Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogyha pendriveról nézek feliratos filmet, akkor a tv miért nem játssza le a feliratot? Bemásoltam az srt file-t a könyvtárba és mégsem..
De megpróbáltam a lejátszóval is nézni, és az sem rakta hozzá a feliratot! A tv egyébként Sharp LC-40LX630E a lejátszó pedig Onkyo Bd-Sp 309
Köszönöm!
Üdv: Zsolt
Nevezd át az srt file-t,ugyanaz a neve kell legyen mind a filmnek.Másképp nem ismeri fel.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogyha pendriveról nézek feliratos filmet, akkor a tv miért nem játssza le a feliratot? Bemásoltam az srt file-t a könyvtárba és mégsem..
De megpróbáltam a lejátszóval is nézni, és az sem rakta hozzá a feliratot! A tv egyébként Sharp LC-40LX630E a lejátszó pedig Onkyo Bd-Sp 309
Köszönöm!
Üdv: Zsolt
- rozoga62
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Lcd, Led, Oled TV-k
Hol lehet ilyet kapni?
Nem tudom, hogy lehet-e egyáltalán. Samsunghoz van, de LG-hez még nem láttam. (Nem egyformák ezek az átalakítók.)
Lcd, Led, Oled TV-k
Van a tévéhez egy ilyen adapter.
Nálam cak a kép megy át rajta, a hang nem. Használja valaki?
Hol lehet ilyet kapni?
felszámolva
Lcd, Led, Oled TV-k
Kapható már....
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Lcd, Led, Oled TV-k
47"-osban ips panelesek vannak, philips, lg. Philipsek kevésbé megbízhatóak, Lg-k jók, de ami igazán jóképű azok inkább többe kerülnek, minimum lm660-ast kell venni. Ha ilyen méretben és összegben gondolkodsz, akkor esetleg valamilyen plazmát nézz, mondjuk egy pana st50-et.
Köszönöm a tippet! Megfogadtam, és nem bántam meg.
Lcd, Led, Oled TV-k
Kinek a pap, kinek a papné, de fontos megnézni, hogy mit mihez viszonyítunk. Az LG jobb, mint a samu, azonos kategóriában, korábban nem így volt, de ez mára megváltozott. Számomra a képminőség sokkal többet ér, mint a smart meg egyebek. Beépített wifi meg ilyenek minden tv-ben előfordul, sőt egy bizonyos kategóriától már "kötelező" tartozék. Nekem volt samum is, nem alapmodell, de elég hamar LG-re cseréltem.
Egyetértek! Annyira változó, kinek mi a fontos! Még egy amúgy ennyire egyszerűen számokkal mérhető közegben is, ahol azt gondolná az ember, hogy leírom egy TV paramétereit és meg lehet mondani, melyik a jobb. De akkor jön az, hogy a TV nem csak annyi már ugye, amennyit alapvetően tud, hanem jönnnek hozzá a kiegészítő szolgáltatások, az ügyfélszolgálat (mert nem olyan egyszerű már, hogy bedugom és megy...), alkalmazások, frissítések..stb. Mi is Samsungosok vagyunk, és leginkább ezért. Lehet, hogy mondjuk neked jobban megfelel egy LG, de nekem meg az a frankó, hogy isteni az ügyfélszolgálat és nem kell egy órát cseszkölődnöm velük. A wifi alap? ez pozitív:) nálunk anno ez is hozzájárult, hogy Samsungot vegyünk - zero kábel ha már lehet..
- rozoga62
- V.I.P.
Lcd, Led, Oled TV-k
Minden átmegy rajta, kép is , hang is. A kábelt nézd meg ami a forrástól jön, esetleg rossz ez a kábel.
Igazad van, megszakadhatott ez a kábel (eddig jó volt), egy másikkal valóban minden átmegy rajta. Köszi!
Lcd, Led, Oled TV-k
Kinek a pap, kinek a papné, de fontos megnézni, hogy mit mihez viszonyítunk. Az LG jobb, mint a samu, azonos kategóriában, korábban nem így volt, de ez mára megváltozott. Számomra a képminőség sokkal többet ér, mint a smart meg egyebek. Beépített wifi meg ilyenek minden tv-ben előfordul, sőt egy bizonyos kategóriától már "kötelező" tartozék. Nekem volt samum is, nem alapmodell, de elég hamar LG-re cseréltem.
Lcd, Led, Oled TV-k
Hello! Ha engem kérdeztek, a Samsung mindenképpen jobb! Kb. fél éve vettem tv-t, előtte alaposan áttanulmányoztam minden neten elérhető infot a tv-kről. Végül a Samsung mellett döntöttem a beépített WiFi miatt, és mondhatom, tökéletes választás volt!
Lcd, Led, Oled TV-k
4000x2000pixel
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Lcd, Led, Oled TV-k
Minden átmegy rajta, kép is , hang is. A kábelt nézd meg ami a forrástól jön, esetleg rossz ez a kábel.
- rozoga62
- V.I.P.
Lcd, Led, Oled TV-k
Van a tévéhez egy ilyen adapter.
Nálam cak a kép megy át rajta, a hang nem. Használja valaki?
Lcd, Led, Oled TV-k
Link.
