Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]Szóval NEKEM ez NEM jött össze, de mintha írt itt volna valaki, akinek IGEN, és szebb képet kapaott így PC-ről mint az analóg D-Subon.
[...]
Samsung R sorozaton? Azt erősem kétlem, mert a gyár akaratát nehéz megerőszakolni
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Lcd, Led, Oled TV-k
Siasztok
Pénteken én is egy SAMSUNG LE40M6 Tulajdonosa lettem. Most tesztelelm mint állat.
- A kép jónak tűnik. Nálatok milyen féynerő/ Kontrast/szín stb jön be?
A következő kérdésem lenne a PIP-el kapcsolatban SOS-ban (mivel hétfő estig már csak 1 napom van)
- Én azt vettem észre, hogy SCART/COMP bementet és TV PIP-jét lehet egymás mellé tenni.
- A leírás is zavaros (31. oldal) más van angolul más van magyarul. állítólag csak HDMI alapkép melé lehet mindenféle alképet betenni különböző méretekkel, vagyi 2 TV műsor képét VIDEO (DHR) + TV csak akkor lehetne egymás mellett látni ha HDMI-s DHR-em vagy Videóm lenne.
Nálam szarakodik csak a PIP vagy nálatok is (kérlek válaszoljatok SOS ben mert ha csak nálam szar hétfőn viszem vissza)
- Még egy kérdésem lenne? Sikerül már valakinek a PCT összekötni nem a DSUBOn hanem DVI-HDMI kábelen keresztül (én most rendeltem ilyenk ábelt de kiváncsi vagyok mert HDMI-n azért jobb képenek kell lennie)?
Köszi előre is a gyors (SOS) válaszokat.
Bozso
1x is gratula Bozso77-nek
Nekem "csak" az régebbi LE40R51B-m van, és a PIP kérdésedre nem tudom a választ, a DVI-HDMI-ben viszont van némi tapasztalatom.
Sikerült kitennem ugyan PC-ről a képet egy DVI-HDMI kábellel, de a minősége az igen gyatra volt, nem is tette ki se fullba, se a beállított natív felbontásban (1360x768-ban). Szóval NEKEM ez NEM jött össze, de mintha írt itt volna valaki, akinek IGEN, és szebb képet kapaott így PC-ről mint az analóg D-Subon.
Gyanítom (és másoktól is ezt hallom), hogy egy jó kis HDMI-s DVD-játékossal (pl. Denon 1920 rulez ) szebb a kép, mint akár komponens kábellel.
Én általában az alábbi beállításokat kedvelem:
Üzemmmód: kiemelt (legnagyobb fényerő)
DNIe: bekapcsolva (kikapcsolni úgysem lehet, csak DEMO üzemmód van )
digitális zajcsökkentés: TV-nél és szar DVD-nél BE, jó DVD-nél és HD-nél KI
színtónus: NORMÁL (ha sok türelmed van játszadozni, akkor EGYÉNI)
üdv
BF
Köszi a választ.
Egyébként szinte egy fillérembe se került a dolgo mivel a régi plazmát cseráéték. (egyébként Győrben 695.00-b e kerölne a cucc)
Azért D-sUB-on is jó lépe van a PC-nak. 1360 x 768-ban.
A PIP-re méág mindig kéne SOS ben válasz
Lcd, Led, Oled TV-k
Siasztok
Pénteken én is egy SAMSUNG LE40M6 Tulajdonosa lettem. Most tesztelelm mint állat.
A következő kérdésem lenne a PIP-el kapcsolatban SOS-ban (mivel hétfő estig már csak 1 napom van)
- Én azt vettem észre, hogy SCART/COMP bementet és TV PIP-jét lehet egymás mellé tenni.
- A leírás is zavaros (31. oldal) más van angolul más van magyarul. állítólag csak HDMI alapkép melé lehet mindenféle alképet betenni különböző méretekkel, vagyi 2 TV műsor képét VIDEO (DHR) + TV csak akkor lehetne egymás mellett látni ha HDMI-s DHR-em vagy Videóm lenne.
Nálam szarakodik csak a PIP vagy nálatok is (kérlek válaszoljatok SOS ben mert ha csak nálam szar hétfőn viszem vissza)
- Még egy kérdésem lenne? Sikerül már valakinek a PCT összekötni nem a DSUBOn hanem DVI-HDMI kábelen keresztül (én most rendeltem ilyenk ábelt de kiváncsi vagyok mert HDMI-n azért jobb képenek kell lennie)?
