Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Mit nevezel extrém használatnak? Stúdiókban, ahol néha órákon keresztül nem változik a képtartalom és napi 18-20 órán át üzemelnek, simán beégnek a CRT-k is.
Továbbra sem értem ezt a beégés-parát. Mintha autóvásárlásnál az lenne a legfontosabb jellemző, hogy mennyire kotyog a balhátsó kerékcsapágy.
Mivel az emberek 90%-a otthon használja a tv-t, ott elég nehéz beégetni egy crt-t. Egyet sem siekrült akár Pana, akár Daewoo volt, de ismerősnek sem jött össze.
Sem pc, sem konzollal nem sikerült beégetni.
Hogy mi ez a para? Talán az hogy a volt SD-s plazmámnál egyik konzol játéknál 15 perc után már ott volt a szellemkép, amit persze el lehetett tüntetni maradéktalanul, de kérdés, hogy ha 2 órán keresztül játszottam volna, akkor teljesen beégett volna-e. Azóta azt a játékot kerülöm. Hát ezért a para (jah és be volt kapcsolva a beégésvédelem), ugyanis valakinek sok pénz 300-400-500eFt. Örülök, hogy másnak ez nem megerőltető.
Plazma
Pont a foszfor a lényeg azzal van a gond
CRT-nél is foszfor réteg van, nem? Én még nem láttam beégni extrém esetben sem CRT tv-t. ...
Mit nevezel extrém használatnak? Stúdiókban, ahol néha órákon keresztül nem változik a képtartalom és napi 18-20 órán át üzemelnek, simán beégnek a CRT-k is.
Vagy akár a régebbi játéktermi videójátékok. Bekapcsolás nélkül is látszik, hogy milyen a játék.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Plazma
CRT-nél is foszfor réteg van, nem? Én még nem láttam beégni extrém esetben sem CRT tv-t. ...
Továbbra sem értem ezt a beégés-parát. Mintha autóvásárlásnál az lenne a legfontosabb jellemző, hogy mennyire kotyog a balhátsó kerékcsapágy.
Inkább írjatok a HD plazma tapasztalatokról, mert tudtommal néhányan már vettek ilyent.
Plazma
És ez igaz mind a kétfajta OLED technológiára („kis” molekulákat használóra, illetve a polimereket mint emittáló anyagot alkalmazóra is)
És ha minden igaz, akkor a vezérlés szerint is kétfajta van. Passzív és aktív (minket ez érdekel majd).
Plazma
Asszem OLED-nál az egyik előny az lenne épp, hogy pixelhiba esetén nem fehéren világítana, hanem maradna fekete. Ez igaz?
Igen, mert az elektromos térben ha az elektródákból kilépő töltéshordozók valamilyért nem tudnak egymás felé közeledni a szerves anyagban, akkor nem jön létre a "gerjesztett állapot" tehát a részecskék nem tudnak "lecsengeni" és így nem keletkezik foton, tehát nincs mi világítson...
Ezért fekete lesz a pixelhiba.
És ez igaz mind a kétfajta OLED technológiára („kis” molekulákat használóra, illetve a polimereket mint emittáló anyagot alkalmazóra is)
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Plazma
- akkor nagyon keves tapasztalatod van ilyen teren..!! - probabol kapcsolj be egy dos fulscreen ablakban eny norton commander-t es tiltsd le benne a kepernyovedo funkciot, majd hagyd ugy 30 napig, nagy fenyero uzemmodban
LOL :kiraly:
Mivel az egész a SED-ből alakult ki, ezért ezt nem minősítem normális vagy enyhén extra használatnak
Viszont az LCD hogyan tud beégni? Ha jól emlékszem akkor egy hidegkatódos lámpával világítják meg a folyadékkristályt ami két üveglap közé van zárva. EZ képes megfordítani a fény polaritását, meg van színszűrő is.
Itt mi okozza a beégést? Mert én eddig csak pixelhibát láttam, vagy részpixelhiba volt (LG-nél láttam zölden világítani), meg volt olyan ahol fehéren világított az gondol a "teljes pixel" hiba.
Asszem OLED-nál az egyik előny az lenne épp, hogy pixelhiba esetén nem fehéren világítana, hanem maradna fekete. Ez igaz?
Plazma
A CRT-k is be tudnak égni. Mikor még számítógépek voltak rájuk kötve, láttam sokat.Nem értem, miért vagy így beindulva egy nem létező technológiára...
Egy pár marketing adat alapján én nem mernék véleményt mondani, pláne olyanról, hogy milyen hibái lesznek, vagy nem lesznek.
