Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Valaki kérdezte, mikor jön a hdmi-s albacomp, hát íme: 
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=707&aid=2

Az árára nagyon kíváncsi vagyok.

SzaboZE

Hmm, van ár is 249900... Namost akkor ismét elbizonytalanodtam
Meg kell nézni valahol.

SzaboZE

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Valaki kérdezte, mikor jön a hdmi-s albacomp, hát íme:

http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=707&aid=2

Az árára nagyon kíváncsi vagyok.

SzaboZE

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Én is néztem az Albacompot, de a digitális bemenet hiánya tart vissza. Ez a Viewsonic is hasonló árban fut (!!), de rajta van a hdmi is. 170/170 fokos és 800:1 a kontrasztarány leírás szerint. Tehát elvileg ezek gyengébb paraméterek, viszont 8ms-ot mondanak greytogrey-re.

A hasonlo arban mit jelent? 230 az Albacomp 2 ev garival.

A Viewsonic hol mennyi?

Az Edigitálnál a legolcsóbb. 312 azt hiszem.

Most néztem,már csak 245e.A francba amikor vettem (4hónapja)306 volt.

De neked már 4 hónapja is volt

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Én is néztem az Albacompot, de a digitális bemenet hiánya tart vissza. Ez a Viewsonic is hasonló árban fut (!!), de rajta van a hdmi is. 170/170 fokos és 800:1 a kontrasztarány leírás szerint. Tehát elvileg ezek gyengébb paraméterek, viszont 8ms-ot mondanak greytogrey-re.

A Viewsonic hol mennyi?

Hát igen, Lufi is írta 200+áfa körül van, ami hajszálnyi az albacomphoz képest és 3 év gari van rá!

Lufi: visszaolvastam, de végülis nem írtad, sikerült-e a natív felbontást kirakni a képernyőre? Megnéztem élőben a TV-t, bazi nagy ez a 82 centi Viszont 27-esben hdmi-set értelmes áron nem nagyon találok. Ami még nem tetszett, hogy nem tud a Viewsonic semmilyen kiegyenlített módot (16:9-re a 4:3-at emberi torzítással) és hogy zoom módban nem tudom a képet tologatni (Tuner módban). Előbbi azért lenne fontos, mert nem szeretném, hogy beégjen a két szélén lévő fekete csík miatt az LCD és a 16:9 mód valamint a széthúzás nem éppen tökéletes megoldás. Valami hasonló már jó lenne, mint pl a philipsnél a széleken nagyobb nyújtás, középen kevésbé. Bár talán hozzá lehet szokni a máshoz is

SzaboZE

Lufi
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Lufi »

A Viewsonic hol mennyi?

Most néztem,már csak 245e.A francba amikor vettem (4hónapja)306 volt.

Lufi

Lcd, Led, Oled TV-k

A Viewsonic hol mennyi?

bmf

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: bmf »

rohadt bejelentkezes. en voltam...

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

A Viewsonic hol mennyi?

Hook
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Hook »

A viewsonic szerintem erőssen a Samsungra hajaz, ennek ellenére monitorok terén én viewsonic párti vagyok, épp most vettem egyet
Azt adja meg nekik az úristen hogy a Samsungra hajazzanak. Akkor lesz nemulass. Csalódnék Viewsonicban

Lehet hogy tényleg igazad van és nem lehet így általánosítani, de én két konkrét típust hasonlítottam össze: VX922 és 940BF. DVI bemeneten sRGB color adjust beállításnál, és képminőségben ordító különbséget nem láttam, sőt nagyon hasonszőrűnek tünt a két kép. Ami miatt a viewsonic mellett döntöttem, az igényesebb kivitel, jobb anyagok használata, jobb diájn, egyszóval tetszetősebb kinézet volt. Mind a kettő TN+film paneles.
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

A viewsonic szerintem erőssen a Samsungra hajaz, ennek ellenére monitorok terén én viewsonic párti vagyok, épp most vettem egyet
Azt adja meg nekik az úristen hogy a Samsungra hajazzanak. Akkor lesz nemulass. Csalódnék Viewsonicban

Hook
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

A panel önmagában édeskevés. Nem egyszer volt már rá példa hogy két LCD TV-ben ugyanaz volt a panel, mégis jelentős minőségbeli különbség volt a kettő között. Amúgy meg hasonlíts össze monitoroknál egy Acer-t, Viewsonic-ot, vagy egy Syncmaster-t. Erősen le fog maradni az Acer... 
Hasonlítottam már össze és a ViewSonic után az Acer jött.

CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E

Csokis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Csokis »

A panel önmagában édeskevés. Nem egyszer volt már rá példa hogy két LCD TV-ben ugyanaz volt a panel, mégis jelentős minőségbeli különbség volt a kettő között. Amúgy meg hasonlíts össze monitoroknál egy Acer-t, Viewsonic-ot, vagy egy Syncmaster-t. Erősen le fog maradni az Acer... 
Hasonlítottam már össze és a ViewSonic után az Acer jött.

Hook
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Én is megnéztem az új Samsung R71 et, és pont az R51 volt mellette. Hát sztem sokkal jobb képe van. Látszik a csökkent válaszidő, kevesebb a digitális zaj, jobbak a sötét részletek, és a színek sokkal élethűbbek. 

Üdv.

Nekem is volt szerencsém látni az LE40R71B, LE40M61B és az LG új cuccosát a 37LB1R-t egymás mellett.

Természetesen először felhúztam mindegyiket egyforma szintre, már ami a képi megjelenítést illeti, aztán nem kis meglepetésemre láttam, hogy az új R71 (R72) -nél a kontrasztosság érzete egyértelműen erősebbnek hatott mint a régebbi M61 típusnál. Az R71 ezen a téren, közal azonos színten van az LB1R-el. Ez utolsó két típusnál maradva a fehér még most is fehérebb mint az R71-nél, viszont a fekete szín jobb az R71-nél (az LG feketéjén enyhén kékes lilás átütés tapasztalható)

Konklúzió:
Az M61 az új modellekkel szemben kicsit alul maradt a színek itt a legvisszafogottabbak. Az R71-nél az M61-hez képest is sokat javault a kontraszt (legalább is élőben), nagyon jó fekete szín, és ezek tükröződnek a legkevésbé. Az LB1R rengeteg szolgáltatás: 2 tuner PIP, DCDi...stb., szép új dizájn, nagyon jó kontraszt, talán a legjobb, a fehér szinte világít, kár a fekete színért...

Mind három cuccon 1080i video formátumú adás ment párhuzamosan HD generátorról, sajnos dvd-vel vagy tv adással nem tudtam kipróbálni.

Ja és a Samsung medelleknél az R71 és R72 között műszaki megoldásban nincs semmi különbség, csak dizájnban térnek el picit.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Azért ez nem egészen így van! Főleg azért nem, mivel elég jó panelgyártó is (AUO panel)!

Lufi

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok! 
Van valakinek tapasztalata Viewsonic 32" LCD-vel? Elég jó az ára, csatlakozóarzenál van, elég vonzó ajánlat. Van valami ellenjavallat?

SzaboZE

Nekem is 32" Viewsonicom van. Olvass vissza!
Megvenném mégegyszer,ha valaki kérdezné.
Szerintem szupi.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Acer es BenQ 37" -es 1920x1080 -as paneles cuccokat lehet mar kapni 4-500k -ert, a problema csak az veluk (ha jol tudom), hogy PC -rol 1366x768 -ban lehet meghajtani oket...
Én ugyan nem láttam ezt a BenQ-t, de másik BenQ-s LCD-t igen. Nos elég gagyi képe volt. És ha megnézem hogy ekkora felbontású panelt 500k körül adnak, akkor el tudom képzelni ennek milyen lehet a képe.
Acer meg monitorokban sem nagyon van otthon (bár nekem az van), de TV-kben, hát nem tom.

Nem tudom en sem vizsgaltam meg meg ezeket, leven butitott PC -mode -val nem latom sok ertelmet, viszont alapvetoen nem rosszak az acer, benq termekek...

