Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11042
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Be kellene vezetni néhány fórumtársnál, hogy csak kérdéseket tehetnek fel, de nem jelenthetnek ki semmit. Leginkább a saját érdekükben.

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: jondoe »

Klepto: ha tudod hogy LCD -t veszel akkor nem mindegy ? 
Jobban járnál a plazmával.

Nem, nem mindegy! Minden vélemény érdekel, legfőképp az ilyen, számomra érthetetlen kritika.
Egyébként miért is járnék jobban egy PS3-al és plazmával, mint egy PS3-al és egy LCD-vel?

A PS3-al egyébként sose jársz jól, főleg amíg nincs megtörve, és nem terjednek torrenten a programok hozzá.

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: klepto »

Nem, nem mindegy! Minden vélemény érdekel, legfőképp az ilyen, számomra érthetetlen kritika.
Egyébként miért is járnék jobban egy PS3-al és plazmával, mint egy PS3-al és egy LCD-vel?

kikoli
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: kikoli »

Miért milyen? Mint egy analóg kamerával felvett mozis "rilíz"?  Bocs, csak ezt úgy adtad elő, mintha a delhi nyomornegyedet láttad volna meg 

Kb. De mondhatnám, hogy egy fos. Sem a színek, sem a kontraszt nincs a helyén. Márpedig ezeknélkül a dvdfilm valahogy nem ad olyan élményt, amiért leülnék nézni. Kívéve a vígjátékok. Nem is nagyon DVD-ztem azóta.

Ez most komoly, hogy a boltban bemutató dvd-n tuti a kép, kábelről (műholdról) a tv adás elfogadható képű, de otthon a saját dvd filmekkel nézve sz@r az lcd képe?
Számtekmonitorból mid van? Ha LCD, akkor ahoz képest milyen az lcd tv képe (milyen tv-d és monitorod van)?

Majd rájön ha LCD-t vesz. A Sony lcd meg borzalmas. Egyedül az új Sharp a jó,de a Pana plazma képe nekem egyértelműen jobb mint akármelyik lcd képe.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Tudod te mi a munka ? Én dolgoztam friss diplomásként CNC esztergán 1/2 évet 3 műszakban hogy hozzak egy példát. Az munka volt.Csak utána dolgozhattam irodán.

És 1 évig voltam sorállományú határőr, ha tudod egyáltalán mi az. Az is cumi volt főleg az eleje.

CNC eszterga, irodai munka?
Jah bocs, akkor már mindjárt értem ezt a nagy szakmai múltat.

Itt van egy pár ember, aki ennél közelebb áll a műszaki dolgokhoz, mint hiradástechnika, műszerész, neadjisten programozói múltal megspékelve.

Amúgy volt szerencsém CNC esztergához. Verejtékizzasztó volt vele az akkori szakmunkásoknak dolgozni. Igaz ők tudtak csöppet programozni is, úgyhogy igen komplex műveleteket valósítottak meg vele, mindezt érintőképernyőn, grafikus felületen.Hát nem láttam, hogy szörnyen megizzadtak volna. Láttam plazmavágót is, meg vízsugárralvágó gépet is, habár nem tartozott a szakmámhoz, mégis adott rá lehetőséget az iskola.
Én olyan proli voltam, hogy erősítőket terveztettek velünk, meg asm-ben programoztattak, transzformátorokat kellett építenünkk, áramköröket terveztettek, EEPROM-ot égettünk, csupa "felesleges" dolgokat.

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Miért milyen? Mint egy analóg kamerával felvett mozis "rilíz"?  Bocs, csak ezt úgy adtad elő, mintha a delhi nyomornegyedet láttad volna meg 

Kb. De mondhatnám, hogy egy fos. Sem a színek, sem a kontraszt nincs a helyén. Márpedig ezeknélkül a dvdfilm valahogy nem ad olyan élményt, amiért leülnék nézni. Kívéve a vígjátékok. Nem is nagyon DVD-ztem azóta.

