És persze tele vannak felkiáltó jellel. Ezeket el sem olvasom.

Én anno az ilyeneket kapásból töröltem - bánom is én ha egyből nem kel el a cucc.Tanuljon meg köszönni, kérdezni.Az ilyen nem azért megy rá a portékára mert pont azt keresi hosszabb ideje, hanem azért mert pénzszagot érez viszonteladás reményében. Még nem is látta az "árut", de már alkuszik.Vappali írta: ↑2024.11.17., vas. 09:55
Vagy:
Egy friss üzenet, totál ennyi a szöveg, se köszönés, se semmi: "Alkuképes? :)"
Vagy amikor az üzenet ennyi volt: "Írj egy nekem szimpatikus árat, aztán beszélhetünk róla"
Fél éves erősítő német garival, 200eFt.-al magyar ár alatt. Ott is megkaptam a frankót hogy drágán adom mert " a használt cuccok azért jellemzően, 50 60 % áron tudnak elkelni"
Sokan elfelejtenek köszönni, aláírni, még ha csak egy nick nevet is, bár aki komoly szándékkal ír az odabiggyeszti a keresztnevét.
Engem ezek bosszantanak ...

Vagy:

Vagy csak olyan személyek, akik szerint az 50-60%-os ár túlárazott
Vappali írta: ↑2024.11.14., csüt. 18:07"Kicsit" már túlpörgeted a témát! Ismeretlenül "tróger" jelzőket aggatsz emberekre .....![]()

"Kicsit" már túlpörgeted a témát! Ismeretlenül "tróger" jelzőket aggatsz emberekre .....
Itt működhet, de sok nepper, de inkább tróger pl. hardveraprón, jófogáson hirdeti az itt megvett termékeit, nem ritkán 70-90%-os felárral. Így viszont jó eséllyel nem is tudod kinek adtad el a portékádat...

