Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

dékány
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: dékány »

akinél ez a jelenség jelentkezett az megtudja mondani, hogy zoom nélkül valós modban mennyire észrevehető ez a jelenség? kb 2méterről mennyire látható?
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Plazma

Hozzászólás Szerző: ricfiam »

Hmm.. Akkor úgy rendeljem meg hogy Cseh gyártású PV60-at akarok venni?
Ez a probléma nekem új...

kikoli
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: kikoli »

na most konkrétan a Pana PV60-as panalek Purple Snake gondjáról szeretném megtudni hogy mennyira para a dolog: forrás miatt van, tényleg ennyire gyakori, nem beállításbeli gond-e, mert ahogy olvastam, ha nagyon para akkor csak D-panel csere segít, azért azt meg nem kéne. 
kép a jelenségről, tehát a színátmenetek nem egyenletesek...

De ez nem minden PV60-nál van így. Német fórumokon pont ezt a jelenséget tárgyalták. Nem mindegy,hogy hol rakták össze.A cseh szerelésnél ez a hiba nem jelentkezik. Van egy PV60 teszt pont erre. Szerencsére az enyémnek nincs ilyen hibája.

hunneo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: hunneo »

Zoom3-ban zöldes képeknél ez teljesen látható. Elég hányinger.

pgab
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: pgab »

Igazatok is van. Bár nem gondolnám hogy az új modell rosszabbul teljesít majd mint a PV60... Csak fejlődnek nem?
A lé 1 héten belül meglesz (úgy hogy maradjon is élni), tehát vásárlás-kész vagyok.

Hello ricfiam !

Nem biztos hogy annyival jobbak lesznek. Ha kijönnek a G10-es panellal, lehet hogy lesznek még gyermekbetegségei. Eddig pl. azért nem tudták 42 collban a full hd-t mert a kisebb pixelekkel csökkent a fényerő..Remélhetőleg azóta már megoldották, de ha igen, akkor biztos hogy horror árat kérnek érte. Sztem még mindig jó vétel lesz a PV60 főleg tavasszal.

Üdv, pgab

EmThor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: EmThor »

na most konkrétan a Pana PV60-as panalek Purple Snake gondjáról szeretném megtudni hogy mennyira para a dolog: forrás miatt van, tényleg ennyire gyakori, nem beállításbeli gond-e, mert ahogy olvastam, ha nagyon para akkor csak D-panel csere segít, azért azt meg nem kéne.

kép a jelenségről, tehát a színátmenetek nem egyenletesek...

EmThor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: EmThor »

én anno mikor asztali lcd-met vettem szomorúan tapasztaltam, hogy kb 4 hónappal később, 20%-al olcsóbb volt. na jó, de nekem kellett és már addig is megvolt, mint vártam volna még x hónapot, ha tudok a csökkenésről...

PV60 tulajok (samu [E7 VS C7 VS Q7] és pana [42PV60] között ingázok már csak én is), van ez a topic, ITT, több 10 oldal hozzászólás "purple snake" jelenségről, amit magyarázzák a gyenge adással, macroblocking-al vagy mivel, lényeg hogy rengeteg embernél vagy firmware-t update-elnek, VAGY D-board-nevű alkatrészt hentelik ki a tv hátulján...

érdekes az angoloknál a pio, toshiba és pana plazmák mennek, míg amiknál megy a samu is... (sípoló/hangoskodó samuról avsforum.com-on is van egy topik :S)

ITT pedig otthoni plazma fotók, aki még ingadozna :D

Regimodi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: Regimodi »

Persze racionálisan gondolkodva igen, egyébként nem, de egyszer élünk, nemigaz ?

Szerintem ezen kár bosszankodni, az enyém már most olcsóbb 20 rugóval, de nem érdekel, mert azóta minden film egy mozifeeling, és ez engem kárpótól.
A kérdés az, hogy neked mennyi az árbani fájdalomküszöböd, ha belefér, akkor vedd meg, ha nem, nem. Pl. nézd meg a PA sorozatot, már a kutyának nem kell, a 100 ezres üvegszekrényt ajándékba adják hozzá ...

