Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
Vendég

Az AVX-en árusító eladók.Őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem értettél meg. Nem baj.
Nekifutok még egyszer: A kábel egy magánszemély tulajdona volt. Most tök mindegy, hogy ő kereskedőtől vette, használtan vette, magántulajdon. Hogy hamis vagy nem, más történet.
Az AQ-nak nincs joga a magántulajdon megsemmisítésére semmiféle indokból.
Roncsolni sincs joga.
Az AQ egyetlen dolgot tehetett volna: eredeti állapotban visszaadni a tulajdonosának, közölni vele, hogy a kábel hamisítvány. Erről gyártói jegyzőkönyvet állíthatott volna ki. A tulaj majd eldönti, hogy ezek után mit lép. Feljelentést tesz, tárgyalásba kezd azzal, akitől vette.
Az AQ maximum a tulaj segítségét kérhette volna abban, hogy az általa hamisítványnak vélt kábel eredetét kiderítse. Már, ha egyáltalán ez érdekli az AQ-t. De szerintem őt ez egyáltalán nem érdekelte. Az eredete amúgy is kristály tiszta, csak éppen senki nem tud ellene tenni semmit.

Nézze el nekem, de néhány pontban nem értek egyet önnel.
1.) Az AQ-nak, amennyiben a tulajdonos belegyezett, és ez egy igen fontos kérdés, igenis joga van roncsolni, vagy megsemmisíteni.
Hogy egy példával éljek. Ha én elküldök önökhöz egy hangszedőt, hogy vizsgálja be, és abban egyezünk meg, hogy ha önök rossz állapotúnak ítélik meg, akkor azt csinálnak vele, amit akar, akkor létrejött közöttünk az a polgárjogi szerződés, ami alapján önök kidobhatják, bezúzhatják, kettéfűrészelhetik, de ha akarják, értékesíthetik is olyan állapotban, de akár meg is javíthatják, meg javíttathatják, és úgy értékesíthetik, vagy akár használhatják is, hiszen arról volt szó, hogy azt csinálnak vele, amit akarnak. És innentől én nem léphetek fel jogos követeléssel önökkel szemben, hogy rossznak ítélték meg, de mégis eladták, vagy használják.

2.) Az AQ-nak akkor sem kötelessége visszaadni egy általuk hamisnak vélt kábelt, ha nincs semmilyen polgárjogi megállapodása a tulajdonossal. Ha hamisnak véli, akkor joga van átadni azt az illetékes hatóságnak, és feljelentést tenni. És ha később bebizonyosodik, hogy valóban hamis (amihez természetesen, majd az AQ-tól, mint a a márkanév tulajdonosától fognak szakvéleményt kérni), akkor a hatóság azt meg fogja semmisíteni, és ehhez aztán végképp nem kell a tulajdonos beleegyezése.

.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Igen.
.

Nos akkor az AQ-nek kétségtelenül jogában állt roncsolnia a pórul járt tulaj kábelét, mivel azt hamisnak ítélte meg...
Az más kérdés, hogy jogosságon túl én is sajnálom, hogy ilyen szituba került

Kíváncsi lennék, hogy a feljelentésből milyen eredmény lesz...
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

Vendég

Amennyiben az AQ egyértelműen leszögezte szolgáltatási feltételeiben, hogy roncsolni fogja a hamisított kábelt, a megrendelő megrendelte a szolgáltatást, ezzel elfogadta a feltételeket, az kimeríti polgárjogi szerződést? Csak kérdezem. 

Igen.

.

Vendég

Tulajdonlás = nekem van, megtartom
Kereskedelem = ezt eladom, nem tartom meg.
Melyik történt szerinted ?

