Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
a PA50-t merem ajánlani.
Ahol meg én kérdeztem, ott közölték hogy a Pana tunere egy rakás , egyébként is keveset tud és az LG az egyetlen jó ár/teljesítmény viszonyú cucc ebben a kategóriában. Valószínűleg mindenki azt ajánlja, amin a legnagyobb haszna van.
szerintem érdeklődj jobban utána az LG-nek boltokban,márkaszervízekben! meg fogsz lepődni! Mindenhol ugyanazt a választ kapod az eladóktól: LG azonos árkategóriában több dolgot tud pl pip,de mindegyik eladó beismerte,hogy tényleg nagyon hajlamos a beégésre. Panasonicot viszont nem igen látott egyik sem beégni. a samsungot mind szidta hiába volt nekik az is kint a polcon.
Plazma
a PA50-t merem ajánlani.
Ahol meg én kérdeztem, ott közölték hogy a Pana tunere egy rakás , egyébként is keveset tud és az LG az egyetlen jó ár/teljesítmény viszonyú cucc ebben a kategóriában. Valószínűleg mindenki azt ajánlja, amin a legnagyobb haszna van.
Ez vicces.Itt van nálam per pill LG és Pana is,a pana tunerje legalább olyan jó,mint az LG,sőt,az LG-t általában kissé finomhangolni kell,hogy eltűnjenek a zavarok.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
És ki is fejtették, hogy miért, vagy csak "lezúzták"?
- James Bond 007
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Plazma
a PA50-t merem ajánlani.
Plazma
mielőtt lezednétek a fejem,hogy miért írtam be ennyiszer egymás után a válaszom: én sem értem
Plazma
na egy kicsit utánaérdeklődtem a pana beégésnek:nem tudom ismeritek-e a SurányiHifit? én maximálisan megbízok bennük.(tapasztalataim jók rolla) a következő választ kaptam: a PA50-t merem ajánlani. Az alsó kategóriában szerintem az egyetlen normális plazma. A beégésre nem volt panasz. Viszont ha nagyon félsz tőle, akkor csak annyira kell oda figyelni, hogy az első kb 1-2 hónapban huzamosabb ideig ne menjen ugyanaz a TV-adó (ebben az esetben elméletileg bele éghet a logo és a karika is). Ez igazából a plazma technológiából fakad, viszont 1-2 hónap használat (kb 100 óra) után szinte 0 az esélye, hogy beégjen.
de azért felhívtam pár panasonic márkaszervízt is és a szerelők a következő választ adták egyeöntetűen: már nem kell tartani a logo,karika beégéstől de kerűljük a folyamatos 4:3 arányú használatot.
remélem tudtam segíteni a annak aki szintén a beégéstől fél
nem értem miért jelent meg 3x?
Plazma
na egy kicsit utánaérdeklődtem a pana beégésnek:
nem tudom ismeritek-e a SurányiHifit? én maximálisan megbízok bennük.(tapasztalataim jók rolla) a következő választ kaptam: a PA50-t merem ajánlani. Az alsó kategóriában szerintem az egyetlen normális plazma. A beégésre nem volt panasz. Viszont ha nagyon félsz tőle, akkor csak annyira kell oda figyelni, hogy az első kb 1-2 hónapban huzamosabb ideig ne menjen ugyanaz a TV-adó (ebben az esetben elméletileg bele éghet a logo és a karika is). Ez igazából a plazma technológiából fakad, viszont 1-2 hónap használat (kb 100 óra) után szinte 0 az esélye, hogy beégjen.
de azért felhívtam pár panasonic márkaszervízt is és a szerelők a következő választ adták egyeöntetűen: már nem kell tartani a logo,karika beégéstől de kerűljük a folyamatos 4:3 arányú használatot.
Plazma
Van ezzel a céggel valakinek tapasztalata? Viho-M
Mivel nem hivatalos LG garanciát adnak, főleg az érdekelne, hogy kellett-e már valakinek itt garanciát érvényesíteni és korrektek voltak-e.
nem tudom ismeritek-e a SurányiHifit? én maximálisan megbízok bennük.(tapasztalataim jók rolla) a következő választ kaptam: a PA50-t merem ajánlani. Az alsó kategóriában szerintem az egyetlen normális plazma. A beégésre nem volt panasz. Viszont ha nagyon félsz tőle, akkor csak annyira kell oda figyelni, hogy az első kb 1-2 hónapban huzamosabb ideig ne menjen ugyanaz a TV-adó (ebben az esetben elméletileg bele éghet a logo és a karika is). Ez igazából a plazma technológiából fakad, viszont 1-2 hónap használat (kb 100 óra) után szinte 0 az esélye, hogy beégjen.
bocs az előbb nem vállaszolni akartam:
Plazma
Mivel nem hivatalos LG garanciát adnak, főleg az érdekelne, hogy kellett-e már valakinek itt garanciát érvényesíteni és korrektek voltak-e.