Talán azért reménykedik több ember hogy nem égnek be olyan könnyen köztük én is, mert CRT-be soha nem tudtam produkálni sem tv-nél, sem monitornál, hogy előforduljon (volt köztük márkás, volt köztük noname is, pl Sunshine monitor). Pedig anno főleg a monitor kapott rendesen. Volt amelyik több napon keresztül ment. Ha ilyeneket kibír egy ilyen technika, akkor nem hiszem hogy félni kell a beégéstől
- akkor nagyon keves tapasztalatod van ilyen teren..!!
- probabol kapcsolj be egy dos fulscreen ablakban eny norton commander-t es tiltsd le benne a kepernyovedo funkciot, majd hagyd ugy 30 napig, nagy fenyero uzemmodban :kiraly:
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Plazma
A CRT-k is be tudnak égni. Mikor még számítógépek voltak rájuk kötve, láttam sokat.Nem értem, miért vagy így beindulva egy nem létező technológiára...
Egy pár marketing adat alapján én nem mernék véleményt mondani, pláne olyanról, hogy milyen hibái lesznek, vagy nem lesznek.
Talán azért reménykedik több ember hogy nem égnek be olyan könnyen köztük én is, mert CRT-be soha nem tudtam produkálni sem tv-nél, sem monitornál, hogy előforduljon (volt köztük márkás, volt köztük noname is, pl Sunshine monitor). Pedig anno főleg a monitor kapott rendesen. Volt amelyik több napon keresztül ment. Ha ilyeneket kibír egy ilyen technika, akkor nem hiszem hogy félni kell a beégéstől
Plazma
A jövőhét utáni héten cserélünk egy ügyfélnél 4db beégett plazmát LCD-re. Majd dokumentálom fotókkal a "gyógyítási" eljárást... bár jó magam nem nagyon hiszek benne, hogy sikerülni fog, de azért megpróbáljuk.
- ha nemtudjatok hova tenni az egyiket jelezd, eljatszanek veluk
T A M I . H U
Plazma
Esetleg tudsz valamit arról, mire használta őket, és mitől égtek be? Gondolom nem a reptéri menetrend kiírására voltak használva, de azért kíváncsi volnék.
Nem sokat tévedtél... információs kijelzőként funkciónáltak, gyakorlatilag 3 évig folyamatosan statikus képet kaptak...
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Plazma
A jövőhét utáni héten cserélünk egy ügyfélnél 4db beégett plazmát LCD-re. Majd dokumentálom fotókkal a "gyógyítási" eljárást... bár jó magam nem nagyon hiszek benne, hogy sikerülni fog, de azért megpróbáljuk.
Esetleg tudsz valamit arról, mire használta őket, és mitől égtek be?
Gondolom nem a reptéri menetrend kiírására voltak használva, de azért kíváncsi volnék.
Plazma
Cuccaim
Plazma
Minden be tud égni, csak akarni kell, láttam én már beégett LCD-ket is.
A beégett LCD "gyógyítható" mert csak az árnyak égnek be, nem a színek.
Cuccaim
Plazma
Minden be tud égni, csak akarni kell, láttam én már beégett LCD-ket is.
Plazma
CRT-nél is foszfor réteg van, nem? Én még nem láttam beégni extrém esetben sem CRT tv-t. Biztos van, csak ritka mint a fehér holló. Plazmánál pedig elég ha kiállított tv, és már többet találni ami beégett. CRT-nél ilyet még nem láttam a kiállított tv-knél sem, használatkor meg végképp nem.
A CRT-k is be tudnak égni. Mikor még számítógépek voltak rájuk kötve, láttam sokat.
Nem értem, miért vagy így beindulva egy nem létező technológiára...
Majd ha lehet kapni, meglátjuk, de ez még egyáltalán nem a közeljövő.
Én most az LCD-t látom erőteljesen feljövőben, de vetítőpárti vagyok, úgyhogy csak kívülről figyelem az eseményeket.
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Plazma
Rea! Múltkor még a q7 samsungról is jókat mondtál! Azóta az már kiesett a pixisből? vagy már a pana is jobb nála ami az aláírásodban van?
Most is jókat mondok róla,csak közben eladtam.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Mindháromban, CRT, Plazma, SED foszfor van, majd meglátjuk. Amúgy legyen jó meg olcsó. (meg azzal a nyamvad OLED-el is történhetne már végre valami)
A SED működése viszont nem a plazmához, hanem a CRT (elektronágyú)-hez áll nagyon közel. Épp ezért kicsinek tartotják, hogy a SED olyan "könnyen" be tudjon égni mint a plazma. Ráadásul fogyasztása is jóval kisebb (asszem még LCD-nél is), így még nagy energiák sincsenek. De majd kiderül. 2008-ban, ááááááá...
Plazma
CRT-nél is foszfor réteg van, nem? Én még nem láttam beégni extrém esetben sem CRT tv-t. Biztos van, csak ritka mint a fehér holló. Plazmánál pedig elég ha kiállított tv, és már többet találni ami beégett. CRT-nél ilyet még nem láttam a kiállított tv-knél sem, használatkor meg végképp nem.