Nem értettél meg. Nem baj.
Nekifutok még egyszer: A kábel egy magánszemély tulajdona volt. Most tök mindegy, hogy ő kereskedőtől vette, használtan vette, magántulajdon. Hogy hamis vagy nem, más történet.
Az AQ-nak nincs joga a magántulajdon megsemmisítésére semmiféle indokból.
Roncsolni sincs joga.
Az AQ egyetlen dolgot tehetett volna: eredeti állapotban visszaadni a tulajdonosának, közölni vele, hogy a kábel hamisítvány. Erről gyártói jegyzőkönyvet állíthatott volna ki. A tulaj majd eldönti, hogy ezek után mit lép. Feljelentést tesz, tárgyalásba kezd azzal, akitől vette.
Az AQ maximum a tulaj segítségét kérhette volna abban, hogy az általa hamisítványnak vélt kábel eredetét kiderítse. Már, ha egyáltalán ez érdekli az AQ-t. De szerintem őt ez egyáltalán nem érdekelte. Az eredete amúgy is kristály tiszta, csak éppen senki nem tud ellene tenni semmit.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1385

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Én ezt elfogadom, sőt támogatom. Mármint a küzdelmet a hamisítványok ellen.
De nem a hamisítványok birtoklásáról, hanem kereskedelmi célú értékesítésérőll szól az előírás. A hatóságoknak meg kell akadályozni az első forgalomba helyezést, magyarul a kereskedők általi eladást.
Érdekes lenne, ha a hatóság az utcán megállítaná az embereket, leszedné róluk a gatyájukat, cipőjüket, pólójukat és megsemmisíteni a ruhadarabjaikat.
Vicces lenne Nikeis, Adidasos alkalmazottakat látni az utcán, amint letépik az emberek ruháit és felgyújtják azokat.
Itt most erről szól a történet.
Ráadásul az AudioQuest nem hatóság, maximum feljelentést tehetett volna. Semmi joga se volt a kábel megsemmisítésére.

Ps. Közben olvasom, hogy ezt a "hatóságosdit" az AQ részéről mások is fenntartással fogadták és a tulajdonlást sem keverték a kereskedelemmel.

Tulajdonlás = nekem van, megtartom
Kereskedelem = ezt eladom, nem tartom meg.
Melyik történt szerinted ?
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

iBrumi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 70

Hozzászólás Szerző: iBrumi »

Már újraregisztrált.
A régit nem tudom visszaállítani.
hetalvo2 

Tévednem emberi dolog!

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Érthetőek a bannolások, hiszen szerintem senki nem szeretné, ha a fórum a hamis termékek fellegváraként lenne emlegetve. De nem hiszem, hogy valaki, akit kitesznek innen, az olvasná a fórumot, és/vagy újra akarna regisztrálni, kivéve, ha napi szinten kereskedik. Talán ha megvan az email címe, akkor egy levelet kellene neki küldeni.
A régi fiókokat nem lehet visszaállítani? Mert az lenne a korrekt téves esetekben.

Már újraregisztrált.
A régit nem tudom visszaállítani. hetalvo2

iBrumi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Már én sem értem, hogy most akkor megsemmisítették, vagy sem.

Azt is sajnálom, hogy túlságosan gyorsan kiraktam az eladót. Nagyon meggyőző volt, amit olvastam az üzenő falon, de úgy veszem ki a beírásokból, hogy az eladót is valszeg megvezették.
Már bánom, hogy egyáltalán belefolytam a dologba.
Az eladó tud válaszolni, mert megengedtem, hogy regisztráljon.

Érthetőek a bannolások, hiszen szerintem senki nem szeretné, ha a fórum a hamis termékek fellegváraként lenne emlegetve. De nem hiszem, hogy valaki, akit kitesznek innen, az olvasná a fórumot, és/vagy újra akarna regisztrálni, kivéve, ha napi szinten kereskedik. Talán ha megvan az email címe, akkor egy levelet kellene neki küldeni.
A régi fiókokat nem lehet visszaállítani? Mert az lenne a korrekt téves esetekben.

iBrumi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sokmindenben egyetértek veled mint hétalvó barátja, de lehet nem tudsz vagy nem akarod megérteni amit írtam, ezért leírom nagybetűkkel.

NEM AZÉRT NEM VETTE VISSZA A KÁBELT HÉTALVÓ KOLLÉGA MERT DARABOKBAN VAN!!!!!!!!, HANEM MERT ÚGY GONDOLTA, HOGY AZ AUDIOQUEST HIVATALOS EURÓPAI KÉPVISELETE KICSERÉLTE AZ Ő HAMIS KÁBELÉT EGY MÁSIKRA ÉS EZT A KÁBELT KAPTAM MEG ÉN.  

