Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Rea4! 
Érdekelne a személyes tapasztalatod. Korábban több 42PV60-ast adtál el és abban az időben sok jót írtál róla. Rosszra nem is emlékszem. (Pl.: purplesneak jelenség.) Volt nálad nemrégiben PV71, vagy PV7, pontosannem emlékszem már rá, hadd ne lapozzak vissza.
A kérdésem mindössze annyi lenne, hogy jobbnak láttad-e a 71/7 es sorozatot a 60-astól.A számokban nem látok sok különbséget, de attól függetlenül lehet más a képe. Ha azt, mondod, hogy több hónapja volt Nálad és ilyen szinten már nem emlékszel rá, természetesen azt a választ is elfogadom.

Jobbnak láttam,le is írtam anno.Szerintem az most is érvényes.Mintha akkoriban egyszerre lett volna 60/70,úgy rémlik.Ha jól emléxem,főképp a stabil kép (100Hz) tetszett.
De mondok még valamit,ami akkor nem derült még ki,csak később,hosszabb távon.
Nagy betűkkel virít a 70es szérián,hogy 1080P fogadására alkalmas.
Lehet...De pl. Pana BD10 blu ray -ről 1080P üzemmódban rendszeresen eldobta a képet,egyszerűen eltűnt 10-20mp-re,aztán visszajött.Néha sűrűn,néha félóráig,óráig semmi.
42-es,50-es is csinálta.Érdekes.

Két kérdés.

1. Most a kettő közül - valószínűnek tartom a korábbi - nem 100Hz-es képet ad?
2. Ezeknél a TV-knél DVD használatakor, - tehát nem Blu-Raynél - van értelme a 1080p-nek? Jobb képet ad egy igényes lejátszó 1080p-vel, mint 1080i-vel?

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Tavaly november, decemberében nyilatkoztál így, akkor a Samsung 42Q valamennyi kb. 40-50 rugóval volt drágább a Panasonicnál. Akkor a netdepo árait hasonlítottam össze, a Tieiddel akkor sem voltam tisztában, meg most sem vagyok, de gondolom az a kb. 10% Nálad is megvolt. Akkor. És abban az időben mondtad, hogy jobb a Samu, de nem annyival. A nagyságrendekre kifejezésre én sem emlékszem. Csak arra, hogy azt mondtad, hogy jobb a Samu, de nem annyiva. Pedig az a TV szebb volt!
Tisztában vagyok vele, hogy az árak azóta megváltoztak.

Ezt nem egészen értem,a lényeg ugyanaz szerintem,akkor is,most is azt mondom,jobb az adott Samu az adott Panánál,de nem sokkal.Hol itt a gond?
No mentem filmet nézni,ha már van itt jófajta plazma,nekem egyelőre elég volt a vitából,most már inkább tévéznék nyugiba.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

A nem hozzáértő fórumozók egy részének, - lehet, hogy a kissebbségnek - igénye lenne arra, hogy partnerként tanítana, okítana minket.
Erre meg annyit mondanék,hogy a kezdő tagok talán megtehetnének annyit,hogy mielőtt kérdeznek,előtte visszaolvasnának.Sokaknak meg ebből van elege,hogy ugyanazok a kérdések kb. oldalanként felmerülnek,mert lusta a delikvens időt szánni rá,hogy kicsit utánaolvasson.Csak nézd meg,1-2 napja is előkerül olyan,hogy plazmát vegyek,vagy LCD-t..
Holott külön topic is van rá,plusz vagy 50x lett erről írva.És még jópár hasonló dolog.
Tanítani meg nem akarok senkit,nem is tudok szerintem,én nem teszek mást,mint leírom a SZEMÉLYES tapasztalataimat egy adott készülékről.Van,aki elfogadja,és ad a véleményemre,van,aki nem.
PL. a plazma pontos, egzakt működését nehezen tudnám elmagyarázni bárkinek,én annyit tudok tenni,hogy igyekszem a legsokoldalúbban letesztelni,megnézni egy készüléket,és ezt leírom.Ennyi.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Ezenkívül,a Samu most már olcsóbb is,mint a Pana,és továbbra is fenntartom a  véleményem,hogy jobb is némileg.Nem nagyságrendekről beszélünk,nem is mondtam...

