Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi-projektorral

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 113

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Den »

Bármilyen képtechnikákat vesz az ember magának, a lényeg, hogy minden egymással kompatibilis legyen. Blöfföltem jó nagyot és bejött, de csak 1 hajszál híja volt.

A HIGH CONTRAST vászonnak van egy igen nagy hátulütője, mert lényegesen több fényerő kell hozzá, mint ami a 2.0 GAIN vásznamhoz kellett.

Az új vásznamnál lényegesen jobb minden szín mélysége, viszont sötét tónusú lett a kép. Ráadtam az összes fényerőt 2400 ALument és még mindig kevésnek bizonyult a megszokott fényerőhöz képest. A projektor beállításoknál ráadtam még 7 egységet és mámorítóan tökéletes lett a képminőség.

/Mindez persze csak teljes összeszerelés után derült ki. Amitől majdnem infarktust kaptam: ha még egy egységet ráadok, az már meglátszott volna. Így viszont a képminőségem 280 centi látható szélességű vászonnál, jobb, mint amit bárhol, bármikor láttam valaha! Olyan az egész, mintha High- Contrast, High Power vásznam lenne, ami egyébként 2013- tól már nem gyárt a Projecta.
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Se nem a középkategória, se nem a HIGH- END, ez a köztes kategória minden "felesleges szolgáltatások nélküli vetítője". Itt azért fizetsz, amit kapsz, nincs felesleges szolgáltatások sora, ami 100- 200 ezerbe vagy még többe kerül, ez az Epson EH-TW8100. Egyedülálló színek, 100%- os kihasználtság.
1 felesleges szolgáltatása van: az Epson szuper fehér színt, ami semmire sem jó.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 807

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: lacy »

Fogtam magam és 6 év után 2 hónap alatt kicseréltem a teljes képállományt. A kiállításon látott Házimozi Stúdió többmilliós vetítője és vászna közelébe sem ér a képminőségemhez. Se kontrasztban, a fekete- fehér megjelenítésben és a színekben sehol sincs az anyagilag jóval szerényebb képalkotó elemeimhez képest. Kétszer végignéztem a 4x5 perces vetítést, majd otthon a legelső képnél......láttam, hogy az enyém összehasonlíthatatlanul jobb minden tekintetben.  

Az ő projektora- milliókért- eleve nem azon a szemnek legkellemesebb színeket produkálja, mint az enyém. A vásznam 6 centivel még nagyobb, mint az övé 16:9- es képaránynál, a feketék és a fehérek lényegesen mélyebbek és fényesebbek, mint a Házimozisé.

Mindehhez nagyon nagy mértékben hozzájárultak azon körülmények, hogy 12 éve van projektoros házimozim- szakmai gyakorlatom- valamint hibátlanra beállítottam a projektort.
/Volt 2 hónapig ergonómiai gondom és a beállítások sem voltak tökéletesek. Aztán "leesett a tantusz" és megszűntettem minden hibát. /

A teljesen egyedi 4 rétegű állványt magam készítettem és szereltem fel, mert hasal a vetítő, alul helyezkednek el a kezelőszervek és hozzá kell férni.

Amíg 2.0- ás GAIN értékű vásznam volt, addig teljesen hangtalan ECO üzemmódban mehetett a vetítő, most 2400 ALumennel és plusz 7 értékkel üzemel. Már nem veszem észre a zajt.

Gyakorlatilag amire minden házimozis vágyik az nekem összejött: tökéletes fekete színmélység és elképesztő fehér színt káprázatos fényerővel, minden képzaj nélkül.

egy proji típust írhatnál azért

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Fogtam magam és 6 év után 2 hónap alatt kicseréltem a teljes képállományt. A kiállításon látott Házimozi Stúdió többmilliós vetítője és vászna közelébe sem ér a képminőségemhez. Se kontrasztban, a fekete- fehér megjelenítésben és a színekben sehol sincs az anyagilag jóval szerényebb képalkotó elemeimhez képest. Kétszer végignéztem a 4x5 perces vetítést, majd otthon a legelső képnél......láttam, hogy az enyém összehasonlíthatatlanul jobb minden tekintetben.  

