Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket bárkinek ajánlom!

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Az AVX-en árusító eladók.Őket bárkinek ajánlom!

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Igen, lehet de amit leirtam az erositommel kapcsolatban Neked is, azt nekem is ki fogja fizetni az elado? O sem igy irta le nekem a hibajelenseget.

Nem hiszem. Esetedben én vagy használnám 5.1-ként, keserű szájízzel, vagy kiszórnám a végfokpaneleket, és építe(tt)nék bele újakat. Esetleg megkérném Bélát, hogy szerezzen egy jobb oldalas kész beültetett panelt, és kicserélve teljes értékű lenne a készülék.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

E-mailben ezt újra felajánlottam karbantartónak, kíváncsian várom a válaszát! A 20 000 Ft még az anyagárat sem fedezi, a javíthatatlan dolgokról nem is beszélve, például a szét flexelt hűtőborda, szétfurkált hátlap. Van négy 8-as lyuk fúrva a hangsugárzó terminálok mellett, gőzöm sincs miért , úgy lett eltüntetve , hogy rá ragasztottak egy lopásgátló matricát.

Én tudom mit fedez egy húszas. Ezért írtam hogy még ha megjavítod is buksz rajta, viszont ő is vállaljon részt a helyreállításban a vételára "kárára", még ha az általa leírtak szerint, nem is tudott a kókányolásról. (különösen durva a TO-3-as tokokra forrasztott huzal. Ilyen forrfül spórolással még nem találkoztam amatőr építők körében sem)
Azért furcsállom, hogy egy Gödöllői szerviz vizsgálat után, ilyet kiengedett a keze közül, anélkül hogy jelezte volna. A csavarkopás miatti szétszerelés félelem pedig furcsa, mert egyértelmű hogy szét kellett szedni az új aljzatok beépítéséhez.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Nagy kulonbseg van a kozott, hogy ''ket alkatresz ki van belole forrasztva'' es a kozott, hogy komplett ki van fureszelve a panelbol a 6. vegfok.

Az eletszeru kifejezest nem ilyen ugyeknel, hanem pl. garazdasag vagy rongalasi ugyekben alkalmazzak.

Így már valóban más a leányzó fekvése.

William
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 261

Hozzászólás Szerző: William »

Jaj ne szórakozz már.Egy 400000 Ft-os erősítőt vettél 80 körül.

100-at fizettem erte + szallitas, taviranyito nelkul. Most 300 az uj ara es volt mar olcsobban is hasznaltan, kifogastalan allapotban, tavval.
Nagy kulonbseg van a kozott, hogy ''ket alkatresz ki van belole forrasztva'' es a kozott, hogy komplett ki van fureszelve a panelbol a 6. vegfok.

Az eletszeru kifejezest nem ilyen ugyeknel, hanem pl. garazdasag vagy rongalasi ugyekben alkalmazzak.
NAD T778

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 167

Hozzászólás Szerző: hubee »

Mikor megláttam tegnap ennek az erősítőnek a belét.. mint amibe beleh@nytak. Iszonyatosan elbántak vele.

A többiek leírták előttem a lényeget. Egyetértek sajnos.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1690

Hozzászólás Szerző: Indy »

Ezzel csak az a baj, hogy a belsejéről készült képeket nem karbantartó tette be...

Ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy itt nagyon komoly átverésről van szó.

Ez a szétbarmolt, szerencsétlen MF A1-es erősítő jobb sorsot érdemelt volna. Nem csoda, ha a kedves Karbantartó nem volt vele elégedett, a hangzása a buherálás miatt csorbát szenvedett. Nem tudom mennyi volt a vételár, de attól tartok egy hibátlan darab lett kifizetve... !36_7_11.gif

Én biztos hogy szó nélkül visszafizetném az árát és mennék a szervizbe utána reklamálni. Aki nem így tenne, az sáros!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Igen, lehet de amit leirtam az erositommel kapcsolatban Neked is, azt nekem is ki fogja fizetni az elado? O sem igy irta le nekem a hibajelenseget.