Ez most komoly, hogy a boltban bemutató dvd-n tuti a kép, kábelről (műholdról) a tv adás elfogadható képű, de otthon a saját dvd filmekkel nézve sz@r az lcd képe?
Számtekmonitorból mid van? Ha LCD, akkor ahoz képest milyen az lcd tv képe (milyen tv-d és monitorod van)?

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én dolgoztam friss diplomásként CNC esztergán 1/2 évet 3 műszakban...
Senki többet, harmadszor?

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Miért milyen? Mint egy analóg kamerával felvett mozis "rilíz"? Bocs, csak ezt úgy adtad elő, mintha a delhi nyomornegyedet láttad volna meg

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Okoska: 
Ha a plazmánál ugyanakkora lenne a hőleadás nem lenne elég a hűtőborda okoska.

Igen, csökken a hőleadás ,csökkenek a hőveszteségek mert javul a hatásfok vagy már eleve kevesebb a bevitt energia is.
De ezt írják is , hogy csökkent az áramfogyasztás, nem tudom figyelsz e.
Te minek nevezed azt a folyamatot amikor egy aktív hűtés helyett ELÉG a passzív hűtést alkalmazni. Én kevébé melegedőnek.

Tudod ősszel is elég ha a nap süt be a szobámba már az is melegít pár fokot télen meg mán fűteni kell , hogy ne fázzak wazze....

LOL. Látom te valami 12 éves csóka lehetsz, annyira értesz hozzá.

Azt hiszed ha már nincs ventillátor, akkor komoly fejlődés van?
Te komolyan azt hiszed, hogy hűtőborda csak egyfajta létezik?
Elárulom neked, a hűtőborda tervezése külön szakma. Persze ha lenne közöd ehhez, akkor nyilván tudnád, ne adj isten tanultad is volna, esetleg terveztél is volna.
Én szoptam vele 1 évig.

A másik, hogy a ventillátorspórolása sok cégnél nem azért történik, mert felesleges dolog, hanem mert szerintük felesleges alkatrészt nem tesznek be, különben is sokan panaszkodnak, hogy zajos(ugye mindig van elégedetlenkedő). Inkább terveznek normális hűtőbordát. Egy alkatrész mínuszba, egy hibalehetőség kiiktatva.

Szerinted egy videókártyán levő hűtőborda miért nem úgy néz ki, mint 4-5 évvel ezelőtt? Miért fejlődött ugyanúgy mint minden más? Miért van az hogy a komolyabb kártyák szinte egy nagy hűtőborda? Hogy minnél gyengébb halkabb ventillátor is elég lehessen.

Nem mellesleg Sony 40"-os LCD-je 169W-ot fogyaszt. A 46"-os is ippeg 200W alatt van.
Mutathatsz hasonló plazmát.
A 42PV70-es plazma emlékeim szerint 240W-ot fogyaszthat (rea4 mit is mértél?). Kicsivel többet fogyasztott az eggyel régebbi technológiájú LG-m is, akikről köztudott hogy nem egy nagy technikai vívmányokat produkál. Szal én ezt nem nevezem fejlődésnek.

Ja 12 éves, lehetek + 20 mondjuk.

Szoptál egy évet öreg ? Megkérdezhetem hol szoptál te ?

Tudod te mi a munka ? Én dolgoztam friss diplomásként CNC esztergán 1/2 évet 3 műszakban hogy hozzak egy példát. Az munka volt.
Csak utána dolgozhattam irodán.

És 1 évig voltam sorállományú határőr, ha tudod egyáltalán mi az. Az is cumi volt főleg az eleje.

direwolf
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: direwolf »

