Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Egy laikus segítséget kér!
Plazma tv falra csak függőlegesen szerelhető fel v. kicsit (10-20 fok) dönthető?
Plazma
sziasztok
segitsetek a döntésben ?
plazma lg 42 px3rva vagy lg 42 pc1rv.
vagy egy projektor..??
erösitö: yamaha 1400
Front: kef iq7 .surr: kef iq3 .surr beck iq1 center iq6c
Sub :jamo E8 Dvd :pioneer 696
Video :panasonic 612
TV .: Elien /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" />
PROJI SANYO Z4
vászon 16öx90 Projecta HomeScreen
Plazma
Mivel most éppen a hőtermelésről van szó megragadnám az alkalmat,hogy megkérdezzem: Szerintetek lambériára rászerelhetem a falikart? Nem gyullad ki?
Azért annyira nem meleg (ha szellőzik), hogy a fát meggyújtsa. Viszont a súlya sem elhanyagolható.
tudom 30 kg
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11007
- Kapcsolat:
Plazma
Mivel most éppen a hőtermelésről van szó megragadnám az alkalmat,hogy megkérdezzem: Szerintetek lambériára rászerelhetem a falikart? Nem gyullad ki?
Azért annyira nem meleg (ha szellőzik), hogy a fát meggyújtsa. Viszont a súlya sem elhanyagolható.
Plazma
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Plazma
A szellozéssel kapcsolatosan lenne egy kérdésem. Az egyik haverom szeretne vásárolni plazmát, és nem a falRA, hanem a falBA (kivésve a falat) szeretné tenni, úgy, hogy csak az a képernyo látszódjon. Megoldható-e ez a hutés miatt?Esetleg hogyan lehetne elvezetni a hot ilyen megoldásnál?
Én tutira nem merném bezárni, rengeteg hőt termel. De minimum ventillátor és szellőző nyílások alul-felül a falban.
Plazma
Kedvesem kicsit ki van akadva, mert télen jó volt, hogy meleget okádott a képernyő, de nyáron ez nem valami kellemes...
Bizony fűt rendesen.
Skacok!
A szellozéssel kapcsolatosan lenne egy kérdésem. Az egyik haverom szeretne vásárolni plazmát, és nem a falRA, hanem a falBA (kivésve a falat) szeretné tenni, úgy, hogy csak az a képernyo látszódjon. Megoldható-e ez a hutés miatt?
Esetleg hogyan lehetne elvezetni a hot ilyen megoldásnál?
THX!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Plazma
Kedvesem kicsit ki van akadva, mert télen jó volt, hogy meleget okádott a képernyő, de nyáron ez nem valami kellemes...
Bizony fűt rendesen. Nappal meggondolandó, hogy mozizzon-e az ember fia vele.
Plazma
Sziasztok!
Mióta megvan a plazmám (HITACHI PD5200), azóta ritkábban járok ide, bár olvasgatni szoktam a topikot.
Elmúlt egy éves a TV-m, s nyugodtan mondhatom, meg vagyok vele elégedve! Beégésről semmit sem tudok mondani, mert amikor azt hittem néha, hogy na majd most lesz, semmi sem volt. Az is igaz, hogy nem hagytam úgy egész éjszakára a TV-t bekapcsolva... Tévénézés és rengeteg film, NO jatek. Se csatorna logó, se "szélesvászon", se semmi...
Csak ezt szerettem volna megosztani veletek...
Minden jót: t17t
Plazma
Sikerűlt összehasonlítani.
Meglepően nagyságrendekkel jobb képe volt dvd-vel, és analóg jellel is a PV60-nak.
Plazma
arra lettem volna kiváncsi melyik érzékenyebb pl:a kábel tv jel minőségére?
Nekem pv-van és meglepöen jo képet kapok UPC kábelen.Mikor DVD iron keresztül nyomja és felkonvertálja a jelet 1080i-re sokkal szarabban jön,de a dvd az behalás a NÉMO kiuszik a képböl annyira tiszta(Némo nyomában)
Plazma
arra lettem volna kiváncsi melyik érzékenyebb pl:a kábel tv jel minőségére?
