A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.
TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.
nem szándékoznék megválni tőlük,mert elég ritkák,előre is köszi a segítséget,ami a padlót érinti személy szerint le izélem undorító tölgy,a leg ocsmányabb szín és minta ami létezik,meg albérlet,hidegen hagy
Hát ha én lennék a lakás tulajdonosa, már bontanám is fel a bérleti szerződést.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
nem szándékoznék megválni tőlük,mert elég ritkák,előre is köszi a segítséget,ami a padlót érinti személy szerint le izélem undorító tölgy,a leg ocsmányabb szín és minta ami létezik,meg albérlet,hidegen hagy
IMG_20221118_114414.jpgIMG_20221118_114357.jpgIMG_20221118_114349.jpgIMG_20221118_114340.jpgIMG_20221118_114230.jpgIMG_20221118_114158.jpgSziasztok kérdésem az volna hogy a mai piacon mit ér ez a hangfal páros.A hsz eket úgy vettem még ano hogy a kedves gazdija szanaszéjjel barmolta ,kárpit letépkedve szét furkálva stb.A hsz mind jó és a hálok is hibátlanok.Sok munka volt életet lehelni bele,Belseje akusztika szivacsal van kitömve ,ez erezhetően is dinamikusabb lett a mély.jbl studió 190 és a hátterek 130
Én kerek 100ezerért adtam el egy pár JBL Studio 190--est, 4 és fél éve, teljesen gyári álllapotban, pár évesen, pontosan ebben a színben, meg a csomagoló dobozai is makulátlanok voltak. Nem volt nagy kapkodás értük, de nem is volt vészes, emlékeim szerint pár hét alatt gazdára leltek, de tényleg teljesen újszerű állapotra gondolj, mindennel. Ehhez kélpest érdemes belőni a kért árat. Újan 160ezerbe kerültek anno. Ha el akarod adni, és nem csak hirdetni, akkor mondjuk indíts 75-80-nal a hirdetést a frontokért, 30-35-tel a hétterekért, és várj türelmesen a vevőre. Ha nem akar érkezni, akkor vidd lassan lennebb, addig, amíg gazdára talál. Persze indíthatsz fönnebb is, de csak ha a gyári dobozai is megvannak, és minden makulátlan.
(egyébként: nem sajnálod azt a szegény padlót? Ezek elég súlyos és nagy dobozok, csupasz tüskékkel én még kőpadlóra sem tenném őket...)
IMG_20221118_114414.jpgIMG_20221118_114357.jpgIMG_20221118_114349.jpgIMG_20221118_114340.jpgIMG_20221118_114230.jpgIMG_20221118_114158.jpgSziasztok kérdésem az volna hogy a mai piacon mit ér ez a hangfal páros.A hsz eket úgy vettem még ano hogy a kedves gazdija szanaszéjjel barmolta ,kárpit letépkedve szét furkálva stb.A hsz mind jó és a hálok is hibátlanok.Sok munka volt életet lehelni bele,Belseje akusztika szivacsal van kitömve ,ez erezhetően is dinamikusabb lett a mély.jbl studió 190 és a hátterek 130
Én kerek 100ezerért adtam el egy pár JBL Studio 190--est, 4 és fél éve, teljesen gyári álllapotban, pár évesen, pontosan ebben a színben, meg a csomagoló dobozai is makulátlanok voltak. Nem volt nagy kapkodás értük, de nem is volt vészes, emlékeim szerint pár hét alatt gazdára leltek, de tényleg teljesen újszerű állapotra gondolj, mindennel. Ehhez kélpest érdemes belőni a kért árat. Újan 160ezerbe kerültek anno. Ha el akarod adni, és nem csak hirdetni, akkor mondjuk indíts 75-80-nal a hirdetést a frontokért, 30-35-tel a hétterekért, és várj türelmesen a vevőre. Ha nem akar érkezni, akkor vidd lassan lennebb, addig, amíg gazdára talál. Persze indíthatsz fönnebb is, de csak ha a gyári dobozai is megvannak, és minden makulátlan.
