Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi-projektorral

RobeeK
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: RobeeK »

Szia, a szoba majd' 5m hosszú és kb 3.5m a belmagasság, így plafonra nem nagyon szerelném, marad a hátsó fal, vagy állvány.
Tovább nehezíti a helyzetet, hogy hosszában egyik oldalon egy bazi nagy ablak, vele szemben ajtó - nem középen, de az
ajtófélfa pár centi híján középre ér. Így hátsó falra pont középre nem lehet rögzíteni, valami csuklós megoldás kellene hamár.
Túloldalon ablakra sem lehet nyilván fixen szerelni Így elgondolkodva ennyi nehezítéssel lehet eleve hagyni kellene az egészet
Keretet azért gondoltam hogy nem írok, mert kíváncsi lettem volna, hogy mit mondanak a hozzáértők, mit tartanak alulról egy jó,
de olcsó megoldásnak. Kösz, Robi

Vendég

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok, hirtelen ötlettől vezérelve projektor vásárláson kezdtem el gondolkodni, szeretném a témában járatos fórumtársak segítségét kérni.
Eddig házimozi építgetésben TV vásárláson gondolkodtam (50"-os plazma kinézve), de hétvégén volt szerencsém megtapasztalni, hogy ez csak 'zsebtévé' és gondolkodóba estem
Az egyik problémám az, hogy abszolút nem vagyok jártas a témában, nagyjából felismerem egy rendszerben, hogy melyik a projektor, de ennyi.
Ráadásul anyagilag sem a csillagos ég a határ.
Ennek fényében szeretném kérdezni, véleményetek szerint minimal, de kellemes rendszer milyen, mennyi lehet?
3D nem kell, fullhd vs 720p nem tudom, úgy gondolom inkább utóbbi jobb minőségben mint előbbiből valami gagyi.
Keretet azért nem írnék, mert ha azt mondom hogy 600e (nyilván nem annyi ) akkor nem fog senki sem az alatt
javasolni semmit Előre is köszönöm a segítséget, türelmet.

A keret pedig sokat jelentene az vászon és a projektor kiválasztásában + HDMI kábelre és a tartókonzolra is szükség lesz. Vetítési távolságot is jó lenne megadni, hogy az adott projektorral milyen méretet lehet kivetíteni.

RobeeK
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: RobeeK »

Sziasztok, hirtelen ötlettől vezérelve projektor vásárláson kezdtem el gondolkodni, szeretném a témában járatos fórumtársak segítségét kérni.
Eddig házimozi építgetésben TV vásárláson gondolkodtam (50"-os plazma kinézve), de hétvégén volt szerencsém megtapasztalni, hogy ez csak 'zsebtévé' és gondolkodóba estem
Az egyik problémám az, hogy abszolút nem vagyok jártas a témában, nagyjából felismerem egy rendszerben, hogy melyik a projektor, de ennyi.
Ráadásul anyagilag sem a csillagos ég a határ.
Ennek fényében szeretném kérdezni, véleményetek szerint minimal, de kellemes rendszer milyen, mennyi lehet?
3D nem kell, fullhd vs 720p nem tudom, úgy gondolom inkább utóbbi jobb minőségben mint előbbiből valami gagyi.
Keretet azért nem írnék, mert ha azt mondom hogy 600e (nyilván nem annyi ) akkor nem fog senki sem az alatt
javasolni semmit Előre is köszönöm a segítséget, türelmet.