Plazma
Tegnap voltam a szegedi MM-ben, láttam egy 40-es Sony Bravia lcd tvt 500E kifutotta volna. Sajnos időm már nem volt tesztelni mert volt egy hívásom és mennem kellett. De a PV60 képe megint lenyűgözött mert már régebben sokat néztem. Én ezt a két tipust szerettem volna egymás mellett megnézni analog jellel,meg dvd-vel is csak sajnos már nem maradt rá időm. Szerintetek mit láttam volna? A PV60 képétvel felvette volna a versenyt?
Plazma
Nekem még egyiksem jelentkezett. Igaz az Orbiter (egyik beégésvédelem) be van kapcsolva
Plazma
kezdetben az én plazmámon is látszódott egy halvány csík 2-3 óra filmezés után, de pár hónap után megszünt ez a "jelenség"
jah: tv logót sose láttam még halványan sem beégve
...
Plazma
Nekem is samsung-om van PS-42S5H.
Megy 3-4 órát egy csatorna, utánna halványan tényleg látszik a logó.
De átkapcsolok egy másikra, és 1-2 perc alatt eltűnik a ghost.
Plazma
A PV60-hoz talán ezért nincs is szükség olyan beéégés elleni védelmekre,mint pl a Samsungnál.A PV60 előtt egy Samsung D5-m volt!Na az a modell már sokkal inkább hajlamos volt a beégésre,mint a Pana PV 60-as.Két órányi RTL-KLUB-os lógóhoz is kellett neki vagy 20 percnyi raszter futtatás.Hál istennek a Panánál nincs ilyen probléma.Tehát igazából attól is függ,hogy milyen modellt választ az ember.Ha szeret egyszerre "két" adást nézni(itt nem a PIP-re gondoltam),akkor kóreai-t vegyen,mivel akkor azt is láthatja mi volt két órával ezelőtt a képen
Hehe... Azért ne túlozzunk.. Mint írtam, nekem Samsungom van, de már a 7-es szériából (E7H) és két és fél óra fekete csík (2.35:1 -es film pl.) után maradó ghostingot úgy 2 perc tv nézés vagy képernyőtörlés eltüntet. Persze biztos a Pana még jobb, és ha így van, annak csak örülök - a plazmák fejlődnek...
Neketek PC üzemmódban (én csak filmnézésre használom, de azt sokat) szintén kb. 60 Hz-en villog?
Szóval nekem tv nézés közben egyáltalán nemlátszik, hogy villog a kép, meg dvd (akár HDMI akár komponens) közben sem, de PC-t hiába dogom akár a VGA-ra, akár HDMI-re, jobban villog. Nem elviselhetetlen vagy ilyesmi, csak jobban látszik. Fura....
Én játszok is rajta néha, most Outrun 2006, meg NFS MW-t, és nem szokott utána ghosting se lenni. Meg nagyon szép is, igazából jobban esik rajta mint a Bravia LCD-n volt, mert ott nem volt olyan flexibilis a tv a különböző felbontásokkal, a plazma meg szinte ideális, az 1024x768-as natívja miatt. (PC-hez..)
Plazma
Azoknak, akik már a karácsonyi ajándékon gondolkoznak van egy jó hírem. Ma kaptam egy hírlevélben az alábbi infókat:
Panasonic to Deliver World’s Largest Plasma TV by Christmas
We’ve read in Dealerscope that for a mere $69,999.95, you can own the largest High Definition television in the world. Panasonic’s new 103-inch plasma display sports a viewing area equivalent to four 50-inch televisions. The article said the prototype featured full HD pixel resolution of 1,920 x 1,080p, a contrast ratio of 4,000:1 and 4,096 equivalent steps of gradation. Get this: the Panasonic is bigger than LG and Samsung’s largest models by one diagonal inch. Panasonic is now accepting orders for the display, which will be available in the fourth quarter. By the way, the world’s largest TV is called the TH-103PF9UK monitor.
jó vásárlást
Zseb tv nem kell!