(egyébként: nem sajnálod azt a szegény padlót? Ezek elég súlyos és nagy dobozok, csupasz tüskékkel én még kőpadlóra sem tenném őket...)
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
IMG_20221118_114414.jpg (1.79 MiB) Megtekintve 4010 alkalommal
IMG_20221118_114357.jpg (1.72 MiB) Megtekintve 4010 alkalommal
IMG_20221118_114349.jpg (1.85 MiB) Megtekintve 4010 alkalommal
IMG_20221118_114340.jpg (1.77 MiB) Megtekintve 4010 alkalommal
IMG_20221118_114230.jpg (1.73 MiB) Megtekintve 4010 alkalommal
IMG_20221118_114158.jpg (1.3 MiB) Megtekintve 4010 alkalommal
Sziasztok kérdésem az volna hogy a mai piacon mit ér ez a hangfal páros.A hsz eket úgy vettem még ano hogy a kedves gazdija szanaszéjjel barmolta ,kárpit letépkedve szét furkálva stb.A hsz mind jó és a hálok is hibátlanok.Sok munka volt életet lehelni bele,Belseje akusztika szivacsal van kitömve ,ez erezhetően is dinamikusabb lett a mély.jbl studió 190 és a hátterek 130
Sziasztok!
Pioneer Pl6 beárazásában szeretnék segítséget kérni!
Mindene szépen működik, a plexi viszont csúnya, karcos. Valamilyen AT tű van rajta, ezzel kaptam tavaly
6A3D5B9E-8F96-4F6C-99FC-DC1959A6D13F.jpeg (404.17 KiB) Megtekintve 4390 alkalommal
2D900B0F-D1E4-484D-8555-BBE161767AC4.jpeg (219.34 KiB) Megtekintve 4390 alkalommal
Egy rokonomnak próbálok segíteni. Tulajdonába került egy Bang and Olufsen Beocenter 9000. Soha nem volt általunk próbálva. Ennek több oka van. Nincs hozzá még meg a hangfal. Illetve van rajta némi hiba. A 2 üveg betétnek semmi baja, de kijött a helyéről, mert a műanyag tokozatok, amik tartják az üvegeket, el vannak repedve. Biztos, hogy nem érte erős ütés az eszközt, mert nincs erre utaló nyom.
Mit érhet így az eszköz? Gondolom ki kéne próbálni, mert egy ilyen infó azért alap...
(Ettől függetlenül, azt gondolom ez így inkább donor lesz, mintsem fő darab...)
Senki nem vesz 80-90%-os áron használt hifit. Kb. mindegy hogy 15 percig használtad vagy 3 hónapig - ezt amúgy sem nagyon lehet bizonyítani - ha ki van bontva, akkor használtnak számít, és maximum 60-70%-os áron lehet eladni.
Én vettem már.
Egy sráctól, aki megvett egy dobozolt cuccot, kibontotta, és kb 2 nap alatt rájött, hogy nem ezt kereste, meg is hirdette itt.
Megvettem tőle 10ezerrel olcsóbban, mint amennyiért vette blackfriday akcióban (170e, eredeti számla, csomagolás, stb.)
Nem érzem hülyénak magam, nekem kellett, mivel lemaradtam a BF-akcióról, de a srácnak is 10ezrébe került, hogy mellényúlt.
Ja, mai napig megvan…
Erre mondom én, hogy win-win. Mindenki örül, szóval ez a követendő példa. :)
Ez egy speciális eset, a 160ezres használt árat a a termék normál árával kell összevetni, úgy vélhetően kijön a 60-70%-os ár.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Senki nem vesz 80-90%-os áron használt hifit. Kb. mindegy hogy 15 percig használtad vagy 3 hónapig - ezt amúgy sem nagyon lehet bizonyítani - ha ki van bontva, akkor használtnak számít, és maximum 60-70%-os áron lehet eladni.
Én vettem már.
Egy sráctól, aki megvett egy dobozolt cuccot, kibontotta, és kb 2 nap alatt rájött, hogy nem ezt kereste, meg is hirdette itt.