- James Bond 007
- Nincs visszaút
Plazma
- James Bond 007
- Nincs visszaút
Plazma
Köszi a méréseket. Ezek szerint téged nem zavar túlzottan a torzítás.
Egyébként nem tudom miért gondolod, hogy a PC monitor 4:3-ban megy.
Többségében azért igen. 4/3 = 1.33 640/480 = 1.33 800/600 = 1.33 1024/768 = 1.33 1280/1024 = 1.25 1600/1200 = 1.33
Szóval ha rádugom a TV-t a gépre, akkor a videokártya átkapcsol 1280x768-ról 1024x768-ra - lehet nem véletlenül. Ha ettől eltérő méretet kényszeritek rá, akkor a kép nem, vagy másképpen tölti ki a képernyőt.
Igen. A te plazmádon ez egy az egyben pixelmegfeleltetés, tehát kapsz egy kicsit nyújtott, de nagyon jó minőségű képet. Ha a kártyád tud custom resolutiont, akkor megpróbálhatod 1366x768-ra állítani, ilyenkor a képarány helyrejön, de mivel nincs ennyi pixel vízszintesen a tévéden, az kénytelen lesz belekicsinyíteni a képet az 1024 pixelébe, ezért kicsit rosszabb minőségű képet kapsz.
Az általad emlitett 42PX3RVB egyébként SD, a 4R pedig HD (-szerű :-)). Csak mondom.
Igen, tudom. A PX3 pixelszám-aránya viszont 16:9, tehát ott nincs ilyen torzítási gond. Viszont cserébe nagyon kevés a pixel, nem fér el a pókerprogram.
A torzítás ellenére inkább a PX4 felé hajlanék, de csak Pestről tudom megrendelni, itt a Media Marktban majd negyed millával drágább, mint ott egy szürkeimportos cégnél (449 ezer helyett 671 ezer forint).
Plazma
Simán rádugva a PC VGA kiemenetét, semmilyen torzulás nincs. Nagyon pöpec képe van. Aztán biztos lehet bonyolultabban is csinálni
Hmmm. Szóval megkerülték a matematika és fizika összes törvényét és torzulásmentesen átalakítanak egy 4:3-mas képet 16:9-es formába?
Megyek, megnézem, időgépet árulnak-e. 20 év múlva biztos jobb plazmákat kapok.
Na, most komolyan. Léccilécci. Ha rajzolok egy négyzetet valami rajzolóprogramban a 42PX4R-en, négyzet marad? Ez fogja eldönteni, hogy LG 42PX4R vagy LG 42PX3RVB. A Pana már kiesett rea4 válasza alapján, amit ezúton is köszönök.
Izé, az alap problémád mintha az lett volna, hogy a szinkron jelekkel kell babrálni - 30 oldalon keresztül. A 4:3 > 16:9 dilemma nem volt az eredeti felvetésedben. (Egyébként nem tudom miért gondolod, hogy a PC monitor 4:3-ban megy.)
Szóval ha rádugom a TV-t a gépre, akkor a videokártya átkapcsol 1280x768-ról 1024x768-ra - lehet nem véletlenül. Ha ettől eltérő méretet kényszeritek rá, akkor a kép nem, vagy másképpen tölti ki a képernyőt.
Azt, hogy mi történik közben a gép és a TV között nem tudom, de nagyon nem is érdekel.
A panel hasznos mérete egyébként 92x52 cm, vagyis 1.7692 arányú. (A 16:9 meg 1.777 lenne.) Ez alapján a pixelek 0.898x0.677 mm méretűek, tehát valóban téglalap alakúak és igy kvázi nativban tudják a 4:3 formát - igaz kicsit laposan .
Az általad emlitett 42PX3RVB egyébként SD, a 4R pedig HD (-szerű :-)). Csak mondom.
Campona-ban éppen most hirdetnek 3RVA-t, vagy valami ilyesmit 300-ért.
