Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szerintem valami túlságosan drága

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
quad
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 79

Re: Pointe SIMA MK2 csöves erősítő

Hozzászólás Szerző: quad »

madottati írta:
2021.12.20., hétf. 10:37

... Amúgy én sem érzem magam baleknak, megvettem ennyiért, nekem ez ennyit meg is ért, nem is rágódtam ezen eddig, mivel az előző PrimaLuna erősítőmnél sokkal jobban szólt. Azt 250 -ért adtam el és a tulaj boldog vele azóta is. Azt gondoltam ha az 250 volt ez megér 320 -at, mivel számomra sokkal jobb az eredmény, a hangzás, ráadásul a csövek sem látszanak, a megjelenés egyszerűbb, így otthon a feleségem is jobban megbarátkozott a látványával. Igen nálunk ez is szempont...

TOVÁBBÁ: az erősítőt nem itt vettem, mivel az eladót máshonnan ismerem, így másik csatornán kommunikáltunk. Nem tudom mi az itteni nick neve, így nem tudok ezzel az infóval szolgálni.
Az erősítőt Ő 180 -ért vette, pár hónapra rá elkezdett sípolni, és kicserélték neki az összes csövet. A csőkészlet+munkadíj ára volt 140.000, így azt mondta mivel neki 320 -ba van az erősítő, ennyiért eladja. Én megvettem, pont.
Szerintem az lapvető hiba ebben az ügyben - amibe gyakran mások is beleesnek - hogy feltettél egy erősítőt a szokásos áránál 60%-kal drágábban, gyakorlatilag semmivel sem indokolva az árkülönbözetet.
Az csak véletlen, hogy kiderült, hogy az erősítő már a te leírásodnak megfelelő állapotban, a szokásos áron került eladásra fél évvel azelőtt, amiről a fenti elmondásod szerint te is tudtál. Ezek után kiderül az is, hogy a közbenső tulajdonosnál a készülék meghibásodott, és ezért kicseréltette az összes csövet a készülékben. Ez viszont önmagában még nem lenne értéknövelő tényező, mivel még mindig nem tudni, mire cserélték ki: a gyárinak megfelelő, vagy pedig annál jobb csövekre.

Ha a fentieket mind leírod - amit a fórum szabályzata szerint is szükséges - akkor nem kerültél volna ilyen helyzetbe.
Egyébként sok sikert az eladáshoz.
LP: Thorens TD-2001 RDC, SME3009, Audio Technica AT33PTG. AT-650,
Digitális: Olive 4 HD,
Erősítők: Quad II, 66, 306, McIntsh MC30, STAX SRM-T1W
Hangsugrzók: Rogers LS3/5A+AB1, ML Electromotion ESL, STAX Lambda Signature, SR-404

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 296

Re: Szerintem valami túlságosan drága

Hozzászólás Szerző: feket663 »

cirboka írta:
2021.12.20., hétf. 17:43
Ez meg túlságosan olcsó volt:
viewtopic.php?f=33&t=170095
De az olcsó dolgoknak is lehetne egy topicot akár nyitni.
Bár azon senki sem szokott "rugózni"..
Az egy vevőn kívül mégsem lett tele a postaládám, ő is a facebook hirdetésemre reagált... Egyébként meg eladni szerettem volna, nem árulni hónapokig.
Eversolo A6 ME, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee

quad
Fórumlakó
Fórumlakó

cirboka írta:
2021.12.20., hétf. 17:43
Mire alapozod, hogy túl olcsó volt? Ezek 200 Euró körül szoktak elmenni. Az Elmebayon most is van egy pár 180 Euróért.
Hangsugrzók: Rogers LS3/5A+AB1, ML Electromotion ESL, STAX Lambda Signature, SR-404

cirboka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: cirboka »