Vendég

Házimozi-projektorral

Üdv!Segítségeteket ill tanácsotokat szeretném kérni Projector ill. vászon vásárlásával kapcsolatban.Ami érdekelne: Full Hd 3d Projector + 120"-135"motoros vászon!Sajnos a projector témában nem vagyok igazán otthon,ezért is írok ide,eddig amiket olvasgattam, magyar ill. külföldi oldalakon,ami árban szimpatikus pl.:Epson EH-TW6100 vagy EH-TW6000,néztem még Optoma HD33-at,de erre azt írják,hogy szívárványos, a /szemem elég érzékeny a színekre munkakörömből adódóan/,ezért is szeretnék tanácsokat kérni. A másik,hogy olyan kellene, ami viszonylag nagy fényerejű,mert nappaliba menne,ahol nem teljesen oldaható meg a sötétítés,és elég sok a fehér felület, a kivetítőt tudom pont a vászonnal szembe is a mennyezetre tenni/Egyúttal az is érdekelne,hogy pl a 120" vagy 135"-vászontól milyen messze érdemes elhelyezni,hogy a legélesebb legyen a kép? A nappali jó nagy, ezért szeretnék minimum 120"-as vásznat....
2. kérdés a vászon, amiket olvastam: Grandview,Funscreen,Elitescreen? Mi a különbség? Melyiket érdemes megvenni? Mennyire megbízható ezeknek a motorjuk,mivel álmennyezetbe lesz építve?
MAx 500ezret szánok rá vászonnal! Előre is köszi!

Ha DLP kilőve, akkor nem sok választás marad ebben az ársávban, az epson jó választás lehet, bár cinema módban, ahol bejön a színszűrő a nagyja fényerő is elvész.

A Grandview jó a többi Kínai, azokat nagyon nem ajánlom.

András78
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 68

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: András78 »

Üdv!Segítségeteket ill tanácsotokat szeretném kérni Projector ill. vászon vásárlásával kapcsolatban.Ami érdekelne: Full Hd 3d Projector + 120"-135"motoros vászon!Sajnos a projector témában nem vagyok igazán otthon,ezért is írok ide,eddig amiket olvasgattam, magyar ill. külföldi oldalakon,ami árban szimpatikus pl.:Epson EH-TW6100 vagy EH-TW6000,néztem még Optoma HD33-at,de erre azt írják,hogy szívárványos, a /szemem elég érzékeny a színekre munkakörömből adódóan/,ezért is szeretnék tanácsokat kérni. A másik,hogy olyan kellene, ami viszonylag nagy fényerejű,mert nappaliba menne,ahol nem teljesen oldaható meg a sötétítés,és elég sok a fehér felület, a kivetítőt tudom pont a vászonnal szembe is a mennyezetre tenni/Egyúttal az is érdekelne,hogy pl a 120" vagy 135"-vászontól milyen messze érdemes elhelyezni,hogy a legélesebb legyen a kép? A nappali jó nagy, ezért szeretnék minimum 120"-as vásznat....
2. kérdés a vászon, amiket olvastam: Grandview,Funscreen,Elitescreen? Mi a különbség? Melyiket érdemes megvenni? Mennyire megbízható ezeknek a motorjuk,mivel álmennyezetbe lesz építve?
MAx 500ezret szánok rá vászonnal! Előre is köszi!

Projektor: Epson EH-TW6100W 3D

Vászon: Grandview 120' CNV motoros

Televízió: Sony 60'

-----------------------------------------

Jamo 7.1 X8 Full

Front : Jamo X870

Háttér: Jamo X850

Háttér Back: Jamo X830

Center: Jamo X 8 Cen

Sub: Jamo X8 Sub

Kábelek: Van Den Hul

Erősítő: Sony ES

Blu Ray: Samsung BD-F7500 3D

bisa44
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: bisa44 »

Sokszor az a gond, hogy gyenge a jel. Ez a projektoron és a forráson is múlhat. Erre megoldás a jelerősítő.
Én egy König HDMI Repeater-t használtam. 5-7 ezer forint lehetett. Persze minden közbetett eszköz ronthat a jelen - ha rontott is, nem volt észrevehető.

http://www.argep.hu/...i-repeater.html

Az erősít rendesen, amelyiknek van tápellátása is.

Sajnos nem biztos, hogy megoldja a problémádat, csak egy tipp volt!

hát a jel nem gyenge az biztos, hanem a hdcp inkompatibilitás a baj. Erre olvastam hogy lehet hogy a repeater megoldás, de nem akarom megvenni feleslegesen.