Bozso
1x is gratula Bozso77-nek
Nekem "csak" az régebbi LE40R51B-m van, és a PIP kérdésedre nem tudom a választ, a DVI-HDMI-ben viszont van némi tapasztalatom.
Sikerült kitennem ugyan PC-ről a képet egy DVI-HDMI kábellel, de a minősége az igen gyatra volt, nem is tette ki se fullba, se a beállított natív felbontásban (1360x768-ban). Szóval NEKEM ez NEM jött össze, de mintha írt itt volna valaki, akinek IGEN, és szebb képet kapaott így PC-ről mint az analóg D-Subon.
Gyanítom (és másoktól is ezt hallom), hogy egy jó kis HDMI-s DVD-játékossal (pl. Denon 1920 rulez ) szebb a kép, mint akár komponens kábellel.
Én általában az alábbi beállításokat kedvelem:
Üzemmmód: kiemelt (legnagyobb fényerő)
DNIe: bekapcsolva (kikapcsolni úgysem lehet, csak DEMO üzemmód van )
digitális zajcsökkentés: TV-nél és szar DVD-nél BE, jó DVD-nél és HD-nél KI
színtónus: NORMÁL (ha sok türelmed van játszadozni, akkor EGYÉNI)
üdv
BF
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Boldog tulajdonosa lettem egy Samsung LE-40M60B LCD tv-nek. Lenne egy pár kérdésem, és előre is kösz a segítséget.
Sajna a magyar nyelvű leírás az hiányzik. Honnan lehet ilyet szerezni? Sehol nem találtam a neten.
A dvd-m kompozit csatlakozón keresztül kötöttem a tv-re. Nem rossz a képe, de szerintetek nem érdemesebb inkább scart-al összekötni?
A dvd amire rá van írva, hogy 16:9 ugyanúgy jelenik meg mintha 4:3-as tvn nézném, azaz alul fölül fekete csík van. Ez miért? (DVD 16:9-re állítva de mégsem) ???
Ha valami sötétebb jelenet van akkor látszódik, hogy a TV autómatikusan csökkenti, illetve növeli a fényerőt. Engem ez marhára zavar, hol lehet ezt kipacsolni?
Előre is köszi a helpet, és ne haragudjatok a láma kérdésekért, nem vagyok profi
Köszi
Q
Sziasztok!
Ha nem érdekel senkit akkor bocs az egészért, de leírnám a véleményem erről a saját kis Samsung LCD-m ről.
3 nap alatt sikerült beállítani jól . A tv adások olyanok amilyenek, azok között van jobb-rosszabb azt meg kell szokni. A DVD az nagyon jó, csak hát ugye az a kib... 21:9 -es kép kissé idegesítő. HDMI-t még nem volt szerencsém kipróbálni. Szerintetek érdmes HDMI-s dvd-t venni? Sima dvd-vel jobb lesz???
Más: De nagyon idegesít az, hogy a bekapcsoló gomb küröl világit kéken, de annyira, hogy éjszaka nem lehet tőle aludni! Nem lehet azt valahogy kikapcsolni?????? Illetve egy érdekességre lettem figyelmes. Ha mobitelefonálok akkor néha olyan mintha valami "vak" gombot nyomkodnék a távirányítón, azaz villog a bekapcsoló gomb körül az a bizonyos led. Ez nem izgat annyira csak érdekes.
Valakinek van ötlete a fentebb feszengetett kérédésekre????
Sziasztok
Q
A kék kör alakú stand-by lámpát nem lehet kikapcsolni! (Csak gratulálni tudok a samsung-nak, ennél fényesebb zavaróbb lámpát nem is rakhattak volna a tévére.)
Én azt csináltam amíg vissza nem vittem a boltba, hogy vettem egy kapcsolós hosszabbítót és este mindig kinyomtam reggel meg bekapcsoltam.
Még mindig jobb, mint húzkodni a tápkábelt.
Nálam akkor villogott néha a bekapcsoló gomb körüli led, ha a philips dvd-m távirányítóját használtam.
Miért vitted vissza? nekem amúgy egyre jobban bejön, a Eurosport kifejezeten jó rajta, már alig várom az olimpiát
Ez a HDMI-s dolog nem hagy nyugodni, szal ha HDMI-s DVD lejátsót veszek, pl Denon 1920 (menne az erősítőmhöz ) akkor ha egy sima dvd-t lejátsza is jobb képet kapok?
Illetve egy nagyon nagy csalódás ért, a minap, amikor a PS2-m rákötöttem az LCD-m re. Iszanyatosan rossz képe van sajnos. Esetleges minőségjavításra van lehetőség?