Megvettem tőle 10ezerrel olcsóbban, mint amennyiért vette blackfriday akcióban (170e, eredeti számla, csomagolás, stb.)
Nem érzem hülyénak magam, nekem kellett, mivel lemaradtam a BF-akcióról, de a srácnak is 10ezrébe került, hogy mellényúlt.
Ja, mai napig megvan…
Erre mondom én, hogy win-win. Mindenki örül, szóval ez a követendő példa. :)
Én vettem már.
Ja, mai napig megvan…
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
Különbséget kellene tenni az ár és az érték között. Jelenleg egy SMSL SU-9 460 USD a Shenzenaudionál. Most éppen 430 Ft egy dollár, de ne számoljunk csak 410-zel. Ekkor kb. 190.000 Ft-ra jön ki a termék ára, ami ÁFA-val 240.000 Ft. Ehhez képest a Muzix 250.000 Ft-ért adja, ami szerintem tisztességes árképzés.
Az új árához képest egy pár hónapos készülék ára ezek szerint 150.000 Ft, ami 40 % áresés. Itt jön képbe azonban az érték, mert ettől még a termék értéke nem lett 40 %-kal kevesebb, hiszen ugyanazt a hangminőséget tudja.
Tudom, hogy sokan megengedhetik maguknak azt, hogy akár 1-2 nap használat után ekkora veszteséggel adjanak tovább egy terméket, a gond azonban azt, hogy itt is érvényesül az egy bolond százat csinál elv. Mert ha valaki példának okáért eladja 100 ezerért, akkor a másik eladó, illetve vevő azt látja, hogy nohát ez 100.000 Ft-ot ér, én is ennyiért tudom eladni, illetve megvenni. De nem annyit ér, csak annyi az ára, mert volt egy bolond, aki eladta 60 %-os veszteséggel.
Sajnos mára az egész élet így működik. A lényeg, hogy akárhogy csűröm-csavarom is, ezek alapján hifi készüléket nem érdemes újat venni és ha ismét vásárláson töröm a fejem mindenképpen megvárom azt a bolondot, aki elajándékozza nekem álmaim készüléket.
Persze, használtan kb. egy kategóriával feljebb tudsz vásárolni, de mindig ott van a lutri faktor.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Különbséget kellene tenni az ár és az érték között. Jelenleg egy SMSL SU-9 460 USD a Shenzenaudionál. Most éppen 430 Ft egy dollár, de ne számoljunk csak 410-zel. Ekkor kb. 190.000 Ft-ra jön ki a termék ára, ami ÁFA-val 240.000 Ft. Ehhez képest a Muzix 250.000 Ft-ért adja, ami szerintem tisztességes árképzés.
Az új árához képest egy pár hónapos készülék ára ezek szerint 150.000 Ft, ami 40 % áresés. Itt jön képbe azonban az érték, mert ettől még a termék értéke nem lett 40 %-kal kevesebb, hiszen ugyanazt a hangminőséget tudja.
Tudom, hogy sokan megengedhetik maguknak azt, hogy akár 1-2 nap használat után ekkora veszteséggel adjanak tovább egy terméket, a gond azonban azt, hogy itt is érvényesül az egy bolond százat csinál elv. Mert ha valaki példának okáért eladja 100 ezerért, akkor a másik eladó, illetve vevő azt látja, hogy nohát ez 100.000 Ft-ot ér, én is ennyiért tudom eladni, illetve megvenni. De nem annyit ér, csak annyi az ára, mert volt egy bolond, aki eladta 60 %-os veszteséggel.
Sajnos mára az egész élet így működik. A lényeg, hogy akárhogy csűröm-csavarom is, ezek alapján hifi készüléket nem érdemes újat venni és ha ismét vásárláson töröm a fejem mindenképpen megvárom azt a bolondot, aki elajándékozza nekem álmaim készüléket.
