Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Nekem kb. reggel 10től este 11-ig menne. és azé az AXN kicsit zavar hogy olyan erős a jele.
Te sosem dolgozol , valószínűleg még tanuló vagy.
Az Axn nem nézem, de az a logó valóban nem plazma barát.
igaz lehet, hogy a gyerekek vannak otthon..
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Plazma
Üdv!
Ha plazma, akkor melyiket válasszam: Samsung PS-42C91H, vagy Panasonic TH-42PV7P?
A két készülék cirka azonos áron kelleti magát (+/- 1-2000.-Ft), és mindkettő a legújabb fejlesztés. Talán fontos, talán nem, a fő különbség a két tv között, a Samu 15000:1, míg a Pana 8000:1 kontrasztarányú. Tényleg, ez fontos szempont?
Élőben a Samu szebb kikapcsolva, működés közben viszont csak a Samuhoz volt szerencsém, és határozottan szebb képe volt, mint a 32"-os Samu LCD-nek egyazon forrásról, és azonos fényviszonyok között...
OFFTOPIC:
Más: az lcd topicban tettem fel egy vásárlással kapcsolatos kérdést, aki tud, kérem segítsen…
Elfogultan ugyan, de a Samsungra szavaznék!
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Plazma
Bocs hogy ezt írom de hol volt ebben a topikban szó a beégésről? eddig kerestem és nem találtam!
Most biztosan csak viccelsz , mert, ha csak tíz oldalt visszamegyek már találok ezzel kapcsolatos tapasztalatokat, akkor éppen a tv logókról volt szó, és akkor ott már te is hozzászóltál.
Ja bocs tényleg.én csak 5-öt mentem vissza. Kérdés: Nem égne be az új Samu HD plazma vagy a pana? ezt CSAK!!! tv adásra és filmre használnám!
Én a saját Samsung tapasztalatom alapján amiben kb. 2-300 óra van, azt mondom, hogy nem éghet be, napi 3-5 órát megy tv-n és semmi probléma.
Nekem kb. reggel 10től este 11-ig menne.
és azé az AXN kicsit zavar hogy olyan erős a jele.
Te sosem dolgozol , valószínűleg még tanuló vagy.
Az Axn nem nézem, de az a logó valóban nem plazma barát.
Plazma
Üdv!
Ha plazma, akkor melyiket válasszam: Samsung PS-42C91H, vagy Panasonic TH-42PV7P?
A két készülék cirka azonos áron kelleti magát (+/- 1-2000.-Ft), és mindkettő a legújabb fejlesztés. Talán fontos, talán nem, a fő különbség a két tv között, a Samu 15000:1, míg a Pana 8000:1 kontrasztarányú. Tényleg, ez fontos szempont?
Élőben a Samu szebb kikapcsolva, működés közben viszont csak a Samuhoz volt szerencsém, és határozottan szebb képe volt, mint a 32"-os Samu LCD-nek egyazon forrásról, és azonos fényviszonyok között...
OFFTOPIC:
Más: az lcd topicban tettem fel egy vásárlással kapcsolatos kérdést, aki tud, kérem segítsen…
Plazma
Bocs hogy ezt írom de hol volt ebben a topikban szó a beégésről? eddig kerestem és nem találtam!
Most biztosan csak viccelsz , mert, ha csak tíz oldalt visszamegyek már találok ezzel kapcsolatos tapasztalatokat, akkor éppen a tv logókról volt szó, és akkor ott már te is hozzászóltál.
Ja bocs tényleg.én csak 5-öt mentem vissza. Kérdés: Nem égne be az új Samu HD plazma vagy a pana? ezt CSAK!!! tv adásra és filmre használnám!
Én a saját Samsung tapasztalatom alapján amiben kb. 2-300 óra van, azt mondom, hogy nem éghet be, napi 3-5 órát megy tv-n és semmi probléma.
Nekem kb. reggel 10től este 11-ig menne.
és azé az AXN kicsit zavar hogy olyan erős a jele.
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
Plazma
Plazma
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
Plazma
Plazma
Szinte csak erről volt szó. Pro és kontra.
Plazma
Műszaki cucc:
Plazma
plasma tv-n, lehet-szabad játék konzolozni?