Egyetértek veled abban, hogy naív voltam, de ez nem jelenti azt , hogy át lehet verni tudatosan mint ebben az esetben ill. nem tudatosan a másikat.
Mint írtam itt a fórumon egy fórumtársttól benne van egy topikban is kirakom ide is, mert ez úgyis nyilvános     

Igen, mert sajnos ismeretségemben többen porul jártak ilyen (Kinai) hamisítványokkal.Lásd Hétalvó példáját és a kéthetes idegösszeomlását, senkinek se hiányzik ugye?)
Nem szabad engedni itt a fórumon, hogy bár ki áruljon hamis kábeleket!    és a Kácsa-Audio-val történt beszélgetésem során kiderült, hogy Hétalvó kollégát már átverték ilyen hamis Sky kábellel. Vagyis volt hamis Sky kábel IS a birtokában. Nem kétlem, hogy meg volt elégedve az eredetijével, de attól függetlenül még nem kellett volna eladnia a hamisat TUDATOSAN NEKEM. Ez az ami emberileg nem korrekt dolog. Igen Ő is egy áldozat, de ez így a legalja kategória. Amúgy nem hiszem, hogy nemet mondtam volna ha megkér rá, hogy segítsek neki feljelenti azt az embert, akitől ő is vette a kábelt.

Hihetetlen, hogy ilyen dolgok miatt ülök munka előtt a gép előtt. 

Nem vagyok abban biztos, hogy én nem értem a beírtakat. És nem mondtam, hogy a barátom lenne. Az idegösszeomlásáról sem tudtam. Sőt, most tudtam meg ATC beírásából, hogy már nem is fórumtag. 
Vagyis, Téged sérelem ért, és ezért kirúgtak innen egy olyan embert, akivel (amikről én tudok) páran örültek, hogy üzletelhettek. Természetesen lehetséges, hogy én tévedek, ez esetben elnézést kérek.
Fura, hogy emiatt ki lett innen dobva. Hiszen szerintem könnyen vissza lehetett volna keresni, hogy milyen aktivitással volt jelen. Van/volt, aki jópár és többféle AQ kábelt árult érdekesen alacsony áron, de az nem hétalvó.
Nem érdemem védeni, csak tudom, hogy sokaknak segített itt a fórumon, és Te vagy az első ember, akitől negatívat hallok.

Vendég

@AA HG !
Kedves Gábor !  EU-s előírás, hogy hamisított márkajelzéssel nem lehet árút forgalomba tartani.
Milyen sok  xxxx feliratos pólót, cipőt, melegítőt sőt CD-t zúztak be.
Csak ez a kábel "kicsit" drágább portéka.

Én ezt elfogadom, sőt támogatom. Mármint a küzdelmet a hamisítványok ellen.
De nem a hamisítványok birtoklásáról, hanem kereskedelmi célú értékesítésérőll szól az előírás. A hatóságoknak meg kell akadályozni az első forgalomba helyezést, magyarul a kereskedők általi eladást.
Érdekes lenne, ha a hatóság az utcán megállítaná az embereket, leszedné róluk a gatyájukat, cipőjüket, pólójukat és megsemmisíteni a ruhadarabjaikat.
Vicces lenne Nikeis, Adidasos alkalmazottakat látni az utcán, amint letépik az emberek ruháit és felgyújtják azokat.
Itt most erről szól a történet.
Ráadásul az AudioQuest nem hatóság, maximum feljelentést tehetett volna. Semmi joga se volt a kábel megsemmisítésére.

Ps. Közben olvasom, hogy ezt a "hatóságosdit" az AQ részéről mások is fenntartással fogadták és a tulajdonlást sem keverték a kereskedelemmel.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Azt írták, hogy visszakerült a drót, feldarabolva...

PS: kíváncsian várom, hogy mikor jelennek meg az apróban AQ Sky jumperek, az eredeti, közepes minőségű csatlakozók helyett jóval jobb hangú csatlakozókkal szerelve :D
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Természetesen, ha a két fél között polgárjogi szerződés jön létre arra vonatkozóan, hogy az egyik fél bizonyos feltételek fennállta esetén megrongálhatja, megsemmisítheti a rábízott jószágot, akkor egészen más a helyzet, hiszen itt két fél egyező akaratnyilvánításáról van szó. De ezt ne keverjük össze a hatósági megsemmisítéssel, mert ott nem kell a megsemmisítéshez, megrongáláshoz mind két fél beleegyezése.
.