Sziasztok! 
Na ma volt időm picit többet időzni a plazma, és az lcd tv-k között, és arra az elhatározásra jutottam, hogy inkább egy lcd-t veszek. Bár tudom, hogy a nagyáruházak kevésbé alkalmasak a tesztre, de azonos anyaggal nekem az lcd képe tűnt szebbnek, legalább is a Samsung termékei között. Az LG márkában már nem volt ilyen elhatárolható különbség, de az LG plazmáit viszont magasan verte a Panasonic.
Én mégis úgy döntöttem, hogy a Sony 40P2530 mellé teszem le a voksomat. Ennek több oka is van. Bár a Sony U szériás modellje nem volt szebb, mint a Samsung lcd-je, de nem is volt fakóbb nála. Az LCD felé az vitt el végül, hogy szeretek konzolokkal játszani, és biztos, hogy veszek ismét egyet, illetve ha reggelente besüt a nap a szobámba, akkor még a crt tv képét sem látom, a plazma meg tudtommal jóval kevésbé látható napfényben mint egy crt, vagy egy lcd. A fekete hiánya, pontosabban a háttér bevilágítása szerintem megszokható. Igaz a monitornál eleinte nagyon zavart, de direkt a választást megkönnyítendő okból, teljes sötétségben elkezdtem nézni egy filmet pc-n, amit amúgy nem szeretek a "kis" 19"-os képernyő miatt, és nem zavart a fekete alsó-fölső sávban a bevilágítás erőssége. Vagyis, ha a monitoron nem zavaró, akkor tv-n miért zavarna?
Szóval gondolkoztam, nézelődtem, és 99%, hogy Sony LCD lesz az új tv-m, hacsak meg nem győztök arról, hogy hülye vagyok 

Ez még a jobbik eset.
Én plazmáról váltottam LCD-re. Így majd megszakadt a szívem, mikor megláttam milyen a DVD képe rajta. Dehát a konzol "sajnos" nagy úr. Mondjuk az alacsonyabb fogyasztás sem jött rosszul.

Miért milyen? Mint egy analóg kamerával felvett mozis "rilíz"?
Bocs, csak ezt úgy adtad elő, mintha a delhi nyomornegyedet láttad volna meg

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Sziasztok! 
Na ma volt időm picit többet időzni a plazma, és az lcd tv-k között, és arra az elhatározásra jutottam, hogy inkább egy lcd-t veszek. Bár tudom, hogy a nagyáruházak kevésbé alkalmasak a tesztre, de azonos anyaggal nekem az lcd képe tűnt szebbnek, legalább is a Samsung termékei között. Az LG márkában már nem volt ilyen elhatárolható különbség, de az LG plazmáit viszont magasan verte a Panasonic.
Én mégis úgy döntöttem, hogy a Sony 40P2530 mellé teszem le a voksomat. Ennek több oka is van. Bár a Sony U szériás modellje nem volt szebb, mint a Samsung lcd-je, de nem is volt fakóbb nála. Az LCD felé az vitt el végül, hogy szeretek konzolokkal játszani, és biztos, hogy veszek ismét egyet, illetve ha reggelente besüt a nap a szobámba, akkor még a crt tv képét sem látom, a plazma meg tudtommal jóval kevésbé látható napfényben mint egy crt, vagy egy lcd. A fekete hiánya, pontosabban a háttér bevilágítása szerintem megszokható. Igaz a monitornál eleinte nagyon zavart, de direkt a választást megkönnyítendő okból, teljes sötétségben elkezdtem nézni egy filmet pc-n, amit amúgy nem szeretek a "kis" 19"-os képernyő miatt, és nem zavart a fekete alsó-fölső sávban a bevilágítás erőssége. Vagyis, ha a monitoron nem zavaró, akkor tv-n miért zavarna?
Szóval gondolkoztam, nézelődtem, és 99%, hogy Sony LCD lesz az új tv-m, hacsak meg nem győztök arról, hogy hülye vagyok

Ez még a jobbik eset.
Én plazmáról váltottam LCD-re. Így majd megszakadt a szívem, mikor megláttam milyen a DVD képe rajta. Dehát a konzol "sajnos" nagy úr. Mondjuk az alacsonyabb fogyasztás sem jött rosszul.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Nem emlékszel? Az elmúlt 20 év legemlékezetesebb akciója volt. Már sajnálom, hogy nem raktam el az akciós újságot, pedig sokáig őriztem. A címlapon volt. Minden 42"-es Fujitsu plazmához egy Suzuki Swift 1.0GA-t adtak ajándékba.  
Mondjuk hozzá kell fűzni, hogy ha jól emlékszem 990 ezer volt akkor a Swift és olyan 3 millió körül volt a plazma.

