Tul írta: ↑2024.11.07., csüt. 15:02
Általános már mindenhol, hogy eltávolodunk, sőt zavar sokakat a kapcsolódás. Ők nem azért vannak itt..
Nekem kifejezetten jól esik olyan emberektől üzenetet kapni, akik hajlandóak az illem normáit betartani és mindemellett nem csak 1-2 sorban kommunikálnak, nem sajnálva azt a 10mp-et egy összetett mondat leírására. Ahogy a hirdetésekben is örülök a kérdéseknek, akár az árral kapcsolatban is. Végtére is eladni akarom, tisztességesen, nincs titkolni valóm, a körültekintő tájékoztatás nekem is érdekem, mert a francnak nem hiányzik az utólagos magyarázkodás.
Egyre többször találkozom olyannal, hogy "inkább nem adom", "nem megyek el a postára", "nem tökörészek a futárral", stb. Ezzel párhuzamosan, ha én írom egy hirdetésembe, hogy elmegyek, bemérem és beüzemelem a vevőnél a cuccot, ingyen, az árában, akkor is inkább alkudnának 10eFt-ot és adjam fel postán, mert neki úgy jobb. Én mondjuk legalább feladom, na

Van ilyen, nem akarok pálcát törni senki felett, de annyira hiányoznak azok a régi, fanatikus arcok, akikkel élvezet volt találkozni és leülni akár az ő, akár az én otthonomban (de akár egy parkolóban is) és jól megvitatni a hifi és az élet nagy dolgait egy jó zene mellett :)
akvapark írta: ↑2024.11.06., szer. 10:17
Sajnos ilyen időket élünk, mint a lenti hozzászólás is bizonyítja, még itt is. vagy fél éve - igaz nyilvánosan, de szerintem sokakat érintően - kérdeztem egy hirdetésben valamit, és kb. 10 perc múlva csöngött a telefon, és ordenáré módon leb.sztak, hogy mit rondítok a hirdetésébe.
Érdekes, de nem a hirdetésben megadott telefonról hívtak.
vagy szokásos kérdezési stílusomban kérdezek: Üdvözlöm! xxxxxx Köszönöm válaszát. és erre kioktatnak, hogy mit okoskodok, kekeckedek.
Valahogy, valami elcsúszott egyes embereknél.
Ezzel maximálisan egyetértek. Régóta tag vagyok, igaz csak szinte read only módban, de ha lehet ezt mondani, kissé felhígult az oldal. Ritkán szoktam hirdetni, de már kétszer fordult elő velem, hogy olyan szinten kaptam meghökkentő, (számomra) alpári beszólásokat, hogy nem tudtam hová tenni.
Legutóbbi "gyöngyszem" fórumtárs kábeleket akart tőlem vásárolni és annyira alkudozott az árból a szokásos szöveggel, hogy "nincs több pénzem rá" stb... , kétszer is engedtem neki az árból, a postaköltséget is átvállaltam. Bőszen kérdezgetett a kábelekről, írjam le mik a tapasztalataim velük, természetesen válaszolgattam a kérdéseire.
Aztán úgy döntött megveszi a kábeleket. A hirdetésben szerepel, hogy személyesen is át lehet venni, ezzel a lehetőséggel nem élt. Foxpost-ot ajánlottam neki az összeg (38 ezer Ft.) előreutalásával. Olyan stílusban kérdeztem meg tőle az előreutalást, hogy: "ha hajlandó elfogadni, hogy előre kell utalni, akkor mehet a Foxpost". Szóval nem kész tények elé állítottam, hogy márpedig utalj előre, nem tartottam pisztolyt a fejéhez stb...
Mivel tisztában vagyok vele, hogy nem szívesen utal az ember előre, átküldtem neki a Prohardveres nick-emet ahol láthatja szintén a hirdetést és azt is, hogy 100 pozitív, 0 negatív értékelésem van.
Na ekkor elgurult nála valami és annyit kaptam, hogy: "csezd meg"

Természetesen nem válaszoltam neki semmit, csak megmosolyogtam.
Nem igazán tudom hová tenni az ilyen embereket. Valahogy nem tudják a kis kezükkel leírni, hogy elnézést, nem szeretnék előre utalni, személyesen pedig nem tudom átvenni. Semmi gond! Elköszönünk és se bú, se bá.
Senki nincs arra kényszerítve, hogy előre utaljon és nem fogok a kardomba dőlni. Már meg is vették az egyiket, előre is utalt és minő meglepetés, meg is kapta a kábelt.
Ebben a szituációban nem az zavar, hogy nem hajlandó előre utalni, az sem zavar, hogy esetleg az vezérelte az ominózus, szűkszavú válaszadására, hogy nem bízik meg bennem. Hanem maga a hangnem és a megnyilvánulás. Nem bízott meg bennem, oké. De ugye azt elvárta volna, hogy én bízzak meg benne és küldjem utánvétesen, (ugye az úgy drágább természetesen) aztán vagy átveszi a csomagot vagy sem, aztán fizessek újból azért, hogy a csomagomat visszaszállítsák. A megnyilvánulása alapján valószínűleg nem vette volna át. Az ilyen embereket próbálom messziről kerülni, néha azért belebotlok néhányba.
De az is lehet, hogy itt nem a bizalom hiánya volt a probléma, hanem az, hogyan merek én pénzt kérni a kábelért és miért nem küldöm el neki ingyen
Természetesen az illető nevét nem írom le, maradjon "homályban"