Én a Rotel-ekről tudok kb. mondani valamit, azokat ismerem. Mindkettőnek (szerintem) szép hangja van. Kérdés kell-e valamit mókolni velük. (Kiszáradt kondik ilyesmi ... )qqbenq írta: ↑2026.02.03., kedd 17:04Sziasztok,
Nagyon erősen gondolkodom néhány hifi cucc eladásán, amit az elmúlt évtizedekben gyűjtöttem össze, második/harmadik/irodai rendszerekben muzsikáltak több-kevesebb ideig nálam, különböző fórumokon vadászgattam őket össze sok-sok év alatt, de mostanra kezd mindenből túl sok lenni, így összeszedtem, mi az amitől ma már jó szívvel megválnék.
Kezdő hifistáknak szerintem jó belépési pontok, tisztességes elemek, akár egy-egy márka megismeréséhez is nyújthatnak támpontot, de semmiképp nem high-end cuccok.
Róluk volna szó:
Erősítők:
- Rotel RA 820 BX3
- Rotel RA 931 MK2
Hangfalak:
- Onkyo Integra A 8250 (szürke, tetején vannak karcok)
- KEF Coda 70 (tölgy?, előlap nincs hozzá)
- Wharfedale Diamond 9.4 (bükk, a doboz élei mentén apróbb sérülések)
Illetve van egy NAD C 501 cd lejátszó is.
- Quadral Balin MKIII (fekete)
Minden eszköz szépen működik, esztétikailag nem mind hibátlan, a listában jeleztem amit tudtam, ha van rá igény később természetesen szívesen körbefotózom mindet, de első körben érdekelne, hogy szerintetek hogyan érdemes ezeket árazni. Ideális esetben egyben szeretném eladni, de ez lehet hogy irreális elvárás, kiváncsi vagyok a véleményetekre, meg igazából arra is, hogy ezek a cuccok beleférnek-e itt a fórumon, vagy inkább más apróhirdetési oldalakon mennek ezek az inkább belépő szintű cuccok.
Köszi.
A RA 820 BX3 egy régi darab, és phonó sincs benne, így én olyan 25-30 eFt köré tenném az árát.
A RA931 MK2 már más tészta azért akár 60-80eFt-ot is el tudnék képzelni, kérdés, hogy a piac mennyire értékeli. Az biztos, hogy szerintem a hangja az nagyon jó. Ezek még "békebeli" AB osztáyú, és főleg (ha jól tudom) tranzisztoros - nem FET-es, azok valahogy nekem nem - erősítők, így nekem nagyon szimpik. Van is belőle nekem is (bár nem ezek a típusok) és a vejem is most vett egy újat, és ő is nagyon dícséri. (Főleg mert én ajánlottam neki, amikor kérdezte, hogy szerintem mit vegyen.
A Wharfadale 9.4-es még jó párja is lehet akár a 931-nek. De sajnos a Wharfadale áráról lövésem sincs.