Tényleg nem emlékszem, de most már annyira felcsigázott ez az akció, hogy holnap délelőtt meló helyett megpróbálom elővakarni a netről az akciót, hátha valahol van nyoma

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Sziasztok!

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Ritka jó nap volt ez a mai.
Imádom jondoe-t, mert ahol Ő megjelenik, ott mindig felpezsdül az élet.
Egészségedre jondoe!

Okoska

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Nem emlékszel? Az elmúlt 20 év legemlékezetesebb akciója volt. Már sajnálom, hogy nem raktam el az akciós újságot, pedig sokáig őriztem. A címlapon volt. Minden 42"-es Fujitsu plazmához egy Suzuki Swift 1.0GA-t adtak ajándékba.  
Mondjuk hozzá kell fűzni, hogy ha jól emlékszem 990 ezer volt akkor a Swift és olyan 3 millió körül volt a plazma.

Bizony az MM-ben ki is volt állítva. Aztán nagyon-nagyn lassan csökkent az ára a plazmának olyan 1.2milla körülre. Mondanom sem kell, hogy az csak SD volt. Akkor mondogattam, ha lesz plazma 500-700e körüli árban akkor rámozdulok. Most simán megvehetem a jobb minőséget 250-350e között és még is sajnálom rá a pénzt. Időközben iszonyatosan esett a vetítők ára is. Soha nem gondoltam volna, hogy valaha vetíteni fogok a lakásban egy hatalmas vászonra.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Suzukit adtak hozzá? De komoly

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Az első LCD monitort a Sharp mutatta be (ők azok, akik tavalyig csak szart gyártottak ) valamikor a 90-es évek elején. Már a 80-as évek végén volt valami, de tömeggyártás csak később lett.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Okoska: 
Ha a plazmánál ugyanakkora lenne a hőleadás nem lenne elég a hűtőborda okoska.

Igen, csökken a hőleadás ,csökkenek a hőveszteségek mert javul a hatásfok vagy már eleve kevesebb a bevitt energia is.
De ezt írják is , hogy csökkent az áramfogyasztás, nem tudom figyelsz e.
Te minek nevezed azt a folyamatot amikor egy aktív hűtés helyett ELÉG a passzív hűtést alkalmazni. Én kevébé melegedőnek.

Tudod ősszel is elég ha a nap süt be a szobámba már az is melegít pár fokot télen meg mán fűteni kell , hogy ne fázzak wazze....

LOL. Látom te valami 12 éves csóka lehetsz, annyira értesz hozzá.

Azt hiszed ha már nincs ventillátor, akkor komoly fejlődés van?
Te komolyan azt hiszed, hogy hűtőborda csak egyfajta létezik?
Elárulom neked, a hűtőborda tervezése külön szakma. Persze ha lenne közöd ehhez, akkor nyilván tudnád, ne adj isten tanultad is volna, esetleg terveztél is volna.
Én szoptam vele 1 évig.

A másik, hogy a ventillátorspórolása sok cégnél nem azért történik, mert felesleges dolog, hanem mert szerintük felesleges alkatrészt nem tesznek be, különben is sokan panaszkodnak, hogy zajos(ugye mindig van elégedetlenkedő). Inkább terveznek normális hűtőbordát. Egy alkatrész mínuszba, egy hibalehetőség kiiktatva.

Szerinted egy videókártyán levő hűtőborda miért nem úgy néz ki, mint 4-5 évvel ezelőtt? Miért fejlődött ugyanúgy mint minden más? Miért van az hogy a komolyabb kártyák szinte egy nagy hűtőborda? Hogy minnél gyengébb halkabb ventillátor is elég lehessen.