Előre is köszi a válaszokat
Q
Siasztok
Bozso
Lcd, Led, Oled TV-k
Samsung 32R51 LCD TV + Thomson DTH252E DVD lejátszó (mert ennek van HDMI kimemete...) + 10 eFt-os HDMI-HDMI kábel
lehet hogy a Thomson DVD-n nem is HDMI megy ki, hanem DVI...?
ezt könnyen eldöndheted.
(ha bele tudod dugni a dvi vagy hdmi kábelt...)
de miután csak HDMI-t tudsz beledugni,ezek szerint, (hiszen miért vettél volna hdmi-hdmi kábelt?) ezért a csatid HDMI.
ezek nem "jelformátumok", hanem csatlakozó kimenetek, mint a scart, vagy az s-video, kompozit, vagy komponens kimenetek.
eegen, bár kicsit láma vagyok ebben a témában, arra gondoltam, hogy a thomsonon csak "marketinges" hdmi van...
Lcd, Led, Oled TV-k
Samsung 32R51 LCD TV + Thomson DTH252E DVD lejátszó (mert ennek van HDMI kimemete...) + 10 eFt-os HDMI-HDMI kábel
A képet szépen felrakja 720p-re, viszont hang semmi nincs, csak ha külön analóg RCA kábelen adom neki...
A DVD-n állítani csak azt lehet a HDMI soundnál, hogy PCM vagy SPDIF...
Helló JTX !
Megoldódott a hang probléma?
A kép valóban sokkal jobb mint SCART-on?
A kábel nem túl drága?
Hang még mindig nem van a HDMI-n.
A kép mintha "nyugodtabb" lenne.
A kábel pedig igenis drága
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 671
Lcd, Led, Oled TV-k
ezt könnyen eldöndheted.
(ha bele tudod dugni a dvi vagy hdmi kábelt...)
de miután csak HDMI-t tudsz beledugni,ezek szerint, (hiszen miért vettél volna hdmi-hdmi kábelt?) ezért a csatid HDMI.
ezek nem "jelformátumok", hanem csatlakozó kimenetek, mint a scart, vagy az s-video, kompozit, vagy komponens kimenetek.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Lcd, Led, Oled TV-k
A képet szépen felrakja 720p-re, viszont hang semmi nincs, csak ha külön analóg RCA kábelen adom neki...
Helló JTX !
Megoldódott a hang probléma?
A kép valóban sokkal jobb mint SCART-on?
A kábel nem túl drága?
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]Ezt a Philipset sajnos csak 1 Thomsonnal /32LB115 B5/ tudtam összehasonlítani, a philips meggyőzően verte képminőségben. Ráadásul a Thomsonról max orosz, lengyel, vmi skandinávszerű, ill holland oldalon találtam információmorzsákat.
A Thomson 115B5-öt sajnos nem, de a többit megnézheted a magyar oldalukon is.
Ígéretesnek látszik az új 330B5 szériájuk, 32, 37, 42 és 46 coll méretben, 1920x1080-as panellal.
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Lcd, Led, Oled TV-k
Pingelt már valaki egy LDV TV-t?
Most épp azon esik le az állam, hogy a (Philips 42pf9830) TV-n van "ethernet" csati is.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Lcd, Led, Oled TV-k
Én is vettem a múltkor egy LCD Tv-t (főleg a munkámhoz mondjuk és ahhoz elég is)
Taxis vagy? :smile19:
Ugye ugyis tudod, hogy ehhez kell
Neeeeeem, neem tudom. A kisördög fej se azért volt ott.
Lcd, Led, Oled TV-k
Eredetileg 16:9-es CRT volt a szándék, de nagyon nem tetszett 1iknek sem a képe. Megnéztem pár gyártó TV-jét /pl. panasonic tx32ps12-t mindenki dícséri de engem kifejezetten zavart a képminősége/, de mind1ik "pixelesnek" tűnt, így álltam át LCD-re. A TV-t kb 2.5 m-ről fogom nézni, nem tudom ez érdekes e fényerő szempontjából. A válaszidővel nekem is vannak sajnos fentartásaim, ráadásul csak dvd-vel tudtam tesztelni. Így van eléggé alkalmi vétel lenne, de nem feltétlenül csak erre a modellre vonatkozik
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
...Amennyiben ilyen árban van LG akkor rá tudsz beszélni.
...
Nem akarlak rábeszélni semmire! Se téged, se mást.
