Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Projektoros TV - LCD, DLP, CRT
De hát tudtommal a te TV-d is 1280*720-as felbontású! Vagy rosszul tudom?
Igen, csak a szg-et a tv-vel DVI-HDMI kábellel összekötve overscan van ilyenkor.
Az nVKeystone-al be lehet állítani a natív felbontást-a nyilakkal, ahogy írtad-ilyenkor viszont a masodlagos képernyőn a teljes képernyős üzemmód és a hardveres gyorsítás nem működik.
Akkor lehet, hogy ott van a kutya elásva, hogy nálunk a TV is elsődlegesnek van beálíltva. A normál felállás az, hogy a gépre két 15-ös LCD van rádugva napi használathoz a fiam íróasztalán, aztán ha filmnézés van, akkor a masina ki van cipelve a nappaliba és a TV van rácsatlakoztatva. A számítógép (videokártya) meg alkalmazkodik a rákötött megjelenítő képességeihez. Minden klasszul megy.
Igen, csak a szg-et a tv-vel DVI-HDMI kábellel összekötve overscan van ilyenkor.
Az nVKeystone-al be lehet állítani a natív felbontást-a nyilakkal, ahogy írtad-ilyenkor viszont a masodlagos képernyőn a teljes képernyős üzemmód és a hardveres gyorsítás nem működik.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
No hát igazából nincs sok beállítani való.
Win XP, beálltások
NVIDIA CONTROL PANEL
VIDEO ÉS TV BEÁLLTÁSOK
A JELFORMÁTUM ÉS A HD FORMÁTUM BEÁLLÍTÁSA
itt lehet megcsinálni a beállításokat
nekem : DVI csatlakozó
HD 720P televzió
A gép felismerte, hogy Sony tv van csatlakoztatva, most elsődleges monitornak van beállítva.
A kártya GEFORCE 7900GT
Köszi, hogy utánanéztél!
Nálam így sajnos nem natív a felbontás.
Win XP, beálltások
NVIDIA CONTROL PANEL
VIDEO ÉS TV BEÁLLTÁSOK
HD 720P televzió
A gép felismerte, hogy Sony tv van csatlakoztatva, most elsődleges monitornak van beállítva.
A kártya GEFORCE 7900GT
Köszi, hogy utánanéztél!
Nálam így sajnos nem natív a felbontás.
Egy NVIDIA videokártya van a gépben, pontos típusát nem tudom, de középkat4egória feletti volt. Ha jól tudom akkor két DVI kimenet van rajta. Az a hleyzet, hogy ez a fiam gépe, nem sokat tudok róla. De azért ott voltam, amikor beállította a kártyát a TVhez.
NVIDIA driverben van olyan lehetőség, hogy beállítsd, hogy a (másodlagos?) képernyőd egy HDTV. Miután ez be lett állítva, engedélyezi a driver, hogy beállítsd a látható méretét a képnek. Ehhez a képernyő négy sarkába nyilakat rak ki és utána úgy tudod méretezni, hogy a nyilak hegyét már éppen lásd a képernyő sarkaiban. (Vagy úgy, ahogy neked tetszik) Így egész pontosan be lehet játszani a méretet. Gyakorlatilag a képernyő teljes felbontása nem változik, csak egy fekete keretet rak a kép köré, így a hasznos pixelek száma csökken, de továbbra is natív felbontásban működik a gép.
Így lehet legyőzni az optikai overscant és megtartani az 1:1 pixel mappinget.
Ami még praktikus volt, hogy egyszer kellett ezt eljátszani és most már ha rácsatlakoztatjuka gépet a TV-re azonnal a jó beállításokkal jelenik meg a dolog.
Gondolom ATI kártyáknál is van erre lehetőség.
Ha kell, akkor a hétvégén pontos, lépésenkénti leírást is össze tudok hozni, de most egy darabig nem vagyok gép és TV közelben...
Köszi! Ezt én is próbáltam - nekem is nVidia kártyám van - de ilyenkor a videolejátszásnál "vibrál" a kép, olyan mintha minden második képkocka jelenne csak meg.
A lépésről-lépésre leírást megköszönném, biztos én rontottam el valamit a beállításnál.
Win XP, beálltások
NVIDIA CONTROL PANEL
VIDEO ÉS TV BEÁLLTÁSOK
HD 720P televzió
A kártya GEFORCE 7900GT
Egy NVIDIA videokártya van a gépben, pontos típusát nem tudom, de középkat4egória feletti volt. Ha jól tudom akkor két DVI kimenet van rajta. Az a hleyzet, hogy ez a fiam gépe, nem sokat tudok róla. De azért ott voltam, amikor beállította a kártyát a TVhez.