Plazma: TH-50PV60E CRT: TX-29AD70FP
A/V: Onkyo TX-SR703E DVD: Pioneer DV-600
Front: Dali Concept 10 Center: Dali Concept
Surround: Dali Concept 6 Sub: Dali Concept

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Végülis nem ajánlott vásárolnom azelőtt hogy bejöjjenek az új modellek.
Nagy kár mert az lehet május közepe is. Ha most megvenném a PV60-at azt rá 2 hónapra meg 40-nel olcsóbb lenne, megütne a guta.

Regimodi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Köszönöm a válaszotokat.Igazatok is van. Bár nem gondolnám hogy az új modell rosszabbul teljesít majd mint a PV60... Csak fejlődnek nem?
A lé 1 héten belül meglesz (úgy hogy maradjon is élni), tehát vásárlás-kész vagyok.
Egyébként ha bejönnek az újak, vajon mennyit fog még esni a 42PV60 ára? Én úgy gondolom innen már nem sokat, max 20 ezret, mert hát ugye tavaly 500-ról indult ha jól emlékszem.
Mondjuk a PV600 is jól néz ki, azon is fekete a keret, de annyi pluszt nem nyújt hogy annyival többet fizessek. Kár a túl nagy árkülönbségért. A netdepoval tényleg lehet alkudozni?

Persze, hogy nem lesznek rosszabbak, sőt ! Szerintem akkor fognak leesni az árak jelentősen, ha megjönnek az új modellek, mivel akkor már mindenki azokra fog beizgulni, és senkinek nem kellenek majd ezek az ócska, elavult modellek !
Az alkudozásról nem tudok nyilatkozni, mert nem ott vettem, de ne nagyon bízz benne, mivel már a talp is benne van az árban, régebben viszont az is plusz 20-30 rugóba fájt.

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Köszönöm a válaszotokat.
Igazatok is van. Bár nem gondolnám hogy az új modell rosszabbul teljesít majd mint a PV60... Csak fejlődnek nem?
Egyébként ha bejönnek az újak, vajon mennyit fog még esni a 42PV60 ára? Én úgy gondolom innen már nem sokat, max 20 ezret, mert hát ugye tavaly 500-ról indult ha jól emlékszem.
Mondjuk a PV600 is jól néz ki, azon is fekete a keret, de annyi pluszt nem nyújt hogy annyival többet fizessek. Kár a túl nagy árkülönbségért. A netdepoval tényleg lehet alkudozni?

Regimodi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Dilemma.Április elején akartam PV60-at venni. De már motoszkál bennem hogy a 07-es modellek is kb. április-május környékén jönnek ki. És nagyon szép az a fekete szín!!!
Most ha ezek bejönnek, még magas lesz az áruk. A PV60-asok meg zuhannak, tehát olcsóbban meg tudnám venni. Ilyenkor mitévő legyen az ember? Jobban vágyom az újra, viszont sokkal többet kéne fizetnem érte ráadásul fél éven belül 20%-ot csökkenni fog az ára.
Egyáltalán milyen áron várható pl. a 42PV60 utódja?
Áááá....

Ricfiam,

akkor vedd meg amikor megvan az arra szánt pénzed. Nem érdemes utána pénzzel a zsebben újabb és újabb modelleket várni, mert mindig lesz jobb, és csábítóbb.
Szerintem is állat az új fekete, de megér ez neked várhatóan több, mint 100e Ft extra felárat? Nekem tuti nem.
Ha meg arra vársz, hogy leessen az ára, addig újabb hosszú hónapokra megfosztod magad a fincsi élvezetektől.

