Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
direwolf!
Az összes plazma és LCD 16:9 képarányú, függetlenül a felbontásától (kivéve a nagyon kicsiket, 640x480). A plazmánál (1024x768/720) a pixelek nyújtottak.
Üdvözlettel: Lex
Plazma
Amúgy a samu nem akarja a weboldalát frissíteni?? sok minden hiányzik
pl. az új telóm, a következő tv-m
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
Plazma
Akkor most tudja vagy nem tudja a Samu a 1080p/24-et?rea4 azt írta, hogy igen. Én hiszek neki.
Mindenesetre ha a Blu ray 1080/24P-ben van,akkor azt írja ki,hogy 1920x1080/24Hz.
Nem tudom,hogyan csinálja,de tény,hogy pl. Pana fullHD plazmán akadozik a kép,ezen meg nem,tökéletesen folyamatos a mozgás.
Innentől viszont már nem is érdekel,hogy csinálja,lényeg,amit látok.
Gondolom ez az oka, amiért ennél nem látsz judder-t:
Movie Plus Mode eliminates the unwanted effect of motion judder by intelligently estimating the position of a moving object and creating additional frames based on that estimate. These frames are then interpolated in order to create smooth motion during fast moving or action scenes.
http://www.samsung.com/uk/products/tele ... fdxxec.asp
Ahogy nézem, jelenleg csak a Pioneer 7. és 8. generációs plazmái vannak felkészítve az 1080p24-re rendesen. De azok csak HD Ready-k, nem Full HD-k. Bár ki tudja, azok hogy csinálják az 1080p24-et, lehet, hogy ugyanezen a módon, ahogy a samsung.
Most olvasom a samsung használati utasítását, hátha találok benne bővebb információt.
Annyit már sikerült itt judder ügyben reprodukálnom, hogy a saját monitoromon az 25 fps-es PAL dvd némileg szaggatott mozgást produkált 60 Hz-es képfrissítés mellett, de ha powerstrippel levittem 50 Hz-re a képfrissítést, akkor rendben volt.
Plazma
Sziasztok!
Nézegetem a 40" környéki flat tvket, mert karácsony előtt vennék valamit, de nem nagyon tudok dönteni plazma vs. lcd témában. A plazma felé húz a szívem, mert nagyon szépek a színek, és a lágyabb kép kellemesebb a szememnek, de használnám computerrel, és játékra is. Egyrészt nagyon félek a beégéstől, másrészt az általam belőtt 200-250ezres kategória 1024x768-as ami ugye nem 16:9. Filmeket csak-csak megoldom, de játékok hogy fognak kinézni rajta?
LCD a számítógéphez jobb lenne, de a kontrasztarány és a tűéles kép nekem nagyon nem tetszenek.
Plazmánál a beégésre egy példát tudtok mondani? (pl. kb. 10 perc kontrasztos computer állókép végleg beleég, vagy ilyesmi)
Esetleg konkrét tipusokat amit érdemes megvenni az adott keretből mindkét paneltipusból?
Köszi
Plazma
Akkor most tudja vagy nem tudja a Samu a 1080p/24-et?rea4 azt írta, hogy igen. Én hiszek neki.
Mindenesetre ha a Blu ray 1080/24P-ben van,akkor azt írja ki,hogy 1920x1080/24Hz.
Nem tudom,hogyan csinálja,de tény,hogy pl. Pana fullHD plazmán akadozik a kép,ezen meg nem,tökéletesen folyamatos a mozgás.
Innentől viszont már nem is érdekel,hogy csinálja,lényeg,amit látok.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
- Davenport74
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Plazma
Akkor most tudja vagy nem tudja a Samu a 1080p/24-et?
rea4 azt írta, hogy igen. Én hiszek neki.
Plazma
Ma volt szerencsém látni a Samsung 50P96FD-t, a LE40M87BD-t, és a pana TH-50PY700P-t. hát az LCD és a Plazma tényleg van ég és föld. DE melyiket vegyem? pana vagy samu?