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1062

Hozzászólás Szerző: tonya »

trane írta:
2021.12.20., hétf. 10:18
a kérdés csupán az, érdemes-e egy ilyen szintű erősítőbe ilyen csöveket pakolni :rolleyes: - vagy inkább egy azokat igazán megérdemlőbe :quetionmark:
A hozzászólásodból ítélve Neked valószínűleg nem érdemes, én meg már csak ilyen vagyok ha lehet akkor a lehetőségeimhez képest próbálom a legjobbat kihozni belőle....az eredetileg benne lévő orosz, jugoszláv csőkészlethez képest kissé talán jobb lett a hangja...
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

madottati
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: madottati »

Rotox írta:
2021.12.20., hétf. 09:23
Aszpirin írta:
2021.12.20., hétf. 00:52
...
A megjegyzésed nagyon rosszul esett. ...
Minden tiszteletem a moderátoroké, akik elvégzik ezt a hálátlan, sziszifuszi és szükséges! munkát. :smile53: Ugyanakkor a következetességet továbbra is hiányolom. Korábban lettek kirakva innen a fórumról egyesek ún. "nepperkedés" miatt (pl. olyan esetben is, amikor Ausztriában akciósan vásárolt, vadonatúj termékeket a magyarországi kiskereskedelmi árnál olcsóbban árultak - pedig ez szerintem tipikusan win-win szituáció), lettek hirdetések lezárva hasonló okokból. Részemről semmi kifogásom a "szabadpiac" ellen, de akkor legyen egyenlő a mérce mindenkivel szemben.

Ugyanakkor azonban továbbra is fenntartom, hogy fórumtársi felelősségünk - a moderátoroké is - hogy jelezzük a kevésbé tájékozott tagok felé, ha a hirdetések szövege, vagy képei alapján gyaníthatóan hibás, nem eredeti, stb., vagy akár durván túlárazott (tudom, ez nem egzakt, de véleményem szerint ide tartozik a gátlástalan nyerészkedési szándék is...) terméket próbálnak eladni. Szerintem amúgy ez a topic pont ez utóbbi miatt jött létre. Az információk birtokában pedig természetesen mindenki úgy dönt, ahogy kedve tartja.

A konkrét esetben - még ha egyébként sajnálom is a jelenlegi eladót - azt gondolom, semmiképpen sem az a megoldás, hogy keresünk egy másik "balekot" (egyébként nemegyszer találkoztam a fórumon ilyen szándékkal "kissé hibásan" ;) megvásárolt eszközök esetében is).

Végszóként - Trane-nel egyetértve - azon töprengek, hogy ha jól értem, a nyilvánosság számára balladai homályba burkolózó "közvetítő" személye a moderátorok számára ismert...
Uhh...kicsit kezd ez nekem sok lenni így az év vége felé, hogy ennyit kell magyarázkodnom idegen embereknek, akik ráadásul még csak potenciális vevőknek sem mondhatóak, inkább mint valami önkéntes rendőrök próbálnak finoman rágalmazni. Keresünk balekot??? Kikérem magamnak, azt hiszem totál nyíltan leírtam mindent erről, fogalmam sem volt az erősítő valós értékéről, én ennyiért vettem, ennyiért is szerettem volna eladni, nem tudom ebben miért kell keresni egyből a rossz szándékot. Megboldogult nagyanyám az szokta mondani erre: "Mindenki magából indul ki". Persze én nem mondom ezt, mert nem akarok senkiről ismeretlenül rosszat feltételezni és próbálom úgy értelmezni, hogy tényleg segítő szándék akart lenni valaki számára. Amúgy én sem érzem magam baleknak, megvettem ennyiért, nekem ez ennyit meg is ért, nem is rágódtam ezen eddig, mivel az előző PrimaLuna erősítőmnél sokkal jobban szólt. Azt 250 -ért adtam el és a tulaj boldog vele azóta is. Azt gondoltam ha az 250 volt ez megér 320 -at, mivel számomra sokkal jobb az eredmény, a hangzás, ráadásul a csövek sem látszanak, a megjelenés egyszerűbb, így otthon a feleségem is jobban megbarátkozott a látványával. Igen nálunk ez is szempont...