Megteszed, hogy kifejted miért? Úgy értem mi indokolja azt, hogy egy 250.000 Ft-os terméket közel 40 %-kal olcsóbban adjak csak azért, mert már üzemelt kb. 15 percet? Ha én ilyet szeretnék venni, azonnal megragadnám a lehetőséget, mert tízezreket spórolok vele, amit másra költhetek. Ehhez képest itt azt látom, hogy több százezres, illetve milliós készülékek úgy cserélnek gazdát, hogy azon az illető súlyos százezreket bukik. Szóval a kérdés röviden: miért törvényszerű az, hogy mindig a vevő nyer a hifi piacon?
Ha gondolod írj privátban, nem akarok vitafórummá minősíteni egy hirdetési felületet, de ez kikívánkozott belőlem.
Amúgy téged érdekelne 160.000-ért?
Senki nem vesz 80-90%-os áron használt hifit. Kb. mindegy hogy 15 percig használtad vagy 3 hónapig - ezt amúgy sem nagyon lehet bizonyítani - ha ki van bontva, akkor használtnak számít, és maximum 60-70%-os áron lehet eladni. Ez viszont az aktuális árra vonatkozik, tehát ahogy megy fel a hifi ára a gyenge forint miatt, úgy a használt cuccok ára is igazodik ehhez.
Amiből meg sok használt készülék van eladó a piacon (és eléggé úgy tűnik, hogy ezekben a chi-fi csodákban sokan csalódtak, mert rengetegen hirdetik használtan), azt értelemszerűen nehezebb eladni, vagy többet kell engedni az árból.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Hifisharkon is meg lehet nézni, 400 euró fölött ritkán kínálják. Szerintem nem is túl vészes a bő 20-30% áresés, ugyanis az audiophonicsnál is ~500€ újonnan (a pontos összeg nyilván függ a célországtól és az ott érvényes áfától).
Az rendben van, hogy minden annyit ér, amennyiért el lehet adni. A kérdés inkább arra irányult, hogy miért esik ilyen őrült módon a hifi termékek ára abban a pillanatban, hogy elhagyják a bolt polcait? Ez mára már szinte semmire sem igaz, lásd például a használt autókat, amelyek ára felfelé megy!
De tényleg nem akarok vitafórumot, szóval részemről ennyi.
Ne haragudj hogy kéretlenül bekapcsolódok de egy potenciális vevö szemével válaszolnék kérdésedre. Egyszerü egy termék annyit ér amennyiért el lehet adni. Azt írtad senki nem érdeklödik. Ennek számtalan oka van. A piac tele van smsl, toping , gustard dömping termékekkel. 30-50 ezer árlépcsökkel. A 100 200ezer forintos eszközök között valljuk meg nehéz érdemi különbséget tenni ezért a használt értéke nagyon bizonytalan. A dac-ok iránti kereslet jelentôsen visszaesett hiszen a hálozatos all in one eszközôk kiszoritják.
Hónapok óta keresek megoldást egy accuphase e205 mellé digitális (tidal) eszközre Van egy ieast m20 streamerem ezt szeretném kiváltani. 300000 is szánnék rá hogy megkapjam amit keresek. Itt a fórumon alkudtam rme- re vincentre. Az üzlet nem jött össze. De én ráèrek lesz ez még olcsóbb is Valamit az eladòknak is látni kell. Manapság ez a kategória a legsérülekenyebb. Aki ennyit tud hifi termékre szánni annak most egèszen más gondjai lettek. Én meg kivárom.
Megteszed, hogy kifejted miért? Úgy értem mi indokolja azt, hogy egy 250.000 Ft-os terméket közel 40 %-kal olcsóbban adjak csak azért, mert már üzemelt kb. 15 percet? Ha én ilyet szeretnék venni, azonnal megragadnám a lehetőséget, mert tízezreket spórolok vele, amit másra költhetek. Ehhez képest itt azt látom, hogy több százezres, illetve milliós készülékek úgy cserélnek gazdát, hogy azon az illető súlyos százezreket bukik. Szóval a kérdés röviden: miért törvényszerű az, hogy mindig a vevő nyer a hifi piacon?
Ha gondolod írj privátban, nem akarok vitafórummá minősíteni egy hirdetési felületet, de ez kikívánkozott belőlem.