Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi-projektorral

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 807

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: lacy »

Sziasztok!

Egy olyan kéréssel fordúlnék hozzátok, hogy valaki írja le összefoglalóan azt, hogy projektor vásárlásnál mik azok a dolgok amikre feltétlenűl figyelni kell, ami legyen benne pld. hdmi, 16:9 stb.

Jól tudom, hogy a natív 4:3 az azt jelenti, hogy nem tud 16:9-et?

Hát ugye a natív az az eredendő felbontása a cuccnak.
Mert az, hogy a fullHD-t is meg tudja jeleníteni az nem = azzal hogy az is, max van benne jó konverter.
Jobb lenne inkább, ha leírnád, hogy mi lenne a cél, mekkora képet milyen távolságról vetítenél, kb mennyit szánnál rá, ilyesmi. Sokkal könnyebb lenne segíteni Neked

Schumy1
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Schumy1 »

Sziasztok!

Egy olyan kéréssel fordúlnék hozzátok, hogy valaki írja le összefoglalóan azt, hogy projektor vásárlásnál mik azok a dolgok amikre feltétlenűl figyelni kell, ami legyen benne pld. hdmi, 16:9 stb.

Jól tudom, hogy a natív 4:3 az azt jelenti, hogy nem tud 16:9-et?

TV: Panasonic TX-P42U20E DVD: Pioneer DV-410V-K
HÁZIMOZI: Panasonic SA-HT 15 DVD RECORDER: Panasonic DMR-EH50
MOBIL: Nokia N8 Dark Grey

Sedwick
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Sedwick »

Aktív hdmi osztó???
Osztó, vagy adapter? Gondolom mindkettő jó lenne. Kiderült számomra, hogy a HDMI-s hang nyilván akkor működik, ha az a megjelenítő aktív. Meg kell cseréljem a TV-t a Projival és lesz hang. sajnos ez a megoldás a legkézenfekvőbb és olcsóbb.

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Sziasztok!

Egy gyors kérdés: lehet Projektort nézni úgy, hogy a hang a HDMI-s erősítőn szóljon????????????????

PC-videókártya kimenetei:

DVI- monitor
HDMI- erősítő- tv
DP- PROJEKTOR (ACER 5271p)

A pc-n egyszerre 2 kijelzőt tudok kezelni:

- ha monitor + projektorra rakom, akkor nincs hang a HDMI-n
- ha monitor + erősítő-TV-re rakom, akkor van hang HDMI-n

lehet Projektort nézni úgy, hogy a hang a HDMI-s erősítőn szóljon????????????????

köszönöm!

Aktív hdmi osztó???

Sedwick
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Sedwick »

Sziasztok!

Egy gyors kérdés: lehet Projektort nézni úgy, hogy a hang a HDMI-s erősítőn szóljon????????????????

PC-videókártya kimenetei:

DVI- monitor
HDMI- erősítő- tv
DP- PROJEKTOR (ACER 5271p)

A pc-n egyszerre 2 kijelzőt tudok kezelni:

- ha monitor + projektorra rakom, akkor nincs hang a HDMI-n
- ha monitor + erősítő-TV-re rakom, akkor van hang HDMI-n

lehet Projektort nézni úgy, hogy a hang a HDMI-s erősítőn szóljon????????????????

köszönöm!

Vendég

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én nem találtam video-resolution funkciót, de még csak hasonlót sem. A leírásában, és a menüben is kerestem.

Azt hittem megoldható a dolog a proci beállításával, de az UMC200-nak nincs videó skálázási lehetősége, mint az UMC1-nek.
Az UMC1-nél Menu/Setup/Video Setup/Resolution menüpont elérhető.

Papageorge
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Papageorge »

Valószínűleg az LG-vel lesz valami kompatibilitásbeli hiba, mert kipróbáltam egy régebbi panasonic S52-es DVD lejátszót és azzal tökéletesen megy a vetítés, igaz hogy csak 1080i - t tud.

Papageorge
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Az UMC1-en lehet állítani. video-resolution (ha jól emlékszem). Azon nincs 24p mód (csak passthrough), de a többi van.
Az UMC200-on is lenni kell ilyen beállításnak.

Én nem találtam video-resolution funkciót, de még csak hasonlót sem. A leírásában, és a menüben is kerestem.

Vendég

Házimozi-projektorral

Szerintem a procin nem lehet állítani a kimenetet, legalábbis nem találtam meg.Persze lehet hogy csak én vagyok a vakegér

Az UMC1-en lehet állítani. video-resolution (ha jól emlékszem). Azon nincs 24p mód (csak passthrough), de a többi van.
Az UMC200-on is lenni kell ilyen beállításnak.

Papageorge
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Egy ilyet találtam:

"Even with the player in the 24Hz mode, it won’t output DVDs at 1080p/24"

Tehát az LG nem vált át DVD-nél 24p módra.