Mindháromban, CRT, Plazma, SED foszfor van, majd meglátjuk. Amúgy legyen jó meg olcsó. (meg azzal a nyamvad OLED-el is történhetne már végre valami)
Plazma
Rea!
Múltkor még a q7 samsungról is jókat mondtál! Azóta az már kiesett a pixisből? vagy már a pana is jobb nála ami az aláírásodban van?
Projektor: Optoma HD72i; Amp: Primare A30.1; CD: Primare D30.2; Tuner: Primare T21; Front: Triangle Naia 260; Surround: Triangle Zerius 202EX; Processzor: Primare SP31; Végfok: Primare A30.5MkII; DVD: Primare V25; DVDR: Sony RDR-HX 710; Vászon: Beamax R-Black 213x124; Kábelek: Nordost Solar Wind IC, Harmonic Technology Magic Tweeter Speaker; VHS: Panasonic NV-FJ612; TV: Panasonic 29PX20
Plazma
Plazma
Beégés/nembeégés téma SED-nél is lesz.
Emlékezetem szerint a működési elve hasonló a CRT-hez vagyis az üveglapra felvitt foszforréteget bombázzák. Csak az elektroncsővel ellentétben nem egy eltérített elektronsugárral, hanem képelemenként egy-egy önálló, pixelméretű elektronforrással teszik ezt. Ez alapján nehezen tudom elképzelni hogy olyan beégésre hajlamos legyen, mint egy plazma.
Plazma
Jövő héttől már ráérek,úgy fest,mostanában egyéb dolgaim akadtak,mint a tv,meg film...
Nem lenne rossz, mert elnéznék már feléd. Olyan rég voltam, hogy azóta sok sok benzin lefolyt a dunán...
Plazma
Nem technikai "konkurálásról" beszélek, ha nem gazdaságiról... ha a SED-et partzánharcos módjára próbálják "egyedül" elterjeszteni úgy fognak járni, mint a JVC a DILA-val...
Nem egyedül, ketten: Canon, Toshiba ;-)
Plazma
Ezzel erősen vitatkoznék.
A SONY SXRD-s projis tv nekem annyira bejött, hogy plazma helyett ezt vettem meg. Persze nem hasonlítható a hagyományos projis tvkhez, teljesen más technológia.
Analóg adás lényegesen jobb. DVD/HD forrásból pedig TŰÉLES (1920*1080, fullHD, 10000:1 kontraszt), lenyűgöző a 140cm-es átmérőjű képén. Bár még 700 fölött van az ára, de szerintem jelenleg a legjobb ár/teljesítmény vétel még így is! Plazma kép mellett is megnéztem, nem kapkodtam el. 2 hétig ültem rajta, míg ez lett az eredmény. Nem bántam meg.
Ha tudjátok, nézzétek meg, minden sony szalonban van szerintem, vagy rea4-nél is biztosan előfordul.
Sony KDS-55A2000
Nem tudom miért van az hogy egyesek nem olvassák el amit mások írnak.
Egy szóval nem mondtam hogy az összes projis tv ilyen, csak al egtöbbje.
Többek között azért, mert az igen friss SXRD alternatívát kínál, és köszönöm, láttam már működés közben, igaz nem általam tesztelve, válogatva hogy mit nézzek.
De ezenkívűl a JVC D-ILA rendszere sem rossz, az is jobb sokkal mint a többi "hagyományos".
Amúgy nincs minden Sony szalonban, viszont ha rea4 nem adta még el, akkor nála megtekinthető, bár nem tom most mennyire ér rá
Jövő héttől már ráérek,úgy fest,mostanában egyéb dolgaim akadtak,mint a tv,meg film...
A tv egyébként meg hiánycikk kezd lenni,múlt héten nem lehetett kint sem kapni,csak rendelésre.
Viszont ma jön ismét végre,akit izgat,meglesheti.
Amúgy meg,mint már kifejtettem itt,életem legjobb tévéje,egyelőre nem szándékozom plazmára visszaállni.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
De mégis miért? A kiállított SED is 1080p-s volt eleve. Miért ne tudna konkurálni? Az hogy jövőre elvben minden gyártó leginkább 1080p-s panelt gyártana plazmából (amit kicsit kétlek, mert nemigen lehet kihasználni széles körben) az még nem jelenti azt hogy 2008-ban kánaán van és fillérekért fogják adni.
Nem technikai "konkurálásról" beszélek, ha nem gazdaságiról... ha a SED-et partzánharcos módjára próbálják "egyedül" elterjeszteni úgy fognak járni, mint a JVC a DILA-val...
Cuccaim