Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
A DVD-1920 játékoshoz szerintetek lesz új firmware, ami már kezeli a feliratokat?
Feliratot? Gondolom DivX-re gondolsz. Eddigi írásaidat nézve én úgy vettem észre hogy a minnél jobb képminőségre törekedsz. Ez világlik ki, hogy HDMI-t akarsz használni mindenképp. Akkor túlajdonképpen mit akar a DivX filmektől? Erre még jön a felskálázás. Nah az aztán végképp gáz egy DivX-nél. Kompromisszum
Természetesen a legtöbbet eredeti DVD-k vizslatására használnám a drágaszágot, de néha nem vetek meg egy-egy feliratos XviD/DivX filmet sem, ettől függetlenül a feliratkezelés nem fő szempont nálam.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Lcd, Led, Oled TV-k
A DVD-1920 játékoshoz szerintetek lesz új firmware, ami már kezeli a feliratokat?
Feliratot? Gondolom DivX-re gondolsz. Eddigi írásaidat nézve én úgy vettem észre hogy a minnél jobb képminőségre törekedsz. Ez világlik ki, hogy HDMI-t akarsz használni mindenképp. Akkor túlajdonképpen mit akar a DivX filmektől? Erre még jön a felskálázás. Nah az aztán végképp gáz egy DivX-nél. Kompromisszum
Lcd, Led, Oled TV-k
Manapság egyre több HDMI csatival rendelkező DVD lejátszó kapható, amelyek képesek az SD (480/576) jelet felskálázni HD (720p/1080i)-re.
A nagy kérdés, hogy a felskálázás mennyit javít a DVD képminőségen, érdemes beruházni ilyen lejátszóba LCD tulajoknak?
Pár típus, ami nálam szoba jöhet:
- Denon DVD-1920
- Sony DVP-NS92V
Lcd, Led, Oled TV-k
már megbocsáss hogy mégsem tőled vettem meg a tv,gondolom ezért igazán nem haragudhatsz,mellesleg akkor tényleg úgy nézett ki hogy nem jön össze a dolog.
Mondjuk nekem semmi közöm hozzá, de ha egyszer utóbb lett pénzed, miért nem vetted meg, az előbb megrendelt készüléket? Vagy ez a másik hely olcsóbb és ez az indok?
Azért mert már a megrendelést visszamondtam amit levélben meg is irtam rea4-nek,olcsóbban tudtam szerezni ,és a szállitást is megoldották nekem.Ezek után nem értem mi a baja.
Aha...Csak én közben megrendeltem,ugye.Aztán megnézném,hol vettél te olcsóbban ilyen tévét..Arról nem beszélve,hogy azt írtad később,hogy anyagi okok miatt,most épp nincs erre pénzed,amire egy nappal előbb még volt..De mindegy,el vagy téve a megfelelő polcra,aztán ennyi.
Ettöl nem fogom magam szarul érezni mert egy érzékeny kereskedö megorrolt rám.hogy egy nappal elöbb az sem pontos mert azt sem tudod mikor vettem.
Tudom, ezer éves hozzászólás, de most kezdtem el végigolvasni a topicot.
Szóval csak annyit fűznék hozzá, hogy ha egy kereskedő egy vadidegen ember "adott szavára", mindenféle előleg, illetve hivatalos, írásos dokumentáció nélkül megrendel egy nagyértékű készüléket, és végül hoppon marad, az csak magát okolhatja. Lehet persze itt moralizálni, vásárlói felelősséget meg "gentleman agreement"-et emlegetni, itt azért mégis csak komoly szakmai hibát vétett valaki. Szóval szvsz nem a "cúnya vevőre" kéne mutogatni, hanem kicsit átgondoltabban kellene bonyolítani az ilyen típusú üzleti ügyeket. Lehet persze változatlanúl "bekiabálásra" is, de hát ugye erre mondják, hogy "aki kupiba megy, az ne csodálkozzon, ha megb****ák".
Félreértés ne essék, nem akarok vitát indítani, vagy ítélkezni bárki felett, csak mint kereskedőből kikivánkozott belőlem ez a vélemény.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Lcd, Led, Oled TV-k
tsc: HDMI-n keresztül 1280x768 felbontásnál van kép a tévén?
Vagy HDMI esetében csak az 1280x720 és az 1920x1080 szabványos felbontások használhatóak?
Nekem úgy tűnik, hogy a HDMI-n vagy 1280x 720-ban várja a jelet, vagy 1920x1080-ban, vagy 480p-ben. Ezeken kívül más felbontást nem fog kapcsolni.
