.Az ember még dicsekszik is vele, hogy túlárazva árulja a 4311B-jét.

Igen, túlaraztam:
- nem azért árulom mert kenyérre kell, azért árulom, mert lehetőséget kínálok annak a vevőnek, aki ilyen hangfalat szeretne, hogy megvegye,
- azt tudjátok ti is, ebből nincs tucatjával, nem gyártják már ( mondjuk az L100 -az elkezdték ismét gyártani: 4000$ lett az ára),

Írtátok, hogy a hifishark-on és az e-bay-en szereplő árakat ne vegyék alapul... miért is?
Nézzétek már meg hogy itt AVX-en milyen hangfalak vannak zömében, milyen erősítők vannak. Én csak pisolgtam amikor erősítőt
vagy hangfalat néztem, átlag ár 150-200 ezer forint simán van. Itt nem filléres cuccokat lehet kapni, vagy legalábbis ritka. Hozzáteszem, amikor én megvettem a JBL 4311B-t többen többen írtak neki hogy miért adta ilyen olcsón? Na mindegy. Én így gondolom. Én árulom a hangfalamat tovább és nem itt AVX-en, mert nyerészkedő neppernek tűnök egy-két ember számára. Eladni meg vagy sikerül majd vagy nem. Addig is hallgatom. Toner köszi hogy elolvastad. 😉👍🏻

becsiv
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

tonee73 írta:
apacuka írta:
Van aki direkt a drágát keresi. Komolyan. Ha normál használt, vagy picivel az alatti az ár, az gyanús neki, nem veszi meg. Bezzeg ha felkerül egy túlárazott darab, na akkor azonnal kikerül az eladva tábla.
Most is van itt füles 600e-ért, ami boltban 650. Nem tudom mit remél az ilyen eladó, de lehet hogy neki van igaza. gondolkodik.gif

Igen, túlaraztam:

Vappali
Fórumlakó
Fórumlakó

No ezt már soha nem tudjuk meg.....
Valszeg egy Google keresés benézése van a háttérben, mert bedobja a kisebb modelleket is, amik e-körüli áron kaphatóak.

balage30
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: balage30 »

kargidje írta:
Boltban meg 199e-ért kapni 3 év garival + van ahol még választható ajándék is jár hozzá 10-20e ft értékben.

Melyik boltban aruljak 199-ert?

ludy
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 154

Hozzászólás Szerző: ludy »

apacuka írta:
Ezért nem veszik sokan meg a Diy készülékeket,pedig sok darab hangminősége felveszi a versenyt a gyári
drága darabokkal,mert nagyon sok dolog nem rakodik rá,mint egy gyári készüléknél.
Pl nekem készitett több csöves erősítőt egy ismerősöm, aki nyugdijas elektromérnök és a kazánházában alakitotta ki a kis mühelyét,ahol igy még + fütésszámla sem rakodott a termékre,nincs szja,nincs áfa,kereskedő által rátett haszon,stb
Sok alkatrészt a piacon vett,pl Tungram csövek.
és nyugdijas létére nagyon szerény haszonnal dolgozott, vagy még avval sem, mert a legtőbb a polcára került mert hobbiból csinálta.
De ezektől a termékeketől sokan félnek,mert nem ismerik én sok esetben bevállaltam a rizikot,mert nagyot bukni nem igazán lehet velűk,és hosszutávon jól jártam velük, az áraik sokszor ötöde vagy tizede a gyári készülékeknek,a hangjuk meg
legtöbbször eléri azokat.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

wittao írta:
2020.04.05., vas. 10:36
De amikor a JMF elszall 15%-ot arra nem sok gyogyir van.
Ez igaz, de arra se ha valaki mohó... :smile51:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

apacuka írta:

apacuka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 506

Hozzászólás Szerző: apacuka »

parasound2
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 51

Hozzászólás Szerző: parasound2 »

kargidje írta:

szia.gif Azt én is szeretném tudni, hogy melyikben. gondolkodik.gif

Vappali
Fórumlakó
Fórumlakó

Melyik boltban? :rolleyes:

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 330

Hozzászólás Szerző: sssggg »

Na,itt bőven gondolt az alkura.
viewtopic.php?f=33&t=143695

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”