Na, ennyi voltam. :vazeg:

u.i.: Ja, és ne felejtsük el; az újat még senki nem tesztelte. Szerintem nyár vége lesz, mire használható mennyiségű tapasztalat összejön róla a fórumokban. Az elsők úgyis agyba-főbe dícsérik, mert milyen beégés lenne már, ha a gyönyörű új, sznobfelárral vett plazmájuknak bármi baja lenne.
Tehát kellő mennyiségű, és minőségű vélemény nélkül én óvatos lennék a vásárlással.

Teljesen egyet kell értenem V_Karesszel ! Én is sokat filóztam a vásárláson, hogy várjak-e az új modellekre avagy sem. De a végén úgy döntöttem, hogy megveszem, és nem bántam meg, baromira élvezem a mozizást azóta.

Én így okoskodtam, persze, ha nem tévedek:
A 2007-es modelleknél a 42" lesz a belépő szint 1366*768 felbontással, az 50"-osok pedig full HD-k lesznek, na most, én mindenképpen 50"-ban gondolkoztam, viszont a full HD felbontást egyelőre feleslegesnek tartom, így nem hoznak majd lázba a 2007-es 50"-osok.
Karesznak abban is igaza van, hogy a PV sorozat már sok embernél bizonyított, - köztük nálam is, istencsászár - és eleinte biztos, hogy az új modelleket horror áron fogják adni, és el kell telnie majd kb. egy évnek, mire elérhető árban kaphatóak lesznek, de addigra már jönnek a 2008-as modellek, így ennek sosem lesz vége.

Szóval, ne várj, hanem VEDD MEG !!! :kiraly:

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

LG PC1RR nek tanítható a távirányítója, de az én használatimban nincs erről leírás.Neten viszont van róla valahol, csakj eddig nem volt időm ezzel foglalkozni, a probléma engem is bosszant, én a HDMI helyett inkább a componenst használom, igy nem kell 3szor megnyomnom az AV-t csak egyszer.

Vajon az LG PC1R távirányítója is tanítható (gondolom másabb mint a PC1RR-é)?
Próbáltam keresni erről infót, de eddig még nem találtam.

Bkori
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bkori »

LG PC1RR nek tanítható a távirányítója, de az én használatimban nincs erről leírás.
Neten viszont van róla valahol, csakj eddig nem volt időm ezzel foglalkozni, a probléma engem is bosszant, én a HDMI helyett inkább a componenst használom, igy nem kell 3szor megnyomnom az AV-t csak egyszer.

Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: V_Karesz »

Dilemma.Április elején akartam PV60-at venni. De már motoszkál bennem hogy a 07-es modellek is kb. április-május környékén jönnek ki. És nagyon szép az a fekete szín!!!
Most ha ezek bejönnek, még magas lesz az áruk. A PV60-asok meg zuhannak, tehát olcsóbban meg tudnám venni. Ilyenkor mitévő legyen az ember? Jobban vágyom az újra, viszont sokkal többet kéne fizetnem érte ráadásul fél éven belül 20%-ot csökkenni fog az ára.
Áááá....

Ricfiam,

akkor vedd meg amikor megvan az arra szánt pénzed. Nem érdemes utána pénzzel a zsebben újabb és újabb modelleket várni, mert mindig lesz jobb, és csábítóbb.
Szerintem is állat az új fekete, de megér ez neked várhatóan több, mint 100e Ft extra felárat? Nekem tuti nem.
Ha meg arra vársz, hogy leessen az ára, addig újabb hosszú hónapokra megfosztod magad a fincsi élvezetektől.

Na, ennyi voltam.

u.i.: Ja, és ne felejtsük el; az újat még senki nem tesztelte. Szerintem nyár vége lesz, mire használható mennyiségű tapasztalat összejön róla a fórumokban. Az elsők úgyis agyba-főbe dícsérik, mert milyen beégés lenne már, ha a gyönyörű új, sznobfelárral vett plazmájuknak bármi baja lenne.
Tehát kellő mennyiségű, és minőségű vélemény nélkül én óvatos lennék a vásárlással.
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio

kaposi1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: kaposi1 »

Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki a Hogy kell az LG42PC1RR plazmának a szerviz menüjébe belépni. Habár semmi gondom a készülékkel de a különbözőn fórumokon olvasott üzemóra visszaélések most már engem is kiváncsivá tettek hogy mennyi is lehet ez enyémben. Előre is köszi az infót.