Nekem is acer moncsim van cirka 3 eve (al922, mva paneles, elotte meg egy retek samu t710), es most is csak a dragabb (150k+) modellek foghatok hozza kepminosegben, szoval ezek alapjan en erdemesnek talalnam megnezni az acer -t, az eddigi tapasztalaltom a termekeivel pozitiv... (anno ennek a modellnek volt egy neovo, naovo, neo@!#$$@! megfeleloje, ami PH -n tesztgyoztes is volt sok ismert marka kozott, es en is lattam azota, samu, vs, iiyama moncsikat is, es meg most is megallja a helyet, esetleg sebessgben gyengebb, 25ms)

Csokis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Csokis »

Acer meg monitorokban sem nagyon van otthon (bár nekem az van), de TV-kben, hát nem tom.
Azért ez nem egészen így van! Főleg azért nem, mivel elég jó panelgyártó is (AUO panel)!

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

bmf 
A Lurdy-házban van az Albacomp-nak egy boltja, nemrég láttam nálluk ezt a modellt

...

Igaz nem láttam DVD-vel, vagy TV műsorral, nem tudom milyen a tunere, stb., de maga a panel gyönyörű képet produkál.

Koszonom Neked is a segitseget, a heten megnezem eloben, es ha minden ok, meg is veszem!!

SzaboZE

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Viewsonic 32" LCD-vel? Elég jó az ára, csatlakozóarzenál van, elég vonzó ajánlat. Van valami ellenjavallat?

SzaboZE

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Acer es BenQ 37" -es 1920x1080 -as paneles cuccokat lehet mar kapni 4-500k -ert, a problema csak az veluk (ha jol tudom), hogy PC -rol 1366x768 -ban lehet meghajtani oket...
Én ugyan nem láttam ezt a BenQ-t, de másik BenQ-s LCD-t igen. Nos elég gagyi képe volt. És ha megnézem hogy ekkora felbontású panelt 500k körül adnak, akkor el tudom képzelni ennek milyen lehet a képe.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

- A HD ill., Blu-ray lemezeken található filmek maximális felbontása 1920x1080.Az (átlagos) LCD tv-k felbontása pedig 1366x768. Ez azt jelenti, hogy ezek a tv-k még nem tudják 100%-ig visszaadni a HD, BR lehetőségeit?
- Ha előző kérdésemre IGEN a válasz, akkor érdemes-e várni (mennyit?) a nagyobb felbontású LCDk-re.
- Néztem, hogy nagyon különböző kontrasztarányok vannak jelen. Melyik az az arány ami jónak, kiválónak minősül?
- Szintén ugyanez a kérdés a válaszidővel kapcsolatban.
- Végül az utolsó. Tudom, hogy ezt nem kéne megkérdezni, mert állandó vita tárgya. De azért csak megkérdezem:
LCD vagy plazma? DVD-zésre kell, 1-2 ember nézné (látószög miatt mondom).
Azt mondták, hogy az LCD-re nagyobb jövő vár. De hát több ember többet mond...

Előre is köszi a válaszokat.

1080p-s panelokra szerintem még nagyon sokat kell várni, vagy több milláért behozható.
De nem akarlak elkeseríteni. Több helyen kitárgyalták már a szakemberek, hogy az LCD-nek mint technológiának ilyen formában meg vannak számlálva a napjai. Újabb generáció ide vagy oda, plazma nagyon kezd elhúzni. Ha majd végre kapható lesz az OLED, akkor majd kiderül hogy hosszabítható-e az "élettartama".
Ha sok pénzed van, akkor vegyél inkább egy HD-s plazmát. Azzal nincs annyi kompromisszum, mint az LCD-kkel. Ha viszont számít az ár, és 32"-os méret körül kell, akkor LCD a nyerő.

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Cyrin »

nem nézte még valaki a V2000es Braviat?? S2000? mit szóltok ahhoz?? Nézttem ezt az R71et i. Hát nemtom. nem tűnt jobban mint az R51.
Én is megnéztem az új Samsung R71 et, és pont az R51 volt mellette. Hát sztem sokkal jobb képe van. Látszik a csökkent válaszidő, kevesebb a digitális zaj, jobbak a sötét részletek, és a színek sokkal élethűbbek.