Tavaly november, decemberében nyilatkoztál így, akkor a Samsung 42Q valamennyi kb. 40-50 rugóval volt drágább a Panasonicnál. Akkor a netdepo árait hasonlítottam össze, a Tieiddel akkor sem voltam tisztában, meg most sem vagyok, de gondolom az a kb. 10% Nálad is megvolt. Akkor. És abban az időben mondtad, hogy jobb a Samu, de nem annyival. A nagyságrendekre kifejezésre én sem emlékszem. Csak arra, hogy azt mondtad, hogy jobb a Samu, de nem annyiva. Pedig az a TV szebb volt!
Tisztában vagyok vele, hogy az árak azóta megváltoztak.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Rea4! 
Érdekelne a személyes tapasztalatod. Korábban több 42PV60-ast adtál el és abban az időben sok jót írtál róla. Rosszra nem is emlékszem. (Pl.: purplesneak jelenség.) Volt nálad nemrégiben PV71, vagy PV7, pontosannem emlékszem már rá, hadd ne lapozzak vissza.
A kérdésem mindössze annyi lenne, hogy jobbnak láttad-e a 71/7 es sorozatot a 60-astól.A számokban nem látok sok különbséget, de attól függetlenül lehet más a képe. Ha azt, mondod, hogy több hónapja volt Nálad és ilyen szinten már nem emlékszel rá, természetesen azt a választ is elfogadom.

Jobbnak láttam,le is írtam anno.Szerintem az most is érvényes.Mintha akkoriban egyszerre lett volna 60/70,úgy rémlik.Ha jól emléxem,főképp a stabil kép (100Hz) tetszett.
De mondok még valamit,ami akkor nem derült még ki,csak később,hosszabb távon.
Nagy betűkkel virít a 70es szérián,hogy 1080P fogadására alkalmas.
Lehet...De pl. Pana BD10 blu ray -ről 1080P üzemmódban rendszeresen eldobta a képet,egyszerűen eltűnt 10-20mp-re,aztán visszajött.Néha sűrűn,néha félóráig,óráig semmi.
42-es,50-es is csinálta.Érdekes.

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Így van!    De ha jól emlékszem, akkor azt írta, hogy annyival nem jobb a Samu, mint amennyivel drágább. És emlékeim szerint, Panát gyakrabban kínált, mint Samut. 
Ez egy jó kereskedőre vall.    Azt árul, amit jobban el tud adni. Szerintetek ez érték? Szerintem az. Azt tudja jobban eladni, amiben hisz.

Ügyes csávó egyébként, de a stílusa akkor is lekezelő. A nem hozzáértő fórumozók egy részének, - lehet, hogy a kissebbségnek - igénye lenne arra, hogy partnerként tanítana, okítana minket.

Ebből a sok okosságból látszik hogy lövésed sincs hogy müxenek ezek a dolgok, de ettől függetlenül üditő téged olvasni

Miért is?

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Rea4!

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: blaki »

Így van! De ha jól emlékszem, akkor azt írta, hogy annyival nem jobb a Samu, mint amennyivel drágább. És emlékeim szerint, Panát gyakrabban kínált, mint Samut. 
Ez egy jó kereskedőre vall. Azt árul, amit jobban el tud adni. Szerintetek ez érték? Szerintem az. Azt tudja jobban eladni, amiben hisz.

Ügyes csávó egyébként, de a stílusa akkor is lekezelő. A nem hozzáértő fórumozók egy részének, - lehet, hogy a kissebbségnek - igénye lenne arra, hogy partnerként tanítana, okítana minket.

Ebből a sok okosságból látszik hogy lövésed sincs hogy müxenek ezek a dolgok, de ettől függetlenül üditő téged olvasni
A400, Dactilus, 575A, M12.2

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Így van! De ha jól emlékszem, akkor azt írta, hogy annyival nem jobb a Samu, mint amennyivel drágább. És emlékeim szerint, Panát gyakrabban kínált, mint Samut.

