Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szerintetek eladjam, vagy megtartsam?

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 219

Re: Szerintetek eladjam, vagy megtartsam?

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

KisMarci írta:
2024.11.28., csüt. 21:46
Én a helyedben inkább egy modernebb lejátszót/streamert kötnék elé.
Lejátszóból akkor olyat, aminek 2 HDMI kimenete van, egy a TV-be, egy meg csak hanggal a Pióba. :tutiok:
A Pio-nak nincs HDMI bemenete. :ohnoohnoohno:
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 505

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Én a helyedben inkább egy modernebb lejátszót/streamert kötnék elé.
Lejátszóból akkor olyat, aminek 2 HDMI kimenete van, egy a TV-be, egy meg csak hanggal a Pióba. :tutiok:
Usher - Valhalla - Emotiva

Tomc
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Tomc »

Sziasztok!

Van némi dilemmám.
Van egy Pioneer VSX-AX5i erősítőm, egy swans diva 5.2-vel párban. A háttér és a center is egy kisebb swans, a pontos tipust nem tudom már.
Szóval, az erősítő már eléggé "buta" a mai gépekhez képest, tudom hogy hangzásban ez még mindig ott van és hogy prémium kategóriás meg thx, stb, de azért jó lenne ha hdmi-n be lehetne kötni, használnám a hálózati zene lejátszást, stb. Lassan a hangfalakat is lecserélném, de az majd a következő lépés.

Sajnos nem túl nagy a büdzsé, egy denon avr-x2700-at szemeltem ki, ár-érték arányban kb mindenhol ezt láttam a legjobbnak.

Már csak az a kérdés hogy mekkora pofon lesz ez nekem hangzásban? Nem vagyok egy végletekig kihegyezett házimozis arc, és nem is ehhez fogom berendezni a nappalim. Többször használtam zenehallgatásra a rendszeret mint filmezésre, de az újat már fogom, így hogy elköltöztünk és normálisan el tudom helyezni a hangfalakat.

Szóval, összefoglalva, érdemes -e lecserélnem egy x2700-ra a pio-t, vagy inkább kicsit régebbi, de mondjuk 4000-es szériás denonra. Egyáltalán jó vagyok a denon vonalon?

Még valami, a Pio megvan már vagy 15 éve és még mindig működik pedig sok mindent átélt, hasonlóan megbízható vasat szeretnék helyette.

Köszönöm!

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 826

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Taarzan írta:
2024.11.22., pén. 05:48
ANDS írta:
2024.11.20., szer. 18:48
... Naim Uniti Atom HE- t.
Alig hallgatom, mert második rendszernek vettem, és a hangja elmarad a nagy rendszerêtől ( micsoda meglepetés, ugye).
...
Mi a nagy rendszer?...
HE - ez a tulajdonsága is kiaknázatlan?
Főleg a dac - HE részét használom, rákötök egy cd futóművet és egy fejhallgatót, úgy hallgatom. Vagy egy ipad pro a forrás youtube- ról.
A nagy rendszer Thiel Cs6- os.
A fejhallgatós rendszeremben meg Violectric 281- es van, előtte Esoteric d70- es dac- al.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3667

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

ANDS írta:
2024.11.21., csüt. 21:33
vazze írta:
2024.11.21., csüt. 19:52
….
Ha az eladás mellett döntesz akkor sajnos a bukó több lesz.
Több, mint 50% lesz a bukó, úgy érted? Pár hónapos a készülék, még garanciás…
Valamennyi biztos. Attól is függ, hogy gyorsan akarod eladni, vagy ráérsz, és kívánod a megfelelő vevőt, akinek megéri 60-70%-os áron megvenni. Mert szerintem egy kevesebb, mint egy éves, hibátlan, garis készülék azért messze nem 50%-ot ér az új árához képest.
Csak a Marantz! :-D

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 230

Hozzászólás Szerző: Taarzan »

ANDS írta:
... Naim Uniti Atom HE- t.
Alig hallgatom, mert második rendszernek vettem, és a hangja elmarad a nagy rendszerêtől ( micsoda meglepetés, ugye).
...
Mi a nagy rendszer?...
HE - ez a tulajdonsága is kiaknázatlan?
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1473

Hozzászólás Szerző: vazze »

ANDS írta:
2024.11.21., csüt. 21:33
vazze írta:
….