Jaj ne szórakozz már.Egy 400000 Ft-os erősítőt vettél 80 körül.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Arra irtam, hogy azt nehez bebizonyitani, hogy ilyen volt a csomag megerkezesekor es nem a vevo tette ezt vele.

Erre a bíróságon azt szokták mondani, hogy nem életszerű, és így bizonyítottnak veszik a felperes állítását.

William
Fórumlakó
Fórumlakó

Te miről beszélsz? Ezt nehéz megállapítani szerinted? Még a vak is látja , gondolom nem vagy vak?

Arra irtam, hogy azt nehez bebizonyitani, hogy ilyen volt a csomag megerkezesekor es nem a vevo tette ezt vele.
NAD T778

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem a legkorrektebb konszenzusos megoldás, az Imi által felajánlott 20000Ft-os javítás lenne, mindkét fél számára.

E-mailben ezt újra felajánlottam karbantartónak, kíváncsian várom a válaszát! A 20 000 Ft még az anyagárat sem fedezi, a javíthatatlan dolgokról nem is beszélve, például a szét flexelt hűtőborda, szétfurkált hátlap. Van négy 8-as lyuk fúrva a hangsugárzó terminálok mellett, gőzöm sincs miért , úgy lett eltüntetve , hogy rá ragasztottak egy lopásgátló matricát.

William
Fórumlakó
Fórumlakó

Szerintem a legkorrektebb konszenzusos megoldás, az Imi által felajánlott 20000Ft-os javítás lenne, mindkét fél számára.

NAD T778

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Ki lehet penderiteni es meg sokakat rajta kivul de a tobbseg korrekt forumos szerencsere.
Igen, letezik relytett hiba, de nehez megallapitani, szinte lehetetlen. Magam ellen beszelek az utolso adas-vetelemet kovetoen
de ha realisan akarom latni a dolgokat akkor EZ VAN. Az egyetlen megoldas a szemelyes atvetel, proba es utana NINCS REKLAMACIO.

Te miről beszélsz? Ezt nehéz megállapítani szerinted? Még a vak is látja , gondolom nem vagy vak?

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Ne keverjük!

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3012

Hozzászólás Szerző: earforce »

Az egyetlen megoldas a szemelyes atvetel, proba es utana NINCS REKLAMACIO.

Egyetértek.
Eddig csak és kizárólag a MF vasaim vettem próba nélkül, de korrekt volt az eladó (fórumos) és azt kaptam amit meghirdetett.

Sajnos ez van mikor valaki meghallgatás, tesztelés, netán otthoni próba nélkül vesz valami...benne van a pakliban.
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

William
Fórumlakó
Fórumlakó

Törvény szerint lehet,hogy így van,de rejtett hiba esetén nem biztos,hogy nem lehet visszakérni a pénzt.
A te erősítődet eleve úgy árulták,hogy hibás az egyik csatornája.Ettől volt ennyire olcsó.
Itt nem írták le,hogy át lett alakítva.
A vevő nem azt kapta,mint amit hírdettek.
Egy dolog biztos:ha nem adja vissza a pénzt én kirakom innen.
Én mást nem tehetek,de az tuti,hogy ide többet nem jön vissza.
Jól meg fogom jegyezni az adatait.

Ki lehet penderiteni es meg sokakat rajta kivul de a tobbseg korrekt forumos szerencsere.
Igen, letezik relytett hiba, de nehez megallapitani, szinte lehetetlen. Magam ellen beszelek az utolso adas-vetelemet kovetoen
de ha realisan akarom latni a dolgokat akkor EZ VAN. Az egyetlen megoldas a szemelyes atvetel, proba es utana NINCS REKLAMACIO.
NAD T778