Ez elég egyszerű lehet...Ha kell a 24P,akkor nincs is kérdés.
Hülye vagyok a p-hez!
melyik tud 24p-t?
Samsung
Akkor a nyertes megvan!
de a beégés még zavar. tartani kell tőlle???
Itt azt írják, hogy a samsung plazma sem tud igazi 24p-t.
http://www.avforums.com/forums/showpost ... tcount=125
Re: Samsung Full-HD PS-50P96FD thread
I just received an e-mail from Samsung support.
They confirmed that the panel used is strictly running at 60Hz, which of course means that 24p is not fully supported.
Quote:
>
>Es handelt sich ausschliesslich um ein 60Hz faehiges Panel, somit
>erfolgt die Realisierung durch 3:2 Pulldown.
I'm wondering if 72Hz plasma panels are available at all...
Cheers,
Jochen
Plazma
a régi CRT-s tv-met ha kikapcsolom full sötétben akkor 1másodpercig még halványan lehet látni amit néztem!
Minden CRT TV ilyen, így működnek. Ezért is égnek be.
Plazma
ha jól olvastam most már azért megbízhatóbb a technika a beéégések ellen mint pár éve volt. De nem hiszem hogy bárki a nap 24 órájában AXN-t néz. Napi 3-4 óra szerintem nem árthat neki. De persze vanank itt akik élesben használják, ők biztos tudják
Nem nézek 24órán át AikszN-t de a logo-k azon kb. 12órán át ott fognak virítani!
a régi CRT-s tv-met ha kikapcsolom full sötétben akkor 1másodpercig még halványan lehet látni amit néztem!
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11000
- Kapcsolat:
Plazma
Szvsz nagy méretű kijelzőt /50 col felettit/azoknak éri meg beruházni,akik kizárólag HD anyagot néznek rajta.
Létezik olyan ember ma (mondjuk Magyarországon), aki kizárólag HD filmeket néz a plazmáján? Szerintem nézünk rajta mást is, no és sokan a jövőre is gondolnak.
Plazma
ha jól olvastam most már azért megbízhatóbb a technika a beéégések ellen mint pár éve volt. De nem hiszem hogy bárki a nap 24 órájában AXN-t néz.
Napi 3-4 óra szerintem nem árthat neki. De persze vanank itt akik élesben használják, ők biztos tudják
Plazma
skacok, jól érzékelhető kulönbség van egy 1024x768 as felbontású plazma és egy full hd-s képminősége között? űMax 106 centiig kérdezném.
Előre is köszike.
Hali!
Én 1024*768-as felbontásu,107-es plazmán nézek Blu-ray-t,3 méterről.Gyakorlatilag ebből a távolságból egy 107-es plazmán tök mindegy,hogy HD-READY,vagy FULL HD.A pixelek annyira aprók,hogy az emberei szem már nem képes elkülöníteni egymástól.Persze egy 50 colos,vagy annál nagyobb képátlónál már nagyon jól jön a FULL HD.Szvsz nagy méretű kijelzőt /50 col felettit/azoknak éri meg beruházni,akik kizárólag HD anyagot néznek rajta.
köszike.
neked is fapaci
Plazma
No bementem megint az euro..-ba hogy teszteljem a Panasonic-TH-50PY700 és a Samsung-PS-50P96FD. a boltban a normál tv rendes fény viszonyokban van de az lcd és a plazmákat egy kissebb helységbe teszik be. megkértem hogy lehetne a lámpáhat le nyomni.szó nélkül lenyomták és kezdődhetett a teszt. HD anyag ment, és ott a samu vezetett, szebb volt a szin,a kép, és élesebb volt.Az eladó megkérdezi hogy kell rendes adás teszt.ha már felhozta az ötletet akkor igen. RTL-en a telefon számos műsor volt és Gábor "szine" nagyon állati volt. volt kb. 50adó. végig mentem és az AXN-en megálltam.megkérdeztem hogy ezen beégne a tv! mondta hogy neki is plazmája van és ő sokat nézi az AXN-et de neki semmi baj nincs.(samu-ja van )
azért megkérdezem itt is hogy nem fog beégni a tv a sok tv logótól??
