Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi-projektorral

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: AteeG »

Elhelyezésnél ügyelj, hogy jól szellőző és lehetőleg pormentes helyen legyen.
Köszi a segítséget! PC, notebook nem lesz rákötve, DVD megy majd rajta felskálázva. A jól szellőző hely megtalálása nem lesz gond, de a pormentességgel meg fogok szenvedni, úgy érzem...

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

Ferry
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Ferry »

Ja és még valami! Nagyon kezdő vagyok, kérlek, ne nevessetek ki, ha butaságot kérdezek! 
A projektornak van valami "bejáratási" módja és ideje, mint például a plazma TV-knek?

Szia Atee!

Megosztanám a sajátommal szerzett tapasztalatokat, hátha segítségedre lehetek:
Bejáratás idő, mód: a sajátomnál nem tapasztaltam, először kicsit lassan kapcsolt be (~40mp), melegedett fel. Nem tapasztaltam utána hasonlót.

Elhelyezésnél ügyelj, hogy jól szellőző és lehetőleg pormentes helyen legyen.

Kábelezéssel sem volt komolyabb gondom [sVHS, HDMI], a VGA-val viszont annál inkább. Két üzletben is a VGA összekötőkábel helyett hosszabbító kábelt nyomtak a kezembe, ami nagy fejfájást okozott (gyanús volt az ára is). Másnap sikerült VGA kábelt kapnom hozzá, szóval, ha a PC-d vagy a notid is szeretnéd rákötni, akkor legyél nagyon körültekintő az összekötő kábel vásárlásakor!
Megjelenítő: Acer K335, LG 50PS3000, Samsung LE32B530
Műsor- és hangulatfelelősök: Panasonic DMP-BD60 Bluray, Dune Base 3D, Bluesound Node 2
Filmes részleg: Pioneer SC-LX71 + Yamaha NS8900 + Yamaha NS-P50 + Monitor Audio W10
Zenei tagozat: Audiolab M DAC + Tannoy Reveal 601a + Audeze EL8 Open back

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Köszi a segítséget! Alig várom, hogy megjöjjön és kipróbálhassam :kiraly:

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Köszönöm a segítséged Kétbé! 
Az elhelyezésről van valahol leírás, ami nagyvonalakban megmutatja, hogyan érdemes elhelyezni egy vetítőt?

A vetítő használatija
http://www.infocus.com/Products/Projectors/X9.aspx
Elhelyezésnél arra figyelj, hogy az állítási lehetőségeket vedd figyelembe.
Próbáld az elképzelésednek megfelelő helyre tenni és ott kipróbálni a lehetőségeket, akár a meglévő falra vetítve. Így a vászon méretet is kipróbálhatod ami a szemednek kényelmes.
Csak utána fixáld a helyét és építkezz.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Köszönöm a segítséged Kétbé!

Az elhelyezésről van valahol leírás, ami nagyvonalakban megmutatja, hogyan érdemes elhelyezni egy vetítőt?

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Ja és még valami! Nagyon kezdő vagyok, kérlek, ne nevessetek ki, ha butaságot kérdezek! 
A projektornak van valami "bejáratási" módja és ideje, mint például a plazma TV-knek?

Nem nagyon, az elhelyezéssel vigyázz(pozíció, távolság, kábelek).

Bemutatóterem

ATC Webáruház

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Köszi, megtörtént a rendelés. A digitall-tól jön majd a cuccos, ott volt a legjobb áron. Tudnátok nekem szünetmentes tápot ajánlani? Milyet érdemes hozzá venni?
Nekem ez van:

• APC Back-UPS ES, 700VA/405W,
Bruttó ár : 28.000-29.000Ft / db

• A Back-UPS ES egy megfizetheto szünetmentes tápegység, amely átmeneti túlfeszültség védelmet is nyújt az otthoni számítógépeknek, HIFI, video és DVD berendezéseknek, televízióknak. Elegendo áramellátó dugaszolóaljzat van a teljes informatikai rendszer védelmére, emellett RJ-45 modem/fax/DSL/10-100 Base-T túlfeszültség védelemmel is rendelkezik. Jelenleg ez a piacon kapható legjobb áramellátás-védelmi megoldás otthoni és otthoni irodai számítógépeknek, és egyéb berendezéseknek.
• USB kommunikáció, Powerchute szoftver

• Csereakku tipus:RBC17
• Áthidalási ido fél terhelésnél: 15.1 perc (202.5 Watt)
• Áthidalási ido teljes terhelésnél: 3.9 perc (405 Watt)
• Kábel hossza: 1.83 méter
• Csatlakozók: 8 darab
• 4 dugaszolóaljzat akkumulátoros táplálás + túlfeszültség védelem
• 4 dugaszolóaljzat túlfeszültség védele

Bemutatóterem

ATC Webáruház

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Köszi, megtörtént a rendelés. A digitall-tól jön majd a cuccos, ott volt a legjobb áron. Tudnátok nekem szünetmentes tápot ajánlani? Milyet érdemes hozzá venni?

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

tukacsin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 33

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: tukacsin »

Már csak néhány perc és megrendelem az Infocus X9 projektort :kiraly:
Grat hozzá :kiraly:

"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Már csak néhány perc és megrendelem az Infocus X9 projektort :kiraly:

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Ja igen, azt még meg szeretném kérdezni, hogy amit tegnap írtam a vetített kép lefényképezéséről, az szerinted is működhet - már elméletben? 
István

1DMD-nél szerintem igen.

Bemutatóterem

ATC Webáruház

s110r
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: s110r »

Sikerült letölteni!

s110r
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi-projektorral

Ja igen, azt még meg szeretném kérdezni, hogy amit tegnap írtam a vetített kép lefényképezéséről, az szerinted is működhet - már elméletben?