NVIDIA driverben van olyan lehetőség, hogy beállítsd, hogy a (másodlagos?) képernyőd egy HDTV. Miután ez be lett állítva, engedélyezi a driver, hogy beállítsd a látható méretét a képnek. Ehhez a képernyő négy sarkába nyilakat rak ki és utána úgy tudod méretezni, hogy a nyilak hegyét már éppen lásd a képernyő sarkaiban. (Vagy úgy, ahogy neked tetszik) Így egész pontosan be lehet játszani a méretet. Gyakorlatilag a képernyő teljes felbontása nem változik, csak egy fekete keretet rak a kép köré, így a hasznos pixelek száma csökken, de továbbra is natív felbontásban működik a gép.
Ami még praktikus volt, hogy egyszer kellett ezt eljátszani és most már ha rácsatlakoztatjuka gépet a TV-re azonnal a jó beállításokkal jelenik meg a dolog.
Ha kell, akkor a hétvégén pontos, lépésenkénti leírást is össze tudok hozni, de most egy darabig nem vagyok gép és TV közelben...
Köszi! Ezt én is próbáltam - nekem is nVidia kártyám van - de ilyenkor a videolejátszásnál "vibrál" a kép, olyan mintha minden második képkocka jelenne csak meg.
A lépésről-lépésre leírást megköszönném, biztos én rontottam el valamit a beállításnál.
Számítógép HDMI bementről - A video kártya driverével ügyeskedve be lehet álltani a TV pontos felbontását és le is lehet csökkenteni a kép méretét úgy, hogy ne lógjon ki a TV képernyőről.
Tudnál erről a beállításról részletesebben írni?
Számítógép HDMI bementről - A video kártya driverével ügyeskedve be lehet álltani a TV pontos felbontását és le is lehet csökkenteni a kép méretét úgy, hogy ne lógjon ki a TV képernyőről.
Tudnál erről a beállításról részletesebben írni?
Nekem második hete van ilyan TV-m. (Pontosabban a KDF-50E2000 típus, de csak sznben különböznek.)
Csak hétvégeken van időm nézni, tehát még igencsak kezdetiek a benyomásaim.
Elöljáróban néhány dolog:
1. Én nem szeretem a közvetlenül a szemembe világító foszforos dolgokat (CRT, plazma). Ízlések és pofonok...
2. Ha megengedhettem volna magamnak, akkor inkább az 55-ös SXRD Sony-t vettem volna, de hát az kétszer annyiba került mint ez. Viszont tényleg jobb is, nemcsak drágább.
3. A gyerekeim sajnos látják a rainbow effektet, DLP klőve.
A fentiek figyelembe vételével:
A TV
Bővebben:
Szép nagy képe van.
Van fénye rendesen,ha kell. A nappalink egyik oldala végig ablak, de napközben is lehet látni képet, ellentétben az összes korábbi TV-vel.
Teljesen besötétített szobában jól észrevehető az igazi feketék hiánya.ennél a technológiánál ezzel együtt kell élni (LCD panel hátulról folyamatosan megvilágítva). Ezen egyrészt az írisz hsználatával lehet segteni, de ez ezért nem az igazi, mert magas írisz állásban már jól látszik,ahogy dolgozik (hirtelen fényváltásoknál kicsi késéssel besötétül illetve kivilágosodik a kép, közepes illetve alacsony írisznél ez nem annyira látszik) - másrészt némi indirekt világítás csodákat tud művelni az érzékelhető kontraszttal.
A TV adások képe olyan,amilyen. 127 centire nagyitva nem kell sok jót várni. Azért jó minőségű adás esetén semmi panaszom nincs rá.
DVD - klassz.
Számítógép VGA bemenetről - nem rossz, de a betűk kissé mosottak (skálázva van a kép, itt nem 1:1 pixel hajtás van), filmek, fényképek nézegetése viszont nagyon jó!
Számítógép HDMI bementről - A video kártya driverével ügyeskedve be lehet álltani a TV pontos felbontását és le is lehet csökkenteni a kép méretét úgy, hogy ne lógjon ki a TV képernyőről. HD felbontású anyagok képe nagyon nagyon jó. (Nyilván, hiszen erre lett kitalálva ez a TV)
Lámpa ügyáben semmi okosat nem tudok mondani, reménykedni kell, hogy nem lesz nagyon drága a cserelámpa.