Az ő projektora- milliókért- eleve nem azon a szemnek legkellemesebb színeket produkálja, mint az enyém. A vásznam 6 centivel még nagyobb, mint az övé 16:9- es képaránynál, a feketék és a fehérek lényegesen mélyebbek és fényesebbek, mint a Házimozisé.

Mindehhez nagyon nagy mértékben hozzájárultak azon körülmények, hogy 12 éve van projektoros házimozim- szakmai gyakorlatom- valamint hibátlanra beállítottam a projektort.
/Volt 2 hónapig ergonómiai gondom és a beállítások sem voltak tökéletesek. Aztán "leesett a tantusz" és megszűntettem minden hibát. /

A teljesen egyedi 4 rétegű állványt magam készítettem és szereltem fel, mert hasal a vetítő, alul helyezkednek el a kezelőszervek és hozzá kell férni.

Amíg 2.0- ás GAIN értékű vásznam volt, addig teljesen hangtalan ECO üzemmódban mehetett a vetítő, most 2400 ALumennel és plusz 7 értékkel üzemel. Már nem veszem észre a zajt.

Gyakorlatilag amire minden házimozis vágyik az nekem összejött: tökéletes fekete színmélység és elképesztő fehér színt káprázatos fényerővel, minden képzaj nélkül.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Nem tudhattam- mivel nem írtátok-, hogy csak motoros vászon jöhet szóba!

Akkor inkább gyűjtögessen még, hogy jó minőségű vászonra vetíthessen.

Az a legjobb, ha ECO üzemmódban működhet a vetítő, mert akkor nem hallani.

Nekem teljes kapacitással- 2400 AL + 7 fokozattal- működik a projektorom a vászon miatt, mert 1.1 GAIN- es.

nem biztos, csak például ha
Másrészt meg van más előnye is a motoros vászonnak a fixhez képest, pl kevésbé koszolódik mert többnyire a tokban van
Bár a kérdezőnek van moziszobája elvben (bocsi de csak láttam a topic címét nem olvastam bele) így ott valószínű akár a fix is szóba jöhet, csak a motoros vászon lesajnálása végett gondoltam beleszólni.
Azért eco-ban is van zaj, sőt van olyan proji ami eco-ban is hangosabb mint egy jobb teljes grafton

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Nem tudhattam- mivel nem írtátok-, hogy csak motoros vászon jöhet szóba!

Akkor inkább gyűjtögessen még, hogy jó minőségű vászonra vetíthessen.

Az a legjobb, ha ECO üzemmódban működhet a vetítő, mert akkor nem hallani.

Nekem teljes kapacitással- 2400 AL + 7 fokozattal- működik a projektorom a vászon miatt, mert 1.1 GAIN- es.

Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

A 2000 AnsiLumenes projektorod fényereje valószínű, hogy elég lesz a 200 centi széles vászonhoz.

A motoros vásznat egyáltalán nem ajánlom. Különben nem is lesz pénzed rá. A 300- as Projecta vászonnál, csak a motorért fizettem ki 120 ezret. Fix keretes vásznat ajánlom, abból is a High Contrast- ot.

A 2000 még sok is

Aztán a motoros vásznat már mért ne?
Aztán ha úgy van nála, ahogy pl nálam is, hogy egy ablak van ott, ahol a vászonnak is lennie kéne, akkor szünne meg végleg az ablak, vagy nem inkább egy motoros vászon?
Az enyém 270 cm széles, és nem hullámos nem zizi és már vagy 3 éves
az elődje ami "csak" 200 cm széles volt, az meg még inkább nem volt hullámos vízszintesen (csak függőleg, mert valaki okosan függőlegesen tárolhatta egy ideig, és az nem lóg ki a használatban)

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral

A 2000 AnsiLumenes projektorod fényereje valószínű, hogy elég lesz a 200 centi széles vászonhoz.