A PA50-en semmi nyoma nem volt a PS-nek, de a PV70-en eleinte volt egy kis ghosting de az pikk-pakk el is tünt, most bejáratás után is megfigyelheő de sokkal kisseb mértékben. Illetve játék közben kicsit visszább kell venni a kontrasztot és a fényt de azt is csak az első időszakban. Mostanában a sógorom 5 éves fia tolja rajta 1-1.5 órában naponta a GTA-t, semmi gond vele.
TV:Panasonic TH-50PV70 TV2: Panasonic TH-42PA50 TV3: Samsung Plano WS-32Z068P Receiver: Sony STR-DB790 QS 6.1 Front: Wharfedale Diamond 9.2 Center: Wharfedale Diamond 9CM Rear: Wharfedale Diamond 9.1 Rear Center: Sony SS-CN225 Subwoofer: Klipsch RW-8 Reference DVD: Denon DVD-1730 VCR: Thomson VPH6950G Konzol: Playstation 3 Scart: Hama ProClass Gold Távirányító: Sunwave SRC-3000B Playstation 3 ID: angyisz weboldal: www.angyisz.eoldal.hu
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 19
Plazma
Nálam egyszer volt Xbox 360, 4-5 órát nyomtuk vele és semmi baja nem lett a tv-nek.
Se beégés, se semmi.
Esetleg sűrűbb használat esetén lesz baja a plazmának? Mert karácsonyra én is tervezek konzolt venni.
Plazma
Igen...Módjával,odafigyelve.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Igen.
Plazma
Sony KDL-40X2000 FullHD; Sony 32S2510
AsusPW201; CoolerMaster830; Tagan 580W; E6700; ABIT IX38 QuadGT s775; Kingston HyperX 2GB 1066MHz DDR2; 150GB RAPTOR 10000rpm; Asus GF8800GTX; Cooler CNPS9500; Logitech Z5500 5.1; Hitachi 1000 GB; Bill: Razer Lycosa eger: Lachesis egerpad: Razer Bundle
Plazma
lanlaf: "bár nézegettünk plazmákat"
Én egy jó ideje nézek, - nem nézegetek - plazmát és semmi problémát nem vettem észre. 720p-t és 1020i-t szoktam váltogatni, igazából nem is tudom miért, mert asztali lejátszón különbséget nem látok.
Plazma
Engem kissé szíven ütött a dolog, mert fogalmam sem volt arról, hogy a Blu Ray és HD DVD lemezeken 24p-ben vannak fenn a filmek, és nem konvertálják őket 25 frame-re, mint a dvd-nél.
Bár ez itt nagyon off, de nem eszik ennyire forrón a kását. Ráadásul szerintem kevered is a nem megfelelő frissítési frekvenciát a 3:2 illetve 2:2 pull down-nal.
Az egyszer fontos, hogy a 25fps-es filmet (PAL DVD) 50Hz-en kell nézni. Hasonlóképpen a 23.976-os illetve 29.97-es filmeket (NTSC DVD) pedig 60Hz-en. Ennek nem betartása eddig is problémát okozott, tehát ez nem új keletű. A hagyományos és lapos TV-k túlnyomó többsége képes mindkét formátumot megjeleníteni, tehát ez nem okoz problémát.
Most csak annyi történt, hogy a filmek nem jelennek meg 25fps-sel. Ha valaki eddig is R1-es filmeket gyűjtött nem is vesz észre változást. Viszont sokakat eddig is zavart a 3:2 pull down, magyarán az NTSC filmek progresszívé alakítása amely nem tökéletes mozgásokat eredményez. Egyszerűbben szólva egy NTSC film ricegősebb, mint egy PAL.
Egyszóval a Blu-Ray és HD-DVD lemezek ugyanúgy lejátszhatóak, mint az NTSC lemezek csak 1080p-ben. A többség talán nem is látja a PAL-hoz képesti ricegéseket, ahogy eddig sem nagyon látták.
Az viszont igaz, hogy ha valaki a PAL-ban megszokott egyenletes mozgást szeretné viszontlátni akkor szüksége van a 24p-re (amit egyébként a Blu-Ray és a HD-DVD teljesen másként hoz össze).
Plazma
Egyszerűen még túl új technológiáról van szó.
Szerintem inkább most ezt akarják eladni, hogy egy pár év múlva lecserélhetsd a készüléked.