Vendég

Házimozi-projektorral

van ilyen jellegű tapasztalatod ? mennyibe kerül egy erre a célra megfelelő darab? rontanak a minőségen jelentősen?

Sokszor az a gond, hogy gyenge a jel. Ez a projektoron és a forráson is múlhat. Erre megoldás a jelerősítő.
Én egy König HDMI Repeater-t használtam. 5-7 ezer forint lehetett. Persze minden közbetett eszköz ronthat a jelen - ha rontott is, nem volt észrevehető.

http://www.argep.hu/trend/HDMI/Hdmi-repeater.html

Az erősít rendesen, amelyiknek van tápellátása is.

Sajnos nem biztos, hogy megoldja a problémádat, csak egy tipp volt!

bisa44

Házimozi-projektorral

A HDMI handshake egy szívás és szívatás!!

Cseréltem néhányszor projektort és mindig valami más probléma jött elő.
Sok esetben egy egyszerű HDMI jelerősítő is megoldhatja a problémát.

van ilyen jellegű tapasztalatod ? mennyibe kerül egy erre a célra megfelelő darab? rontanak a minőségen jelentősen?

Vendég

Házimozi-projektorral

hello!

Remélem a megfelelő topicba jöttem, ha nem akkor bocsi.

Van egy HK BDP-10 lejátszóm. Eddig Sim2 D30h-t használtam vele, utána D10 és most vettem egy HT300 plust. A problémám az, hogy nem tudtam, hogy a HT300 nem HDCP támogatott, tehát a handshaking nagyon nem megy. Valaki tud erre megoldást?

Néztem a neten HDCP strippereket, ebből is a DR HDMI-t. A minőséget biztosan nem befolyásolja pozitívan, plusz drágák is. A Sim2 jelenleg DVI-D bemeneteű és a hdmi- DVI-D átalakító használatával villog a kép. Szerintem egyértelmű az inkompatibilitási probléma. Vettem egy Popcorn A110-et hátha azzal használható lesz, de még nem érkezett meg. Esetleg valakinek vélemény és tapasztalat ez ügyben?

üdv,

Guszty

A HDMI handshake egy szívás és szívatás!!

Cseréltem néhányszor projektort és mindig valami más probléma jött elő.
Sok esetben egy egyszerű HDMI jelerősítő is megoldhatja a problémát.

Vendég

Házimozi-projektorral

Szivárvány effektust addig jó amíg az ember nem látja. Utána szerintem nem lehet vele együtt élni. Nekem voltak projektorok, amik szinte mindenben megfeleltek volna az igényemnek, de ez kizárta őket a sorból. Nekem gyorsan mozgó képrészleteknél jött jobban elő és inkább a periférikus mezőkben (ahová nem fokuszáltan néztem)

Így van sajnos!
Nálam akik jártak és látták mindenkinek lézeres szemműtétje volt előtte - érdekes!!

bisa44

Házimozi-projektorral

Na én is pont ezt kérdeztem azoktól, akik eljöttek projektort nézni és látták.
Akkor lehet észrevenni, ha egy világos test mozog egy sötét háttér előtt.

Én szerencsére nem látom.

Így kell elképzelni:
http://www.projector.../rainbow-effect

Szivárvány effektust addig jó amíg az ember nem látja. Utána szerintem nem lehet vele együtt élni. Nekem voltak projektorok, amik szinte mindenben megfeleltek volna az igényemnek, de ez kizárta őket a sorból. Nekem gyorsan mozgó képrészleteknél jött jobban elő és inkább a periférikus mezőkben (ahová nem fokuszáltan néztem)

bisa44

Házimozi-projektorral

hello!

Remélem a megfelelő topicba jöttem, ha nem akkor bocsi.

Van egy HK BDP-10 lejátszóm. Eddig Sim2 D30h-t használtam vele, utána D10 és most vettem egy HT300 plust. A problémám az, hogy nem tudtam, hogy a HT300 nem HDCP támogatott, tehát a handshaking nagyon nem megy. Valaki tud erre megoldást?