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Nem szeretnek senkivel sem vitatkozni ez ugyben DE nem koteles visszavenni hasznalt cikk eseteben sot meg a hasznalt muszaki cikket arusito es bizomanyi
muszaki cikkeket arusito uzletekben is ki van irva, hogy semmilyen garanciat nem vallalnak a termekre es azt nem vasaroljak vissza.
Szerinted atc akkor az erositomet is vissza kellene vasarolnia menyusnak? En sem tudok mit csinalni, ahogy sokan masok sem.
Nem vedem karbantarto kollegat de ha perre mentek akkor egyszeruen azt fogja mondani, mint ahogy menyus nekem is mondhatna, hogy az nalam lett ilyen, a vevo csinalt vele valamit. Nem lehet bizonyitani azt, hogy milyen allapotban kerult a vevohoz az erosito es itt vege is a tortenetnek.
Amennyiben szerzodest irtak meg az sem segit mert a fent leirtak vonatkoznak ra. Az elado es a vevo sem fog birosagra jarni ekkora osszeg miatt, ezt is tudjak mind a ketten.

Törvény szerint lehet,hogy így van,de rejtett hiba esetén nem biztos,hogy nem lehet visszakérni a pénzt.
A te erősítődet eleve úgy árulták,hogy hibás az egyik csatornája.Ettől volt ennyire olcsó.
Itt nem írták le,hogy át lett alakítva.
A vevő nem azt kapta,mint amit hírdettek.
Egy dolog biztos:ha nem adja vissza a pénzt én kirakom innen.
Én mást nem tehetek,de az tuti,hogy ide többet nem jön vissza.
Jól meg fogom jegyezni az adatait.

William
Fórumlakó
Fórumlakó

Nem szeretnek senkivel sem vitatkozni ez ugyben DE nem koteles visszavenni hasznalt cikk eseteben sot meg a hasznalt muszaki cikket arusito es bizomanyi
muszaki cikkeket arusito uzletekben is ki van irva, hogy semmilyen garanciat nem vallalnak a termekre es azt nem vasaroljak vissza.
Szerinted atc akkor az erositomet is vissza kellene vasarolnia menyusnak? En sem tudok mit csinalni, ahogy sokan masok sem.
Nem vedem karbantarto kollegat de ha perre mentek akkor egyszeruen azt fogja mondani, mint ahogy menyus nekem is mondhatna, hogy az nalam lett ilyen, a vevo csinalt vele valamit. Nem lehet bizonyitani azt, hogy milyen allapotban kerult a vevohoz az erosito es itt vege is a tortenetnek.
Amennyiben szerzodest irtak meg az sem segit mert a fent leirtak vonatkoznak ra. Az elado es a vevo sem fog birosagra jarni ekkora osszeg miatt, ezt is tudjak mind a ketten.
NAD T778

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1508

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Ettől függetlenül kötelességed visszavenni.
Keresd meg te is azt a személyt,akitől vetted,de ennek semmi köze ehhez az ügylethez.

Így lenne korrekt!
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Én elmondtam,a beszélgetés során,amit a topicban is leírtam.
Annyit tudtam róla,hogy a hangfalcsatlakozók aranyozottra
lettek cserélve,ezt is csak azért,mert az eladó azt mondta.
2012 márciusában vettem egy hónap garanciával.Én még egy
erősítőbe sem néztem bele,mert azt is mondták,hogy a csavar
kopásból is arra következtetnek,hogy már javítva volt.
Az erősítőt működőképes állapotban adtam el,én ennyit tudok.
Megérkezéskor is működőképes volt.
Ez nem csalás szerintem,mert én nem állítottam róla semmit,
csak akkor értesültem a dologról,mikor a vevő,elküldte gy pár nap múlva a
fotókat.
én ezt idén márciusban vettem 70000ft-ért.
A gödöllői szerviz tudna valamit mondani,még a dologról,vagy a hifi-piac
szervere,ahol vissza lehetne keresni ki árult márciusban ilyen erősítőt.