Ez egy jó kereskedőre vall. Azt árul, amit jobban el tud adni. Szerintetek ez érték? Szerintem az. Azt tudja jobban eladni, amiben hisz.

Tévedés.Samu gyakrabban van,mint Pana.Ezenkívül,a Samu most már olcsóbb is,mint a Pana,és továbbra is fenntartom a véleményem,hogy jobb is némileg.Nem nagyságrendekről beszélünk,nem is mondtam...Nekem jobban bejön a képe,ennyi.
Stílus?
Én nem érzem,nem is szánom lekezelőnek....Ilyen vagyok,mea culpa...
Majd vigyázok!

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Pl ha olvasgatsz észre veszed hogy a Samut jobbnak látta mint a Pana plazmát,hát ennyit az istenítésről!

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Csak te,de ez zavar a legkevésbé.

Van önbizalmad. Lehet, hogy jobb lett volna, ha erre éppenséggel nem válaszolsz, vagy Te nem is ragálsz rá. De többünk életében nincs jelentősége a stítulodnak.

Ugyan....De nem lehetett kihagyni,na.Ennyit erről egyébként sztem,ez itt a plazma topic...

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Szerintem flegma, de ezt lehet csak én látom így.

Csak te,de ez zavar a legkevésbé.

Van önbizalmad. Lehet, hogy jobb lett volna, ha erre éppenséggel nem válaszolsz, vagy Te nem is ragálsz rá. De többünk életében nincs jelentősége a stítulodnak.

Lacek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Lacek »

De ha egyszer jó áron kínálja a műszaki termékeket, akkor miért ne? Hiszen van rá igény, és még senkitől sem olvastam hogy átb@szta volna. Én simán megfogom venni tőle a full hd pana plazmát, ha jó áron adja majd! Addig is figyelgetem miket irogat róla..
Meg persze el is ugorhatsz megnézni,addig is, az 50-est...

Köszönöm a lehetőséget, ha a jövő héten jó neked valamelyik nap, akkor privátban egyeztethetünk egy időpontot. Ugyan a West End-ben már megnéztem, gyönyörű volt, de csak egy demó futott rajta. Nekem pedig kb.80%-ban a tv megyeget rajta, emiatt nagyon kiváncsi vagyok mennyire nézhető a tv adás full hd-ban. Igaz rögtön vennék hozzá egy ps3-at, már csak a blu-ray miatt is.
Az igazat megvalva nagyon rá voltam hangolva az eladó Sharp-ra is, de mivel jelezted hogy csak két hét, és itt az új plazma, ezért inkább vártam. Ebből is kitűnik hogy nem mindenáron akarsz elsózni valamit. Még abban bízok, hogy mire aktuális lesz a vásárlás, kb.3 hét, addigra kijön az 58"-os is, hogy megnézhessem. De mivel tudom hogy műszaki vásárlásban türelmetlen vagyok, ha valamit kinézek az rögön kell, mert lehet hogy másnap már egyáltalán nem érdekel. Ezért ha a vásárlásig nem jön ki az 58"-as, akkor megveszem az 50"-est.
Addig is kérlek hogy minden észrevételed oszd meg velünk!

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Mester »

Sok rosszat nem nagyon fogsz olvasni, mivel mindig csak javulnak a cuccok az előzőekhez képest....

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: jondoe »

Már neharagudj meg, de a 30. hazzászólásodnak nem túlzás amit írtál?

Vagy ennyi idő alatt már annyira tökéletesen átlátod a fórum belső szerkezetét, tartalmi sajátosságiat, az évek óta itt Úgy találod, hogy ennek mértéke annyira elhatalmasodott a fórum egészén, hogy hozzád hasonlóan a nagytöbbséget is zavarja?

Szia!

Nem, szerintem nem túlzás.

Jóval régebb óta olvasom a fórumot mint a regisztrációm.

Azért regisztráltam mert már közel voltam egy plazmatv vásárláshoz és sehol sincs ekkora fóruma, mint itt.

Amúgy más az aki évente vagy 2 évente elad 1-1 megunt dolgot meg megint más az ha valaki havonta rendszeresen hozza az új dolgokat és pár hét teszt után eladja.
És ezt rendszerből teszi.