TOVÁBBÁ: az erősítőt nem itt vettem, mivel az eladót máshonnan ismerem, így másik csatornán kommunikáltunk. Nem tudom mi az itteni nick neve, így nem tudok ezzel az infóval szolgálni.
Az erősítőt Ő 180 -ért vette, pár hónapra rá elkezdett sípolni, és kicserélték neki az összes csövet. A csőkészlet+munkadíj ára volt 140.000, így azt mondta mivel neki 320 -ba van az erősítő, ennyiért eladja. Én megvettem, pont.

Az ADMIN azt írta, hogy ha továbbiakban is vádaskodás fog történni, akkor szankcionálni fogja ezt. Ha jól látom már megint vádaskodás megy, hogy balekot keresek... Nekem már elegem van ebből az egészből ami itt megy. Kedden teszek fel képeket a belsejéről és remélem akkor mindenkinek megnyugszik maja a háborgó lelke és aki meg akarja venni majd ezt, lesz elég információja eldönteni, hogy kell -e neki vagy sem. Eljön, hoz magával hangfalat és lecsekkolja, aztán mond rá valamit. Ha nem, akkor marad egy jó erősítőm, elrakom pár évre és ha majd lesz rá lehetőségem, előveszem és használom.

zbiro32
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 159

Hozzászólás Szerző: zbiro32 »

trane írta:
2021.12.20., hétf. 09:45
Rotox írta:
... ha jól értem, a nyilvánosság számára balladai homályba burkolózó "közvetítő" személye a moderátorok számára ismert...
szvsz azt egyenlőre az erősítő volt és jelenlegi tulajai tudják csak leborulok.gif
Azt hittem ezt a témát lezártuk, de látom, hogy mégsem.
Én tudom ( Vagy a privát üzeneteimet átnézve ki tudom deríteni) hogy júniusban kinek adtam el, de az egyáltalán nem biztos, hogy a jelenlegi eladó tőle vásárolta meg.
Úgyhogy, szerintem a jelenlegi eladónak kell nyilatkozni, már ha akar.
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1062

Hozzászólás Szerző: tonya »

Nekem is van egy Pointe Sima MKII erősítőm, a csőkészlete a következő Mullard M1836 kb. 50000 Ft/db 2 db Telefunken E88CC kb, 40000 Ft/db, 4 db Telefunken EL84 kb. 15000-20000 / db ezért írtam amit írtam, lehet számolgatni, ja és azért így már igen sok minden mellé oda lehet tenni...😉
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9769

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Rotox írta:
Aszpirin írta:
...
Minden tiszteletem a moderátoroké, akik elvégzik ezt a hálátlan, sziszifuszi és szükséges! munkát. :smile53: Ugyanakkor a következetességet továbbra is hiányolom. Korábban lettek kirakva innen a fórumról egyesek ún. "nepperkedés" miatt (pl. olyan esetben is, amikor Ausztriában akciósan vásárolt, vadonatúj termékeket a magyarországi kiskereskedelmi árnál olcsóbban árultak - pedig ez szerintem tipikusan win-win szituáció), lettek hirdetések lezárva hasonló okokból. Részemről semmi kifogásom a "szabadpiac" ellen, de akkor legyen egyenlő a mérce mindenkivel szemben.

Ugyanakkor azonban továbbra is fenntartom, hogy fórumtársi felelősségünk - a moderátoroké is - hogy jelezzük a kevésbé tájékozott tagok felé, ha a hirdetések szövege, vagy képei alapján gyaníthatóan hibás, nem eredeti, stb., vagy akár durván túlárazott (tudom, ez nem egzakt, de véleményem szerint ide tartozik a gátlástalan nyerészkedési szándék is...) terméket próbálnak eladni. Szerintem amúgy ez a topic pont ez utóbbi miatt jött létre. Az információk birtokában pedig természetesen mindenki úgy dönt, ahogy kedve tartja.

