Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
TFT monitorok topikja!
TFT monitorok topikja!
Felsőbb vezetéstől megkaptam az engedélyt a monitor cserére, így váltanék a 4 éves noname 17"-os TFT-ről egy 19"-osra. A keret br. 72.000 pénz, ezen belül várnék tippeket, amiket esetleg éremes lenne élőben is megnézni.
Sehol senki???
legyen ?? LG 204WT
20"os wide, dvi-s, nekem a 19"os verzioja van htpc controlnak, és nagyon korrekt
a 20"-osát ismerem, az valamivel jobb.. bruttó 60-ba megáll kb.
Megjelenítő: Sharp XV-Z3000,
Hang: Wharfedale waldus surround sett, (zenére vacak de ha a gyerek belevágja a ceruzát a membránba nem fáj), full range hangszórókkal, sub nincs.
Jelforrás: HTPC A64 3500+ / 512 /500GB, SB LIVE 5.1, Sapphire Radeon 9600, passive cooled
Erősítő: Yamaha RX-V592
+Gagyi vászon, 305cm széles képpel, 16:10-es, motoros vezérlés, 1.2G
TFT monitorok topikja!
Felsőbb vezetéstől megkaptam az engedélyt a monitor cserére, így váltanék a 4 éves noname 17"-os TFT-ről egy 19"-osra. A keret br. 72.000 pénz, ezen belül várnék tippeket, amiket esetleg éremes lenne élőben is megnézni.
Sehol senki???
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
TFT monitorok topikja!
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
TFT monitorok topikja!
Sziasztok! Multkor kérdeztem valamit, de nem jött semmi válasz.
Szerintetek a DELL 3007wfp-HC vagy a HP LP3065 monitor anyerő, ha nem nézzük a DVI-k számát.
TFT monitorok topikja!
- haat ezt neked kell eldonteni, de nehogy ugy jarj, hogy vasarlas utan 2 nappal verned a fejed a falba...
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
TFT monitorok topikja!
MM-ben 41 ezerért van Albacomp 19" wide LCD monitor. Tudtok valamit róla, szabad megvenni, vagy valami értéktelen szr?
- szvsz. tul kicsike, W-ban min. 22"-est szabad nezegetni!
De félő,hogy így is gyenge a gépem, egy 22-eshez már nem kicsi felnontásban kell majd mennie, néha meg még játszani is jó a Radeon 9600-zal.
Haveromnak asszem pnot 22"-es Samsung van, az kib. nagy, akkora olyna közelrő az íróasztalán, mintha kb otthon a 82-es TV-m nézném.
NAgyon nagy. Szvsz túl nagy, illetve szokatlan most még.
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
TFT monitorok topikja!
A 27"-os Samsung SyncMaster 275T-nél ha berakok egy 1024x768-as képet akkor azt mint a tv-nél kétoldalt fekete csíkkal berakja a képet középre vagy széthúzza és ezért torzul?
Szerintem egyik sem.
Pontosabban eleinte én is ettől féltem, mikor wide LCD-s laptopot vettem.
De kiderült,hogy az alap felbontásban őgy néz ki az asztal, meg minden, hogy egyszerűen szélesebb, és több minden fér el így egy képen.
Egy sima fénykép pedig két oldalt fekete csíkos lesz.
De valahogy eddig ez sem tűnt fel, egyátlalán nem zavar.
Játékok is félők voltak, de valahogy azok is rendesen töltik ki a széels képet. Persze újabbaknál direkt van 16:9 mód, de a régiek sicnsenek sem ellapítva, sem középre hagyva, jobb-bal fekete csíkkal.
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
TFT monitorok topikja!
A 27"-os Samsung SyncMaster 275T-nél ha berakok egy 1024x768-as képet akkor azt mint a tv-nél kétoldalt fekete csíkkal berakja a képet középre vagy széthúzza és ezért torzul?
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
TFT monitorok topikja!
MM-ben 41 ezerért van Albacomp 19" wide LCD monitor. Tudtok valamit róla, szabad megvenni, vagy valami értéktelen szr?
- szvsz. tul kicsike, W-ban min. 22"-est szabad nezegetni!
T A M I . H U
TFT monitorok topikja!
Szaisztok!
MM-ben 41 ezerért van Albacomp 19" wide LCD monitor.