István

s110r
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi-projektorral

Köszi KÉTBÉ!

Éppen most próbálja a gépem letölteni a pdf file-t...
Már két perce...
Nem úgy tűnik, hogy menne szegénynek...

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Meg se néztem az ábrát csak írtam.
Valamikor régen a MOM Parkban volt egy mozis konferencia és digitális mozi bemutató (akkor adták át) ott úgy emlékszem így működött. Van már talán 7 éve. De valószínű, hogy rosszul emlékeztem. Christie vagy Barco a gép, eddig kerestem de nem találtam.
Még pár ismertető, hogy én is okuljak.
DMD_14631_1_.pdf

Bemutatóterem

ATC Webáruház

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

"A teljes DMD panelra vetülő fehér fényt verik vissza a kis tükrök pixelenként igény szerint. A színkeréken átjutva kapják meg a színtartalmat." 

A házimozi.hu-n látható ábra szerint fordítva. Vagyis az izzóból származó fehér fény először színt kap a színkeréken áthaladva, majd a már színes fény vetül a panelra.

István

Na látod nem is értek hozzá

Bemutatóterem

ATC Webáruház

s110r
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi-projektorral

Itt a kép:

s110r
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi-projektorral

"A teljes DMD panelra vetülő fehér fényt verik vissza a kis tükrök pixelenként igény szerint. A színkeréken átjutva kapják meg a színtartalmat."

A házimozi.hu-n látható ábra szerint fordítva. Vagyis az izzóból származó fehér fény először színt kap a színkeréken áthaladva, majd a már színes fény vetül a panelra.

István

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

...Ezek szerint a színkerék sebessége fix, a színárnyalatokat úgy alakítja ki, hogy az egymás után a teljes panelra vetülő alapszínekből a vásznon egymás után valójában piros, zöld, kék képek váltják egymást nagyon gyorsan, és ezt olvasztja össze az agyunk összetett/kevert színű képekké?
...

A teljes DMD panelra vetülő fehér fényt verik vissza a kis tükrök pixelenként igény szerint. A színkeréken átjutva kapják meg a színtartalmat.
A pirosos szegmensen a kép piros tartalmát , kéken a kép kék tartalmát, zöldön a zöld tatalmát.
A gyors egymás utáni felvillanásokat a szemünk+agyunk folyamatos színes képnek látja.

Bemutatóterem

ATC Webáruház

s110r
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi-projektorral

Köszönöm, utánanézek!

Ezek szerint a színkerék sebessége fix, a színárnyalatokat úgy alakítja ki, hogy az egymás után a teljes panelra vetülő alapszínekből a vásznon egymás után valójában piros, zöld, kék képek váltják egymást nagyon gyorsan, és ezt olvasztja össze az agyunk összetett/kevert színű képekké?

Vagyis, ha egy megfelelően kis rekeszidejű kamerával lefényképezzük a vetített képet, akkor egyszínű piros, vagy zöld, vagy kék kép fog megjelenni a fényképen?

Ennek a rekeszidőnek biztosan nagyon-nagyon rövidnek kell lennie, mert a neten látható DLP-s vetített képekről készített képeken látszik az összes szín.
A fényképezéshez nemigen értek, de jól gondolom a fentieket?

István

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Bemutatóterem

ATC Webáruház

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

A másik linket nem tudom a munkahelyi géppel lejátszani, otthoni gépem meg nincs...
Mentsd el (zippelt) és társítsd egy média playerrel.

Bemutatóterem

ATC Webáruház

sadam
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: sadam »

Az izzó előtt pörög, min. 3 szegmensből áll, vörös, zöld és kék. Azaz, gyorsan egymás után a három színt vetíti. A fekete fehér kép a DMD chipen alakul ki. Amikor fehérre van szükség, akkor a lencse felé veri a fényt a tükör azon a képponton, ha fekete (azaz nincs szükség fényre), akkor a készülék belseje felé. A szürkét gyors ki-becsukással állítja elő.
A vásznon tehát gyorsan egymás után valójában egy piros-fekete, egy zöld-fekete és egy kék-fekete képet látunk. Ezt rakja össze az agyunk színessé. (Na ezt nem tudom, hogy. :-))

A sebesség azt jelent, hogy a kapott jelhez képest milyen sebességgel pörög. Tehát 50Hz az anyag, 2x sebességű a színkerék, akkor 100Hz-en pörög.

Számít még a szegmensek száma is, mert RGB színtárcsát már nem gyártanak. A prezentációs vetítőkbe általában egy sárgát és egy átlátszót is beleraknak, a házimoziban pedig 2x egymás után RGBRGB. Amikor azt írják, hogy 6 szegmenses, 5x sebességű színtárcsa, akkor valójában csak 2.5x sebessége van a kapott jelhez képest, de mivel 2x van az RGB szekvencia, ezért valóban 5x valamilyen-fekete képet látunk.

Amúgy meg www.dlp.com.

s110r
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi-projektorral

Köszönöm KÉTBÉ!

A házimozi.hu-n lévő cikket már olvastam, ebből nekem még mindig nem derül ki, hogyan működik.
A másik linket nem tudom a munkahelyi géppel lejátszani, otthoni gépem meg nincs...

Idézet: "Amennyiben egyetlen chippel építik fel a vetítőt, úgy egy forgó színtárcsát alkalmaznak, amelyen az azt átvilágító fehér fény alapszíneire bontva jut a chip felszínére. A kialakuló alapszímű képek sorozata szemünkben ill. agyunkban áll össze összetett színes képpé."

HOGYAN?

Illetve az is érdekel még, hogy az x-szeres sebességű színkerék sebessége milyen paraméterhez képest x sebességű?

Nem tudom érthetően fogalmazok-e...?

István

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”