Ezt én nem tudom megmondani. Csak azt látom, hogy a használtpiac döglött, a boltok pedig akciózzák a készletükön lévő új de raktáron lévő ( beragadt) árút. Ergo az új készülékek piaca is döglött.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

vazze írta:
….

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1473

Hozzászólás Szerző: vazze »

ANDS írta:
Sziasztok,
Januárban vettem itthon, a forgalmazótól újonnan egy Naim Uniti Atom HE- t.
Szerintetek egy pár hónapos, garanciás készüléket adjak el jó nagy buktával, vagy reménykedjek, hogy talán nyáron hallgatni is fogom? Mostani eladás esetén gondolom lenne rajta 30%-40 % bukta, jövő ősszel meg ha mégis eladom, akkor lesz rajta 50% körüli bukta.
Mit tennétek?
Minden vélemênyt előre is köszönök!

Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok,
Januárban vettem itthon, a forgalmazótól újonnan egy Naim Uniti Atom HE- t.
Szerintetek egy pár hónapos, garanciás készüléket adjak el jó nagy buktával, vagy reménykedjek, hogy talán nyáron hallgatni is fogom? Mostani eladás esetén gondolom lenne rajta 30%-40 % bukta, jövő ősszel meg ha mégis eladom, akkor lesz rajta 50% körüli bukta.
Mit tennétek?
Minden vélemênyt előre is köszönök!

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 93

Hozzászólás Szerző: rTom »

ANDS írta:
2023.10.08., vas. 19:38
gianni321 írta:
2020.02.26., szer. 22:39
Óóóóó, hát ezt a topikot pont nekem találták ki...! :smile53: :D Hálás köszönet érte. :smile32:
Szóval Dynaudio Confidence C4.
Eladjam, vagy ne adjam....?
…….
Hasonlóak az érzéseim, amióta ezt elolvastam. Lassan 3 éve gondolkodom rajta, hogy eladjam vagy megtartsam…Thiel CS6 hangfalpár, darabja 80 kg, hangja, tere csodálatos. Egyetlen oka, amiért az eladáson időnként elgondolkozom, az az, hogy nem hallgatom. Pár havonta egyszer - kétszer bekapcsolom, de főleg fejhallgatózom. Fiam szerint meg fogom bánni, ha eladom, nejem szerint már úgy megszoktuk a tizenakárhány év alatt, tartsam meg, haverjaim szerint is kár lenne leadni. De tényleg alig hallgatom. Mit gondoltok?
Ha mindenki azt mondja, hogy ne add el, én azt mondom, hogy ADD EL!
Megkönnyebbülés lesz, mint vajúdni örökké.
Azt úgyis tudod már milyen ha van, szerintem izgalmasabb lesz most megtudnod, milyen lesz nélküle.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

gianni321 írta:
Óóóóó, hát ezt a topikot pont nekem találták ki...! :smile53: :D Hálás köszönet érte. :smile32:
…….
Hasonlóak az érzéseim, amióta ezt elolvastam. Lassan 3 éve gondolkodom rajta, hogy eladjam vagy megtartsam…Thiel CS6 hangfalpár, darabja 80 kg, hangja, tere csodálatos. Egyetlen oka, amiért az eladáson időnként elgondolkozom, az az, hogy nem hallgatom. Pár havonta egyszer - kétszer bekapcsolom, de főleg fejhallgatózom. Fiam szerint meg fogom bánni, ha eladom, nejem szerint már úgy megszoktuk a tizenakárhány év alatt, tartsam meg, haverjaim szerint is kár lenne leadni. De tényleg alig hallgatom. Mit gondoltok?