Tudtok valamit róla, szabad megvenni, vagy valami értéktelen szr?
TFT monitorok topikja!
17" - 0,264mm kicsi minden
19" - 0,294mm majdnem darabos
22"W - 0,282mm szerintem a legjobb pixelméret tft-hez
24"W - 0,27mm néha kicsik a dolgok rajta
27"W - 0,303mm sokallom, tippem szerint nagyon darabos
30"W - 0,251mm OS-X -el lehet hogy jó, amúgy nagyító
TFT monitorok topikja!
A 27"-os Samsung SyncMaster 275T csak az 1920x1200-as támogatja ami szélesképernyő. A többi támogatott felbontás mind rendes kocka alakú.
miért?
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
TFT monitorok topikja!
Sziasztok!
Lenne egy nagy kérdésem hozzátok és örülnék neki hogyha segítenétek nekem egy kicsit. Mert már más helyen kérdeztem de senki nem válaszolt, nagyon fontos lenne.
Szeretnék venni egy DELL ULTRASHARP 3007WFP-HC (újabb kiadás) monitort. Persze nem itthon, kint, mivel ott nem bruttó:460 ezer hanem csak 230 ezer forint. (Hála a dollár mélyrepülésének)
A kérdésem az lenne hogy, egy ilyen monitoron 3D grafikázni, dizájnolni, Photoshop, vektorgrafika, etc... lehet-e, illetve játék, film nézésre ideális? Gondolom filmre igen.
Tényleg igaz az a dolog, hogy nem natívban a tft rondul? Mert 2560*1600-ban kevés játék fut majd el szépen Egy 8800gtx hajtaná meg.
Windows alatt mennyire lesznek aprók a betük és az oldalak ha natívban van a monitor? Vagy ez fel sem tűnik majd? Gondolom el lehet felejteni a teljes képernyőre váltás gombot
A HP LP3065 30"-a miben különbözik? Tényleg jobb a 3 DVI? Melyiket érdemes inkább venni? A 3. DVI az mire van. Mert gondolom bemenet, és nem kimenet, pl: projektorra csatolhatod onnan a képet? Tehát mire tudom a 3. dvi-t használni?
Miért kell a 30"-os moncsiknak dual dvi, eggyel nem mennek?
A DELL-en kompozít van, az gondolom nem olyan jó. Vagy igen?
Kérlek segítsetek nekem, nagyon szépen köszönöm előre is.
TFT monitorok topikja!
Azon kívül jó??
Műszaki cucc:
TFT monitorok topikja!
Jó ez a moncsi? linkilyet vennék!
- tul van arazva...
T A M I . H U
TFT monitorok topikja!
Jó ez a moncsi? link
ilyet vennék!
Műszaki cucc:
TFT monitorok topikja!
T A M I . H U
TFT monitorok topikja!
- nocsak..
T A M I . H U
TFT monitorok topikja!
Na végül - egy rövid kitérő után a 22-es TN panelek világába - a Samsung 215TW lett a befutó, a panel nagyjából az a minőség (S-PVA) ami a 970P-ben van, csak épp 21-es Wide-ban. A képminőség, szinek, kontraszt, betekintési szögek kiválóak, ahogy egy SPVA paneltól elvárható. A kinézet és a kivitel nem a legszebb (nekem a 226BW kinézete, meg az új Dell Ultrasharpoké most az etalon), viszont az ergonómia jó. (megfelelő mennyiségű és nyomkodhatóságú gomb mindenre, magasság és pivot állítgatási lehetőség). Némi backlight bleeding nagyon enyhén sajnos van. Bad pixel nincs.
Csatlakozók terén van viszont az igazi kánaán mert van rajta HDCP-s DVI, VGA, mindezekhez audio bemenet, aztán van SVIDEO és kompozit video bemenet, ezekhez _külön_ audio bemenet, és komponens video bemenet és ehhez is külön audio bemenet. (ez utóbbi 1080i -ig megy fel, 1080p-t nem szerette). Ráadásul PIP-ben meg tud jeleníteni két bemenetet egyszerre is (ilyenkor választható melyik hangját akarjuk hallani), a PIP igazából lehet 50-50% méretű is. A bemenetek átnevezhetőek.
Xbox360 egyből ráfiegyelt a komponens bemenetre, elég tűrhető annak ellenére hogy a 16:10 miatt picit torz a kép.