A motoros vásznat egyáltalán nem ajánlom. Különben nem is lesz pénzed rá. A 300- as Projecta vászonnál, csak a motorért fizettem ki 120 ezret. Fix keretes vásznat ajánlom, abból is a High Contrast- ot.

A házimozi képért felelős komponenseinél még fokozottabban érvényes az a szabály, hogy a leggyengébb láncszem az egész cucc képminőségét lerontja a maga színtjére.
1- Pl: a médialejátszó és a projektor közötti kábel. 1800 ft- ért olyan HDMI-HDMI kábelt vettem, ami a legmagasabb igényeknek is megfelel. 
2- PL: a projektort kötelező beállítani a lehetséges maximumra, hogy a vászonnal a legjobb képminőséget érjed el. /Több tulajdonost ismerek, aki nem tudta beállítani a komoly projektorát és ezért inkább eladta.../
3- PL: nem tudom milyen képi forrásanyagot használsz, de az is, mint minden lényeges: a DVD és a HD képfelbontás között döbbenetes minőségbeli különbség adódhat.
4-PL: amennyit leírtál, abból úgy tűnik ki, hogy a vászon lesz a leggyengébb láncszem.

Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1409

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: szigony »

Helló mindenkinek!

Úgy néz ki, hogy pár hónapon belül áttérek a projektoros házimozizásra. Ezen a területen gyakorlatilag semmi tapasztalatom nincs, de már hetek óta folyamatosan informálódok, és utána járok a dolgoknak, amennyire csak lehetséges.
Eddig sok fórumtárs is segített már nekem a különbözō kérdéseimre választ adva a témával kapcsolatban, (külön köszönet nekik még1x itt is) szóval úgy gondolom, hogy nemsokára aktuális lesz a váltás, eljön az ideje a konkrét lépéseknek ezügyben. Nagy valószínūséggel egy BenQ W-1070-es, Full Hd-s, 3D-s projira nevezek majd be elsōre, és elōször is ehhez a típushoz keresek egy megfelelō vásznat. A keresési találatokat az alábbi feltételek megszūrésével szeretném szūkíteni:

- Ár: max 80 - 90.000 ft
- Képarány: 16:9
- Felhasználás: elsōsorban 3D bluray filmek, bluray filmek, és ritkábban PS3, PS4
- Méret: 200cm széles (kb ennyi hely lesz a két front hangfal között)
- Lehetōleg motorosat szeretnék, fali kapcsolóval vagy/és távval.
- Továbbá jó lenne, ha lenne lefutó kb 50-70cm hosszban, és legalább 5cm-es fekete kerettel rendelkezne.
- Gain: 1.0 vagy lehet nagyobb is, ha megtudtok gyōzni, hogy nem megy a fekete és az egyéb színek megjelenítésének rovására - bár ebben az ár szegmensbe nem hiszem, hogy belefér...
- Szín: Matt fehér
- Online vásárlás és fizetés, házhozszállítással.

Elsōsorban újat keresek, de jó esetben nyitott vagyok a használt portéka vásárlásra is, ha 100%-ig problémamentes a termék, és postázható állapotba hozható.

Ha esetleg van olyan kedves fórumtárs, aki rendelkezik a fentemlített Benq W-1070-es projival, az megoszthatná velem, hogy milyen vászonnal használja elégedetten. Még akkor is, ha esetleg nem felelnek meg a feltételeim. Szívesen fogadnék linkeket webáruházakról, online-shoppokról - akár külföldrōl is, fōleg Angliából.

Elōre is köszönöm...

Cecil kolléga Grandview CNV-t használ a BenQ1070-hez.
Szerintem ez nekünk is megfelelne.
Szerdán beröffentettem a Pana-t sima fehér falra olyan képe volt,hogy csak lestem.
Szóval én már tudom,hogy mennyit érdemes áldoznom erre a kérdésre.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400

Házi Rozi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 859

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Házi Rozi »

Helló mindenkinek!