- Declan.Delfino
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 0
Plazma
Azoknak, akik már a karácsonyi ajándékon gondolkoznak van egy jó hírem. Ma kaptam egy hírlevélben az alábbi infókat:
Panasonic to Deliver World’s Largest Plasma TV by Christmas
We’ve read in Dealerscope that for a mere $69,999.95, you can own the largest High Definition television in the world. Panasonic’s new 103-inch plasma display sports a viewing area equivalent to four 50-inch televisions. The article said the prototype featured full HD pixel resolution of 1,920 x 1,080p, a contrast ratio of 4,000:1 and 4,096 equivalent steps of gradation. Get this: the Panasonic is bigger than LG and Samsung’s largest models by one diagonal inch. Panasonic is now accepting orders for the display, which will be available in the fourth quarter. By the way, the world’s largest TV is called the TH-103PF9UK monitor.
jó vásárlást
Plazma
Itt jól lehúzzák a PV60 plazmát.Az SG fórumon volt: Szevasztok,
Egy-két vélemény a témáról. Plazma, LCD TV-t árulok, tehát volt szerencsém mindent alaposan tesztelni. Én idáig plazmákra esküdtem, sőt még most se tudom kijelenteni egyértelműen melyik is a jobb választás. Jelen pillanatban egy Pana 42PV60-at használok. Mondjuk minden héten kötögetem össze-vissza a TV-ket, de mindig a PV60 a vége. Ami nem tetszik, először is a G9 HD panel nagyon hajlamos a beégésre, nekem már mind a két sarkában van valami lógó, (folt szerü) pedig keveset ment. Igaz nagyon nehéz észre venni, de ott van. Gyenge a fényereje, az LG plazmákhoz képest mindenképpen, az automata fekete kiemelés is idegesítő. Pl: X360-al nyomulok az Oblivion-al, és egyes sötét helyszínek annyira besötétít a TV, hogy az égvilágon semmit sem látni, ilyenkor kénytelen vagyok felhúzni a fényerőt majd újra világosabb helyre érve, vehetem vissza. És még valami, borzasztó puritán a szolgáltatása, ami mondjuk engem nem érdekel mert a minöséget nézem nem a tudást, de aki látott LG PX sorozatot, vagy az új PC1-et annak lagymatag lehet. Összességében az egyik legjobb kapható plazma. Viszont tény, hogy egy jó LCD-nek összehasonlítatlanul jobbak a színei, van fehér és stabilabb a képe, nagyobb felbontásnál az LCD-nek részletesebb képe. A feketén kívül végül is mindenben jobb. Viszont az is igaz, hogy kevés LCD ami tényleg hozza a hozzá fűzött reményeket. (legalább is nekem) Ami tényleg nagyon bejött, csak sajna eladtam, és nem tudok szerezni értelmes áron az a Samsung LE40M61. Ennek már tényleg van feketéje, (jobb min egyes plazmáknak) jó a betekintési szöge is, a színei túlságosan erősek voltak, de egyébként kiváló TV. Az új Bravia S sorozatú Sonyk-is jók. Én is át fogok állni LCD-re, mert rengeteget játszom konzolokon, és a plazma beégése nagyon idegesítő tényező. És tény, hogy játékra mindenképpen jobb az LCD. Most adtam el egy LG 42LC2R TV-t és összehasonlítottam a PV60-al X360-on 720p-ben, sajnos megverte a plazmát. Ami szörnyű, hogy a Panasonic 42PA50 pl nem tud beégni. Miért nem tudta megoldani a Pana, hogy a PV sorozat se tudjon. Tény viszont az, hogy csak a HD paneles-ek égnek be. DVD-re, ”TV-re” jobb a plazma, de nagyfelbontású jelnél kijön az LCD előnye. PL: X360. Viszont ez szigorúan csak a minőségi, új fejlesztésű LCD-kre igaz!