A konkrét esetben - még ha egyébként sajnálom is a jelenlegi eladót - azt gondolom, semmiképpen sem az a megoldás, hogy keresünk egy másik "balekot" (egyébként nemegyszer találkoztam a fórumon ilyen szándékkal "kissé hibásan" ;) megvásárolt eszközök esetében is).

Végszóként - Trane-nel egyetértve - azon töprengek, hogy ha jól értem, a nyilvánosság számára balladai homályba burkolózó "közvetítő" személye a moderátorok számára ismert...
Szerintem nem vagy tisztában a nepperkedés fogalmával, ami nem baj, csak konkrétan itt most arról van szó, hogy jelen esetben (eddig úgy álla a dolog) a felhasználó jóhiszeműen próbál eladni egy erősítőt, amit Ő is ennyiért vett. Nincs haszonszerzési, nyerészkedési cél, nincs jogellenesen végzett tevékenység, nincs “szürkeimport”, stb.
Ezt próbáltuk/próbáljuk kideríteni a háttérben, baromi sok munkával. Ezek általában a háttérben zajlanak le, nem kötjük a nagyközönség orrára, nincs is értelme.
Az már más kérdés, hogy pontosan ezért, a szabályzatban is benne van, hogy ezt milyen módon kell(ene) a felhasználóknak jelezniük, és most bocsáss meg @trane, de egyáltalán nem úgy, ahogy ezt Te megtetted. Egy elég gáz szituáció alakult ki és egy felesleges vita. Nem véletlen van úgy kitalálva a szabályzat, ahogy! Most kérlek téged is, és a többieket is, hogy ilyen esetekben a jelentés gombbal tájékoztassatok minket, hogy megnyugtatóan és kulturált módon megoldhassuk az ilyen jellegű problémákat! :smile53:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1384

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Aszpirin írta:
...

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6367

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Rotox írta:
2021.12.19., vas. 20:16
(Ha már a moderátorok nem érzik feladatuknak...)
A megjegyzésed nagyon rosszul esett. A moderátorok egyrészt vették az időt, hogy átbeszéljék az esetet, én pedig személyesen is órákat töltöttem vele advent vasárnapján. De persze Neked másodpercekbe került beböffentened a "ha már a moderátorok nem érzik feladatuknak" dolgot... konkrétan leveleztem azokkal is, akik feladatuknak érezték - és segítettek (nem indult a legjobb hangulatban a levelezés, de végül tényleg tisztáztuk a dolgokat, és ők segítettek... érted? És érdekes, egyiküktől sem azt kaptam, amit Tőled.
Amit elfelejtesz, az az ártatlanság vélelme. Tudod, mielőtt nepperkedéssel és átb@szással vádolnánk valakit, nem árt, ha körültekintőek vagyunk, és rendelkezünk minden kétséget kizáró bizonyítékokkal - ezért vettük a fáradtságot, hogy ennek utánajárjunk - és igen trane-nek különösen köszönöm, mert ő még több fáradtságot vett...
És mint látjuk a történet fejleményéből, jelenleg úgy áll a dolog, hogy értelme volt az ártatlanság vélelmének. És még nincs vége, mert gondolom Neked is maradtak megválaszolatlan kérdéseid.... csak nem minden a nyilvánosság előtt zajlik.

Azt hiszem, most már ezt is mindenki láthatja.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

quad
Fórumlakó
Fórumlakó

zbiro32 írta:
2021.12.19., vas. 22:24
quad írta:
2021.12.19., vas. 13:00
Kicsit belebonyolódtam a sok hozzászólásba és infláció számításba, de ha jól értem ezt az erősítőt ezen a nyáron 175 ezer Ft-ért (vagy kevesebbért) adták el itt a fórumon.
Engem innen már csak az érdekelne, hogy a jelenlegi eladó vette meg akkor, azon az áron, vagy sem?
Üdv

Látom, nagy hullámokat okozott az ex erősítőm ismételt eladása , ezért szeretnék egy pár dolgot tisztázni.