Bár ez egy alapvető igazság itt szerintem nem erről van szó. A lenti idézet tőlem származik és komolyan is gondolom. A Sony-nak alig fél éve jelent meg az első olyan lejátszója (amely a világon is az első volt) amelyik tudja a 24p kimenetet. Pár hónapra rá jött az első Pioneer. A Panasonic mostani plazmája akkor már régen készen volt tervezési szinten ahhoz, hogy mostanában a boltokba kerüljön. Nem véletlen, hogy leginkább a Sony és a Pioneer amely rendelkezik olyan megjelenítővel amelyik tudja a 24p-t a bemeneten. Egyszerre fejlesztették a lejátszóval. Az egész HD technológia akadozik, a lejátszók közül csak egy pár van amelyik tudja a 24p-t, hozzávaló HD erősítő szinte nincs is és miért pont a megjelenítők lennének kivételek. A HTPC topikban -jogosan- azon megy a sírás, hogy nincs egyáltalán olyan hardver amellyel le lehetne játszani normálisan egy Blu-Ray filmet. Egy év múlva szerintem minden fronton rendeződik a helyzet.
Így van, az idézet tőled származik, csak a copy paste során ez az infó nem jött át.
Engem kissé szíven ütött a dolog, mert fogalmam sem volt arról, hogy a Blu Ray és HD DVD lemezeken 24p-ben vannak fenn a filmek, és nem konvertálják őket 25 frame-re, mint a dvd-nél.
Mi eddig baromira el voltunk kényeztetve, hiszen a 25 fps-es dvd-ket framenként le lehet játszani az 50 ill 100 Hz-es kijelzőkkel, nem kellett trükközni, plusz frameket beiktatni, mint az NTSC telecine esetén. Cserébe 4%-kal gyorsabban láttuk a filmeket.
Ma reggel kisérleteztem, előszedtem a man in black dvd-lemezem, és a film elején ahogy röpköd a bogár, elrepül a hold előtt. Elég jó tesztalany a fenti probléma tesztelésére. A monitoromon (amely 60 Hz-es), a hold kissé szakadozva (változó sebességgel) mozgott a képernyőn, míg DVD lejátszóval a tv-n egyenletes volt. Ez azért van, mert a film 25 fps, és a 60 Hz-ez monitorra némelyik frame-t kétszer, némelyiket 3-szor teszi ki a lejátszóprogram.
Persze igazán jól tesztelni úgy lehetne ha átraknám a monitort 50 Hz-es frissítésre, és úgy is megnézném a mib-et. Akkor egyenletesnek kell lennie, akkor van rendben.
Kipróbáltam egy NTSC filmet is, azt a számítógép visszaalakítja a 29.97 fps-ről 24-re (inverse telecine), és a pásztázó kameramozgásoknál látszik a fent leírt judder nevű jelenség.
Szvsz igenis van jelentősége, és létjogosultsága az 1080p24-nek, és sajnálatos, hogy nem előbb találták ki, pedig gondolom már régen tudták a blu-ray és hd-dvd filmek paramétereit.
Én abban a szerencsés, vagy szerencsétlen helyzetben vagyok, hogy egy pár éves 32"-s Sony CRT tv-nk van, azon nézzük a műsorokat, és bár nézegettünk plazmákat, de még nem vettünk semmit, és jó eséllyel nem is fogunk, amíg pl. ez a 24p dolog bele nem kerül, hiszen ez a kulcsa, hogy a blu-ray-t vagy hd-dvd-t a dvd-hez hasonlóan, judder nélkül lehessen nézni.
Itt egy lista azokról a tv-kről, amik már tudják ezt a formátumot (1080p24).
http://www.avforums.com/forums/showpost ... ostcount=1
Plazma
Bocsi az előzőért.
Egy számomra érdekes infót találtam a napokban a plazmatv-k fogyasztásáról.
37PV70 241 Watt
42PV70 261 Watt
50PV70 364 Watt
42PY700 486 Watt
50PY700 561 Watt
Nem kell sírni lassan itt a tél a gázszámlán majd behozzuk. Legalább büszkén elmondhatom hogy a nappalimat egy 42"-es a hálót meg egy 50"-es Pana lapradiátor fűti.
TV:Panasonic TH-50PV70 TV2: Panasonic TH-42PA50 TV3: Samsung Plano WS-32Z068P Receiver: Sony STR-DB790 QS 6.1 Front: Wharfedale Diamond 9.2 Center: Wharfedale Diamond 9CM Rear: Wharfedale Diamond 9.1 Rear Center: Sony SS-CN225 Subwoofer: Klipsch RW-8 Reference DVD: Denon DVD-1730 VCR: Thomson VPH6950G Konzol: Playstation 3 Scart: Hama ProClass Gold Távirányító: Sunwave SRC-3000B Playstation 3 ID: angyisz weboldal: www.angyisz.eoldal.hu
Plazma
Szerintem inkább most ezt akarják eladni, hogy egy pár év múlva lecserélhetsd a készüléked.