Neked kell dönteni és fizetni is.
A száraz műszaki paraméterekkel kapcsolatban írtam le az "észrevételeimet".
A lényeg, hogy milyen képe van, mennyire tetszik a TV, eltudnád-e képzelni az otthonodban...
De ha ez egy alkalmi vétel, akkor gondolom még inkább ez jöhet szóba.
Lcd, Led, Oled TV-k
Skipper,
Nem feltétlenül Philips lenne a cél, ez most kb 300.000, de valamivel olcsóbben meg tudnám venni.
Battlestar,
Amennyiben ilyen árban van LG akkor rá tudsz beszélni. LG L1730B 17" LCD a monitorom, tökéletesen meg vagyok elégedve vele.
Ezt a Philipset sajnos csak 1 Thomsonnal /32LB115 B5/ tudtam összehasonlítani, a philips meggyőzően verte képminőségben. Ráadásul a Thomsonról max orosz, lengyel, vmi skandinávszerű, ill holland oldalon találtam információmorzsákat.
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok,
Bemásolom a Philips 32PF5320 adatlapját...
...
Kontraszt arány: 600 : 1
Válaszidő (tipikus): 18 ms,
...
Amiket én néztem ott 1000:1 vagy pl az LG-k esetében már 1200:1 a kontraszt aránya. Az új LCD panellel szerelt TV-k esetében a válaszidő 8 ms.
Ezt a 2 paramétert tekintve van jobb választás is.
Kérdés a valóságban milyen a készülék képe, és az ára.
Lcd, Led, Oled TV-k
Szerintem keress másikat. Ha Philips-et szeretnél, akkor mindenképpen a 9*** szérával foglalkozz, azok elég jó modellek
Amúgy ez mennyit kóstál?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok,
Bemásolom a Philips 32PF5320 adatlapját, remélem így többen tudtok segíteni a választásban /nem kell keresgetni/.
Síkpaneles képernyő tulajdonságok
Képernyő szélesség: 924 mm
Képernyő magasság: 511 mm
Képernyő mélység: 118 mm
Képernyő súly: 18,2 kg
Képernyő szín: ezüst
Képtechnológia: LCD
HD-ready: Igen
Képernyő méret és formátum: 32" / 81 cm
Képernyő formátum: 16:9
TV tuner: Van
Talapzati állvány: Van
Távirányító: Univerzális (Amp/DVD/TV)
Saját felbontás (vízszintes x függőleges) (pixel): 1366 x 768
Fényerő: 500 cd/m²
Kontraszt arány: 600 : 1
Állítható színhőmérséklet: Van
Video szabványok: PAL, PAL60, SECAM, NTSC(csak videojel),
SDTV/EDTV/HDTV (480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i)
Támogatott számítógépes felbontás: VGA; SVGA; XGA
Képmegjelenítési módok vezérlése: Van
További képtulajdonságok: Visszaverődésgátló bevonatú képernyő,
Digital Crystal Clear (élénk, moziszerű képeket produkál),
3D fésűszűrő, Progresszív képfrissítés, 3/2 - 2/2 mozgókép összeállítás (pull down), Fogazott élek elnyomása, Contrast Plus, Active Control+fényérzékelő (képjelhez, fényviszonyokhoz optimalizált képparaméterek), Digitális zajcsökkentés,
Látószög 176 fok,
Válaszidő (tipikus): 18 ms,
Kép a grafikában, Szöveges kettős kép
Sztereo / virtuális Surround hangzás Virtuális Dolby Surround, Sztereó
Beépített hangsugárzó 2 db
Beépített erősítő jellemzői 2x15 W (RMS)
További erősítő és audio jellemzők 5 sávos hangszínszabályzó, Dinamikus mélyhang-kiemelés,
Automatikus hangerőkiegyenlítés
(AVL)
Video bemenet kompozit; S-Video; YUV komponens; RGB; DVI / HDMI
Bemenetek / Kimenetek Oldallap:
S-video be (Hosiden),
AV be (2+1xRCA)
Hátlap:
AV be/ki, RGB be (SCART1),
AV be/ki, S-video be (SCART2),
Audio L/R be (3,5mm Jack),
Komponens YPbPr be (DVI-I+adapterkábel),
Digitális HDCP komp. video be (DVI-I)
PC bemenet / kimenet Analóg/digitális RGB be (DVI-I),
További csatlakozók Fejhallgató ki (3,5 Jack)
Egyéb tulajdonságok
10 oldalas Smart szöveg Teletext,
Elalváskapcsoló,
Tartozékok: DVI-VGA adapter, VGA-YPbPr RCA kábel, Asztali állvány
Most
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszi a tippeket!