A nyáron én voltam, az aki eladta az erősítőt.
Amit leírnak a hirdetésben, az mind igaz, Dragonweed ex-fórumtárs felújította.
Nekem meg volt két Budapest-Debrecen utam. ( És a felújítási költség)
Az erősítő tényleg jó, nem az a lötyögős csöves hang, amit azzal a szöveggel kell eladni, hogy " igazán jazz, és klasszikus zenében mutatja meg, hogy mit tud--ez nagyjából minden zenében otthon volt a spéci orosz csöveknek köszönhetően.

A fenti kérdésre felelve-- Nem ennyiért, és nem annak a személynek adtam el, aki most hirdeti.

Remélem, ezzel véget vetek a találgatásoknak.
Köszi a felvilágosítást.
A találgatásnak ugyan vége lett, de ezek után csak sajnálni tudom a jelenlegi eladót, mert eléggé megszívatták.
Ennyiért nehéz lett eladnia az erősítőt, mivel Hifi Falván most is árulnak egy ugyanilyet 190 ezerért.

madottati
Nincs visszaút
Nincs visszaút

zbiro32 írta:
2021.12.19., vas. 22:24
quad írta:
Kicsit belebonyolódtam a sok hozzászólásba és infláció számításba, de ha jól értem ezt az erősítőt ezen a nyáron 175 ezer Ft-ért (vagy kevesebbért) adták el itt a fórumon.
Engem innen már csak az érdekelne, hogy a jelenlegi eladó vette meg akkor, azon az áron, vagy sem?
Üdv

Látom, nagy hullámokat okozott az ex erősítőm ismételt eladása , ezért szeretnék egy pár dolgot tisztázni.

Az erősítő tényleg jó, nem az a lötyögős csöves hang, amit azzal a szöveggel kell eladni, hogy " igazán jazz, és klasszikus zenében mutatja meg, hogy mit tud--ez nagyjából minden zenében otthon volt a spéci orosz csöveknek köszönhetően.

A fenti kérdésre felelve-- Nem ennyiért, és nem annak a személynek adtam el, aki most hirdeti.

Szia! Üdv és köszi, hogy leírtad. Akkor ezek szerint tőled vette akitől én vettem?
Én pontosan 320.000 -et fizettem érte, úgy hogy az eladóval már előtte sokáig beszélgettünk a vételről. Nekem azt mondta, hogy neki "ennyibe van" az erősítő. Az általad leírt hang fogott meg engem is. :cheers1:

madottati
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Aszpirin írta:
2021.12.19., vas. 12:38
trane írta:
2021.12.19., vas. 12:01
- ha elfogadjuk (a lájkja szerint pl. Aszpirintől is), hogy ez egy reális ár, akkor innét kezdve fölösleges jelen topic működése
Aszpirin nem nyilvánított véleményt abban, hogy reális az ár vagy sem, én a "másik oldaltól" származó információ megjelenését üdvözöltem a lájkkal.
Viszont:
- nem igazn tudunk semmit a Dragonweed tuningról (hogy pontosan milyen kondikra, stb cserélte), és arról sem, hogy milyen csövek vannak benne. Abban azt hiszem megegyezthetünk - látva pl. a NOS csövek árának utóbbi egy-két évben tapasztalható ámokfutását - hogy ez utóbbi egyáltalán nem mindegy
- az az érv, hogy újkorában 1997-ben 119ezer forint volt, szintén csak megtévesztésre szolgál, mert - és ennek konkrétan utánanéztem - 1997 óta a kumulált infláció 255,88% volt, azaz az 1997-es 119.000 forint mai értéken 423.500 forint. Ezzel - félre ne érts - még mindig nem azt mondom, hogy mennyit ér, hanem azt, hogy mennyi értelme van 20+ évvel ezelőtti árakra hivatkozni, ha ezt nem tesszük mellé.
- végül: amint a topikban is leírtam, ezeknek a vitáknak itt a helyük - vagy privátban, ha tényleg segíteni akarsz az eladónak. Ha tetszik, ha nem, az eladási árat ez eladó határozza meg. Ezt többször leírtam, és a szabályzatban is benne van. Ha nepperkedés gyanúja merül fel, akkor jelenteni lehet, mert azt sem szeretjük ezen a fórumon. (Arra azért tényleg kíváncsi vagyok, hogy mi motivál abban, hogy ilyen vehemensen beléállj egy ilyen vitába - a hirdető topikban.)
Szia! Nem gondoltam hogy idáig fajul ez az egész, de ha esetleg nepperkedés miatt jelentgetnének, akkor szívesen igazolom bizonylattal, hogy 320.000 -et utaltam át az eladónak, akitől vettem :tutiok:

zbiro32
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 159

Hozzászólás Szerző: zbiro32 »

quad írta:
Üdv

KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

madottati írta:
2021.12.18., szomb. 18:13
...
Mindig is foglalkoztatott, hogy milyen emberek lehetnek akik így nem sajnálják az időt, energiát arra, hogy mások hirdetése alatt küzdjenek az eladóval, annak ellenére hogy még csak nem is kívánják megvásárolni az adott terméket. ...
Pl. olyanok, akik egyszerűen meg szeretnék akadályozni, hogy egy tapasztalatlan fórumtárs durván át legyen b@szva. (Ha már a moderátorok nem érzik feladatuknak...)

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

trane írta:
...
- ha elfogadjuk (a lájkja szerint pl. Aszpirintől is), hogy ez egy reális ár, akkor innét kezdve fölösleges jelen topic működése
...
- ez az erősítő nyilvánvalóan azonos ezzel :rolleyes: > viewtopic.php?f=32&t=161373&hilit=pointe+sima
...
Nekem úgy rémlik, hogy eddig az volt a moderátori álláspont, hogy fórumon belül a "nepperkedés" nem tolerált, voltak, akiket ki is raktak emiatt innen. gondolkodik.gif

Persze, ha a jelenlegi eladó át lett vágva, az valóban szomorú... sad.gif

quad
Fórumlakó
Fórumlakó

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6367

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

trane írta:
Aszpirin nem nyilvánított véleményt abban, hogy reális az ár vagy sem, én a "másik oldaltól" származó információ megjelenését üdvözöltem a lájkkal.
Viszont:
- nem igazn tudunk semmit a Dragonweed tuningról (hogy pontosan milyen kondikra, stb cserélte), és arról sem, hogy milyen csövek vannak benne. Abban azt hiszem megegyezthetünk - látva pl. a NOS csövek árának utóbbi egy-két évben tapasztalható ámokfutását - hogy ez utóbbi egyáltalán nem mindegy
- az az érv, hogy újkorában 1997-ben 119ezer forint volt, szintén csak megtévesztésre szolgál, mert - és ennek konkrétan utánanéztem - 1997 óta a kumulált infláció 255,88% volt, azaz az 1997-es 119.000 forint mai értéken 423.500 forint. Ezzel - félre ne érts - még mindig nem azt mondom, hogy mennyit ér, hanem azt, hogy mennyi értelme van 20+ évvel ezelőtti árakra hivatkozni, ha ezt nem tesszük mellé.
- végül: amint a topikban is leírtam, ezeknek a vitáknak itt a helyük - vagy privátban, ha tényleg segíteni akarsz az eladónak. Ha tetszik, ha nem, az eladási árat ez eladó határozza meg. Ezt többször leírtam, és a szabályzatban is benne van. Ha nepperkedés gyanúja merül fel, akkor jelenteni lehet, mert azt sem szeretjük ezen a fórumon. (Arra azért tényleg kíváncsi vagyok, hogy mi motivál abban, hogy ilyen vehemensen beléállj egy ilyen vitába - a hirdető topikban.)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