A beépített hangszórók terén hallottam már jobbat is, azért prüntyögni jók. A magasságállítás szépen műxik, a pivotot sose fogom használni, főleg mivel itt kábelekkel együtt forog a panel és az eléggé nehézkes ha a komponens is be van kötve, ezt a 970P-n okosan megoldották - ott ugyanis a kábelek a monitor "farkincájába" mennek be, a panel meg önmagában forog el.
A 22-es TN után (Asus MW221U) a 21" meglepően kicsi (legközelebb 24 lesz már) viszont még használható. Az 1680x1050 nagyobb produktivitást biztosít számomra programozásnál mint a 19"-eseken elterjedt 1280x1024.
A HD anyagok egyszerűen csak brutálisak.
Input lagtól féltem még, de nem tűnik fel, pedig ennél a monitornál volt, aki panaszkodott rá rendesen. (S-PVA paneleknél jobban jelentkezik).
Azt hiszem azért nem mindenkinek fogja megérni egy 22-es TN-essel összehasonlítva egy ilyen monitor (jó 30-40%-al drágább és még kisebb is) de ha valaki ragaszkodik a szebb szinekhez, a jobb kontraszthoz (Tom's hardware 1:938-at mért) , akkor be lehet fektetni egy kicsit többet.
TFT monitorok topikja!
- mire hasznalod, hogy egy mai uj generacios TN nem felel meg? vagy csak a tudat?
Ööö... Hát csak annyi, hogy itt van előttem egy aránylag új generációs Premium-MVA paneles monitor 1000-es valódi kontraszttal, fekete feketével, nulla bevilágítással és 178 fokos betekintési szöggel. Sajnos hozzászoktam a pazar látványhoz... Félek, hogy hiányozna.
Viszont egyúttal el bírnám viselni ugyanezt szélesvásznúban, nagyobb felbontással, mert sose árt programozáshoz egy kis plusz terület. (na és persze megnéznék egy-két HD videót is).
Nekem a színhűség hiányzik a legjobban, illetve a betekintési szög. Gyakorlatilag filmet soha nem nézek rajta, főleg nem sötétben, azért a bevilágítási és kontrasztproblémák egyáltalán nem jönnek ki.
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
TFT monitorok topikja!
- mire hasznalod, hogy egy mai uj generacios TN nem felel meg? vagy csak a tudat?
Ööö... Hát csak annyi, hogy itt van előttem egy aránylag új generációs Premium-MVA paneles monitor 1000-es valódi kontraszttal, fekete feketével, nulla bevilágítással és 178 fokos betekintési szöggel. Sajnos hozzászoktam a pazar látványhoz... Félek, hogy hiányozna.
Viszont egyúttal el bírnám viselni ugyanezt szélesvásznúban, nagyobb felbontással, mert sose árt programozáshoz egy kis plusz terület. (na és persze megnéznék egy-két HD videót is).
Nem tudom igazándiból lehet, hogy nem is zavarna egy újabb TN panel, csak nem merem megvenni blindre... A régieket utálom, munkahelyemen is attól folyik ki a szemem nap mint nap. Épp oda vinném be a jelenlegi monitorom, hogy még több haszna legyen az egésznek.
TFT monitorok topikja!
El is tántorított attól, hogy 22-es TN -es TFT-t vegyek.
T A M I . H U
TFT monitorok topikja!
Úgyhogy gyűjtök a DELL2407wfp-re.
Csak ajánlani tudom, nagyon jó "kis" monitor, pár apró hibától eltekintve.. bár igaz, h összehasonlítási alapom nemigazán van..
TFT monitorok topikja!
Itt van egy teszt a mai 22es + tn paneles monitorokról, hátha van benne hasznos info, én nem futottam még át http://prohardver.hu/cikkek/2007-03-26/ ... k_tesztje/
Olvastam ezerrel rögtön ahogy feltették. El is tántorított attól, hogy 22-es TN -es TFT-t vegyek.
Úgyhogy gyűjtök a DELL2407wfp-re.
TFT monitorok topikja!
Itt van egy teszt a mai 22es + tn paneles monitorokról, hátha van benne hasznos info, én nem futottam még át
http://prohardver.hu/cikkek/2007-03-26/ ... k_tesztje/