Hali!
Én már harmadik hónapja használok PV60-as plazmát!Előtte én is sokat tanakodtam azon,hogy nagyobb LCD-t vagy Plazmát vegyek.Hát az utóbbit választotttam,mert az én ízlésvilágomnak a Plazma színei és feketéi sokkal inkább megfelelnek.Persze ahány ember,annyi féle képpen látja és ítéli meg a dolgokat.Van egy 66cm-es Samsung R71-es LCD-m is,amit game-re,ill. PC monitorként használok.Hát kb. sztem ez a két dolog,amire az LCD tökéletes választás.Filmet kizárólag a plazmán nézek a szebb színek és a tökéletesebb kontraszt miatt.Az LCD-nél olyan érzésem van,mintha egy mozgó festményt néznék és a legjobb feketéje is csak sötétszürkének nevezhető. hello.A PV 60 beégéséről pedig csak annyit szeretnék mondani,hogy a minap megkaptam a LOST/Eltűntek/ sorozatot,amiből egy nap folyamatosan megnéztem 12 részt,úgy hogy egy külföldi HD adórol lett felvéve olyan képformátumban,hogy sem alul sem pedig felül nem töltötte ki a teljes képet.Tehát 10 órányi non-stop filmezés után,amikor átkapcsoltam normál tv-adásra,akkor valóban lehetett látni nagyon halványan a film formátumának a körvonalait,ami kb 10-15 percnyi tv nézés után teljesen megszünt.A PV60-hoz talán ezért nincs is szükség olyan beéégés elleni védelmekre,mint pl a Samsungnál.A PV60 előtt egy Samsung D5-m volt!Na az a modell már sokkal inkább hajlamos volt a beégésre,mint a Pana PV 60-as.Két órányi RTL-KLUB-os lógóhoz is kellett neki vagy 20 percnyi raszter futtatás.Hál istennek a Panánál nincs ilyen probléma.Tehát igazából attól is függ,hogy milyen modellt választ az ember.Ha szeret egyszerre "két" adást nézni(itt nem a PIP-re gondoltam),akkor kóreai-t vegyen,mivel akkor azt is láthatja mi volt két órával ezelőtt a képen Nade komolyra fordítva a szót,plazmát beégetni csak nagyon nagy felelőtlenséggel lehet/bár a kóreaiakra nem esküdnék meg/.Igazából ha valaki kiváló Plazmát akar venni,és mivel képmegjelenítőröl van szó,ezért számára a képminőség a legfontosabb,arra a PANA PV-60-as vár!Hasonló áru és tudású készüléket nem nagyon fog találni.
Üdv.:Bruno
PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black
Plazma
Panasonic 42PA50-s plazma tévém van, több csatorna képminősége nem a legjobb, elmosodott.Pontosan ,a kábeltelevizóról vett adás jobb mint a UPC minősége.Létezik , hogy ez a tévé ennyire érzékeny az sugárzás minőségére?A külföldi csatornák szinte teljesen jók.
Minden plazma/LCD érzékeny erre,sajnos ezzel nem tudsz mit tenni.UPC Direct esetében el kell fogadni,ez van.