adodaniel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: adodaniel »

thripio írta:
2021.12.18., szomb. 18:53
Hát bocsánat , de ha ennyiért vetted , akkor akítől vetted nem volt valami korrekt fazon , ilyen áron sokkal jobb hangú csőves erősítőt lehet venni .
Más fórumon közben már nyilatkozott az itthoni forgalmazó erről a példányról. Segítek: nem elrugaszkodott az ára. :ohnoohnoohno:
Nem ismerem az eladót, a készüléket sem, de tényleg amennyi energiát beletesznek egyesek egy hirdetés gyalázásába, az valami elképesztő. Sajnos egyre gyakoribb jelenség…
Systemdek --- Linn --- Goldring --- Heed --- Hegel --- Kef

madottati
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Re: Pointe Sima mk2 csöves erősítő

Semmi gond. Az a baj, hogy nem is hallottad szólni és igy nem tudhatod ezt. Le akarom fotózni a belsejét, mert minőségibb alkatrészek vannak benne az eladó szerint. Ebben a 250-300-as kategóriában hallottam ezen kívül kettőt, de nem volt jobb ennél. Kíváncsi lennék most már erre, hogy mennyivel szól jobban a többi hasonló? Én nagyon elégedett vagyok vele. Ha ennyire drágán vettem, akkor inkább megtartom, elteszem későbbre ha senkinek nem kell majd.

thripio
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: thripio »

Hát bocsánat , de ha ennyiért vetted , akkor akítől vetted nem volt valami korrekt fazon , ilyen áron sokkal jobb hangú csőves erősítőt lehet venni .

madottati
Nincs visszaút
Nincs visszaút

trane írta:
2021.12.18., szomb. 17:53
madottati írta:
2021.12.18., szomb. 17:41
Köszi a jótanácsot, akkor átnyálazom a kínálatot, bár nem tudom engem mint eladót ez miért kellene hogy érdekeljen? Azt hittem van jogom eldönteni az árképzést, aztán majd ha nem viszik, akkor vakarom a fejem és csökkentek vagy megtartom. Amúgy kíváncsi lennék most pl. egy ilyen kimenőtrafó árára.

Egyébként meg ha figyelmesen elolvasod a hirdetésemet, akkor láthatod benne:
"Az erősítőt Dragonweed nézte át: kondik, vezetékelés, csövek cserélve másfél éve" De ha ennél is több információ szükséges a vevőnek, akkor megkérdezi. Egyébként még mindig nem mondtál arra semmit, hogy szerinted mennyiért kellene árulnom. Akkor legalább tényleg látnék benne konstruktív megnyilvánulást.
leírtam az erősítő eredeti árát, azt is, te döntöd el a tiédét, ill. javasoltam, nézz szét a fórumon leborulok.gif . de ha valóban konkrétumot vársz, 130.- eFt körül van szvsz a reális ára. ami árat viszont te adtál meg, főként ezzel a fél-mondatoddal "...és MÁR ennyi pénzért hozzájuthatsz egy kiváló hangú csöves erősítőhöz..." dollar.gif , hát kissé másról szól... :o

azt pedig te magad állítod, hogy "...nem tudhatod milyen csövek vannak benne, mi lett cserélve benne..." :yingyang:
130? Hát ezek után mindenki döntse el, hogy a hozzászólásod mennyire jóindulatú és objektív. Ha esetleg valaki árul egy ilyet 130 -ért akkor azt én is megvenném ;peace;

Igen én állítom, hogy te nem tudhatod, ezzel mi a gond? Ha érdekel megkérdezed. Én odaírtam, hogy cserélve lett, de le fogom fotózni a belsejét is, aztán onnantól látni lehet mindent.