Ettől függetlenül kötelességed visszavenni.
Keresd meg te is azt a személyt,akitől vetted,de ennek semmi köze ehhez az ügylethez.

karbantartó
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: karbantartó »

Én elmondtam,a beszélgetés során,amit a topicban is leírtam.
Annyit tudtam róla,hogy a hangfalcsatlakozók aranyozottra
lettek cserélve,ezt is csak azért,mert az eladó azt mondta.
2012 márciusában vettem egy hónap garanciával.Én még egy
erősítőbe sem néztem bele,mert azt is mondták,hogy a csavar
kopásból is arra következtetnek,hogy már javítva volt.
Az erősítőt működőképes állapotban adtam el,én ennyit tudok.
Megérkezéskor is működőképes volt.
Ez nem csalás szerintem,mert én nem állítottam róla semmit,
csak akkor értesültem a dologról,mikor a vevő,elküldte gy pár nap múlva a
fotókat.
én ezt idén márciusban vettem 70000ft-ért.
A gödöllői szerviz tudna valamit mondani,még a dologról,vagy a hifi-piac
szervere,ahol vissza lehetne keresni ki árult márciusban ilyen erősítőt.

amajci
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: amajci »

Ha megnézem az eredeti hirdetést, ott vannak fényképek is az erősítő belsejéről, semmi utalás nincs arra, hogy a kép nem az eladó darabról készült, sőt... Innentől kezdve viszont a csalás és megtévesztés esete forog fenn. ...

Ezzel csak az a baj, hogy a belsejéről készült képeket nem karbantartó tette be...

Ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy itt nagyon komoly átverésről van szó.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Nekem ebből a tanúság:
1. Minden esetben kérni kell saját, ill. belső képet a megvásárolni kívánt termékről, hogy ha bármi gond van, akkor bizonyítani lehessen a szándékos megtévesztés tényállását.
2. Minden felmerülő kérdést (volt-e javítva, ismeri-e a készülék történetét, hogyan jutott hozzá, miért adja el, stb.) publikusan, a fórumon kell feltenni, mert a válaszok alapján esetleg képet lehet alkotni nem csak a portékáról, hanem az eladó hozzáállásáról is.
3. Ha a kérdések-válaszok privátban, de írásban történnek (nem mindenki szereti szétkürtölni, mit is vesz), akkor kérni kell a fórum gazdáját, hogy az esetleges feljelentéshez adja ki a hiteles adatokat.

Így igaz!
(Én egyszer egy talán itt már nem jelenlévő HiFi boltolóstól vettem egy Goldring GR 2-es lemezjátszót, újszerű állapotban hirdetve, dobozában. Az árus a portékát el is hozta, de már a IV. emeletre nem hozta fel. Az utcán nem bontottam ki a dobozt, a figurával ismertük régen egymást.
Na két perc múlva otthon a meglepetés: Nem GR.2-es, hanem egyes, a plexin nem lehetett a karcoktól átlátni. Kiderült: A eladta B-nek, ő beszámolta C portékájába, majd D-hez került. Szerencsére a különbséget sikerült bevasalni.)

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Azért én azt is igen erősen meggondoltam volna, hogy bármit vegyek egy olyan embertől, akinek már van némi érdekes előélete a fórumon.

Én még eladni sem akartam neki semmit.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Azért én azt is igen erősen meggondoltam volna, hogy bármit vegyek egy olyan embertől, akinek már van némi érdekes előélete a fórumon.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Nem szabad félreérthető, fenyegetőzésbe belemenni, sőt a tettlegesség még csak mint gondolat is kerüljön el minket, de ennek ellenére tudatni kell az adott illetővel, hogy számára és az ő jövőbeni élete számára az a helyes döntés, ha ezt az ügyet a sértett irányában rendezi. Jogi úton bizonyosan nem rendezhető, fogalmazhatok úgy is, hogy semelyik szerv nem védi meg a sértettet, ellenben, ha az elkövető zaklatásért feljelenti, könnyen megütheti a bokáját a sértett. Vékony jég ez nagyon, nem is szeretem csinálni.

(Más. Az albérlőnk 320e HUF-os hátralékkal pattant meg, és még ő neki állt feljebb, hogy zaklatásért feljelent, mert hívogattam, hogy mi legyen az összeggel. Ja, a telefont soha nem vette fel.)

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”