Amennyiben az AQ egyértelműen leszögezte szolgáltatási feltételeiben, hogy roncsolni fogja a hamisított kábelt, a megrendelő megrendelte a szolgáltatást, ezzel elfogadta a feltételeket, az kimeríti polgárjogi szerződést? Csak kérdezem. 

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Igen, de ha jól értettem, magát a kábelt visszaküldték...csak roncsolva

Azt is sajnálom, hogy túlságosan gyorsan kiraktam az eladót. Nagyon meggyőző volt, amit olvastam az üzenő falon, de úgy veszem ki a beírásokból, hogy az eladót is valszeg megvezették.
Már bánom, hogy egyáltalán belefolytam a dologba.
Az eladó tud válaszolni, mert megengedtem, hogy regisztráljon.

Vendég

Mondjuk az is igaz, hogy jelen esetben talán az a probléma, hogy ezt a roncsolást maga az AQ csinálta, nem valamilyen "hivatalos szerv"  

Pontosan erről van szó.
Egy hatóságnak joga van elkobozni, megrongálni, bezúzni, megsemmisíteni, nem csak a hamis árut, hanem azt is aminek nincs igazolva az eredete. (Gondoljunk csak az élelmiszer-megsemmisítésekre a nagybani piacon.*) Svájcban pl. nagyon komolyan veszik a hamis svájci órák kérdését, és szoktak is ilyen jellegű ellenőrzéseket tartani, még a repülőterek utasai között is. Ilyenkor pl. ha találnak egy hamis Rolexet, akkor az ottani vámosok azt elkobozzák (később bezúzzák), és a legtöbb esetben még pénzbüntetéssel is sújtják a hamis Rolex tulajdonost. De ezt ott sem a Rolex emberei végzik a repülőtéren, hanem az ottani vámosok, azaz, egy hatóság.

Természetesen, ha a két fél között polgárjogi szerződés jön létre arra vonatkozóan, hogy az egyik fél bizonyos feltételek fennállta esetén megrongálhatja, megsemmisítheti a rábízott jószágot, akkor egészen más a helyzet, hiszen itt két fél egyező akaratnyilvánításáról van szó. De ezt ne keverjük össze a hatósági megsemmisítéssel, mert ott nem kell a megsemmisítéshez, megrongáláshoz mind két fél beleegyezése.

*: pl.: http://www.portfolio.hu/vallalatok/agra ... 78149.html

.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

különösen ha egy esetleges bizonyítási eljárásban szükség lehet magára a termékre.

Igen, de ha jól értettem, magát a kábelt visszaküldték...csak roncsolva

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 164

Hozzászólás Szerző: IamMenyus »

sanszos, hogy nem elég az AQ-nak a honlapjára kiírni azt hogy a szerinte nem eredeti termékeket megsemmisíti,
mert ez még édeskevés jogosítvány arra hogy hatóságként lépjenek fel.

-szerintem- a forgalomban tartás kizárása nem azonos a megsemmisítéssel,
különösen ha egy esetleges bizonyítási eljárásban szükség lehet magára a termékre.

Mondjuk az is igaz, hogy jelen esetben talán az a probléma, hogy ezt a roncsolást maga az AQ csinálta, nem valamilyen "hivatalos szerv"  

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Ja, nem láttam még Akva beírását, amikor írtam a posztomat

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Mondjuk az AudioQuest is megéri a pénzét. Semmi joga roncsolni más magántulajdonát. Állapítsa meg, hogy hamis vagy nem, de ne roncsolja. A bevizsgálásért kérjen pénzt, ha ingyen már ezt nem akarja megtenni. (kb. ez olyan, mintha a műszaki vizsgán kiderül, hogy fékhibás a kocsi és bezúzzák, mert a közúti forgalomra veszélyes)

Összességében egyetértek Veled, de szerintem sántít ez a hasonlat, mert az AQ kábel nem hibás volt, hanem hamis (most tegyük félre, hogy a hamisság mennyire bizonyított). Európában tudtommal az a gyakorlat, hogy hamisítványokat bezúzzák, lásd hamisított CD-k, parfümök, ruhák, cigaretta, stb.
Esetleg a hamisított Nike cipőt eladó árus követelhetné, hogy a tulajdonában lévő cipővel nem rendelkezhet, nem zúzhatja be fogyasztóvédelmi szerv? Számlázza ki a bevizsgálási díjat, majd küldje vissza cipőt a kereskedőnek?