Szerintem volt moderátorként nem kell elmondanom, hogy Én miként vélekedek az általad felvetett dolgokkal kapcsolatban, ezerszer átrágtuk és a többség akarata szerint mentünk tovább. Ismered a véleményem.Tul írta: ↑2024.11.13., szer. 13:25Én szeretlek titeket, meg a fórumot is.
Viszont mindig (moderátorként is) elleneztem azt, hogy erősen mederbe legyenek szorítva a dolgok. Pl. nekem a rinyánál zavaróbb, hogy egy topic bezárása van kilátásba helyezve, ha egy egyébként flexibilis témával kapcsolatban nem konkrét hozzászólások jönnek, hanem szabad vélemények. Annál is inkább, mert, kövezzetek meg, de egyetértek kargidjével.
Nagyon fontos momentuma a rinyának, hogy a túlárazott termékeknek komoly árfelhajtó ereje van a többi eladó termékre is, ezt szerintem nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az ilyesmi mechanizmusokból fúvódik a lufi, ami sosem jó. Különben is, ki dönti el, hogy valami "VALÓBAN" túlárazott-e? Azon az alapon, ami most kirajzolódik (látva a like-okat a hsz-eken), mindenki fogja be és ha kell, kell, ha nem, akkor nem. Ez azonban egy magas fokú tájékozottságot és képben lévőséget is feltételez, amivel nem rendelkezhet mindenki. A "neppereket" viszont védjük a szabályokkal. Ebben évek óta tartom a véleményem, hogy jobb nyílt sisakkal játszani és részemről hagynám megvitatni az árakat akár topicon belül is. Értem az ellenérveket, persze, kisebbségben is vagyok, de akkor is![]()
Az már csak egy plusz - bár kétség kívül saját nyomoromat jelző - tényező, hogy számomra baromira zavaró, hogy a társadalom minden emelést elfogad és ebbe kezd belesimulni az itteni vonulat is. Semmit nem tehetsz ellene, ez ilyen. Ne emelj szót ellene. Fogadd el. Ha nem megy, nem itt a helyed. Na de biztosan túl romantikus lélek vagyok.
Írnék egy példát, nálam hogy néz ki az, amikor valami túlárazott: ha a használt ára magasabb, mint a termék nettó ára volt újonnan. Ez ugye azzal egyenlő, hogy az én iránytűm szerint az új ár 70-73%-a fölött árulni valamit nem jó, akár a boltból való kihozatal másnapján. Szerintem egyszerűen gáz, ha a használt eszközért többet kér el valaki, mint amennyiért a kereskedő adta, ha levonjuk az ÁFA-t. Az értékcsökkenést is a nettó árból számolom és így nem is nehéz eljutni oda, hogy egy 1-2 éves, még akár garis dolog ára az új árának fele környékére essen. Az én látószögemből ez a realitás is, szemben a látszatra többségi felfogásnak tűnő € követő hozzáállással, mert amit ennek megfelelően hirdetek, hamar elkel. Amikor pedig megpróbálkozom nem alulárazni, mint a most futó egy szem hirdetésem, akkor egyetlen érdeklődő sincs![]()
Szóval egyet is értek, meg nem is, mert szerintem
-hagyjuk, hogy mindenki annyiért hirdessen, amennyiért akar,
-viszont hagyjunk teret az ezzel kapcsolatos észrevételeknek, kritikáknak is.
Mert a vélemények kizárásával, 'néma, tűrő' és nem 'szabad' piacot teremtünk, ezzel pedig (ismétlem) a nyerészkedőket segítjük.
Vinkler írta: ↑2024.11.12., kedd 17:02Annyira szánalmas ez a rinya. Már bocs. Komolyan?! Te melyik bolygón élsz?
A használt piac meg amúgy is beárazza a terméket. Ha drága nem veszik meg. Ennyire egyszerű. Senkinek sem kötelező vásárolni! Neked sem. De azon sipítozni, hogy mi mennyibe kerül az teljesen felesleges. Ráadásul az árak mindenhol emelkedtek, nem csak az AVX-en, teljesen mindegy kire fogod, ennek senkihez nincs köze itt, de te fogd rá a nyuszira.
Ennek a témának nem az a lényege, hogy időről időre siratóasszonyok telekönnyezzék, hanem az, hogy a túlárazott, VALÓBAN túlárazott termékeket meg lehessen vitatni. Az eredeti célt lassan egyáltalán nem tölti be és, ha ez így marad, akkor be is zárom, mert így nem sok értelme van, csak flame war-t generál, arra pedig semmi szükség!
Nem gyártok statisztikákat, de az a benyomásom, hogy egyre nehezebb itt is meghatározni, hogy mi a valóban túlárazott termék. Hosszú ideig azt láttam az itteni piacon, hogy az olcsó (és ennek megfelelő minőségű) és a drága, hájend termékek keltek el gyorsan, a középkategória meg lassabban. Manapság viszont egyre több olyanba futok bele, hogy magas minőségű termékeke árulnak többen is meglehetősen hosszú ideje, és egyszerűen nem kelnek el - pedig szerintem reális az áruk. Csúcs Valhalla kábelek, Luminok, komoly erősítők nem álltak itt nagyon hosszú ideig régebben, most viszont előfordulnak ilyenek.
Vinkler írta: ↑2024.11.12., kedd 17:02Annyira szánalmas ez a rinya. Már bocs. Komolyan?! Te melyik bolygón élsz?kargidje írta: ↑2024.11.12., kedd 14:57Az a k. érdekes, az 1-2éves, még garanciás termékeket szinte féláron hirdetik itt avx-en, ti meg, pontosabban az irreális árakra bólogatók meg helyeslitek ha a 8-10-20-40éves készülékekért, a mostani bolti árak 50-60%-át kérik az eladók, nepperek. Hát ez a k. nem mindegy!!!! Emiatt is emelkedtek az utóbbi 4évben itt avx-en az árak!!!
... és egy 20-30éves készülék árához k. mindegy mennyi most a Ft/€ árfolyam!!!
A használt piac meg amúgy is beárazza a terméket. Ha drága nem veszik meg. Ennyire egyszerű. Senkinek sem kötelező vásárolni! Neked sem. De azon sipítozni, hogy mi mennyibe kerül az teljesen felesleges. Ráadásul az árak mindenhol emelkedtek, nem csak az AVX-en, teljesen mindegy kire fogod, ennek senkihez nincs köze itt, de te fogd rá a nyuszira.
Ennek a témának nem az a lényege, hogy időről időre siratóasszonyok telekönnyezzék, hanem az, hogy a túlárazott, VALÓBAN túlárazott termékeket meg lehessen vitatni. Az eredeti célt lassan egyáltalán nem tölti be és, ha ez így marad, akkor be is zárom, mert így nem sok értelme van, csak flame war-t generál, arra pedig semmi szükség!