Mindig is foglalkoztatott, hogy milyen emberek lehetnek akik így nem sajnálják az időt, energiát arra, hogy mások hirdetése alatt küzdjenek az eladóval, annak ellenére hogy még csak nem is kívánják megvásárolni az adott terméket. Magányosak, unatkoznak, vagy valami belső késztetés miatt, esetleg megnyugvást jelent nekik ha kiadják magukból a frusztrációjukat?
Mindenesetre nekem nincs energiám ehhez, szóval kellemes ünnepeket és további szép napot! Remélem most hogy leírtuk hogy túláraztam, ezzel mindenki tisztában lesz és nem kell tovább folytatnunk az ezirányú diskurzust.
Hátha valaki meghallgatja és megtetszik neki, mond egy számomra is elfogadható árat. Ha nem, akkor én meg szomorúan konstatálom majd, hogy drágán vettem és elteszem későbbre, amikor ismét szükségem lesz rá.
Egyébként volt már több csöves erősítőm, próbáltam is párat és azt kell mondanom, hogy ami tényleg jól szól, az bizony árban nem 130, de nem is 200... Üdv!

madottati
Nincs visszaút
Nincs visszaút

trane írta:
2021.12.18., szomb. 17:28
madottati írta:
2021.12.18., szomb. 17:24
Köszi, próbálom benne észrevenni a jószándékot! :)
1997!!! 2021 -et írunk ugye, nem tudom mennyi változott a pénzünk vásárlóértéke, plusz nem tudhatod milyen csövek vannak benne, mi lett cserélve benne. Azt gondolom ezen dolgok pontos ismerete nélkül ez nem egy jó indulatú hozzászólás.
Sosem értettem miért kell beletúrni más ember hirdetésébe, aki ilyet akar venni, az el tudja dönteni, hogy megér -e neki ennyit, esetleg elkezd rá alkudni vagy tovább lapoz. Nem értem az embereket miért éreznek késztetést erre, persze aztán azzal magyarázzák, hogy csak segíteni akartak másoknak... Na mindegy nem tudok mit tenni itt, ez van, mindenesetre köszi a hozzászólást.
csak annyi javaslok, nézd meg, mit lehet(ett) itt, a fórumon, csövesben ennyi pénzért venni :rolleyes: - ha pedig bármennyire át van építve az erősítő, köteles vagy azt közzé tenni :yingyang:
Köszi a jótanácsot, akkor átnyálazom a kínálatot, bár nem tudom engem mint eladót ez miért kellene hogy érdekeljen? Azt hittem van jogom eldönteni az árképzést, aztán majd ha nem viszik, akkor vakarom a fejem és csökkentek vagy megtartom. Amúgy kíváncsi lennék most pl. egy ilyen kimenőtrafó árára.

Egyébként meg ha figyelmesen elolvasod a hirdetésemet, akkor láthatod benne:
"Az erősítőt Dragonweed nézte át: kondik, vezetékelés, csövek cserélve másfél éve" De ha ennél is több információ szükséges a vevőnek, akkor megkérdezi. Egyébként még mindig nem mondtál arra semmit, hogy szerinted mennyiért kellene árulnom. Akkor legalább tényleg látnék benne konstruktív megnyilvánulást.

adodaniel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: adodaniel »

trane írta:
2021.12.18., szomb. 16:47
madottati írta:
2021.12.18., szomb. 16:24
...Szerinted mennyiért kellene adnom?
Egyébként én ennyiért vettem nyáron.
anno (1997) 119.- eFt volt újonnan az áruk - hogy mennyiért vetted/adod, a te dolgod :yingyang: , azonban van az az ár, ahol a vevő felé érdemes jelezni, gondolkodjon/olvasson... gondolkodik.gif - hát ezért leborulok.gif
Az ilyen kommentek mindig mulatságosak, amikor az emberek nominálisan hasonlítják össze az értékeket 25 év távlatában. bravo.gif
Systemdek --- Linn --- Goldring --- Heed --- Hegel --- Kef

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”