Néztem a neten HDCP strippereket, ebből is a DR HDMI-t. A minőséget biztosan nem befolyásolja pozitívan, plusz drágák is. A Sim2 jelenleg DVI-D bemeneteű és a hdmi- DVI-D átalakító használatával villog a kép. Szerintem egyértelmű az inkompatibilitási probléma. Vettem egy Popcorn A110-et hátha azzal használható lesz, de még nem érkezett meg. Esetleg valakinek vélemény és tapasztalat ez ügyben?

üdv,

Guszty

Nexus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 45

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Nexus »

Szerencsére én sem látom-láttam, nem is tudtam mit kell keresni.A mai napig:)

Így kell elképzelni:
http://www.projector-guide.com/rainbow-effect

"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."

Nexus=ex Specialized001

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Legtöbbször akkor látom, ha a szemem gyorsan a kép egyik távolabbi pontjára ugrik. Nem olyan drasztikus mint a linken, inkább a két pont között színes pöttyök, foltok.
http://www.projektor.hu/dlp+szivarvany+demo.html

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Vendég

Házimozi-projektorral

Mi a túró az a "szivárvány", mikor látszik, és mit kell nézni?
Nem mindenki látja?
Olyan mint a plazma villogás?

Így kell elképzelni:
http://www.projector-guide.com/rainbow-effect

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

nézegesd az adás-vételt és ha találsz számodra tetszőt, írj privátot és ránézek!

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

gabor1.1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: gabor1.1 »

Köszi a vászonnal ,és a méretezéssel kapcsolatban már elég jól tisztában vagyok ,maga a vetítő választása ami még finomításra szorul. Jogos a reagálásod ,keresek tovább ,esetleg van jó ötlet (projektor)szívesen meghallgatom.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

szeretném úgy kialakítani ,hogy egy pár évig használható legyen,erős középutat keresek.

és mégis szar prezis projit nézegetsz!

akkor mindenképp 720-as projit keress.
itt meg megnézheted, hogy milyen távolságból mekkora képet tud....stb. Calkulator: http://www.projectorcentral.com/project ... or-pro.cfm

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

gabor1.1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi-projektorral

A távolság ahonnan nézném ,kb 5-méter ,a vászon mérete 108" , a vetítőt ennek megfelelően tudnám a mennyezetre rögzíteni kb 2,8m magasra. A driver az elég sokrétű asztali Pc, Dvd, esetleg média lejátszó. A project nem sürgős sőt szeretném úgy kialakítani ,hogy egy pár évig használható legyen,erős középutat keresek.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

vagy az itt hirdetett Optoma H27. http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ptoma-h27/

ebbe bele kell kalkulálni az izzót, ami kb 22e ft.
de legalább ez is házimozis gép.

igazából az a baj, hogy nem tudunk semmit a vetítés körülményeiről, hogy ajánlhassunk megfelelőt!

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

a Z4 elég jó, ha találsz 70e körül, de DLP-ben egy Optoma HD70 is kitünő.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

itt van egy Toshiba MT500 abban az árfekvésben, amit keresel. 50e ft.
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=12213

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Ezen gondolkozok ,de sokat nem tudok róla ,elég magas a fényereje :
http://aprod.hu/hird...4a690ad7;r:6;s:

Kezdő projektornak kellene .

kinek mi az igénye!? én biztos nem venném meg. ez egy prezentációs (4:3) vetítő 300-as kontraszttal. 20e ft-nál nem adnék többet érte, ha ilyet keresnék prezentációs célra. de mint mondtam, kinek mi az igénye!
de házimozizásról beszélsz, akkor miért nem 16:9-es projektort keresel?

Vendég

Házimozi-projektorral

http://aprod.hu/hird...4a690ad7;r:6;s:

Nem a fényerő a lényeg.
Ha LCD, akkor Sanyo Z4, ha DLP, akkor Benq PE 7700, ami itt vagy ott az apróban megtalálható.

gabor1.1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi-projektorral

http://aprod.hu/hirdetes/hitachi-cp-rx6 ... 0ad7;r:6;s:

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”