PS: még egy gondolat: Egy hivatalosan 650 ezerért árult kábelre illene valamilyen egyedi azonosítószámot tennie az AQ-nak, így esetleg biztonságosabb lenne úgy a forgalmazása, mint jelen esetben a visszaküldött, roncsolt drót beazonosítása is   

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Mondjuk az AudioQuest is megéri a pénzét. Semmi joga roncsolni más magántulajdonát. Állapítsa meg, hogy hamis vagy nem, de ne roncsolja. A bevizsgálásért kérjen pénzt, ha ingyen már ezt nem akarja megtenni. (kb. ez olyan, mintha a műszaki vizsgán kiderül, hogy fékhibás a kocsi és bezúzzák, mert a közúti forgalomra veszélyes)
Mi van, ha tévedett? 
Mindkét felet meg lehet érteni. A vevő kifizetett 180000 Ft-ot és most se pénz, se kábel. De mielőtt elküldte a kábelt vizsgálatra, tisztában kellett volna lennie a vizsgálat következményeivel. Az eladó felajánlotta, hogy visszaadja a pénzt, ha visszakapja az általa eladott kábelt az eladáskori állapotában.
De most nincs kábel. Valahol érthető, hogy ő csak akkor fizeti vissza a kábel árát, ha visszakapja a kábelét.
Véleményem szerint a vevő többször is körültekintés nélkül és meggondolatlanul cselekedett:
1. nem bizonyosodott meg a vételár kifizetése előtt arról, hogy a kábel eredeti vagy nem, pedig köztudottan rengeteg AQ hamisítvány van a piacon.
2. nem nézett utána az AQ bevizsgálási eljárásának és annak következményeinek.

Szerintem örök tanulságul le kell nyelnie a békát meggondolatlan cselekedetei miatt.

Legyen ez tanulság minden vevő számára, hogy előbb gondolkodjon, mielőtt cselekszik.
Csak biztos forrásból és reális áron vásároljon.
Ha valamit a piaci ár alatt kínálnak jóval, az alapból gyanús.

@AA HG !
Kedves Gábor !  EU-s előírás, hogy hamisított márkajelzéssel nem lehet árút forgalomba tartani.
Milyen sok  xxxx feliratos pólót, cipőt, melegítőt sőt CD-t zúztak be.
Csak ez a kábel "kicsit" drágább portéka.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Ööö ezen nem értem miért nevetsz fekve...
Miért ne lenne olyan aki kiad ennyit egy kábelért, ha a többi komponens minősége azt megkívánja.

Röhöghetek állva is, ha a publikum úgy kívánja !

Jayjay
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Jayjay »

Annó, amikor Hétalvó megvette az AQ Sky kábelét, sokat beszélgettünk. Tudtommal, akitől vette a kábelt, az a hazai forgalmazó által ismert, megbízható személy. Megvette, örült neki, és problémája sem volt vele, sőt, etalonként kezelte, pár fórumtársnak is megmutatta.
Később azért adta el, mert az új rendszerében 5 darabra lett volna szükség, és nem akart még 3 ilyen kábelt venni az ára miatt. És mert 1db-ot nem is tudott volna.
Logikusan végig gondolva is, ha eladó úgy gondolja, a kábel nem eredeti, akkor nem mondja azt, hogy "Persze, küld ki nyugodtan".
Hogy most, darabokban nem akarja visszavenni, azt szintén meg tudom érteni. Vagyis, AA HG soraival értek egyet.
Egy elég régóta fórumozó embert gyanúsítasz, akiről szerintem eddig rajtad kívül egy vevője sincs negatív véleménnyel, mert mindig segítő szándékkal volt.
Megértem a fájdalmad, de nem értem, hogy ha az ösztönöd azt súgta, nem eredeti terméket veszel, akkor miért vetted meg?
Mivel a Te eladód, hétalvó is használtan vette a kábelt, miért Ő a "senkinek nem ajánlott" eladó? Ha igaz, hogy az általa eladott kábel hamisítvány, akkor Ő is "áldozat".
Le kellene nyugodnia a kedélyeknek, és logikusan végiggondolni. Aztán talán megkeresni, hogy ki is az igazi csaló, majd őt feljelenteni, csoportosan. Mert amíg Ti vitáztok, az elad még párat. Remélem sikerül meglátnotok egymásban a póruljárt embert, és konstruktívan segíteni egymást!