Projector: Sanyo Z4, Vászon: Diplomat 200x200, CRT: Sony 32FQ75D, PDP: LG42PX4R, DVD: SONY RDR HX1010, VHS: Panasonic NV-HD642, AMP: Yamaha RX-V730, Front, Center: saját gyártás MNC hangszórókkal, Sorround: S-30 ciril betűkkel :-), Sub: saját gyártás MNC hangszóró+SAL erősitő
Plazma
sziasztok légyszi segitsetek van egy plazma amiben ugrál a tv képe vmint videon keresztül és dvi-n is csak a kép a hang nem megy el csak a kép 1 1 másodpercre nagyon sürün help
szerintem elromlott
Plazma
sziasztok légyszi segitsetek van egy plazma amiben ugrál a tv képe vmint videon keresztül és dvi-n is csak a kép a hang nem megy el csak a kép 1 1 másodpercre nagyon sürün help
- James Bond 007
- Nincs visszaút
Plazma
Érdekes megoldás. Vajon LCD-nél is így van?
Ahogy láttam, az LCD-k általában WXGA felbontásúak, úgyhogy ott nincs ilyen gond.
Plazma
So how can we have a physically wide-screen Plasma display that uses XGA as it's native resolution? The number of actual pixels on the display is 1024x768 but these are rectangular pixels, not round or square. Thus with rectangular pixels you can fill a 16:9 display with only 4:3 number of pixels.
Érdekes megoldás. Vajon LCD-nél is így van?
Plazma
James B. te itt győzködöd magad az LG plazma mellett már pár napja, vedd meg, mást úgyse akarsz venni ezt mindenki látja, aztán majd látod hogy kirakja-e vagy nem a pc-s képet ahogy kell. Örülni fogsz mint a majom annak a bizonyosnak, juppi.
- James Bond 007
- Nincs visszaút
Plazma
Na, most komolyan. Léccilécci. Ha rajzolok egy négyzetet valami rajzolóprogramban a 42PX4R-en, négyzet marad? Ez fogja eldönteni, hogy LG 42PX4R vagy LG 42PX3RVB. A Pana már kiesett rea4 válasza alapján, amit ezúton is köszönök.
Ez nehéz szülés volt, de végre megtaláltam a választ. Tehát ha nem akarok torz képet, WXGA-ban kell meghajtanom a plazmát, feláldozva valamennyit a képminőségből (nem egy az egyben képződnek le a pixelek). Remélem, az LG-t is meg lehet így hajtani.
What are wide-screen XGA PDPs?
Pioneer 433, Panasonic TH-42PHD6 and NEC 42 MP4 XGA are all examples of wide-screen XGA displays.
XGA is defined as VESA standard 1024x768, this is a 4:3 standard resolution and is NOT wide-screen.
So how can we have a physically wide-screen Plasma display that uses XGA as it's native resolution? The number of actual pixels on the display is 1024x768 but these are rectangular pixels, not round or square. Thus with rectangular pixels you can fill a 16:9 display with only 4:3 number of pixels.
What does this mean? As always, Plasma displays and LCDs will only produce their sharpest, clearest and significantly best image only when they are being driven at their native resolution. Therefore for best image quality we recommend using an XGA wide-screen panel at a resolution of 1024x768. However many of these panels will 'Scale' other resolutions very well ,including WXGA (1366x768, 1365x768 or 1280x768). But however well the displays scaler process a WXGA image, it will not be as clear and sharply defined as an un-scaled image.
What will the image look like? Driving your wide-screen XGA display at 1024x768 you will see a very sharp clear image BUT the image will appear distorted - stretched width-ways. This is because Windows creates square pixels, these are being stretched into a rectangle by the displays rectangular pixel elements. If you drive your display using a WXGA resolution the image will appear correct in aspect ratio, but will not be as sharp and clear as the XGA image, or in comparison to another type of display with a native WXGA resolution.
- James Bond 007
- Nincs visszaút
Plazma
Simán rádugva a PC VGA kiemenetét, semmilyen torzulás nincs. Nagyon pöpec képe van. Aztán biztos lehet bonyolultabban is csinálni
Hmmm. Szóval megkerülték a matematika és fizika összes törvényét és torzulásmentesen átalakítanak egy 4:3-mas képet 16:9-es formába?
Plazma
No, még a pana 42PV60-ról lenne egy kérdésem, aztán lassan eldöntöm, hogy nem veszek semmit.
Specifikációban ez szerepel: "Több ablakos PAT 1 tunerrel". Szó szerint értelmezve ez azt jelenti, hogy semmi mást nem tud, csak a teletextet ablakban megjeleníteni. Ez így van? AV bemenet sem rakható a tévékép mellé?