Csak sajna ennek sincs rendes beépített hangszórója, ami nálam szempont volt.
Míg az M-eshez hasonló jóra be tudtam állítnai az R51-et, ehez nem, itt bármit csináltam, elmaradt a képminőség az R71-hez képest.
no hifi, no cry...

Challanger

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Challanger »

Hello!

Hát az az igazság, hogy én eddig crt tv-ben gondolkodtam, de mostanában már szinte lehetetlen venni normális tv-t. És most, hogy nagyobb összeg van a láthatáron betévedtem már ebbe a topicba. Bevallom még nem nagyon olvastam vissza, de bepótolom.
Addig is feltennék pár (láma?) kérdést:

- A HD ill., Blu-ray lemezeken található filmek maximális felbontása 1920x1080.
Az (átlagos) LCD tv-k felbontása pedig 1366x768. Ez azt jelenti, hogy ezek a tv-k még nem tudják 100%-ig visszaadni a HD, BR lehetőségeit?
- Ha előző kérdésemre IGEN a válasz, akkor érdemes-e várni (mennyit?) a nagyobb felbontású LCDk-re.
- Néztem, hogy nagyon különböző kontrasztarányok vannak jelen. Melyik az az arány ami jónak, kiválónak minősül?
- Szintén ugyanez a kérdés a válaszidővel kapcsolatban.
- Végül az utolsó. Tudom, hogy ezt nem kéne megkérdezni, mert állandó vita tárgya. De azért csak megkérdezem:
LCD vagy plazma? DVD-zésre kell, 1-2 ember nézné (látószög miatt mondom).
Azt mondták, hogy az LCD-re nagyobb jövő vár. De hát több ember többet mond...

Előre is köszi a válaszokat.
Eladó DVD gyűjteményem

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Én a hétvégén vásároltam egy RZ-32LZ55-t.Pontosan, milyen tapasztalatokra vagy kiváncsi?

Én arra lennék kívéncsi, hogy budapesti vagy-e, és ha igen akkor van rá lehetőség (valamikor a közeljövőben), hogy megtekintsem a TV , DVD, Xbox360-as képét 15-20 perc alatt?

Nos az xbox képe nagyon jó, ugyanigy a dvdnek is nagyon szép képe van, de ami a tv adást illeti, legszivesebben belerugnék a helyi szolgáltatóba, ezért a trágy minőségért (pl. a tv2 képe a nézhetetlen kategóriába soroható).
Valaki nem tudná nekem megmondani ennek a tipusnak, hogyan csalhatom elő a szerivzmenüjét?

Hali!

Informacioim szerint a tv -n, es a taviranyiton levo menugomb egyszerre nyomasa (~5sec), ott lehet allitani a szukre keretet is feketere...

En most koltoztem at nagyobb szobaba (mas kabel leagazason is vagyok), es mintha jobb lenne a tv kepe, mint volt (pedig meg ez utan fogom atkotni a -8db -es csatirol egy osztatlan -1db -re, meg bekotom az isolatort, az 50Hz -es brumm miatt)

Mondjuk lehet hogy csak megszoktam, viszont mar a nagyobb tvcsatornak mar eleg "jol" mutatnak...

DVD -k amugy tenyleg jok, mostanaban nezegetek HD dolgokat is rajta, ami ketseg kivul szebb, de egy jo DVD hez kepest, ha csak 5 sec -et mutatnanak belole 3m -rol lehet, hogy nem feltetlenul tudnam megmondani, hogy melyik...

Mondjuk a 1080p -s sok CGI -vel rendelkezo sci-fi -knel annyi gaz van, hogy egy-egy gyengebben sikerult CGI lemaszik a keprol, mert sokkkal jobban kiszurni a hibakat...

Amugy hiaba 768 soros a panel, azert eszreveni difit a 1080p, es a 720p kozott...

(ja?!: lg rz37lz55, PC->d-sub, pio440->component)

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”