Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pioneer PL-6 Ortofon MC20 mkII hangszedővel

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
hamoriarpad
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Re: Pioneer PL-6 Ortofon MC20 mkII hangszedővel

Hozzászólás Szerző: hamoriarpad »

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 87

Hozzászólás Szerző: dumdum »

Semmit sem látni a fotókból, ide töltsd fel.
40 éves plexit ha új állapotúra tudnak polírozni (kétlem) az bőven megér 20 ezret.
Meg kell nézni, hogy vannak-e benne mikró repedések.
Bár autó fényszórókat fel lehet újítani egy amerikai cuccal, láttam. Érdemes lenne utána nézni.
Már a B oldal forog így 60 felett...

hamoriarpad

Töltöttem fel pár képet. A plexit új állapotúra tudják hozni, de 20eFt-ot kérnek érte. Nem tudom érdemes-e.
A lánc többi tagja már nincs meg. Ez a készülék 3 éve áll.
Mindenképp bevizsgáltatom és utána fogom hirdetni állapotlappal.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2630

Hozzászólás Szerző: mishow »

Snipi írta:
2025.04.09., szer. 16:58
Ha ez egy tudott infó lenne, akkor elnézést (is nem csak bocsánatot) kérek ... tényleg nem okoskodásnak szánom.
Jogos felvetés, teljesen igazad van - bár szerintem ebből mindenképp külső segítség lesz ;)

Ps: nem kizárt, sőt logikus lenne, hogy meg van a lánc többi eleme is, de ez valójában nem is került szóba.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 649

Hozzászólás Szerző: Snipi »

mishow írta:
2025.04.09., szer. 15:55
hamoriarpad írta:
2025.04.08., kedd 21:30
Tudsz-e ajánlani olyan helyet, ahol bevizsgálják a készüléket és adnak róla állapotlapot/értékelést?
A lemezjátszót te magad is ki tudod próbálni, annál csak az a kérdés, működik-e, és szépen tartja-e a sebességet? Mint írtam, az egy relatíve olcsó készülék, tehát nagy energiát-pénzt ne fektess bele.
Hangszedők terén már nem vagyok jártas a ma is aktív nevekben, ide a fórumra Szekeres István szokott írni Pointe néven, aki az analóg lemezjátszók egyik nagy tudora. Az i.szekeres@lemezjatszok.hu email címen eléred, más tippem sajnos nincs.
Bocsánat, hogy beleugatok, de az Ortofon Mc-20 hangszedővel szerelt lemezjátszó kipróbáláshoz nem elég egy "sima" phonó bemenetes erősítő, (vagy RIAA korrektor) mivel ez a hangszedő egy nagyon alacsony (0,147 mV) kimenetű MC, így MC elő-elő erősítő is kell hozzá. (Vagy MC-trafó.) Ezt mindenképpen figyelembe kell venni az esetleges kipróbáláskor. Ha ez egy tudott infó lenne, akkor elnézést (is nem csak bocsánatot) kérek ... tényleg nem okoskodásnak szánom.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

hamoriarpad írta:
2025.04.08., kedd 21:30
Tudsz-e ajánlani olyan helyet, ahol bevizsgálják a készüléket és adnak róla állapotlapot/értékelést?
A lemezjátszót te magad is ki tudod próbálni, annál csak az a kérdés, működik-e, és szépen tartja-e a sebességet? Mint írtam, az egy relatíve olcsó készülék, tehát nagy energiát-pénzt ne fektess bele.
Hangszedők terén már nem vagyok jártas a ma is aktív nevekben, ide a fórumra Szekeres István szokott írni Pointe néven, aki az analóg lemezjátszók egyik nagy tudora. Az i.szekeres@lemezjatszok.hu email címen eléred, más tippem sajnos nincs.

hamoriarpad

Kedves mishow!
Nagyon hálás vagyok, hogy ennyi időt és energiát szántál egy részletes válaszra.
Közben készítettem fotókat. Próbálom feltölteni ide.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

hamoriarpad írta:
2025.04.06., vas. 14:22
Sajnos öröklésből származóan szeretnék segítséget kérni árazás tekintetében egy nagyon megvigyázott (csak a plexi tetején találhatóak karcok) Pioneer PL-6 DD lemezjátszó tekintetében, amelyben egy sajnos nagyon keveset használt hangszedő van. Típusa: Ortofon MC20 MKII.
Először is azt kell figyelembe venni, hogy 40+ éves készülékekről van szó, ami ebben az esetben nem feltétlenül jelent jót. A DD lejátszók vezérlő elektronikájában ennyi idő alatt általában ki szoktak száradni a kondik, és esetleg (állásukban is) elfáradnak egyes alkatrészek, amitől a lejátszó nem tartja a sebességet, hanem "nyávog". Egy átnézést/mérést, de legalább egy egész lemeznyi kipróbálást mindenképp meg kell(ene) tenni vele, hogy a következő tulaj nyugodtan tudja használni. Csak a lejátszó, hangszedő nélkül szerintem kb 25-35eFt körül érhet, ami függ még a plexi állapotától.
Az Ortofon MC20 mkII a maga korában tisztességes hangszedőnek számított, de ugye itt is bejön a 40+ év, ami - főleg ha sokat állt - szintén nem használt neki. Érdemes lenne bevizsgáltatni, állapotlappal kb 100eFt körül érhet, a vevő kockázatára meghirdetve talán 80-85eFt lehet.
Mivel a hangszedő és a lejátszó nem egy kategóriát képvisel, így inkább külön hirdetném meg, ebben az esetben mindekettőnek meg lehet a maga vevőköre.

Megjegyzés: Kezdő hifis korom készülékeiről van szó, akkor jól ismertem ezeket a lejátszókat, de azóta a lemezezésben ma már nem vagyok naprakész, így a tévedés jogát fenntartom. Ha valaki jobban képben van, majd kijavít, bár nagyságrendet szerintem nem tévedtem.

hamoriarpad

Pioneer PL-6 Ortofon MC20 mkII hangszedővel

Sajnos öröklésből származóan szeretnék segítséget kérni árazás tekintetében egy nagyon megvigyázott (csak a plexi tetején találhatóak karcok) Pioneer PL-6 DD lemezjátszó tekintetében, amelyben egy sajnos nagyon keveset használt hangszedő van. Típusa: Ortofon MC20 MKII.
Fotókat tudok feltölteni ha segít.
Előre is köszönöm.

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”