Nem mellesleg Sony 40"-os LCD-je 169W-ot fogyaszt. A 46"-os is ippeg 200W alatt van.
Mutathatsz hasonló plazmát.
A 42PV70-es plazma emlékeim szerint 240W-ot fogyaszthat (rea4 mit is mértél?). Kicsivel többet fogyasztott az eggyel régebbi technológiájú LG-m is, akikről köztudott hogy nem egy nagy technikai vívmányokat produkál. Szal én ezt nem nevezem fejlődésnek.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Az első LCD monitort a Sharp mutatta be (ők azok, akik tavalyig csak szart gyártottak ) valamikor a 90-es évek elején. Már a 80-as évek végén volt valami, de tömeggyártás csak később lett.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Én is így emlékszem. De azok monitorok voltak 640x480-as felbontással. Azokhoz adták a Suzukit ajándékba a MediMarktban a 90-es évek közepe-vége felé. Az első plazma TV-k is ekkortájt jöttek ki, nálunk a 90-es évek legvégétől lehet kapni. 

Suzukit adtak hozzá? De komoly

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Rea szaktárs árulja a nagyobbat és jobbat 46"-os méretben valamivel több, mint 400-ért. Full HD. 300W alatt fogyaszt. 
Az SD digitális sugárzás alatt természetesen a földi sugárzást értem, ami mindenki számára elérhető. Műholdvevővel vagy 15 éve lehet fogni digitális adást.

Azt közben eladta...
De érkezik nemsoká belőle az 52-es,mert egyelőre,amíg jobbat nem lelek,úgy vagyok vele,ha már nagy LCD,akkor Sharp.Mondom úgy,hogy mostanában volt Samu full HD,meg Sony is.
De mindezektől függetlenül,én filmre inkább a plazmát preferálom.Hiába jó az LCD,de a sötét jeleneteknél még mindig gondja van,engem meg ez jobban idegesít,mint a plazma egyéb hibái pl.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Rea szaktárs árulja a nagyobbat és jobbat 46"-os méretben valamivel több, mint 400-ért. Full HD. 300W alatt fogyaszt.

Hmm. Azért ez nem is olyan kevés.

Épp mostanában gondolkodom egy 42"-46"-os LCD-ben (de nem full HD, hanem "kis" HD felbontásban"). Azt hittem a régi CRT-hez képest spórolni fogok az áramköltségen, de ezekszerint mégsem

Egyébként egy hete körülnéztem pár nagyobb műszaki boltban, és érdekes, de azzal szemben amit itt olvasok, nekem a plazmák képei nem tetszettek. Valószínűleg botszemem van. Pedig kerestem a szebb színeket és a "mozisabb" képet, de nem találtam. Nekem az LCD-k képei hasonló méretben jobban tetszettek.

Lehet, hogy meg kellene néznem egyszer tök sötétben is őket. Bár tulajdonképpen felesleges, nálunk a TV sosem megy tök sötétben. Sötétben vetítünk.

Sajnos a nagy áruházak körülményei nem alkalmasak a stírolásra.

Ráadásul a hozott DVD-t se teszik be , hogy legalább azt meg lehessen nézni. ILyen helyen nem is veszek semit.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: peterk »

Hmm. Azért ez nem is olyan kevés.

Épp mostanában gondolkodom egy 42"-46"-os LCD-ben (de nem full HD, hanem "kis" HD felbontásban"). Azt hittem a régi CRT-hez képest spórolni fogok az áramköltségen, de ezekszerint mégsem

Egyébként egy hete körülnéztem pár nagyobb műszaki boltban, és érdekes, de azzal szemben amit itt olvasok, nekem a plazmák képei nem tetszettek. Valószínűleg botszemem van. Pedig kerestem a szebb színeket és a "mozisabb" képet, de nem találtam. Nekem az LCD-k képei hasonló méretben jobban tetszettek.

Lehet, hogy meg kellene néznem egyszer tök sötétben is őket. Bár tulajdonképpen felesleges, nálunk a TV sosem megy tök sötétben. Sötétben vetítünk.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11042
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Láttam MM-ben a tavalyi SHARP modelleket, mit mondjak kábeltv-t nézve rajtuk egy fosos kocsonya vagy kocsonyás fos nem is tudom mit láttam inkább.
Ennél kicsit komolyabb hivatkozási alapod is lehetne, nem gondolod?

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”