Úgy néz ki, hogy pár hónapon belül áttérek a projektoros házimozizásra. Ezen a területen gyakorlatilag semmi tapasztalatom nincs, de már hetek óta folyamatosan informálódok, és utána járok a dolgoknak, amennyire csak lehetséges.
Eddig sok fórumtárs is segített már nekem a különbözō kérdéseimre választ adva a témával kapcsolatban, (külön köszönet nekik még1x itt is) szóval úgy gondolom, hogy nemsokára aktuális lesz a váltás, eljön az ideje a konkrét lépéseknek ezügyben. Nagy valószínūséggel egy BenQ W-1070-es, Full Hd-s, 3D-s projira nevezek majd be elsōre, és elōször is ehhez a típushoz keresek egy megfelelō vásznat. A keresési találatokat az alábbi feltételek megszūrésével szeretném szūkíteni:

- Ár: max 80 - 90.000 ft
- Képarány: 16:9
- Felhasználás: elsōsorban 3D bluray filmek, bluray filmek, és ritkábban PS3, PS4
- Méret: 200cm széles (kb ennyi hely lesz a két front hangfal között)
- Lehetōleg motorosat szeretnék, fali kapcsolóval vagy/és távval.
- Továbbá jó lenne, ha lenne lefutó kb 50-70cm hosszban, és legalább 5cm-es fekete kerettel rendelkezne.
- Gain: 1.0 vagy lehet nagyobb is, ha megtudtok gyōzni, hogy nem megy a fekete és az egyéb színek megjelenítésének rovására - bár ebben az ár szegmensbe nem hiszem, hogy belefér...
- Szín: Matt fehér
- Online vásárlás és fizetés, házhozszállítással.

Elsōsorban újat keresek, de jó esetben nyitott vagyok a használt portéka vásárlásra is, ha 100%-ig problémamentes a termék, és postázható állapotba hozható.

Ha esetleg van olyan kedves fórumtárs, aki rendelkezik a fentemlített Benq W-1070-es projival, az megoszthatná velem, hogy milyen vászonnal használja elégedetten. Még akkor is, ha esetleg nem felelnek meg a feltételeim. Szívesen fogadnék linkeket webáruházakról, online-shoppokról - akár külföldrōl is, fōleg Angliából.

Elōre is köszönöm...

Lenni én kici Cunami-Cinema Cizellált Císztemem:

Tíví: Panasonic TX-P50U20B 50"Full HD DíVíDí: Panasonic A360 3D Blu-ray: Panasonic DMP-BDT500 Processor: Sherbourn PT-7020 Power Amp 5ch: Rotel RMB-1075 Front hangfalak: Klipsch RF-82 Center hangfal: Klipsch RC-62 Hátsó surround hangfalak: Klipsch RS-62 Subwoofer: Jamo Sub360 Készülék állvány: Atacama Equinox Tíví állvány: Atacama SL500 Surround hangfal állvány: Atacama SL300 Analóg IC kábelek:5 pár Siltech New York Subwoofer kábelek: 3db Siltech Stockholm + Y elosztó HDMI kábelek: 1db AudioQuest Chocholate + 3db QED New Reference Hangfalkábelek: Crystal Copper Special & Chord Carnival Silver Screen Hálózati kábelek: 1db Siltech SPO-18, 1db Siltech McIntosh, 4db Siltech SPX-20, 2db Siltech Berlin Hálózati elosztó: Siltech Octopus Gyilkológép: Sony PS3 Super Slim 12GB

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Számomra megfelthetetlen rejtély, hogy Európa legnagyobb projektorvászon gyártója, miért hagyta abba a legjobb vászna gyártását? 2- szer végignéztem a 2013- as kínálatot, már nem szerepel a High Contrast High Power 2.4 Gain értékű vászna........... 
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral

Ha ennyi pénzed van projektorra, akkor elérheted a full HD felbontásút. MIlyen vásznad van, mert rengeteg múlik rajta!
Az LG- t felejtsd el, gondolkozz Epson vagy Panasonic márkákban!