Így esetleg az Emo procin kellene a kimenetet 24P-re (vagy 1080/50Hz-re állítani próbából) állítani és az LG-t auto-n hagyni.
A proci valószínűleg kiküldi rendesen a jelet.

Szerintem a procin nem lehet állítani a kimenetet, legalábbis nem találtam meg.Persze lehet hogy csak én vagyok a vakegér

Vendég

Házimozi-projektorral

Rádugtam a BD lejátszót, egyáltalán nem látja.Viszont ha átállítom a BD menüjében a 24HZ-et 50Hz-re azonnal eltűnik az összes kép.Szerintem csak 60Hz-en meg 24 HZ-en vetít a projektor, viszont a BD-n csak 24 -et és 50-et lehet állítani, 60 Hz nincs rajta. Mit lehetne csinálni?

Egy ilyet találtam:

"Even with the player in the 24Hz mode, it won’t output DVDs at 1080p/24"

Tehát az LG nem vált át DVD-nél 24p módra.

Így esetleg az Emo procin kellene a kimenetet 24P-re (vagy 1080/50Hz-re állítani próbából) állítani és az LG-t auto-n hagyni.
A proci valószínűleg kiküldi rendesen a jelet.

Papageorge
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Beállítási gond lesz szvsz a projin is kéne nézegetni a menüt
Végignéztem most amit lehet, de a projektor adatlapja szemérmesen hallgat a képfrekikről azaz egy k..va szó nem sok annyi sincs írva erről.
Azt nem hinném hogy egy olyan alapfrekit mint az 50 (vagy a 25) ne tudna, mert így az összes dvd-t ricegősen játszaná le.
Valószínű a 3D ökörségek miatt lehet valami beállítási mizéria amitől nem megy 50Hz-en.

Már szinte mindent átállítottam a projin, de konkrétan Hz-et nem lehet állítani, csak a PAL, NTSC ilyenek, de arra nem reagál.Próbáltam a 3D funkciókat is kikapcsolni, de az sem segített.Nem tudom mit kéne vele csinálni.Ez az első projektorom, de ha így marad azt hiszem az utolsó is.

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Rádugtam a BD lejátszót, egyáltalán nem látja.Viszont ha átállítom a BD menüjében a 24HZ-et 50Hz-re azonnal eltűnik az összes kép.Szerintem csak 60Hz-en meg 24 HZ-en vetít a projektor, viszont a BD-n csak 24 -et és 50-et lehet állítani, 60 Hz nincs rajta. Mit lehetne csinálni?
Beállítási gond lesz szvsz a projin is kéne nézegetni a menüt
Végignéztem most amit lehet, de a projektor adatlapja szemérmesen hallgat a képfrekikről azaz egy k..va szó nem sok annyi sincs írva erről.
Azt nem hinném hogy egy olyan alapfrekit mint az 50 (vagy a 25) ne tudna, mert így az összes dvd-t ricegősen játszaná le.
Valószínű a 3D ökörségek miatt lehet valami beállítási mizéria amitől nem megy 50Hz-en.

Papageorge
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

szerintem próbáld ki úgy, hogy a lejátszót közvetlenül dugd a projektorba
Aztán meséld el mi volt
Ha úgy jó, akkor a prociban a bibi
ha úgy sem, akkor először így kell megoldani  a problémát és utána visszakötni közéjük a procit
Azért próbáld ki hogy mi van ha a kimenetet fix 50Hz-re állítod.
Bár az elég gáz lenne ha állandóan állítgatni kéne
Nekem a Dune-n van aut. üzem 24, 50, 60 Hz mód

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

szerintem próbáld ki úgy, hogy a lejátszót közvetlenül dugd a projektorba
Aztán meséld el mi volt
Ha úgy jó, akkor a prociban a bibi
ha úgy sem, akkor először így kell megoldani  a problémát és utána visszakötni közéjük a procit
Azért próbáld ki hogy mi van ha a kimenetet fix 50Hz-re állítod.
Bár az elég gáz lenne ha állandóan állítgatni kéne
Nekem a Dune-n van aut. üzem 24, 50, 60 Hz mód

Papageorge
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Esetleg a HDMI output-nál nem lehet fix 1080/24p-re állítani a felbontást auto helyett? 
Sok lejátszó csak szaggatva tudja lejátszani így a DVD-ket, de a tiédnél hátha OK lesz!

Már próbáltam fixre állítani 1080p/24, a menü bejön, rendesen látszik, majd amikor elindítom a filmet eltűnik a kép és csak a hang megy, de csak dvd-nél.

Vendég

Házimozi-projektorral

Sziasztok!
Olyan gondom lenne, vettem egy Epson eh-tw 5910 projektort.Bekötöttem a BD playert + Proci, abból megy a HDMI a projektorba és Blu-rayen megy is minden rendesen, de amint dvd-t akarok lejátszani azonnal elmegy a kép és azt írja ki hogy nincs jel.a BD lejátszó LG-bd670, a proci Emotiva 200.Arra gondoltam, hogy a Hz-ekkel lehet valami kavar, 24Hz -en megy, de 50 - 60 Hz átállításával vmi nem jó. Minden ötlet érdekel.