Aztán ha a desktopon pont ezeket a felbontásokat használod, akkor még le fog lógni a kép a tv-ről, az overscan miatt. Az NVidia kártyákon lehet az overscant állítani vagy éppen ki is kapcsolni, be lehet lőni a felbontást akkorára, hogy pont belepje a képernyőt a kép, de maga a tv csak és kizárólag a szabványos felbontásokban rakja ki a képet, mindössze a desktop mérete változik rajta.
Mikor kikapcsolom, vagy kisebbre veszem az overscant, akkor a windows desktop egy kisebb felbontást ír ki, és a tv-n full screen(ebb) lesz a kép, nem lóg le, de nem is natív, a felbontás a tv szempontjából nem változik.. A színek szebbek és nincs képzaj, de cserében semmilyen szinten nem lehet natívba hajtani a tv-t.
Nem tudom hogy elmagyarázni jobban
Köszönöm egyértelmű volt!
Asszem maradok a D-Sub csatinál, mivel szerintem a HD filmeknek már így is lenyűgöző a képük. Amúgy meg jóval olcsóbb egy hosszabb 5m-7m körüli jó minőségű D-Sub kábel, mint egy hasonló méretű DVI-HDMI kábel.
Lcd, Led, Oled TV-k
Vagy HDMI esetében csak az 1280x720 és az 1920x1080 szabványos felbontások használhatóak?
Nekem úgy tűnik, hogy a HDMI-n vagy 1280x 720-ban várja a jelet, vagy 1920x1080-ban, vagy 480p-ben. Ezeken kívül más felbontást nem fog kapcsolni.
Aztán ha a desktopon pont ezeket a felbontásokat használod, akkor még le fog lógni a kép a tv-ről, az overscan miatt. Az NVidia kártyákon lehet az overscant állítani vagy éppen ki is kapcsolni, be lehet lőni a felbontást akkorára, hogy pont belepje a képernyőt a kép, de maga a tv csak és kizárólag a szabványos felbontásokban rakja ki a képet, mindössze a desktop mérete változik rajta.
Mikor kikapcsolom, vagy kisebbre veszem az overscant, akkor a windows desktop egy kisebb felbontást ír ki, és a tv-n full screen(ebb) lesz a kép, nem lóg le, de nem is natív, a felbontás a tv szempontjából nem változik.. A színek szebbek és nincs képzaj, de cserében semmilyen szinten nem lehet natívba hajtani a tv-t.
Nem tudom hogy elmagyarázni jobban
Lcd, Led, Oled TV-k
22.2-es hangrendszerrel (10 hangfal fülmagasságban, 9 felette, 3 alatta és két basszusláda), amit a japánok nem viccnek szánnak."[/i]
Ha már létezik ilyen, valaki nem tudna infot adni vagy egy képet belinkelni a hangdobozokat meghajtó 22 vagy 24 csatornás erősítőről pusztán érdekesség képpen? Bár erről itt beszéli off.
Lcd, Led, Oled TV-k
LOL. Ez a 22.2-es hangrendszer elég vicces.
Nekünk viccesnek tűnik, de ha a japánok komolyan gondolták, akkor nincs mit tenni
Most őszintén, amit a japánok komolyan gondolnak azelőtt fejet kell hajtani?
Pl: robotkutya, mobilhívásra villogó műkörmök stb Még lehetne sorolni...
Lcd, Led, Oled TV-k
DE szinte az összes LCD tv-ről ez a véleményem, amit eddig láttam: a TV adás speciális esetekben szép, általában ronda, és néha egyenesen hányás Hát istenem, hogy éppen a TV adások rondák egy TV-n, az csak apróság.
Amikor megvettem anno az első CD játszómat, beleraktam egy 50-es évek zenéjét tartalmazó cd-t, és úgy szólt mint egy SOKOL rádió vödörbe rakva, akkor nekem is egy pillanatig az volt a véleményem, hogy ez a technika nem ér semmit.
A TV adásokkal ugyanez a helyzet: vagy rosszak a vételi körülmények, vagy az alkalmazott jeltovábbító technika gagyi, vagy - műholdas vétel esetén - DVD felbontású képet továbbítanak 3-3,5 Mb/s esetenként 2Mb/s alatt. Ebből sohasem lesz normális kép, dehát első az üzlet és a költségek lefaragása. Az, hogy CRT-n ezek az adások egy kicsit jobban mutatnak az azért van, mert a technológiai korlátai részben kiküszöbölik a TV adás hibáit.
Egyébként HD esetében is beindult a spórolás: DVB adásnál MPEG2 helyett MPEG4.
Úgy gondolom, hogy a rossz TV kép nem az LCD TV hibája, az csak hozza azt a minőséget amit "beadnak" neki.