Végre valaki leírta a frankót.Vinkler írta: ↑2024.11.12., kedd 17:02Annyira szánalmas ez a rinya. Már bocs. Komolyan?! Te melyik bolygón élsz?kargidje írta: ↑2024.11.12., kedd 14:57Az a k. érdekes, az 1-2éves, még garanciás termékeket szinte féláron hirdetik itt avx-en, ti meg, pontosabban az irreális árakra bólogatók meg helyeslitek ha a 8-10-20-40éves készülékekért, a mostani bolti árak 50-60%-át kérik az eladók, nepperek. Hát ez a k. nem mindegy!!!! Emiatt is emelkedtek az utóbbi 4évben itt avx-en az árak!!!

Annyira szánalmas ez a rinya. Már bocs. Komolyan?! Te melyik bolygón élsz?kargidje írta: ↑2024.11.12., kedd 14:57Az a k. érdekes, az 1-2éves, még garanciás termékeket szinte féláron hirdetik itt avx-en, ti meg, pontosabban az irreális árakra bólogatók meg helyeslitek ha a 8-10-20-40éves készülékekért, a mostani bolti árak 50-60%-át kérik az eladók, nepperek. Hát ez a k. nem mindegy!!!! Emiatt is emelkedtek az utóbbi 4évben itt avx-en az árak!!!
Nem normális, de ez az általános, nézd meg a hirdetéseket...
A 10-20-40 eves keszulek, ami olyan allapotban is van azt jelenteti, hogy fel eleten at vigyazott ra valaki (karbantartottak, jo helyen volt, odafigyeltek ra, megtartva eredeti kepessegeit).kargidje írta: ↑2024.11.12., kedd 14:57Az a k. érdekes, az 1-2éves, még garanciás termékeket szinte féláron hirdetik itt avx-en, ti meg, pontosabban az irreális árakra bólogatók meg helyeslitek ha a 8-10-20-40éves készülékekért, a mostani bolti árak 50-60%-át kérik az eladók, nepperek. Hát ez a k. nem mindegy!!!! Emiatt is emelkedtek az utóbbi 4évben itt avx-en az árak!!!
Ezek szerint te meg mindig 400 Ft-ert veszed a kilo kenyeret es nalatok 365 Ft az EUR? Szetneztrl most a 410-es EUR-ra milyen arak fognak szuletni az uj termekekre a boltokban?kargidje írta: ↑2024.11.11., hétf. 22:40Meg amikor a kedves fórumtagok csak tapsolnak hozzá, a következő szlogenekkel:
mert hát mekkora (háborús) infláció van, meg a most kapható utódja milyen drága a boltban...stb baromságokkal etetik a nagyérdeműt.Lehet, csak arra van 3év garancia, meg nem volt előtte 2-3-4-5...stb tulaja, meg nincs leütve sehol, megvan hozzá az összes gyári tartozék, meg nem kerül pénzbe, ha esetleg elromlik, mert hát ugye garis!!!
... és el is érkeztünk az utóbbi 3-4 év alatt a jófogás, hifishark áraihoz.![]()