Sony KDF-50E2010-ről véleményeket,tapasztalatokat kérek szépen,kösz
Üdv.
Válaszolok, mert én is hónapokig ezen rágódtam, mindenféle tv-t kipróbáltam, órákig álltam előttük a boltokban, és olvasgattam a neten. Végül ugyanazt a típust vettem meg karácsonykor, amit te is kinéztél. Nem bántam meg. Eleinte, sőt, legalább két hétig nagyon furcsa volt a mérete miatt, mert eddig 70 cm-es tv-nk volt, ez meg ugye majdnem kétszer akkora. Az is furcsa volt, hogy em tűéles a képe, olyan mozis a hatása. Aztán a kábeltv-t lemondtuk, és bekötetük az Antenna Digital-t és láss csodát, sokal jobb a képe tv adásnál is. Közelíti a dvd képét. Tehát én elfogult vagyo, de ha már kinézted magadnak, bátran vedd meg. Nincs gond a beégéssel, mint a plazmáknál. Én úgy voltam vele, hogy inkább veszek bele lámpát 3-4 évente, mint új tv-t, a beégés miatt. Ráadásul ennek a legjobb az ár/érték aránya. Bártan vágj bele. Ja, és otthon sokkal job a képe, mint amiket a plázákban látni a demókon, tehát az ne rémítsen el, amit ott látsz.
Hello Kimber!
Most már egy ideje megvan a Sony KDF-50E2010 tévéd. Hogy szuperál azóta és mennyire vagy megelégedve vele? Én is gondolkozom, hogy milyen tévét vegyek, mert sem a plazma, sem az LCD nem igazán meggyőző számomra. Ennek a projektorosnak meg egyelőre csak az égőcseréjét tartom gyengeségnek. Légyszi írj róla, hogy mennyire elég a 3000-es kontraszt és mennyire észrevehető az írisz állítgatása egy esti (értsd: sötétben történő) tévézés esetén, illetve szintén sötétben a fekete szint mennyire jó? A lámpaügy csak azért aggaszt, mert nálunk kb. 10 órát menne naponta a tv, ami gyors számolással alig több, mint 2 év a lámpa élettartam szempontjából. Tudsz-e arról valamit, hogy a 8000 órás lámpa üzemidő mennyire névleges és bírja-e tovább, és a megadott óraszám csak azt jelenti, hogy ennyit vállal a gyártó?
Bocs, ha kicsit sok a kérdés. Előre is köszi a válaszokat.
Sziasztok!
Van nekem egy Samsung SP43T8HL típusú tvm. Olyan gondom van vele, hogya képernyő bal felső sarka torz képet ad. Nem mindig látszik, csak akkor feltűnő ha valami függőleges vonal (pl. torony) kerül abba a sarokba, ugyanis az nem egyenes hanem görbe. Hogyan tudom megszüntetni ezt a jelenséget?
Előre is köszi!
Erre senki?
Cserélj TV-t...
Komolyabban:
most lett ilyen, vagy csak most vetted észre?
Szeretnék cserélni elhiheted, de sajna még nem megy, előbb a ház felújítása van soron. Ilyen már egy ideje, de eddig nem volt észrevehető ekkora terülteten. Szépen növekszik...
Ezek szerint fogós kérdést tettem fel. Azt hiszem felhívom a Samsungot, hátha ott tudnak segíteni.
TV: Sony 40v3000, videó: JVC xy, Erősítő: H/K 132, játékosok: Pioneer DV2850-s, Yamada DVX-6600(newage V15), Front: HECO VITAS 600, surrond: HECO VITAS 300, Center: HECO VITAS CENTER 2, mély: Yamaha YST-SW225, Kábel: DVD komponens kábel: Profigold Vision PGV332, DVD hangkábel: Bandridge AL481 koax, Hangfalkábelek: M'N'C Maniac Sound System
Sziasztok!
Van nekem egy Samsung SP43T8HL típusú tvm. Olyan gondom van vele, hogya képernyő bal felső sarka torz képet ad. Nem mindig látszik, csak akkor feltűnő ha valami függőleges vonal (pl. torony) kerül abba a sarokba, ugyanis az nem egyenes hanem görbe. Hogyan tudom megszüntetni ezt a jelenséget?
Előre is köszi!