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6185

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Malarkey írta:
2022.10.15., szomb. 10:49
Illetve a fontosabb kérdés :D
Sajnos a pincém teli van mindennel, és ideje lenne szelektálni, számít ha a VR400 kerül eladásra, hogy még a gyári dobozai is megvannak? Ha nem, akkor irány a szelektív kuka, így felszabadulna még egy kis hely :)
Igen, egyértelműen számít. Sőt, ne csak a dobozt, a cuccra formázott hungarocell elemeket is érdemes megtartani. Egyrészt a már említett postázhatóság illetve biztonságos szállíthatóság miatt, másrészt jobban el lehet adni bármit, ha megvan az eredeti doboza. Csak azt a dobozt dobd ki a szelektálásnál, amihez a "belevaló" esetleg nincs már meg, vagy nem várható, hogy élettartama vége előtt eladod, vagy esetleg nem képvisel már számottevő értéket. Kivételek persze vannak: lapra szerelt bútorok, gázkazán, építési-szerelési anyagok stb. dobozait nincs sok értelme megtartani.
Együttérzek, mert nálam is ez van a "fészerben": dobozok egymás hegyén-hátán...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég

Malarkey írta:
2022.10.15., szomb. 10:49
számít ha a VR400 kerül eladásra, hogy még a gyári dobozai is megvannak?
Ha megveszik miben postázod, vagy szállítod?

Malarkey
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Malarkey »

Üdv!

Van két Wharfedale VR400-as hangfalam, illetve egyik barátomtól kaptam két db Mordaunt Short (MS) Avant 908-at.
A kérdésem az, hogy ha végleg nálam maradna az MS 908, akkor melyiktől lenne érdemes megszabadulni? Hangzásra valahogy mindkettő más, de csak egy Onkyo TX-SR508-al vannak párosítva.

Illetve a fontosabb kérdés :D
Sajnos a pincém teli van mindennel, és ideje lenne szelektálni, számít ha a VR400 kerül eladásra, hogy még a gyári dobozai is megvannak? Ha nem, akkor irány a szelektív kuka, így felszabadulna még egy kis hely :)

nehezfiu
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: nehezfiu »

Köszönöm.
JVC QLY 55F,Luxman L510,Luxman D01,Martin Logan Clarity,teljes Power R kábelezés.

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég

nehezfiu írta:
2021.04.06., kedd 17:42
milyen blueray játszót vegyek?
Mindegy, csak legyen rajta 3D jelzés.
És a TV-n is!

nehezfiu
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Marti Logan Clarity hangfalhoz milyen erősítőt javasoltok?
JVC QLY 55F,Luxman L510,Luxman D01,Martin Logan Clarity,teljes Power R kábelezés.

nehezfiu
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok.Vettem egy Avatar 3D blueray lemezt, a Samsung BD-P1000 blueray lejátszóm nem játsza le, a tv-m csak full HD-s,milyen blueray játszót vegyek?
Köszönöm hogy elolvastad.

SVrider
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: SVrider »

Sziasztok
Van nekem egy ilyenem: https://www.cnet.com/products/wharfedal ... x-speaker/
Szerintetek érdemes e cserélni erre : Klipsch R-28F vagy nem annyival jobb hogy fillérekért eladjam és költsek egy újra?
Köszönöm a válaszokat

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég

Gianni! Ha a közepek fontosak, akkor próbáld meg egyszer meghallgatni az Usher új gyémánt középsugárzóját is!
https://www.usheraudio.com.tw/portfolio-item/td-10/

https://positive-feedback.com/reviews/h ... dspeakers/

bandika
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 112

Hozzászólás Szerző: bandika »

Kíváncsi leszek meddig marad... :D:D:D
Mivel te egy folyamatosan kísérletező ember vagy, úgy gondolom valami hamarosan megint elcsavarja a vágyaidat valami új felé. :)
Én a helyedben kipróbálnék egy Wilson Audio Duette-t vagy egy Magico V2-t. Igaz ezeket valószínűleg csak külföldön tudod meghallgatni...
Mcintosh, Wilson Audio, Stealth Audio Cables