Műszaki cucc:
Plazma
skacok, jól érzékelhető kulönbség van egy 1024x768 as felbontású plazma és egy full hd-s képminősége között? űMax 106 centiig kérdezném.
Előre is köszike.
Hali!
Én 1024*768-as felbontásu,107-es plazmán nézek Blu-ray-t,3 méterről.Gyakorlatilag ebből a távolságból egy 107-es plazmán tök mindegy,hogy HD-READY,vagy FULL HD.A pixelek annyira aprók,hogy az emberei szem már nem képes elkülöníteni egymástól.Persze egy 50 colos,vagy annál nagyobb képátlónál már nagyon jól jön a FULL HD.Szvsz nagy méretű kijelzőt /50 col felettit/azoknak éri meg beruházni,akik kizárólag HD anyagot néznek rajta.
PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11000
- Kapcsolat:
Plazma
Előre is köszike.
A nagyobb felbontásnak nincs közvetlen hatása a szószerinti képminőségre (kontraszt, színhűség, stb.), de az élményt egyértelműen fokozza.
Plazma
skacok, jól érzékelhető kulönbség van egy 1024x768 as felbontású plazma és egy full hd-s képminősége között? ű
Max 106 centiig kérdezném.
Előre is köszike.
Plazma
Ma volt szerencsém látni a Samsung 50P96FD-t, a LE40M87BD-t, és a pana TH-50PY700P-t. hát az LCD és a Plazma tényleg van ég és föld. DE melyiket vegyem? pana vagy samu?
Hülye vagyok a p-hez!
melyik tud 24p-t?
Samsung
Akkor a nyertes megvan!
de a beégés még zavar. tartani kell tőlle???
Műszaki cucc:
- Davenport74
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Plazma
Hülye vagyok a p-hez!
melyik tud 24p-t?
Samsung
Plazma
Sziasztok egy gyors válasz kéne szerintetek a pana TH-24pv70 vagy pana TH-42pv 71F mi a külőnbség? én nem jöttem rá melyik a jóbb
Ez téma volt régebben. Ha jól emlékszem az állvány színe (az egyik fekete, másik antracit?). De alapvetően ugyanaz a készülék, a PV70-t szánták a magyar piacra.
Én PV70-t vettem, mert akkor éppen ez volt kicsit olcsóbb, és ehhez volt 24 hónap magyar pana garancia.
Panasonic 42PV70
Plazma
Hülye vagyok a p-hez!
melyik tud 24p-t?
Műszaki cucc:
Plazma
A samuról tudok véleményt mondani! Nemcsak külsőre gyönyörű, de a képe is remek! Próbáltam már Xbox360, Ps3, felskálázós dvd gépekkel. A full hd játékok elképesztőek rajta, na és a blu-ray is tökéletes.
Na és egy foci, vagy jégkorong a haverokkal.... Hihetetlen élmény! Pedig egy másik samu plazmáról váltottam!
Plazma
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Műszaki cucc:
Plazma
az első is 42
TV1-Panasonic 42pv80 Tv2-Grundig elegance 100hz DVD 1 Panasonic S511E-K DVD2-Grundig gdp1100 Video:Grundig xeria65 Satellit:Skymax 56 Erősítő:Kenwood krf-v4070d Sub:Wharfedale Cube 12+ Front:Soundking skbn 9838 többi: soundking skfu2410-soundking skfu168
Plazma
Sziasztok egy gyors válasz kéne szerintetek a pana TH-24pv70 vagy pana TH-42pv 71F mi a külőnbség? én nem jöttem rá melyik a jóbb
TV1-Panasonic 42pv80 Tv2-Grundig elegance 100hz DVD 1 Panasonic S511E-K DVD2-Grundig gdp1100 Video:Grundig xeria65 Satellit:Skymax 56 Erősítő:Kenwood krf-v4070d Sub:Wharfedale Cube 12+ Front:Soundking skbn 9838 többi: soundking skfu2410-soundking skfu168