Bár ez egy alapvető igazság itt szerintem nem erről van szó. A lenti idézet tőlem származik és komolyan is gondolom. A Sony-nak alig fél éve jelent meg az első olyan lejátszója (amely a világon is az első volt) amelyik tudja a 24p kimenetet. Pár hónapra rá jött az első Pioneer. A Panasonic mostani plazmája akkor már régen készen volt tervezési szinten ahhoz, hogy mostanában a boltokba kerüljön. Nem véletlen, hogy leginkább a Sony és a Pioneer amely rendelkezik olyan megjelenítővel amelyik tudja a 24p-t a bemeneten. Egyszerre fejlesztették a lejátszóval. Az egész HD technológia akadozik, a lejátszók közül csak egy pár van amelyik tudja a 24p-t, hozzávaló HD erősítő szinte nincs is és miért pont a megjelenítők lennének kivételek. A HTPC topikban -jogosan- azon megy a sírás, hogy nincs egyáltalán olyan hardver amellyel le lehetne játszani normálisan egy Blu-Ray filmet. Egy év múlva szerintem minden fronton rendeződik a helyzet.
Plazma
Plazma
Mit találtam Blu-Ray topikban (avagy idén megint miért ne vegyünk új tv-t):
QUOTE (saca @ 2007 Jul 16 , 22:26)
A 24p direct out nem müxik... igazából azt sem tudom mire jó... (esetleg a gyorsabb mozgásoknál, folyamatosabb lesz a kép?) 1080/50p-vel minden ok.
Hogyhogy mire jó? Az eredeti filmet 24 kockával veszik fel. Pontosan ezt adja vissza 24p directben. Azaz 24 kockát látsz másodpercenként háromszoros frissítéssel. A 1080/50p-ben felgyorsítja a filmet ami ezáltal olyan lesz, mint a PAL DVD filmek 1080/60p-ben pedig a 3:2 pull down-t illetve ennek ellentetjét csinálja. Szerintem pont a 1080/50p a legrosszabb, mivel a Blu-Ray filmek 23.976/24-ben vannak azaz 50p-ben kicsit akadozik a képük. Ha a megjelenítő nem 24p direct bemenetes akkor 60p-ben kellene nézni.
QUOTE (Davenport74 @ 2007 Jul 18 , 06:34)
Akkor ez azt jelenti, hogy nem szabad venni Panasonic TH-50PZ700E plazmát?
Ez egy kicsit mellbe vágott, mert pont ezt a típust néztem ki magamnak.
Ezek után melyik Full HD plazma tudja az (1080)/24p-t?
Ha szeretnél Blu-Ray vagy HD-DVD lejátszót venni a közeljövőben (vagy legalábbis addig amíg nem cserélsz plazmát) és szeretnéd élvezni a 24p-s lejátszást akkor ne vegyél olyat amelyik nem tudja.
A Pioneer új plazmái tudják a 24p-t, bár ezek közül nincs full HD felbontású. Szerintem az ősszel vagy jövő tavasszal megjelenő új modellek (a Panasonic-é is) mindegyike fogja tudni. Egyszerűen még túl új technológiáról van szó.
Plazma
Nagyon jó lenne tényleges tapasztalatokat, adatokat kapni.
Szóval fogyasztásmérős fórumtársak hajrá...
Olvass vissza,és megtalálod.Még tavaly írtam erről,adatokkal együtt,amit itthon mértem.
Köszönjük. Megpróbálom megkeresni.
Azért mérhetnél egy újat az 50PZ700-zal, illetve a mostani (LCD) tv-iddel, átlagos tv vagy dvd nézés 10-30-60 percig, mennyit időt szánsz rá, és látni kéne hány wattórát fogyasztott annyi idő alatt.
Nagyon nagy a különbség a PV és a PY/PZ sorozat között a gyári adatok szerint, ezért érdekelne.
Plazma
Olvass vissza,és megtalálod.Még tavaly írtam erről,adatokkal együtt,amit itthon mértem.
Privi ment.
Plazma
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650