Kicsit jobb lesz,ha kikapcsolod a zajszűrést,a Panákon alapból be van kapcsolva,és ez esetben még jobban mossa a képet.Nem lesz lényeges változás,de valamicskét javíthat.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Egy-két vélemény a témáról. Plazma, LCD TV-t árulok, tehát volt szerencsém mindent alaposan tesztelni. Én idáig plazmákra esküdtem, sőt még most se tudom kijelenteni egyértelműen melyik is a jobb választás. Jelen pillanatban egy Pana 42PV60-at használok. Mondjuk minden héten kötögetem össze-vissza a TV-ket, de mindig a PV60 a vége. Ami nem tetszik, először is a G9 HD panel nagyon hajlamos a beégésre, nekem már mind a két sarkában van valami lógó, (folt szerü) pedig keveset ment. Igaz nagyon nehéz észre venni, de ott van. Gyenge a fényereje, az LG plazmákhoz képest mindenképpen, az automata fekete kiemelés is idegesítő. Pl: X360-al nyomulok az Oblivion-al, és egyes sötét helyszínek annyira besötétít a TV, hogy az égvilágon semmit sem látni, ilyenkor kénytelen vagyok felhúzni a fényerőt majd újra világosabb helyre érve, vehetem vissza. És még valami, borzasztó puritán a szolgáltatása, ami mondjuk engem nem érdekel mert a minöséget nézem nem a tudást, de aki látott LG PX sorozatot, vagy az új PC1-et annak lagymatag lehet. Összességében az egyik legjobb kapható plazma. Viszont tény, hogy egy jó LCD-nek összehasonlítatlanul jobbak a színei, van fehér és stabilabb a képe, nagyobb felbontásnál az LCD-nek részletesebb képe. A feketén kívül végül is mindenben jobb. Viszont az is igaz, hogy kevés LCD ami tényleg hozza a hozzá fűzött reményeket. (legalább is nekem) Ami tényleg nagyon bejött, csak sajna eladtam, és nem tudok szerezni értelmes áron az a Samsung LE40M61. Ennek már tényleg van feketéje, (jobb min egyes plazmáknak) jó a betekintési szöge is, a színei túlságosan erősek voltak, de egyébként kiváló TV. Az új Bravia S sorozatú Sonyk-is jók. Én is át fogok állni LCD-re, mert rengeteget játszom konzolokon, és a plazma beégése nagyon idegesítő tényező. És tény, hogy játékra mindenképpen jobb az LCD. Most adtam el egy LG 42LC2R TV-t és összehasonlítottam a PV60-al X360-on 720p-ben, sajnos megverte a plazmát. Ami szörnyű, hogy a Panasonic 42PA50 pl nem tud beégni. Miért nem tudta megoldani a Pana, hogy a PV sorozat se tudjon. Tény viszont az, hogy csak a HD paneles-ek égnek be. DVD-re, ”TV-re” jobb a plazma, de nagyfelbontású jelnél kijön az LCD előnye. PL: X360. Viszont ez szigorúan csak a minőségi, új fejlesztésű LCD-kre igaz!
A véleményed szeretném kérni. Panasonic 42PA50-s plazma tévém van, több csatorna képminősége nem a legjobb, elmosodott.Pontosan ,a kábeltelevizóról vett adás jobb mint a UPC minősége.Létezik , hogy ez a tévé ennyire érzékeny az sugárzás minőségére?A külföldi csatornák szinte teljesen jók.
Szivesen segítenék, de nem én írtam ez az SG fórumon volt. Én csak bemásoltam ide mert érdekelt az itt jelenlévő tulajdonosok véleménye. Külömben tényleg nagyon érzékenyek a jel minőségére. De majd a plazma guruk bővebben felvilágosítanak.
Plazma
A véleményed szeretném kérni. Panasonic 42PA50-s plazma tévém van, több csatorna képminősége nem a legjobb, elmosodott.Pontosan ,a kábeltelevizóról vett adás jobb mint a UPC minősége.Létezik , hogy ez a tévé ennyire érzékeny az sugárzás minőségére?A külföldi csatornák szinte teljesen jók.
Plazma
Még megfontolom. Teljes a káosz ezen a téren.
Fontold nyugodtan. De azt vedd számításba, hogy LCD sem sokkal jobb. Ott meg retteghetsz a pixelhibáktól. LCD topicban emlékeim szerint pont nemrég írt be valaki aki ez miatt szenved, és még van valaki ott akinek már 1-2 hónapja ilyen pixelhibás LCD-je van.