A pénzed sok is, meg kevés is, ezért jó alaposan nézz körül.

Akár minden is múlhat a vászon minőségén, milyenre tettél szert? Tudod a leggyengébb láncszem az egész képminőséget lerontja.......

Minőségi kábelt lehet venni 2000 alatt,
a filmek minősége,
projektor beállítása,
vászon GAIN értéke stb.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

djwinyo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: djwinyo »

De akkor nincs senkinek tapasztata az LG PA-70G vagy PA-72G projektoráról??? 

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Lehet, csak ebben 30000 órás az izzó ami elég nyomós érv az LG mellett!
ugyan már.. nekem a második projim van és a kettő összesen nem ment 3000 órát (elvi lámpaélettartam) pedig azért minden héten lemegy 2-3 film, de pl a Fallink skyes 3 évadát 2 hét alatt letoltuk rajta
ha meg pukk, akkor Batyó 25 ropiért meghegeszti az új lámpát bele.
És full HD nem pedig majdnem.

djwinyo
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

ennyiért már kapsz - ugyan használt - de full HD-s projit is, ami a nézési távot tekintve előnyösebb is lenne
Lehet, csak ebben 30000 órás az izzó ami elég nyomós érv az LG mellett!

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Sziasztok! Nem vagyok otthon a projektorok terén, de erősen fontolgatom egy projektor beszerzését! A kepátló max 100", sőt az már lehet kicsit sok is lenne. A szoba hossza ahova kerülne 4méter! tehát kb 3, 5 méterről néznem! Az ár max200db ezres. Ennyiért mit javasoltok? Illetve az LG PA72G LED Projektorról mi a véleményetek? 145000be kerül! Előre is köszi a segítséget!
ennyiért már kapsz - ugyan használt - de full HD-s projit is, ami  a nézési távot tekintve előnyösebb is lenne

djwinyo
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Sziasztok! Nem vagyok otthon a projektorok terén, de erősen fontolgatom egy projektor beszerzését! A kepátló max 100", sőt az már lehet kicsit sok is lenne. A szoba hossza ahova kerülne 4méter! tehát kb 3, 5 méterről néznem! Az ár max200db ezres. Ennyiért mit javasoltok? Illetve az LG PA72G LED Projektorról mi a véleményetek? 145000be kerül! Előre is köszi a segítséget!

RobeeK
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: RobeeK »

Fórumozók között lehet hamarabb találsz, hamarosan lesz valamilyen hi-fi házimozi show ott is lesz pár gép.
Köszi. Hi-fi show-ra én is gondoltam, habár nem hiszem, hogy ott 720p-sek lesznek.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Sziasztok,
úgy néz ki végre az anyagiak is megengedik, hogy beszerezzek egy projektort. Igazából mind véleményeket meghallgatva,
mind fórumokat olvasgatva is több helyen mondják, azt is, hogy olcsó, kezdő projektornak nagyon jó egy 720p-s projektor is,
de azt is, hogy ha már költ az ember akkor fullhd legyen mindenképp
Próbáltam keresni valami üzletet, bemutatótermet, ahol meg lehetne szemlélni egymás mellett/után ilyet és olyat is, de csak
olyat találtam, ahol hétfő-péntek 9:00-17:00 a nyitvatartás. Emiatt a projekt miatt nem vennék ki egy nap szabadságot.
Tud valaki javasolni helyet, ami szomaton is nyitva van?
Lényeges információt majdnem kihagytam: Budapesten
Köszi,
Robi

Fórumozók között lehet hamarabb találsz, hamarosan lesz valamilyen hi-fi házimozi show ott is lesz pár gép.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

RobeeK
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: RobeeK »