Ez ismét egy olyan kérdés, amit tisztességes leírás esetén nem kellene feltennem.
Ha TXT-t nézel,mellé kirakja kis kockában a tévéadás képét,ennyi.AV sem rakható ki.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
- James Bond 007
- Nincs visszaút
Plazma
No, még a pana 42PV60-ról lenne egy kérdésem, aztán lassan eldöntöm, hogy nem veszek semmit.
Specifikációban ez szerepel: "Több ablakos PAT 1 tunerrel". Szó szerint értelmezve ez azt jelenti, hogy semmi mást nem tud, csak a teletextet ablakban megjeleníteni. Ez így van? AV bemenet sem rakható a tévékép mellé?
Ez ismét egy olyan kérdés, amit tisztességes leírás esetén nem kellene feltennem.
Plazma
és végignyomkodja az ott található plazmákat
Én végignyomkodtam a szegedi MM-ben (ez az egyetlen hely, ahol találtam LG plazmákat, tán a Cora-ban van még egyféle), lehet, hogy nem is engednek be többet. Az eladó elég morcos volt, hogy mindent átkapcsoltam a csicsa HD bemutatóról tévére.
Vittem Gyűrűk Urát sötét jelenteteket nézni, na azt nem volt hajlandó rátenni. Mondjuk ha az ezerfelé elosztott HTPC-be tette volna be, az meg engem nem nagyon érdekelt volna.
Megvenném én az LG-t ha nem lenne olyan kevés zöld csík (=recommended) itt az LG modelleknél: http://www.homecinemachoice.com/cgi-bin ... eviews.php
Meg nem ártana egy kézikönyv, hogy rájöjjek, tud-e széleken torzított 4:3->16:9 scalingot, ami a közepét nagyjából békén hagyja a képnek.
jah, tud...
asszem "spectacle"-nak hívják,...
ebben a képmódban, ha 16:9-es jelet kap, magától át is vált
...
- James Bond 007
- Nincs visszaút
Plazma
és végignyomkodja az ott található plazmákat
Én végignyomkodtam a szegedi MM-ben (ez az egyetlen hely, ahol találtam LG plazmákat, tán a Cora-ban van még egyféle), lehet, hogy nem is engednek be többet. Az eladó elég morcos volt, hogy mindent átkapcsoltam a csicsa HD bemutatóról tévére.
Vittem Gyűrűk Urát sötét jelenteteket nézni, na azt nem volt hajlandó rátenni. Mondjuk ha az ezerfelé elosztott HTPC-be tette volna be, az meg engem nem nagyon érdekelt volna.
Megvenném én az LG-t ha nem lenne olyan kevés zöld csík (=recommended) itt az LG modelleknél: http://www.homecinemachoice.com/cgi-bin ... eviews.php
Meg nem ártana egy kézikönyv, hogy rájöjjek, tud-e széleken torzított 4:3->16:9 scalingot, ami a közepét nagyjából békén hagyja a képnek.
- James Bond 007
- Nincs visszaút
Plazma
Plazma
sztem aki veszi a fáradságot, és átolvassa az egész plazma topikot(a 2005-öst is!), plusz elmegy pár boltba és végignyomkodja az ott található plazmákat, kellően képbe kerül...
Én végigolvastam, de ezek után se volt minden egyértelmű. Ma egész nap google-ztem, a számítógép rákötéséről találtam egy 30 oldalas ijesztő leírást (http://www.keohi.com/keohihdtv/expertti ... guide.html) ahol mindenféle időzítésekkel meg szinkronokkal kellett bütykölni, de a képarányról semmit. Ez valami katonai titok lehet. A gépet meg nem fogom ezért elcuccolni az üzletbe. Ha a gyártók azt akarják, hogy vásároljak, akkor majd csinálnak rendes termékleírást. Én ráérek.
Simán rádugva a PC VGA kiemenetét, semmilyen torzulás nincs. Nagyon pöpec képe van.
Aztán biztos lehet bonyolultabban is csinálni
Projector: Sanyo Z4, Vászon: Diplomat 200x200, CRT: Sony 32FQ75D, PDP: LG42PX4R, DVD: SONY RDR HX1010, VHS: Panasonic NV-HD642, AMP: Yamaha RX-V730, Front, Center: saját gyártás MNC hangszórókkal, Sorround: S-30 ciril betűkkel :-), Sub: saját gyártás MNC hangszóró+SAL erősitő