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 857

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

vidor2009 írta:
2020.04.17., pén. 12:19
gianni321 írta:

A C4 árából simán kijön egy SHAHINIAN Diapason.
Az minden porcikájában sokkal jobb,sőt a legjobb!!! :music1:
(Állítólag az MBL reference line hangsugárzói még jobbak,én ilyet még nem hallottam,az ára viszont csillagászat.)
Üdv. Gyuri :napsut:
A C4 azóta megérkezett Shanghai-ba, a vevő visszajelzett, hogy minden oké, sőt, elmondása szerint egy lakást is bérelt, ahol tudja hallgatni, mert az ő lakása nem alkalmas rá... :D Közben beruházott egy MC2 Audio S1400-as végerősítőbe, amit egyébként itthon is ajánlottak, hogy azzal bizony nagyon jó lesz a C4. Örülök, hogy az új gazdája egyből ezzel kezd.
Hangsugárzó tekintetében - köszönöm az ajánlást - a C4 helye még ki se hűlt, már ott volt egy ATC SCM40A, egy régi-új ismerős. :napsut: Sokat nem kellett gondolkoznom, hogy milyen hangsugárzót szeretnék, pláne annak tudatában, hogy az elmúlt 5 hónapban - kb. mióta elvitték az előző 40-est - folyamatosan a fülemben volt a hangja és amiket jól csinál az ATC - és amik nekem különösen fontosak -, ahhoz sajnos a Dyno-nak köze nem volt. Ez persze vica-versa igaz. Nincs ezen mit szépíteni, ez van. Ez egyrészt adódik abból, hogy egész egyszerűen teljsen más közönségnek készült a 2 hangsugárzó, másrészt meg rá kellett jönnöm, hogy az az igazi nagybetűs high-end, az bzony nem nekem szól, nem én vagyok a célközönsége.
Shahinian-ból egyszer hallottam néhány perc erejéig egy Obelisk-et, ami egész jó volt, de egyrészt nem éreztem utána, hogy nekem egy ilyen mindenképp kell, - nyilván egy meghallgatás nagyjából semmire sem elég - másrészt meg olyan hangsugárzó, ami igazán megnyomja azokat a bizonyos gombokat, nos olyat eddig 2 gyártótól hallottam: Triangle és ATC. Ennél a 2 gyártó bizonyos modelljeinél éreztem azt, hogy igen, ez tudja azt, amitől számomra zene a zene.
Nem tudom, éltél-e együtt C4-gyel, vagy bármilyen Confidence szériás modellel a Dynaudio-tól. Nem akarok nagyképű lenni, de úgy sejtem, nem. Nálam 9 hónapot vendégeskedett, meghallgattam több erősítővel is és nem mondhatnám, hogy sikerült kiismernem. Mindig mutatott magából valamit, megmutatta 1-1 szegletét, de hogy az összkép milyen? Őszintén, nem tudnám megmondani. Egyet tudok csak biztosan: olyan középtartomáyt, ami a C4-nek van, semmiből sem hallottam.
Szóval ezek után nekem fura a kijelentésed, hogy "mindenben jobb". De érteni vélem a segítő szándékot és köszönöm még1x.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

vidor2009 írta:
2020.04.17., pén. 12:19
gianni321 írta:

(Állítólag az MBL reference line hangsugárzói még jobbak,én ilyet még nem hallottam,az ára viszont csillagászat.)
Szerintem olyan, hogy legjobb a hifiben nem létezik. A legjobb mindenkinek mást jelent, egyetlen készüléket sem lehet kinevezni lejobbnak, mert mindennél van jobb.
A másik, ne is haragudj, de a hozzászólásaid szerkezetileg elég nehezen megfejthetőek. gondolkodik.gif
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 392

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

[quote=gianni321 post_id=2475490 time=1582753180 user_id=21433]

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”