Erre senki?
Cserélj TV-t...
Komolyabban:
Szeretnék cserélni elhiheted, de sajna még nem megy, előbb a ház felújítása van soron. Ilyen már egy ideje, de eddig nem volt észrevehető ekkora terülteten. Szépen növekszik...
TV: Sony 40v3000, videó: JVC xy, Erősítő: H/K 132, játékosok: Pioneer DV2850-s, Yamada DVX-6600(newage V15), Front: HECO VITAS 600, surrond: HECO VITAS 300, Center: HECO VITAS CENTER 2, mély: Yamaha YST-SW225, Kábel: DVD komponens kábel: Profigold Vision PGV332, DVD hangkábel: Bandridge AL481 koax, Hangfalkábelek: M'N'C Maniac Sound System
Sziasztok!
Előre is köszi!
Erre senki?
Cserélj TV-t...
Komolyabban:
Sziasztok!
Előre is köszi!
Erre senki?
erről mit tudtok?
Sony - KDF-E42A11
mennyi lehet az égő üzemideje és mennyibe lehet egy új égő?
Kifutott modell
8000 óra
50e
köszi
ez az 50ezer ft ez tuti? mert akkor azthiszem megtaláltam az új tvmet:)
erről mit tudtok?
Sony - KDF-E42A11
Kifutott modell
8000 óra
50e
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
erről mit tudtok?
Sony - KDF-E42A11
Van valakinek tapasztalata Sony KDS-55A2000 vs Pioneer PDP-507XD ugyben?
Van.Felejtsd el a Pio-t.
Esetleg kicsit bovebben/targyilagosabban?
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD
Van.Felejtsd el a Pio-t.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD
Sziasztok!
Előre is köszi!
- SubZero911
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Már hónapok óta vacilálok én is, hogy plazma tv-t (LG PC1RR ) vagy a KDF-50E2010-et vegyem meg.Én teljes mértékben dvd-t, tévét nézni ( UPC-m van ) szeretnék rajta, de félek, hogy a 3000:1 kontraszt nem elég éles a projinál?!Bár Quote a felszólalásoddal talán meggyőzöl, legalább is közelebb érzem magam a projis tv-hez!!!Ha valaki tud még valamilyen infóval szolgálni a típust illetően az tegye meg bátran!!!Ja még annyit, hogy én min. 4 méterről tudom nézni a tv-t!!!Köszi!!!
Én is a KFD502010-en töröm a fejem. SZóljon már rám valaki, ha vett mostanában ilyet , hogy mik a tapasztalatok.....
Nem tudom, nem nagyon látok ki utat az LCD TV-k terén...
Nem tudjátok, az: LG 21FS2RX Slim típusa tudtommal Flatron képcsöves, avagy ez egyenlő azzal, h 100 Hz-es is egyben a készülék?
Elég gáz dolgokat talál a gugli róla, nem tudjátok az LG-nek 21"-os 4:3-as Slim CRT TV-i között van 100 Hz-es típus?
Nem akarom elcsúfítani a szobám egy nagy csúnya monstrummal és így képek alapján szinte csak az LG jöhet szóba (38cm mély).
Csak is TV nézésre szánnám! LCD-ről lebeszélnek (100e-ig kategóriában), de a CRT annyira jövőképtelen, h attól meg azért megy el a kedvem (azért mozgat még egy picit, mert vannak Slim CRT-k és nem drágák.. +nem akarok a PC előtt üldögélni, ha TV-t bámulni támad kedvem). És nem igaz, h nem találok 100e-ig (=persze csak ha LCD-ről van szó, CRT-ért nem adok 100-t, az a fenti LG is 48eFt, kérdés, h 100 Hz-es e..) egy TV-t se magamnak.
LCD-ről egyébként erről beszélnek le: http://www.avplanet.hu/LE-19R71 (pld a hangszóró elrejtése okozta gány hangjáról, a piros színekről és egyéb apróságok miatt). Nagyobb se az ár miatt, se méret miatt nem nagyon jöhetne szóba (LCD: 19-20", CRT 21"), hiszen pont 2m-ről nézném, nem kell mozi méret egy eurosport-hoz.
plazma tv-t (LG PC1RR ) vagy a KDF-50E2010-et vegyem meg
Plazmát.
és ez szép lg?
mert én elég csunyusokat láttam
plazma tv-t (LG PC1RR ) vagy a KDF-50E2010-et vegyem meg
Plazmát.