Sziasztok,
úgy néz ki végre az anyagiak is megengedik, hogy beszerezzek egy projektort. Igazából mind véleményeket meghallgatva,
mind fórumokat olvasgatva is több helyen mondják, azt is, hogy olcsó, kezdő projektornak nagyon jó egy 720p-s projektor is,
de azt is, hogy ha már költ az ember akkor fullhd legyen mindenképp
Próbáltam keresni valami üzletet, bemutatótermet, ahol meg lehetne szemlélni egymás mellett/után ilyet és olyat is, de csak
olyat találtam, ahol hétfő-péntek 9:00-17:00 a nyitvatartás. Emiatt a projekt miatt nem vennék ki egy nap szabadságot.
Tud valaki javasolni helyet, ami szomaton is nyitva van?
Lényeges információt majdnem kihagytam: Budapesten
Köszi,
Robi

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Red75 »

tudtok esetleg ajánlani olyan helyet, ahol érdemes használtat venni. 

Ő kell neked: http://www.avx.hu/forum/index.php?/user/31205-batyo/
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

histvan28
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 25

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: histvan28 »

Sziasztok.
A segítségeteket szeretnénk kérni. Projektort szeretnénk venni, de nem értünk hozzá, fogalmunk sincs milyet vegyünk, merre induljunk. Nagy üzemidejű, jó ár-érték arányú legyen, full HD-s. Szeretnénk rajta a tévét is üzemeltetni és játékkonzolokat is rákötni. A vetítő szinte folyamatosan menne. A vászon és a projektor közti távolság 5m, a vászon mérete: 3m széles, 2m magas. Milyet érdemes venni, ami azért árban is reális, vagy tudtok esetleg ajánlani olyan helyet, ahol érdemes használtat venni. Vagy egyáltalán jó ötlet használtat venni?
Segítségeteket előre is köszi.

))))))))

Szia!

Kresd meg szepi0808-t az AVfórumon, nekem is ő segített nagyon sokat.

sadam
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: sadam »

Sziasztok.
A segítségeteket szeretnénk kérni. Projektort szeretnénk venni, de nem értünk hozzá, fogalmunk sincs milyet vegyünk, merre induljunk. Nagy üzemidejű, jó ár-érték arányú legyen, full HD-s. Szeretnénk rajta a tévét is üzemeltetni és játékkonzolokat is rákötni. A vetítő szinte folyamatosan menne. A vászon és a projektor közti távolság 5m, a vászon mérete: 3m széles, 2m magas. Milyet érdemes venni, ami azért árban is reális, vagy tudtok esetleg ajánlani olyan helyet, ahol érdemes használtat venni. Vagy egyáltalán jó ötlet használtat venni?

))))))))

Szia: http://projektorbolt.hu/termeklap_kive. ... anci%E1val

Sparta
Értékelés: 0

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Sparta »

Sziasztok.

))))))))

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Nem tudom hol tart a mai projektor tudomány. Én még mindíg a Micu HD1000-es 720P DLP projektoromat hatom 100"-on. Filmnézésre használom ezért is van csak 1500 óra a lámpában. Következő full HD lesz de nem érzem, hogy le kéne cserélnem. Ok a fekete nem fekete rajta. 

Mostanában mi a helyzet dlp vagy lcd van van valami új megfizethető dolog ?

Hát dlp fronton tán nem is olyan sok és nagy
LCD és sxrd fronton igen de itt is az írisz trükkel nő a kontraszt elsősorban.
Bár én jó 3 és fél éve lecseréltem a 4805-öt egy Optoma HD20-ra, ami a legkisebb típus volt ami már fullHD az Optománál, de egyáltalán nem bántam meg.
A múltkorjában meg csináltunk egy kis összejövetelt ahol 6 proji vett részt gazdástúl itt főképpen a dlp/lcd dologra illetve a mit csinál a mai alap vetítő egy régebbi csúcsmodell ellenében volt a kérdés.
Sim domino volt itt 720-as, épp batyó utáni felújításból, tehát nem volt a fiataloknál versenyelőny a tisztább és újabb izzó végett
A lényeg, hogy a mai alapok simán hozták a 6-7 éves csúcs előd minőségét.
Persze a szolgáltatások terén még mindig lehet egy régebbi modell "fejlettebb" pl lencsetolás és hasonlók.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”