Ezzel nekem nincsgondom legalább az új dolgokról is lehet részletesen olvasni. A lényeg az, hogy valami ne azért legyen nagyon jó, mert per pillanat én akarom eladni, hanem azért mert amúgy is jó vagy épp nem az igazi.

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

dlt
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: dlt »

Ha minden igaz sikerült kiderítenem, hogy a Samu 42q92-es készülékben egy DVB-T tunerrel van kevesebb a q97-es testvérénél (hogy a 91-es miben különbözik a 92-estől, arra már nincs 5letem). Kb. árban 20 ezer a különbség, amit lenne kedvem megspórolni... Szerintetek mennyi jelentősége van ennek a DVB-T tunernek?

rea4, láttál hasonló szolgáltatást a Pana készülékeiben mint a Saumunál a Movie Plus?

Köszi a segítségeket!

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Plazma

Hozzászólás Szerző: mv3 »

Szerintem ott van a legnagyobb félreértés, hogy ha valaki egyszer el akar adni valamit, más a dologhoz való hozzáállása, mint annak aki rendszeresen árul termékeket. Nem biztos, hogy jól el fogom tudni mondani, amit szeretnék, de próbálom.

Arra gondolok, hogy ha valaki árulja a megunt/csalódott/újat szeretnék helyette motyóját, az az esetek többségében jó fényben akarja feltüntetni az adott terméket. Hiszen az a szándéka, hogy minél hamarabb letudja a zsibit.
Így az ő hozzászólásaiban benne lehet a tapasztalat mellett ez a hangulati elem is. Most erre nyilvánvalóan az a válasz, hogy miért, a kereskedő nem ugyanazt (eladás) szeretné?

Ha viszont, és az alábbiakra láttunk már itt példát, rendszeresen árul valaki valamit, az óhatatlanul belekerül valamiféle összehasonlítói szerepkörbe is, amit persze befolyásol a személyes ízlése, de a legritkábban sem olvasod, hogy két márka hasonló árú terméke tökéletesen ugyan olyan. Ez van. Ezek után, mivel ő határozza meg, hogy mit árul, maximum a számára vagy mások számára csalódást keltő berendezéseket nem fogja legközelebb beszerezni, és tovább adni, miért is lenne érdeke? Miért akarna valaki rosszabb minőségű terméket árulni? Mert azokon esetleg nagyobb a haszna? Na, ne, ez elég hamar kiderülne, hiszen ez egy fórum, annál közvetlenebb a hangulat, hogy ha rövid időn belül, mondjuk hárman előnytelen üzletet kötnének, elég hamar kiderülne. Arról nem is beszélve, mennyivel könnyebb a jót eladni. Ezt a fajta, csak a haszon a fontos, politikát pont az arctalan nagy cégek tudják (ha akarják) megvalósítani.

Tehát van egyfajta természetes szelekció a dologban, ami jó azt szívesen és jó eséllyel árulja valaki itteni "szűk" körben, ami meg nem nyert minőségi vagy érdeklődési tetszést, azt olcsóbban megkínálja, biztos lesz olyan, akinek pont az előnyösebb áron lesz kecsegtető a vétel, mondjuk pont annyi pénzve van, szívesen hoz némi kompromisszumot.

Még valami. Teljesen más lenne a helyzet, ha egyeduralkodó piaci szereplésről beszélnénk, kötelezően mindenkinek ugyanott kellene vásárolnia, mondjuk egy ultra konzervatív keravillban, és ki lenne a vevő szolgáltatva, eszi nem eszi, nem kap mást. Akkor tuti, hogy a megkerülhetetlenség miatt jogos lenne a felháborodás.