Lcd, Led, Oled TV-k
de a 26on miért jó 50 centiről? 40-es meg mé nem jó 3-4 méterről???
Biztos, hogy a beállítás volt elrontva esetleg az antenna jele volt valami oknál fogva gyenge. 40"-nál ez már zavaróan rossz képet tud produkálni.
Nekem egy 50"-os KDF-es Braviam van, az is lcd elven működik, 3 méterről szép éles képet prodkál analóg tunernál is.
hát szüttyögött ot vele eleget a gyerek. De ott nem is tv adás volt hanem DVD. Zavaró volt. Tud valaki képet felrakni TV adásról?
TV: Sony Bravia KDL-32W4000 ELADÓ!!!! 250.000 FT. 3 év hivatalos Sony garanciával, csak ki lett próbálva
Avr: Sony STR-DG710
Hangfal: JBL-SCS178
DivX: Cyberhome 4620
Konzol+Blu-ray:Sony Playstation 3
Apple:Ipod Video 30GB + Klipsch iGroove, Macbook unde'way'[/b]
Lcd, Led, Oled TV-k
OFFTOPIC:
tsc: Légyszi válaszolj a "2006 Apr 22 , 20:16" hozzászólásomra!
Köszike!
Lcd, Led, Oled TV-k
de a 26on miért jó 50 centiről? 40-es meg mé nem jó 3-4 méterről??? Biztos, hogy a beállítás volt elrontva esetleg az antenna jele volt valami oknál fogva gyenge. 40"-nál ez már zavaróan rossz képet tud produkálni.
Nekem egy 50"-os KDF-es Braviam van, az is lcd elven működik, 3 méterről szép éles képet prodkál analóg tunernál is.
Lcd, Led, Oled TV-k
egy valamit nem értek. Anno néztem egy 26os R51-es samon egy DVD-t. Meglepődtem, hogy nem volt rossz a képe a beharangozottak ellenére. A Tv adás is dögös volt 50 centitől 2,5 méterig is. Namost. Néztem egy 40-es Braviat. Ott 2,5 méterről botrány ronda volt, homályos és szemcsés a kép stb. 4 méterről sem volt semmi extra. mié?? Gagyi volt vajon a DVD??
Még nagyobb a felbontása a DVD-hez képest, ill. ráadásul jóval nagyobbak a pixelek is.
vágom , de a 26on miért jó 50 centiről? 40-es meg mé nem jó 3-4 méterről???
1. jól be volt az a tv állítva? (kontraszt, stb)
2. _igen_ a KLV-S??A10 sorozatú tv-ken tényleg RANDA a tv-adás, DE szinte az összes LCD tv-ről ez a véleményem, amit eddig láttam: a TV adás speciális esetekben szép, általában ronda, és néha egyenesen hányás
Aki tv-zni akar, ne dobjon ki ezekre túl sok pénzt, szerintem, leginkább HD anyagok nézésére jók (lesznek majd... ha lesz majd elég forrásanyag) De ez csak SZVSZ, továbbra is szeretem, mert szép, trendi, keveset fogyaszt, asszonybarát, jó geometriája van, stb. Hát istenem, hogy éppen a TV adások rondák egy TV-n, az csak apróság.
Lcd, Led, Oled TV-k
LOL. Ez a 22.2-es hangrendszer elég vicces.
Nekünk viccesnek tűnik, de ha a japánok komolyan gondolták, akkor nincs mit tenni
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Lcd, Led, Oled TV-k
egy valamit nem értek. Anno néztem egy 26os R51-es samon egy DVD-t. Meglepődtem, hogy nem volt rossz a képe a beharangozottak ellenére. A Tv adás is dögös volt 50 centitől 2,5 méterig is. Namost. Néztem egy 40-es Braviat. Ott 2,5 méterről botrány ronda volt, homályos és szemcsés a kép stb. 4 méterről sem volt semmi extra. mié?? Gagyi volt vajon a DVD??
Még nagyobb a felbontása a DVD-hez képest, ill. ráadásul jóval nagyobbak a pixelek is.
vágom , de a 26on miért jó 50 centiről? 40-es meg mé nem jó 3-4 méterről???
TV: Sony Bravia KDL-32W4000 ELADÓ!!!! 250.000 FT. 3 év hivatalos Sony garanciával, csak ki lett próbálva
Lcd, Led, Oled TV-k
DvdReMake Pro, DVD Rebuilder Pro, PgcEdit & ImgBurn
h/k AVR 630, Bose Acoustimass II 15, Panasonic TH-42PE55, JVC DR-MH300
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Amúgy meg az egész mehet a kukába, ha megjelenik az Ultra HD formátum a 4920 soros felbontásával!