Esetleg a HDMI output-nál nem lehet fix 1080/24p-re állítani a felbontást auto helyett? 
Sok lejátszó csak szaggatva tudja lejátszani így a DVD-ket, de a tiédnél hátha OK lesz!

Papageorge
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Ha valakinek Epson Tw5910, tw 6100, tw6100w,tw 8100-as tipusu projektorja van és tervez hozzá plussz 3d szemüveg vásárlását,ne vegyen gyárit huszonezerért,lehet Samsung aktiv rf-est venni párban 4000 körül és tök jól működik vele!
Melyik típusú Samsung szemüveggel megy?

Papageorge
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Sziasztok!
Olyan gondom lenne, vettem egy Epson eh-tw 5910 projektort.Bekötöttem a BD playert + Proci, abból megy a HDMI a projektorba és Blu-rayen megy is minden rendesen, de amint dvd-t akarok lejátszani azonnal elmegy a kép és azt írja ki hogy nincs jel.a BD lejátszó LG-bd670, a proci Emotiva 200.Arra gondoltam, hogy a Hz-ekkel lehet valami kavar, 24Hz -en megy, de 50 - 60 Hz átállításával vmi nem jó. Minden ötlet érdekel.

András78
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 68

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: András78 »

Talán egy kis segitség: mivel a kivetitőn is van usb, s hdmi-n, kábelen,  jelet küldhetünk vissza, ezért ezt ki kell kapcsolni,
ha külső forrásról küldünk neki hdmi-s jelet.,a hdmi kábelen, ez egy oda-vissza játék.
Nálam kivan kapcsolva a képjel és a hangjel is.-menü.
Ezt én is kikapcsoltam kb 3 napja,azóta nem csinálta újra....lehet,hogy tényleg ez volt a megoldás,de még nem merek elkiabálni semmit,de azért kőszi a segítséget!

Projektor: Epson EH-TW6100W 3D

Vászon: Grandview 120' CNV motoros

Televízió: Sony 60'

-----------------------------------------

Jamo 7.1 X8 Full

Front : Jamo X870

Háttér: Jamo X850

Háttér Back: Jamo X830

Center: Jamo X 8 Cen

Sub: Jamo X8 Sub

Kábelek: Van Den Hul

Erősítő: Sony ES

Blu Ray: Samsung BD-F7500 3D

pégyé
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 413

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: pégyé »

Talán egy kis segitség: mivel a kivetitőn is van usb, s hdmi-n, kábelen,  jelet küldhetünk vissza, ezért ezt ki kell kapcsolni,
ha külső forrásról küldünk neki hdmi-s jelet.,a hdmi kábelen, ez egy oda-vissza játék.
Nálam kivan kapcsolva a képjel és a hangjel is.-menü.

András78
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi-projektorral

Ez még mindig a fura kategória, ha 2.5" usb tápos winyóval csinálja ezt a lejátszó akkor tudom még elképzelni, hogy kifekszik a plusz terhelés miatt a lejátszó. Pendrive -al mi a helyzet?
Igen, 2.5" usb-t használok! Pendrive-val még nem próbáltam....ha legközelebb is előjön,akkor kipróbálom azzal:)

Jamo 7.1 X8 Full

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Ráálítottam már fix 1080 p-re,észre vettem,hogy amikor a lejátszót piszkáltam,állítottam,vagy rádugtam a winyót,mindig attól jött a gond,remélem sony val nem lesz már gond...

Ez még mindig a fura kategória, ha 2.5" usb tápos winyóval csinálja ezt a lejátszó akkor tudom még elképzelni, hogy kifekszik a plusz terhelés miatt a lejátszó. Pendrive -al mi a helyzet?
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

András78
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi-projektorral

Ilyet még nem hallottam, próbáld fixen 1080p re kényszeríteni a forrásokat, ne hagyd automatán. Nálam a HDMI splitter buggyant meg egy kicsit a váltogatások miatt. 

Amúgy meg ha kiépül a rendszer, a Sony AVR lesz a képkoordinátor nem? Lehet vele nem lesz ilyesmi.

Ráálítottam már fix 1080 p-re,észre vettem,hogy amikor a lejátszót piszkáltam,állítottam,vagy rádugtam a winyót,mindig attól jött a gond,remélem sony val nem lesz már gond...

Jamo 7.1 X8 Full

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Nem akarok elkiabálni semmit,de lehet megjavult! Kikapcsoltam a hdmi oda-vissza komunikációt,sztem a bd lejátszó hülyesége!

Ilyet még nem hallottam, próbáld fixen 1080p re kényszeríteni a forrásokat, ne hagyd automatán. Nálam a HDMI splitter buggyant meg egy kicsit a váltogatások miatt. 

Amúgy meg ha kiépül a rendszer, a Sony AVR lesz a képkoordinátor nem? Lehet vele nem lesz ilyesmi.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”