Megkukkantva a hivatkozott Samsungot eszembe jutott egy másik, általánosnak mondható jelenség. Mégpedig az, hogy a kisebb méretű LCD tévék - a képjavító technológiák hiányán túl - legtöbbször több fontos paraméterben (kontraszt, reakcióidő stb.) is elmaradnak a nagyobb testvéreiktől, melynek okát megintcsak nem nagyon értem. Például egy ilyen készülékre játékkonzolt rákötve már sokkaknak szembetűnő lehet a 25 ms-os reakcióidő, az én szemem meg amúgyis érzékeny az utánhúzásra.
A monitor + külső tuner megoldás kézenfekvő lehet, de első nekifutásra kicsit macerásnak tűnik (gondolok itt arra, hogy nem ismerek korrekt áron kapható jó minőségű külső tunert, az egyébként fellelhető választékot nehezen lehetne a szóba jöhető monitorokkal tesztelni, valószínűleg épkézláb hangszórókat is kellene venni a monitor mellé stb.)
De ha van valakinek erre valami konkrét tippje, ami bevált, az ne fogja vissza magát!
A ViewSonic monitorok esetében már kapható olyan ahol csak 4 ms a válaszidő.
Régebben a ViewSonic monitorokban volt hangszóró és a monitor hátára felcsatolható ViewSonic tuner (opcionális). Majdnem olyat vettem kb 2 éve.
Lehet, hogy ez az opció még most is van.
Klikk ide!
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Éppen most készülök venni egy Philips 32PF5320-ast. Túl sok véleményt nem találtam erről a készülékről és nem szeretnék mellényúlni, így ha vki tud ilyen árban jobb készüléket, az kérem ne fogja vissza magát. Ill. esetleges pozitív - negatív tapasztalatokat is várok.
Előre is kösz a segítséget!
Most
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszi a tippeket!
Megkukkantva a hivatkozott Samsungot eszembe jutott egy másik, általánosnak mondható jelenség. Mégpedig az, hogy a kisebb méretű LCD tévék - a képjavító technológiák hiányán túl - legtöbbször több fontos paraméterben (kontraszt, reakcióidő stb.) is elmaradnak a nagyobb testvéreiktől, melynek okát megintcsak nem nagyon értem. Például egy ilyen készülékre játékkonzolt rákötve már sokkaknak szembetűnő lehet a 25 ms-os reakcióidő, az én szemem meg amúgyis érzékeny az utánhúzásra.
A monitor + külső tuner megoldás kézenfekvő lehet, de első nekifutásra kicsit macerásnak tűnik (gondolok itt arra, hogy nem ismerek korrekt áron kapható jó minőségű külső tunert, az egyébként fellelhető választékot nehezen lehetne a szóba jöhető monitorokkal tesztelni, valószínűleg épkézláb hangszórókat is kellene venni a monitor mellé stb.)
De ha van valakinek erre valami konkrét tippje, ami bevált, az ne fogja vissza magát!
Lcd, Led, Oled TV-k
Nekem a T-s Samsungon a pc röl a tv vga bemenetén keresztül adott kép kissé züldesebb árnyalatú mint monitoron ugyanaz. /klón módban megy a kártya 6600 gt/. Talán figyelmen kivül hagytam vmi beállitást?
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
Lcd, Led, Oled TV-k
Én 15"-os LCD-t keresek tévézésre és alkalomszerűen PS2-re egy kisebb szobába, de eddig eredménytelenül. Főleg azért, mert egyrészt az analóg tévéadás megjelenítése az LCD-nek amúgy sem erőssége, másrészt a legkisebb méretű készülékekből a gyártók általában kispórolják még a képjavító technológiákat is....
Szerintem 15"-os LCD-k esetében, elsősorban a monitorok között lenne érdemes körülnézni. Elég sok kapható már beépített TV tunerrel. De esetleg egy külső tuner sem jelent vészes plusz költséget. Sony, Samsung, Viewsonic típusokból léteznek ilyenek.
15" esetében valószínűleg azért nem használnak képjavító technológiát, mivel viszonylag kicsi a látható képméret.
Itt van egy Samsung, csak annak pont nincs ára.
Lcd, Led, Oled TV-k
Tud valaki valamit a Relisys készülékeiről? Látta már valaki élőben valamelyiket? Személyes tapasztalat?
Szerintem keresd meg sacát!