A képfelbontással összefügg a nézőtávolság, vagyis milyen messze kell mennünk a megjelenítőnktől, hogy a legkevésbé vegyük észre a különálló képpontokat. Ezt a legegyszerűbben úgy fogalmazhatnánk meg, hogy a kijelző egymás alatti soraiból a szemünkbe érkező fénysugarak által bezárt szögnek kisebbnek kell lennie, mint a látásunk szögfelbontása. A nagyméretű, 100cm képátló körüli készülékek esetén tehát meglehetősen messzire kell ülnünk a készülékünktől (a képmagasság hatszorosára), ha azon normál felbontású (SDTV) adást nézünk, ekkor ugyanis az egyes képpontok távolsága már igen nagy lehet. A felbontás növelésével viszont a néző és a kijelző távolsága közelíthető, ezáltal az jobban kitölti a látóteret, ami jobb élményt biztosít.
Ne keverjük!
- rozoga62
- V.I.P.
Lcd, Led, Oled TV-k
Hulyeseg ez a NEM SOK 2-3-m-rol ilyen meg olyan nagy TV.
En kb 4m-rol nezek egy 50-es tv-t es nincs gond a merettel.
Szerintem is. Sajnos kénytelen voltam új tv-t venni, LG37LV5590 lett végül, de én is inkább 3 méterről nézem, mint kettőról.
Lcd, Led, Oled TV-k
Szerintem egy LG 42LM620-assal jobban járnál. Mindenben jobb, mint a samu. Nagy eséllyel 100Hz-es, de ezt még sajnos nem lehet tudni, LG szerint az, mérések szerint nem az, a samu gyengébb és azért az a 2 col számit. 2,5 m-ről a 47"-os imár elfogadható a FHD-nak akkor van értelme ha ki is használjuk, látnád a "nagyfelbontást".
Hulyeseg ez a NEM SOK 2-3-m-rol ilyen meg olyan nagy TV.
En kb 4m-rol nezek egy 50-es tv-t es nincs gond a merettel.
NAD T778
Lcd, Led, Oled TV-k
Szerintem egy LG 42LM620-assal jobban járnál. Mindenben jobb, mint a samu. Nagy eséllyel 100Hz-es, de ezt még sajnos nem lehet tudni, LG szerint az, mérések szerint nem az, a samu gyengébb és azért az a 2 col számit. 2,5 m-ről a 47"-os imár elfogadható a FHD-nak akkor van értelme ha ki is használjuk, látnád a "nagyfelbontást".
Hááát az árával nem igazán vagyok kibékülve.Ráadásul a 3D nem igazán vonz.
De ha már az LG készülékeknél tartunk,a LG 42LS570S típusról mi a véleményetek?
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok,és ebben kérnék egy kis segítséget.
AZ "áldozat" Samsung UE-40ES5500 lenne.Ár/tudás arányban ezt találtam megfelelőnek.(Persze ha van egyéb ötletetek azt is nagyon megköszönném.)
Igazából,csak egy dolgon akadtam fenn.A készüléket nagyjából 2.5 méter távolságból nézném.Erre nem sok a 40"?
Előre is köszönöm a segítséget.
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszönöm a válaszokat. Eddig 2:2 az állás.
A belinkelt oldalakat én is megtaláltam,de mindenhol mást írnak.Elsősorban, az érdekelne hogy a rosszul "méretezett" tv okozhat-e valamilyen látásromlást.
Lcd, Led, Oled TV-k
Itt egy táblázat is a lap alján.
http://www.geeks.hu/tippektrukkok/08072 ... uk_a_tevet
Bár én sosem nézném a 40-es TV-t 160 centiről, mert pl gyors mozgásokat sokkal rosszabb nagy felületen közelről lekövetni. Engem mindig elfog a szédülés ilyen közelről. Tartom magam a CRT-nél megtanult alapszabályhoz, ami a képátló 3x-osa.
Múlt héten nyaraláskor az apartmanban 127-es LED TV volt és kb 2,5 m távolság az ülőgarnitúráig. Nehezen tudnám megszokni.
Lcd, Led, Oled TV-k
THX ranges
While THX still contends that the optimum viewing distance is a position where the display occupies a 40 degree view angle for the viewer, they too provide a range recommendation. The minimum viewing distance is set to approximate a 40 degree view angle, and the maximum viewing distance is set to approximate 28 degrees.[25]
THX
Screen Size Recommended Range
35" 3.5' – 5.0' (1.0 – 1.5 m)
40" 4.0' – 6.0' (1.2 – 1.8 m)
50" 5' – 7.5' (1.5 – 2.2 m)
60" 6.0' – 9.0' (1.8 – 2.7 m)
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
AZ "áldozat" Samsung UE-40ES5500 lenne.Ár/tudás arányban ezt találtam megfelelőnek.(Persze ha van egyéb ötletetek azt is nagyon megköszönném.)
Igazából,csak egy dolgon akadtam fenn.A készüléket nagyjából 2.5 méter távolságból nézném.Erre nem sok a 40"?
Nem sok,itt kiszamithatod.http://myhometheater.homestead.com/view ... lator.html
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Nem sok.....rengeteg!
Elvileg...a házimoziban a képernyő magasságának hatszorosáról kéne nézni...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Lcd, Led, Oled TV-k
47"-osban ips panelesek vannak, philips, lg. Philipsek kevésbé megbízhatóak, Lg-k jók, de ami igazán jóképű azok inkább többe kerülnek, minimum lm660-ast kell venni. Ha ilyen méretben és összegben gondolkodsz, akkor esetleg valamilyen plazmát nézz, mondjuk egy pana st50-et.
Köszi a Panasonic tippet. Bíztató, amit eddig olvastam róla.