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Dilemma.
Április elején akartam PV60-at venni. De már motoszkál bennem hogy a 07-es modellek is kb. április-május környékén jönnek ki. És nagyon szép az a fekete szín!!!
Áááá....

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

A gyári távirányítóra nem lehet ráprogramozni? Mindenképp muszáj egy másikat vennem?
Ha lehet tanítani, akkor gondolom ezt is meg tudja tanulni, ha nem, akkor nem.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Megnéztem, van rá kód a Logitechnek. Azt hogy működik-e nem tudom, emrt nincs LG-m. De eddig nekem még minden működött, amit onnan letöltöttem.
A gyári távirányítóra nem lehet ráprogramozni? Mindenképp muszáj egy másikat vennem?

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Én HDMI és RGB-re tenném egy gombnyomással, ha lehetne PC1R-en, de ilyet nem találtam.
Megnéztem, van rá kód a Logitechnek. Azt hogy működik-e nem tudom, emrt nincs LG-m. De eddig nekem még minden működött, amit onnan letöltöttem.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

az lg plazmámnál a menűből "lépegetés" nélkül lehet bármelyik av bemenetre lépni   
a samu projis tvnél viszont nincs direkt elérés

Én HDMI és RGB-re tenném egy gombnyomással, ha lehetne PC1R-en, de ilyet nem találtam.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Szerintem a megoldás egy tanítható táv. A kódok gondolom kinyerhetők valahogy a logitech adatbázisából, aztán már csak rá kell tenni az új távra oszt kész.

Persze azt nem mondom, hogy tutira mindenhez van ilyen megoldás. Nekem a Sony CRT-hez és a Q7H plazmához igen, ami egyfajta tendenciának is tekitnhető.

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vaker »

És természetesen a samunál sem kell a menübe lépni az Av bemenetekért, csak a közvetlen - egy gombos - elérés nem megoldott a gyári távval, hanem csak lépkedni lehet a különböző bemenetek között. És mivel van belőle pár, ezért ez így ölég nyűgös.
Ez már az én jópár éves crt-men is így van. 5x kell megnyomnom az AV gombot, hogy a DVD-re álljon rá. Azt gondoltam, hogy ezt már megoldották azóta, de úgy látszik nem

( Legalábbis a gyári távval )
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Balha »

...
naszóval: az lg-nél a menübe lépve pár lépésben, igaz nem direkt, de nem az av bemenetek között lineárisan lépegetve ,könnyedén el lehet jutni bármelyik av bemenethez (ráadásul emlékszik, hogy hol volt a menű legutóbb, így tényleg csak pár (gomb) nyomás)... ilyen a samuban is van nem?

ez a külön táv már engem is egy ideje foglalkoztat, mert sajna a gyári táv nagyon primkó...(és még finom voltam)

valami komolyabb gyári táv nem segített volna? én épp olyasmi után keresgélek...hátha
...

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

az lg plazmámnál a menűből "lépegetés" nélkül lehet bármelyik av bemenetre lépni  
a samu projis tvnél viszont nincs direkt elérés

szvsz ott is van. Mert ugye a Q7H esetében sem tudom egy gombnyomással elérni bármelyik AV bemenetet a saját gyári távirányítójáról. Ellenben a Logitechbe letöltött programmal meg igen.

És természetesen a samunál sem kell a menübe lépni az Av bemenetekért, csak a közvetlen - egy gombos - elérés nem megoldott a gyári távval, hanem csak lépkedni lehet a különböző bemenetek között. És mivel van belőle pár, ezért ez így ölég nyűgös.

De megoldódott. És ennek én örülök!

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”