Sokmindenben egyetértek veled mint hétalvó barátja, de lehet nem tudsz vagy nem akarod megérteni amit írtam, ezért leírom nagybetűkkel.

NEM AZÉRT NEM VETTE VISSZA A KÁBELT HÉTALVÓ KOLLÉGA MERT DARABOKBAN VAN!!!!!!!!, HANEM MERT ÚGY GONDOLTA, HOGY AZ AUDIOQUEST HIVATALOS EURÓPAI KÉPVISELETE KICSERÉLTE AZ Ő HAMIS KÁBELÉT EGY MÁSIKRA ÉS EZT A KÁBELT KAPTAM MEG ÉN.  

Egyetértek veled abban, hogy naív voltam, de ez nem jelenti azt , hogy át lehet verni tudatosan mint ebben az esetben ill. nem tudatosan a másikat.
Mint írtam itt a fórumon egy fórumtársttól benne van egy topikban is kirakom ide is, mert ez úgyis nyilvános     

Igen, mert sajnos ismeretségemben többen porul jártak ilyen (Kinai) hamisítványokkal.Lásd Hétalvó példáját és a kéthetes idegösszeomlását, senkinek se hiányzik ugye?)
Nem szabad engedni itt a fórumon, hogy bár ki áruljon hamis kábeleket!    és a Kácsa-Audio-val történt beszélgetésem során kiderült, hogy Hétalvó kollégát már átverték ilyen hamis Sky kábellel. Vagyis volt hamis Sky kábel IS a birtokában. Nem kétlem, hogy meg volt elégedve az eredetijével, de attól függetlenül még nem kellett volna eladnia a hamisat TUDATOSAN NEKEM. Ez az ami emberileg nem korrekt dolog. Igen Ő is egy áldozat, de ez így a legalja kategória. Amúgy nem hiszem, hogy nemet mondtam volna ha megkér rá, hogy segítsek neki feljelenti azt az embert, akitől ő is vette a kábelt.

Hihetetlen, hogy ilyen dolgok miatt ülök munka előtt a gép előtt. 

iBrumi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Annó, amikor Hétalvó megvette az AQ Sky kábelét, sokat beszélgettünk. Tudtommal, akitől vette a kábelt, az a hazai forgalmazó által ismert, megbízható személy. Megvette, örült neki, és problémája sem volt vele, sőt, etalonként kezelte, pár fórumtársnak is megmutatta.
Később azért adta el, mert az új rendszerében 5 darabra lett volna szükség, és nem akart még 3 ilyen kábelt venni az ára miatt. És mert 1db-ot nem is tudott volna.
Logikusan végig gondolva is, ha eladó úgy gondolja, a kábel nem eredeti, akkor nem mondja azt, hogy "Persze, küld ki nyugodtan".
Hogy most, darabokban nem akarja visszavenni, azt szintén meg tudom érteni. Vagyis, AA HG soraival értek egyet.
Egy elég régóta fórumozó embert gyanúsítasz, akiről szerintem eddig rajtad kívül egy vevője sincs negatív véleménnyel, mert mindig segítő szándékkal volt.
Megértem a fájdalmad, de nem értem, hogy ha az ösztönöd azt súgta, nem eredeti terméket veszel, akkor miért vetted meg?
Mivel a Te eladód, hétalvó is használtan vette a kábelt, miért Ő a "senkinek nem ajánlott" eladó? Ha igaz, hogy az általa eladott kábel hamisítvány, akkor Ő is "áldozat".
Le kellene nyugodnia a kedélyeknek, és logikusan végiggondolni. Aztán talán megkeresni, hogy ki is az igazi csaló, majd őt feljelenteni, csoportosan. Mert amíg Ti vitáztok, az elad még párat. Remélem sikerül meglátnotok egymásban a póruljárt embert, és konstruktívan segíteni egymást!