Még valami 2. Vegyük még a kockázatot is. Mondjuk árulok itt három különböző vattacukrot. Azért vettem meg őket, mert előnyösen jutottam hozzájuk, vagy saját szándékú felhasználást terveztem (epres, málnás, kolbászos), de mindenképpen abban a tudatban vagyok, hogy jó áron vettem, így ha kereskedek/megunom/csalódok/mást akarok majd itt jó áron elpattintom. Mi van akkor ha másnap kezembe kerül egy fukarnak vagy egy nem dinnyének a szórólapja és kiedül, hogy árzuhanás/leárazás/raktárkészlet kiszórás stb. miatt mégsem hozom a tervezhető eladást? Kinek a pénze kockázódik? És, hogy valami önző vásárlói szempontot is megjelenítsek: ki lesz az, aki ennek hatására még olcsóbban vásárolhat?

anakonda
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: anakonda »

Szerintem sincs kereskedésről szo.Mint ahogy jelzi is a topic cime,,vélemények és tapasztalatok,,És ez nagyon is rendjén van.Inkabb megkellene becsülni az olyan ritka személyeket mint ,,REA4,,aki megosztja a saját véleményét másokkal és segit a vásásrlásban.
Amennyiben mégis kereskedik,azt már helyesen teszi,mert arra ott van az adás-vétel
topic .

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Mester »

A KERESKEDELM-et hagyjuk már a boltokra (lásd hülyék boltja MM stb.)Ne a fórumon kereskedjünk, itt inkább beszéljük meg a dolgokat.

Jó a humorod. Szerintem továbbra is ásd el a pénzt az MM-ben.

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Plazma

Hozzászólás Szerző: mv3 »

SE a 42-est se az 50 est nem vettem volna meg.
Egyszerűen nem fizettem volna annyival többet mert nem lett volna miből.
Ez fix volt.

Meg a 20nm-es szobába is szerintem bőven elég egy 37 collos.

Anakidején a 36 collos csúcsképcsöves Tv-k is egy hall-ban voltak, nem ?

Erről beszélek,eleve nem voltál vevő,mégis segített volna,hiába ilyen a nagy betűs KERESKEDELEM!

A KERESKEDELM-et hagyjuk már a boltokra (lásd hülyék boltja MM stb.)

Ne a fórumon kereskedjünk, itt inkább beszéljük meg a dolgokat.

Már neharagudj meg, de a 30. hazzászólásodnak nem túlzás amit írtál?

Vagy ennyi idő alatt már annyira tökéletesen átlátod a fórum belső szerkezetét, tartalmi sajátosságiat, az évek óta itt tartózkodók igényét/ összetartozásának milyenségét és minőségét, célját, hogy helyre tegyél régi jelenlevőket?!

"Ne a fórumon kereskedjünk, itt inkább beszéljük meg a dolgokat."

Szerinted, vajon mekkora %-ban van jelen a hozzászólásokban a kereskedés?
Úgy találod, hogy ennek mértéke annyira elhatalmasodott a fórum egészén, hogy hozzád hasonlóan a nagytöbbséget is zavarja?

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

De ha egyszer jó áron kínálja a műszaki termékeket, akkor miért ne? Hiszen van rá igény, és még senkitől sem olvastam hogy átb@szta volna. Én simán megfogom venni tőle a full hd pana plazmát, ha jó áron adja majd! Addig is figyelgetem miket irogat róla..
Meg persze el is ugorhatsz megnézni,addig is, az 50-est...

Lacek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Lacek »

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Ez fix volt.

Erről beszélek,eleve nem voltál vevő,mégis segített volna,hiába ilyen a nagy betűs KERESKEDELEM!

A KERESKEDELM-et hagyjuk már a boltokra (lásd hülyék boltja MM stb.)

Ne a fórumon kereskedjünk, itt inkább beszéljük meg a dolgokat.

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Ez fix volt.

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Szerintem flegma, de ezt lehet csak én látom így.

Sztem ha ismeretlenül beengedett volna a saját otthonába,akkor az nem flegmaság!

hanem kereskedelem

Ha jól rémlik pont mást nézet volna a kedves fórumtárs, mint ami érdekelte volna!Bár ki tudja, lehet már ott motoszkált Rea4 fejében hogy 42-es helyett rábeszéli egy 50-re!
Az ő véleménye azért mérvadó mert megvan a technikai háttér hozzá,ráér hasonlítgatni,más más márkájú cuccost,akár egymás mellet is!Pl ha olvasgatsz észre veszed hogy a Samut jobbnak látta mint a Pana plazmát,hát ennyit az istenítésről!

Ez fix volt.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”