"Japánban egyébként már a továbbfejlesztett változat, az UHDV (Ultra High Definition Video) is létezik, igaz még csak intézményekben. Ez a csodamasina már 4920 sor felbontásra képes másodpercenként 60 képpel, 22.2-es hangrendszerrel (10 hangfal fülmagasságban, 9 felette, 3 alatta és két basszusláda), amit a japánok nem viccnek szánnak."
LOL. Ez a 22.2-es hangrendszer elég vicces. High-End körökben meg különösen kiröhögnék. Eddig legjobb sztereó tér és valóságérzetet eddig egy 2 hangfalas rendszerben hallgattam...
Igaz nem 400eFt volt, hanem 2 milla, de máig nekem az az etalon.
Lcd, Led, Oled TV-k
Aztán mindenre ész nélkül pakolásszák rá a HD-Ready logót, pedig ami igazán megérdemli, azon valódi HD 1920x1080-as felbontás van.
Már többször is leírtuk, hogy a "HD-Ready" logo mit takar.
Amúgy meg az egész mehet a kukába, ha megjelenik az Ultra HD formátum a 4920 soros felbontásával!
"Japánban egyébként már a továbbfejlesztett változat, az UHDV (Ultra High Definition Video) is létezik, igaz még csak intézményekben. Ez a csodamasina már 4920 sor felbontásra képes másodpercenként 60 képpel, 22.2-es hangrendszerrel (10 hangfal fülmagasságban, 9 felette, 3 alatta és két basszusláda), amit a japánok nem viccnek szánnak."
egybként most ez az 576P ez annyira nem is extra nem? sima CRT progressive scanes cucc is tudja. 720P kicsi. 1080i meg minek. mondjuk mindegy, az lesz a kérdés hogy mi lesz a TV szabvány. Sanszos hogy i lesz mert az ócsóbb. kevesebb kábel kell hozzája ha jól tévedek
Lcd, Led, Oled TV-k
Aztán mindenre ész nélkül pakolásszák rá a HD-Ready logót, pedig ami igazán megérdemli, azon valódi HD 1920x1080-as felbontás van.
Már többször is leírtuk, hogy a "HD-Ready" logo mit takar.
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Lcd, Led, Oled TV-k
most én vagyok vak vagytélleg nincs DVD és erősítős topic????
sztem keresgélj még tovább és megtalálod
vazeg...csak a kiemelt topicot néztem meg is lepődtem rendesen
Lcd, Led, Oled TV-k
most én vagyok vak vagytélleg nincs DVD és erősítős topic????
sztem keresgélj még tovább és megtalálod
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
Lcd, Led, Oled TV-k
most én vagyok vak vagytélleg nincs DVD és erősítős topic???? akkor feltehetem remélem ide is kérdésem.
Denon DVD 1920 v. Sony DVP-NS 92
erősítő
Denon AVR 1706 v. Sony STR-DE 698
a szoba nem nagy cirka 20nm van félretéve a rendszernek
Lcd, Led, Oled TV-k
néztétek már az S2000-es Braviat? Most én vagyok vak, vagy télleg kiküszöbölték az S gyerekbetegségeit. És az lehet hogy jobb képe volt mint a sima V32nek???
Lcd, Led, Oled TV-k
Sony LCD tulajoknak! (KLV-S32A10E de a többire is szerintem érvényes)
Ma meghajtottam a gépet HDMI-n keresztül a PC-ről, egy DVI-D - HDMI kábel segítségével, egy nVidia GeForce FX5500-asról.
Tapasztalat:
Alapból 1280x720-ba raktam, a TV 720P-nek érzékelte. Ekkor a desktop mindenfele lelógott a képernyőről (= overscan). Az NVIDIA control panel beállításaival viszont szépen meg lehet oldani, hogy pont a képernyő mérete legyen a desktop, ekkor nekem vmi 1200x692-es felbontást írt ki már a windows (a TV továbbra is 720P, 60Hz).
Ami tetszett: szebb színek, zajmentesség
Ami nem tetszett: a kép mindkét irányba scale-ezett, tehát nem 100%-ig éles, mint amikor VGA bemenetről hajtod, de ez csak a desktopnál zavaró, filmeknél szinte előny. Van benne valami kontúrvolnal is a világos-sötét felületek találkozásánál. (a tv scalere ilyen hülye? ezzel még próbálkozom)
A kép viszont alapból sötét volt, de korrigálható szoftveresen.
Gyakorlatilag nem tudom, melyiket használjam most, VGA vagy HDMI, mindkettőnek vannak előnyei. Még hasonlítgatom egy kicsit.
Próbáltam az 1920x1080i-t is, de egyértelműen nem tetszett.