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 272

Hozzászólás Szerző: Rottel3D »

Elnézést de lehet nem vehető ki a szövegből, ezért leírom a kábel a birtokomban van, amiről készültek képek az eladás előtt után és a bevizsgálás után is. A kábelek meghazudtoló módon egyeznek egymással. 

Tisztában vagyok hogy ez a fórum nem egy bíróság én csak felhívtam valamire a figyelmet, ami fontos, hogy kábelokat hirdetnek emberek eredetiként a fórumon. 

Esetleg feltölthetnéd ide is a képeket, talán a jövőben segíthet valakinek kiszűrni a hamis kábeleket...

Jayjay
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Elnézést de lehet nem vehető ki a szövegből, ezért leírom a kábel a birtokomban van, amiről készültek képek az eladás előtt után és a bevizsgálás után is. A kábelek meghazudtoló módon egyeznek egymással. 

Tisztában vagyok hogy ez a fórum nem egy bíróság én csak felhívtam valamire a figyelmet, ami fontos, hogy kábelokat hirdetnek emberek eredetiként a fórumon. 

Jayjay
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mi van, ha tévedett? 
Mindkét felet meg lehet érteni. A vevő kifizetett 180000 Ft-ot és most se pénz, se kábel. De mielőtt elküldte a kábelt vizsgálatra, tisztában kellett volna lennie a vizsgálat következményeivel. Az eladó felajánlotta, hogy visszaadja a pénzt, ha visszakapja az általa eladott kábelt az eladáskori állapotában.
De most nincs kábel. Valahol érthető, hogy ő csak akkor fizeti vissza a kábel árát, ha visszakapja a kábelét.
Véleményem szerint a vevő többször is körültekintés nélkül és meggondolatlanul cselekedett:
1. nem bizonyosodott meg a vételár kifizetése előtt arról, hogy a kábel eredeti vagy nem, pedig köztudottan rengeteg AQ hamisítvány van a piacon.
2. nem nézett utána az AQ bevizsgálási eljárásának és annak következményeinek.

Szerintem örök tanulságul le kell nyelnie a békát meggondolatlan cselekedetei miatt.

Legyen ez tanulság minden vevő számára, hogy előbb gondolkodjon, mielőtt cselekszik.
Csak biztos forrásból és reális áron vásároljon.
Ha valamit a piaci ár alatt kínálnak jóval, az alapból gyanús.

Mielőtt összeesküvés elméletet kergetne pár fórumtárs és csak kigondolva valamit tényként közölne, emiatt alapból tisztázni szeretnék valamit. Lehet nem lett figyelmesen elolvasva a szöveg vagy talán nem írtam le kristálytisztán a dolgot, ezért próbálom korrigálni a szöveget.

Remélem nem gondolja senki, hogy az Audiouest európai székhelyén nem tudják megállapítani, hogy a kábel eredeti e vagy sem. Ott ahol  e kábeleket is készítik, javítják stb. Hasonló példa: ha az itthoni Linn DS készülékemről olyan érzésem támad hogy hamisítvány és elküldöm a Linn-hez, akkor lehet, hogy tévedni fognak.
Az Audioquest bevizsgálásával tisztában voltam és mivel hétalvó kolléga szerint a kábel eredeti, ezért nem volt félnivalója egyik félnek sem. Ha a kábel eredeti, akkor mindenki örül, de ha NEM, akkor sem lett volna semmi probléma, mivel a kedves fórumtársunk visszavette volna DARABOKBAN is, ami benne van az emailjeinkben. Ő is ahonnét vette visszakövetelte volna a pénzét. Ez sajnos nem történt meg mivel ő úgy gondolja, hogy az AudioQuest kicserélte az ő kábelét és egy másikra és ezt küldték el hozzám. Remélem így már érthető, de abban egyetértek, hogy naiv voltam és a jövőben csak akkor vennék használt kábelt Magyarországon, ha előtte be tudom vizsgáltatni.

Az emberben ilyen érzések keverednek:

Bárki úgy határoz, hogy az Igazság és Tudás ítészeként útra kél, biztos
lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő
viharában

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”